Følg os

Bolig Sponsoreret

Tre skønne og feminine tips til indretning af stuen

Hjem

Hvis du ønsker at gøre din stue endnu mere indbydende, så er der råd og vejledning at hente. I dette skriv har vi nemlig gravet tre skønne tips frem, som kan være med til at give dig en stue, som du kan være endnu mere stolt af at vise frem. Det er endvidere vigtigt for os at understrege, at disse tips vil ligge forskellige steder på den økonomiske skala. Derfor burde der være noget for enhver smag og økonomi. Lad os kaste os ud i det.

Tip 1: Benyt dig af billeder til stuen

Har du endnu ikke nogen billeder hængende i din stue, så er det på høje tid. Billeder til stuen er nemlig et must, hvis du ønsker at skabe en atmosfære og stemning, som sætter sit præg i dit hjem. Det er naturligvis også muligt med et maleri, men billeder til stuen skaber en lidt mere moderne atmosfære, hvorfor du kunne overveje, om ikke det skal prøves af. Det er endvidere en ret billig løsning. Se blot denne plakat af en grøn plante, som nemt kan skabe en fantastisk stemning i dit hjem.

Billeder til stuen

Tip 2: Overvej om du skal investere i nye møbler

Dine nuværende møbler har du højst sandsynligt haft i adskillige år. Overvej derfor, om det er ved at være tid til, at din kære sofa eller dit gamle stuebord skal skiftes ud. Din indretning af stuen skal gerne afspejle, hvem du er som person, hvorfor du her gerne må spendere lidt ekstra for derved at imponere dine gæster.

Tip 3: Er den nuværende maling på væggene den rigtige?

Det kan være et svært spørgsmål at besvare. Derfor anbefaler vi dig, at du finder inspiration på nettet (eksempelvis på Pinterest eller på Instagram). Det kan nemlig gøre underværker at skifte farverne på væggene i stuen – prøv det selv.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Indret det perfekte soveværelse med brug af skydelåger

Soveværelse

For mange er det rigtig vigtigt, at deres hjem er et sted, hvor der både er flot og rart at være. Det betyder en balance mellem de praktiske ting, de æstetiske ting og de komfortable ting.

Et af de rum, som virkelig kan betyde noget, er soveværelset. Selvom soveværelset ikke nødvendigvis er et rum, som benyttes af så mange mennesker, så er det et af de rum, som man bruger absolut mest tid i. Tænk bare over hvor mange timer af døgnet, man sætter af til at sove i sin seng.

Derfor er et flot soveværelse vigtigt

Men, kan man jo sige, man sover bare. Så hvorfor er soveværelset overhovedet noget, som man bør prioritere? Det er det, fordi vi har brug for balance for at kunne slappe af og sove godt. Er soveværelset rodet og grimt, vil det give os stress, og dermed vil vi sove dårligere.

Der er rigtig mange forskellige indgangsvinkler til at indrette det perfekte soveværelse til den stilbevidste person. Men et af de steder, man kan starte, er med at bestille flotte skydelåger efter mål. Her kan man nemlig komme i mål med to ting; det æstetiske og det praktiske.

Ikke alle soveværelser er lige store

Det er nemlig sådan, at soveværelser kan variere enormt meget i størrelse og udformning. Nogle soveværelser er store med højt til loftet, og her er plads og indretning ikke noget problem. Men andre soveværelser er små og mere klemte.

Her kan det være svært at få alle de møbler ind, som der skal være i et soveværelse. Der skal jo både være plads til seng, skab, spejl og natbord. Bor man i et lille hus eller en lille lejlighed, er man derfor nødt til at tænke i lidt kreative baner for at få plads til det hele.

Skydelåger opfylder alle behovene

Hvis man vælger skydelåger til sit skab, så kommer man faktisk inden om dette praktiske problem uden på nogen måde at gå på kompromis med det visuelle. For med flotte skydelåger, som man specialdesigner efter låg og præferencer, kan man nemlig vælge lige det look, man drømmer om – samtidig med, at man sparer plads.

De smarte ved skydelåger er nemlig, at de ikke åbnes ud i rummet. De trækkes derimod til siden, for at åbne op ind til hylder og knagerækker. Er rummet småt, slipper man på den måde for problemer med at få plads til låger, som åbnes op ud i rummet.

Skydelåger er det flotteste valg

Uden at de uden konkurrence er en af de mest praktiske løsninger, så vil man se, at skydelåger faktisk også langt hen ad vejen er det mest æstetisk smarte valg.

For med de nye typer af skydelåger på markedet, kan man nemlig sammensætte lige det look, som man selv går og drømmer om. Her kan man blandt andet vælge mellem en masse forskellige materialer, farver og størrelser. Man kan også specialdesigne lågerne, så de passer perfekt i størrelsen til ens skabe.

Andre tips til smart indretning i soveværelset

Skydelåger er således det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil indrette sit soveværelse smart og ideelt. Men der er mange andre smarte små tips, som man med fordel kan benytte sig af, når man skal skabe det perfekte soveværelse.

For eksempel kan kasser på hjul under sengen være en rigtig smart måde at opbevare ting på, hvis man ikke har så meget plads. Her kan man også skjule nogle af de grimme, praktiske ting som stræklagner og pudevår. En flot læselampe er en nem og billig måde at få lidt æstetik ind på.

Læs mere

Bolig

Få mere ud af sommeren med disse råd

Kvinde hygger

I et land som Danmark handler det i høj grad om at nyde sommeren. Selvom der i 2018 har været en helt exceptionel varm og lang sommer, så er det ikke noget, vi kan forvente at opleve de kommende år. Derfor slår vi herfra et slag for, at man gør sit ypperste for at nyde sommeren på bedst mulig vis.

Herunder gennemgår vi nogle af vores bedste råd til, hvordan du får det optimale ud af den sommer, vi går i møde. Forhåbentlig kan vores råd sætte gang i dine tanker og kreativitet, så du allerede nu kan påbegynde planlægningen.

En investering i en udestue vil ikke blive fortrudt

Har du nogensinde siddet i en udestue og tænkt over, hvor fedt det kunne være, hvis du også havde en udestue derhjemme? I så fald bør du gøre dig nøje overvejelser om at gøre drømmen til virkelighed. En udestue er nemlig en ret overkommelig investering, og med hjælp fra fagfolk kan det hurtigt stables på benene.

Har du ikke den fornødne viden om udestuer, så tøv ikke med at kontakte de mange eksperter på området. Det kan enten være hos den lokale virksomhed eller hos en online butik, der netop beskæftiger sig med udestuer. Mulighederne for at få gode råd er mange.

Køb legetøj til haven

Har du børn, så er det naturligvis også vigtigt, at de nyder sommeren i lige så høj grad som dig. Ofte har man dog som forælder en trang til at slappe af i solen, hvorimod børnene ønsker at lege. Derfor kan du med fordel investere i noget legetøj til haven, som kan holde ungerne beskæftigede. Du kan for eksempel købe et klatrestativ, trampolin eller badebassin.

Der findes et gigantisk udvalg af legetøj til børn på nettet. Ofte er der endvidere mange penge at spare, hvis du køber det online, og så skal du heller ikke bøvle med selv at skulle ud i en fysisk butik.

Møbler til haven skaber hygge

Elsker du også at have veninder på besøg, så bør du købe møbler til haven, hvor I alle kan sidde og nyde et glas kold vin, mens der sludres på livet løs. Møbler er endvidere også fantastiske at benytte sig af, når man blot selv ønsker at nyde sin have en dejlig sommerdag.

Læs mere

Bolig

Disse møbler er med til at styrke dit helbred

Familiehygge

Et møbel kan da ikke være med til at styrke ens helbred – eller kan det?

Du kan ganske rigtigt ikke indrette dig sund og rask, men du kan da forebygge mange udfordringer som ømhed, stivhed og dårlig kropsholdning med ergonomiske møbler. Det fortæller vi dig alt om i dag.

Sengen og dets tilbehør

En god og ergonomisk seng har enorm betydning for din krop og dit helbred generelt. Ligger du dårligt hver eneste nat – cirka 8 timer pr. døgn – så kan det gå hårdt ud over din krop. Du risikerer nemlig at døje med dårlig kropsholdning, nakkeproblemer, rygproblemer og meget mere. Dette kan føre til hovedpine, nedsat selvtillid, mindsket overskud m.v. Ergo kan det have alvorlige konsekvenser at ligge dårligt om natten.

Med ovenstående in mente bør du unde dig selv en ergonomisk elevationsseng og ikke mindst tilbehør. Med tilbehør refererer vi til hovedpuden, dynen og sengetøjet, som bør være af absolut højeste kvalitet. Især hovedpuden er vigtig, selvom du måske bare tænker, at en pude er en pude.

Kontorstolen

Dernæst opfordrer vi dig til at investere i en ergonomisk kontorstol. Denne opfordring er henvendt til dig, som ofte eller til tider arbejder hjemmefra, fra din kontorstol. Stillesiddende arbejde er ikke synderligt sundt, men det bliver ikke mere sundt af, at ens kontorstol ikke giver ryggen den nødvendige støtte.

En ergonomisk kontorstol koster typisk et par tusinde. Det er mange penge, men kan du slippe for at døje med ømhed i ryg og nakke, så vil du nok blive meget glad for den investering. Det er jo svært at arbejde, hvis man konstant plages af ømhed og smerter.

Tøjstativet

Hvordan kan et tøjstativ gøre noget godt for mit helbred?

Med et tøjstativ slipper du helt eller delvist for at bukke dig ned efter dit tøj, idet tøjet hænger på bøjler og derfor let kan tages ned uden at belaste hverken knæ eller ryg. Den mulighed har du ikke, hvis du opbevarer alt dit tøj i en kommode. Dog er der selvfølgelig grænser for, hvor meget tøj man kan have hængende på et tøjstativ.

Hæng – hvis muligt – alle dine bluser og skjorter op.

Læs mere

Bolig

Guide til at gøre hjemmet lyst og åbent

Vinduer

Langt de fleste kvinder foretrækker et lyst og åbent hjem. Den pure sandhed er dog, at ikke alle kvinder evner at gøre hjemmet lyst og åbent. Det er en skam.

Her på redaktionen mener vi, at det er vores pligt at hjælpe indretningsinteresserede kvinder med at skabe en skøn indretning, hvorfor vi bringer denne guide. Bemærk at moderne indretning ikke behøver at koste store summer. Er du ikke overbevist? Så læs guiden til ende.

Få sat nye – og flere – lamper op

Intet kan hamle op med naturlig belysning, men der er selvfølgelig grænser for, hvor meget dagslys man kan lukke ind. Derfor er man under alle omstændigheder nødt til at investere i kunstig belysning. Savner du lys og sjæl i hjemmet, så bør du unde dig selv nogle nye lamper, som giver den ønskede atmosfære. Du kan shoppe både lamper og el pærer på nettet. Gå evt. efter sparepærer for at holde dine eludgifter nede.

En ekstra lampe i stuen eller soveværelset kan ofte gøre underværker, ifald man ønsker at skabe mere lys i hjemmet. Der er dog også andre muligheder for at skabe lys og varme.

Flyt rundt på dine møbler

Ja, den er god nok. Man kan faktisk skabe mere lys i hjemmet ved at flytte rundt på sine møbler. Det er bl.a. alment kendt, at planter i vindueskarmen og store møbler nær vinduerne kan blokere for det naturlige lys. Derfor kan der være god idé i at flytte rundt på møblerne og boligtilbehøret. Du kan i samme ombæring sætte lidt tid af til at vaske dine vinduer. Hyr evt. en vinduespudser, hvis du ikke selv magter opgaven. Det kan trods alt være både hårdt og slidende at skulle vaske samtlige vinduer både indvendigt og udvendigt.

Foruden at flytte rundt på dine møbler kan du overveje at kassere nogle af de møbler, som du alligevel aldrig bruger. Det skaber luft og er med til at lukke mere lys ind.

Læs mere

Bolig

Sådan gør du din seng mere hyggelig

Soveværelse

Vi mennesker spenderer en masse tid i vores seng. Ud over at sove i den om natten, så benytter mange sig af sengen i de vågne dagtimer, hvor den ofte benyttes som et behageligt underlag i forbindelse med eksempelvis læsning, surfing på internettet eller blot til afslapning.

Derfor er det helt naturligt, at man forsøger at gøre sengen samt området omkring den så hyggeligt som muligt. I dette skriv har vi valgt at kigge lidt nærmere på, hvad du kan gøre for at skrue op for hyggen i soveværelset.

Invester i noget lækkert sengetøj

En seng er meget mere end blot stellet og madrassen. Har du ikke noget ordentligt sengetøj, så kan hele oplevelsen ødelægges. Derfor anbefaler vi dig, at du køber noget lækkert sengetøj, som kan løfte niveauet af hygge et trin op af skalaen. Du finder et stort udvalg af sengetøj på nettet, hvor du samtidig har mulighed for at sammenligne priser på tværs af forhandlere. Se udvalg her, hvis du ønsker at gøre en god handel på kvalitetssengetøj.

Overvej at købe et sengetæppe

Hvis du endnu ikke har anskaffet dig et sengetæppe, så anbefaler vi på det kraftigste, at du overvejer at købe et. Et sengetæppe er nemlig ikke kun pynt, men skaber i høj grad en hyggelig atmosfære i rummet. Derudover kan det være et fantastisk middel mod vinternætternes bidende kulde.

Sengetæpper kan, ligesom sengetøj, også købes på nettet. Ofte vil du opleve, at der kan være mange penge at spare, når du vælger at købe det online.

Anskaf dig nogle hyggelige lamper

De fleste af os har et lille sengebord stående ved siden af sengen. Her er der rig mulighed for at placere en hyggelig læselampe, som kan kaste det ønskede lys af sig, når en god bog skal nydes i sengen. Vær dog meget opmærksom på, hvilket skær lampens pære afgiver. Ønsker du en hyggelig stemning, så kan det være en god idé at gå efter en dyb og varm farve. Den må dog ikke blive for varm, da det kan gøre det sværere for dig at læse.

Læs mere

Bolig

Fem måder at lukke naturen ind i hjemmet

Naturen

Savner du liv og sjæl i hjemmet? Så vil denne guide om at lukke naturen ind i hjemmet være som skabt for dig.

Der er et væld af muligheder for at invitere naturen ind i hjemmet – disse muligheder vil vi gennemgå i denne guide. Læs, skriv noter og kast dig ud i et nyt indretningseventyr.

Lav din egne grenbøjler

Glem alt om traditionelle tøjbøjler i plast og metal. Disse bøjler bidrager ikke med meget liv til indretningen og er desuden ikke givende for miljøet på nogen måde.

I stedet for at bruge en formue på masseproducerede bøjler anbefaler vi, at du laver dine egne bøjler i træ. For at skabe disse unikke grenbøjler skal du faktisk kun bruge en gren, sandpapir og snor. Det tager ikke mange minutter at lave en grenbøjle – dog bør man bruge lidt tid på at skabe det perfekte resultat.

Genbrug dine konservesdåser

At de fleste danskere smider deres brugte konservesdåser ud er ikke ensbetydende med, at du skal gøre det samme. Du kan med fordel overveje at genbruge dem – de kan nemlig bruges til at pifte din indretning lidt op. En gammel konservesdåse kan for eksempel bruges som en lille plantebeholder. Du kan hurtigt og let gøre din konservesdåse brugsklar ved at give den en omgang maling. Søg inspiration fra andre, som har gjort det samme, hvis du ikke er helt klar over, hvordan du skal gribe det an.

Pynt væggene med naturplakater

Naturplakater til hjemmet er en sikker vinder, ifald man har en forkærlighed for natur og gerne vil bringe den idylliske atmosfære ind i hjemmet. De fleste naturplakater er enten prydet med fugle, sommerfugle, fisk eller smådyr, men der findes også plakater med andre motiver. Søger du nye naturplakater til stuen, soveværelset eller kontoret, så rådes du til at handle online. Det er uden tvivl her, at du finder det største udvalg af plakater til hjemmet.

Der er mange fordele ved at købe plakater frem for malerier eller anden vægpynt. Der er først og fremmest en økonomisk fordel ved at bruge plakater i indretningen. Plakater koster nemlig som regel betydeligt mindre end malerier o.l. Med andre ord behøver du ikke at bruge en formue på moderne vægpynt.

Lav en træbænk

Gør-det-selv-arbejde kan være både hårdt og udfordrende, men det er ikke desto mindre attraktivt at skabe noget helt unikt og personligt. Du kan for eksempel skabe din egen træbænk, hvis du har mod på et nyt gør-det-selv-projekt.

En færdigproduceret træbænk kan koste en mindre formue, hvorfor det er værd at overveje at designe og fremstille den ønskede bænk på egen hånd. Du kan ved at gøre det selv helt selv bestemme, hvor stor den skal være, hvilket materiale den skal fremstilles af, og hvordan den skal efterbehandles. Dermed opnår du maksimal frihed. Dog skal man selvfølgelig have hænderne skruet rigtigt på for at lave en træbænk. Du kan evt. alliere dig med en snedker fra dit netværk – hvis du ikke selv har de fornødne kompetencer.

Udsmyk vindueskarmen med muslingeskaller

Er du glad for natur og strand? Så bør du lægge vejen forbi den nærmeste strand, hvor du med garanti kan finde en masse smukke muslingeskaller i forskellige størrelser og farver. Disse kan du sidenhen bruge i din boligindretning – for eksempel til udsmykning af vindueskarmen. Muslingeskaller kan også pynte på sofabordet, natbordet m.v. Et godt tip går på at vaske muslingeskaller o.l. grundigt inden brug. Der kan jo være en masse mindre hygiejniske rester fra havet. Faktisk er der også mulighed for at købe muslingeskaller på nettet. De koster ikke alverden.

Put evt. dine flotteste muslingeskaller i en lille skål eller fad, så de virkelig kommer til sin ret. Du kan også bruge rav i din indretning. Dog er det ikke lige så nemt at finde rav som muslingeskaller.

Læs mere

Bolig

Guide til indretning af stue og køkken

Køkken

I dag skal det handle om boligindretning – nærmere betegnet stueindretning og køkkenindretning. Det er nemlig nogle af de rum, som vi danskere tilsyneladende har allersværest ved at indrette. Det kan der være forskellige gode grunde til, men det korte og det lange er, at vi hjælper dig med at indrette dit hjem på moderne og praktisk vis. Dyk ned i vores guide for at tilegne dig en masse ny viden og inspiration.

Den røde tråd

Om du er mest til klassisk, minimalistisk, eksklusiv eller retro indretning, så må du ikke glemme den røde tråd. Det er nemlig altafgørende, at dit hjem hænger sammen stilmæssigt. Det betyder helt konkret, at du skal være påpasselig med at kombinere alt for mange stilarter og farver. Dermed ikke sagt, at et hjem absolut skal være sort og hvidt for at være stilrent.

Der findes ingen regler for, hvordan man skal indrette sit hjem, men det er altid en god idé at holde fast i én og samme indretningsstil. Dette kan selvfølgelig blive et problem, hvis man er et par, som ikke har samme holdning til moderne boligindretning. Derfor kan det blive nødvendigt at gå på kompromis, idet man ikke kan få alle ønsker opfyldt.

Mobelstrom.dk – Alt til boligen i nordisk og rustikt design

Indretning af stuen

Lad os starte med stuen.

Stuen er foruden soveværelset det rum, vi danskere tilbringer allermest tid i. Af følgende grund er det vigtigt, at stuen summer af hygge og tryghed. Det er netop her, at dine indretningsevner kommer på prøve. Det gælder nemlig om at indrette stuen hyggelig.

Start evt. ud med at købe en stor og ergonomisk sofa samt et moderne sofabord. Det er trods alt svært at undvære en blød sofa, hvor man kan flade ud, mens man ser en god film eller læser en medrivende bog. Du kan evt. købe sofa og sofabord i et sæt, hvis du vil være sikker på, at stilarten er den samme. Udforsk udvalget af sofaer og sofaborde online – her er udvalget størst.

Dernæst bør du shoppe nogle praktiske opbevaringsmøbler. Du kan for eksempel kigge nærmere på de mange moderne skænke og vitrineskabe, som kan rumme både porcelæn, mapper, gamle familiebilleder, pyntefigurer og meget mere. Der findes masser af fine vitriner til fair priser.

Møbelstrøm

Indretning af køkkenet

Så er turen kommet til køkkenet.

Et godt køkken skal først og fremmest være udstyret med alt i maskiner og desuden byde på god plads, så man kan nyde både at tilberede og spise mad.

De fleste kan nikke genkendende til, at spisebordet er køkkenets vigtigste møbel, hvorfor det vil give god mening at købe det som det første. I forhold til valg af spisebord bør man gøre sig tanker om både størrelse, materiale og økonomi. Du kan med fordel vælge et spisebord, som er let at vedligeholde og rengøre.

Skal køkkenets vægge piftes lidt op, kan man også overveje at købe praktiske hylder. Det er alt andet lige en oplagt måde at vise familiens bedste billeder frem på. Man kan også bruge hylder til mange andre formål – for eksempel til opbevaring. Spar både tid og penge ved at købe dine hylder online.

 

Læs mere

Bolig

Hvad er et omvendt forældrekøb?

Kvinderne i familien

Et forældrekøb er, når forældre køber lejligheder, som deres børn så lejer af dem. Men man kan også gøre det omvendt – købe en lejlighed til sine forældre. Det kan der være mange grunde til at gøre, og det kan vise sig at blive en god investering.

Omvendt forældrekøb er et forholdsvist nyt begreb, som er blevet relevant blandt andet på grund af det lave renteniveau, der findes i dag. Hermed er boliger blevet et lukrativt investeringsobjekt, da omkostningerne ved køb ikke er store, i forhold til de stigende boligpriser.

Hvorfor foretage omvendt forældrekøb?

Selvom det er en god investering, er det ofte andre ting, der påvirker motivationen for at foretage både almindelige forældrekøb og omvendte forældrekøb. Man kan eksempelvis vælge at købe bolig til sine forældre, hvis de ikke selv har økonomien til et køb. For eksempel hvis de er pensionerede, og deres indtægt derfor er begrænset. Eller hvis de har været lejere gennem hele livet, og derfor ikke har en særlig stor kapital.

En anden udbredt motivation for omvendte forældrekøb er også, hvis man ønsker, at ens forældre skal bo tættere på en selv og på deres børnebørn. På den måde kan man hjælpe dem med at flytte tættere på, uden de skal gøre alt arbejdet selv.

At foretage et omvendt forældrekøb

Når man køber bolig – også når der er tale om et omvendt forældrekøb – er der mange ting at overveje. Selvom det på længere sigt kan give afkast, er det stadig mange penge, det drejer sig om. For at ordne købet og alt, der hører med dertil, er det en god idé at sætte sig ind i de mange aspekter af boligmarked, lejekontrakter og så videre, der er forbundet derved. Du kan finde en guide om omvendt forældrekøb her, som giver gode råd og vejledning til dig, hvis du er i gang med eller overvejer at foretage et omvendt forældrekøb. Således bliver det nemmere at overskue købet. Og du får bedre mulighed for at foretage et køb, som er en god investering på den lange bane.

Læs mere

Populære indlæg