Følg os

Livsstil Økonomi Sponsoreret

Det forventes der af kvinder i dag

Stresset kvinde

Det er svært at definere den perfekte kvinde, da perfekt er et meget stort ord. I grunden er ingen perfekte. Alle har nogle fejl og mangler, uanset om man vil være ved det eller ej. Vi har ikke desto mindre besluttet os for at kigge nærmere på, hvad der forventes af kvinder i dag.

Hvilke forventninger skal jeg leve op til? Du skal ikke leve op til noget, men er du typen, som interesserer dig for, hvad andre synes og mener, så bør du læse hele artiklen. I dag skal det kort og godt handle om kønsroller og forventninger.

Kvinder skal være selvstændige

En rigtig kvinde skal være selvstændig og handlekraftig – i hvert fald hvis man spørger danske mænd. Det står lidt i kontrast til gamle dage, hvor man forventede, at konen stod for alt det praktiske i hjemmet og ikke så meget andet end det.

Foruden at være selvstændig bør en kvinde også være selvsikker og ambitiøs. Mænd tænder i høj grad på kvinder, som kæmper for deres mål, hvad enten målet er at gennemføre en svær uddannelse eller blive forfremmet på jobbet.

Kvinder skal have styr på økonomien

Økonomi er et fælles ansvar i et parforhold. Dog er det ikke ualmindeligt, at manden forventer, at kvinden har styr på den økonomiske del. Det ansvar kan du med god grund tage på din kappe, hvis du har et godt overblik og passer på dine penge. I kan evt. tage en snak om, hvorvidt det er en god idé at få fællesøkonomi. Der kan være enkelte fordele ved denne model.

Som en fornuftig kvinde med styr på økonomien bør du være bevidst om, at det som udgangspunkt ikke er gunstigt at låne penge til forbrug, medmindre det virkelig brænder på. I de fleste tilfælde vil en kassekredit være et bedre valg. Ønsker du at optage en kassekredit på nettet? Så klik her: https://www.lendon.dk/kassekredit

Kvinder skal stå for indretningen

Kvinder er generelt gladere for indretning end mænd. Det kan der næsten ikke herske nogen tvivl om. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at kvinden absolut skal stå for indretningen. Den gennemsnitlige mand mener dog, at netop boligindretning er en kvindes opgave. Du kan evt. tage dine veninder med på råd, når boligen skal indrettes.

Magter du ikke opgaven med at indrette hjemmet? Så bør du tage en snak med din kæreste eller ægtefælle, som bør tage del i opgaven. Det er jo vigtigt, at hjemmet indrettes på en måde, som begge parter synes godt om.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil

Rejs ud i verden med din mødregruppe

Mødregruppe

En mødregruppe består typisk af seks til otte kvinder fra samme lokalområde. Alle kvinder har født inden for nogenlunde samme periode. Din sundhedsplejerske stifter mødregruppen, men du har ikke pligt til at deltage i denne gruppe. De fleste mødre vælger dog at deltage, hvilket der er flere gode grunde til. De får ikke blot mulighed for at spendere tid med en gruppe ligesindede kvinder. De fleste skaber også vedvarende venskaber i mødregruppen, hvorfor det bestemt er værd at dyrke.

Oplev verden med din mødregruppe

Bliver du glad for din mødregruppe, og skabes der et særligt sammenhold, så er det naturligvis anbefalelsesværdigt at holde fast. Gennem årene kan I mødes engang imellem, men I kan med fordel også rejse ud og opleve verden sammen.

Er det noget, I har gjort jer tanker om? I så fald bør det understreges, at planlægningen kan være vanskelig. Der er trods alt tale om seks til otte kvinder, som skal have kalenderen til at passe. Derfor bør I starte jeres planlægning i god tid.

Det kan være svært at holde sammen på en mødregruppe. Efter en fuldendt barsel er I tilbage på arbejde og skal atter forholde jer til mange udfordringer og dilemmaer. En rejse kan derfor være en ideel måde at genfinde hinanden, mens I samtidig kan opleve en del af verden.

Udlicitér jeres rejseplanlægning

Det er ikke nemt at planlægge en rejse med mellem seks og otte deltagere. Der er nemlig meget, der skal tages hensyn til. Det inkluderer blandt andet den individuelle persons kalender samt ønsker og krav til destination, indlogering og transport.

En effektiv løsning på denne udfordring er at udlicitere planlægningen. Dette vil medføre, at I blot skal have kalenderen til at passe. Der findes flere danske rejseaktører, der tilbyder assistance i en sådan sammenhæng. Én af dem finder du her: https://www.findminrejse.dk/grupperejser/

I får selvfølgelig indflydelse på planlægningen, da I bedes fremlægge relevante ønsker og kriterier. Med afsæt i disse skræddersys en særlig rejse til netop jer. Det er ikke en ret udbredt løsning, men den kan varmt anbefales.

Processen starter naturligvis med, at I får et uforpligtende tilbud. Ud fra dette kan I tage stilling til, hvorvidt det respektive tilbud er tilfredsstillende for såvel dig som den resterende del af mødregruppen.

Læs mere

Kærlighed

Elsk din kvindelighed

Afslappende kvinde

Vi kvinder er på mange måder noget særligt, hvilket vi under ingen omstændigheder må glemme. Derfor vil vi i denne artikel gerne slå et ekstra stort slag for, at vi alle husker at elske vores kvindelighed.

Selvom året 2018 har budt på en masse snak om måder, hvorpå kvinder bliver undertrykt, så er det vigtigt at huske på, hvor langt vi er kommet i vores kamp om ligestilling. Kvindelighed er en vigtig sag, og herunder vil vi gennemgå nogle af de ting, som er vigtige at huske på i en hektisk hverdag.

Egne nydelser må gerne komme forrest

Vi er mange kvinder, som ikke kan lide at sætte vores egne nydelser foran andres. Det kan eksempelvis være fordi, at familien kræver så meget tid og energi, at der simpelthen ikke er plads til en selv. Det er dog vigtigt at huske på, at der skal være tid til sig selv, for at man ikke brænder ud.

Vi har alle forskellige måder at nyde vores eget selskab samt at forkæle egen krop. Nogen finder det befriende at tage på en spatur alene, mens andre finder glæde og nydelse i sexlegetøj af forskellig art.

Hvad end man er mest til, så er der muligheder nok at tage af. Man skal blot huske at tage sig tiden til det, så det ikke kun forbliver i tankerne. Kunne en spatur derfor godt lyde fristende, så spring ud i det og få turen bestilt med det samme. Er det omvendt sexlegetøj, som pirrer din krop, så kan det nemt bestilles online, så det allerede lander i din postkasse om et par dage.

Forkælelse med veninder

Nogle kvinder har brug for, at der er andre til stede, når der skal forkæles, og det er helt på sin plads. En god idé er at tage afsted til massage sammen, da man her deler noget relativt intimt. Det er desuden noget, man kan snakke om bagefter. Sæt prikken over i’et med en tur på café, hvor I kan snakke om livet samt den oplevelse, som I lige har haft sammen.

Læs mere

Livsstil

Sådan skaber du det perfekte læsehjørne

Læsehjørne

Savner du et sted i dit hjem, hvor du kan trække dig tilbage og lade kroppen slappe af ved hjælp af en god bog? Så bør du overveje at få lavet et læsehjørne. Det er en tendens, man i højere grad ser hjemme.. at et hjørne i et givent rum omdannes til et såkaldt læsehjørne.

I denne artikel kigger vi lidt nærmere på, hvordan man får skabt det helt perfekte læsehjørne, som kan danne grundlag for mange gode timers læsning og afslapning.

Belysningen skal være god

Noget af det absolut vigtigste ved et læsehjørne er naturligvis, at belysningen er god. Selvom man skulle vælge at udskifte den fysiske bog med en tablet eller anden form for e-bogslæser, så bør belysningen i hjørnet stadig være god, da man ellers meget nemt kan komme til at falde hen. Med en ordentlig læselampe sikrer man sig det helt rigtige fundament for, at læsehjørnet bliver et sted, hvor man i ro og mag kan trække sig tilbage. En læselampe koster endvidere ikke alverden, og man kan derfor med fordel overveje, om man også bør investere i en læselampe til soveværelset.

Daybeds er som skabt til læsehjørnet

Hvis du ikke før har hørt om daybeds, så er det på høje tid. Som navnet fint antyder, så er der tale om en seng til dagen. Det er med andre ord et møbel, som ligner en seng, men hvor den fundamentale tanke bag er, at den skal benyttes i dagtimerne. Mange danskere vælger at købe en daybed til deres læsehjørne, da de er yderst behagelige og giver anledning til mange timers hvile.

Daybeds kan købes på nettet, og her finder du ofte de bedste priser på disse. Derudover vil du kunne vælge at få den leveret direkte til din dør, så du ikke skal tænke på selv at fragte den hjem.

Ønsker du at gøre noget ekstraordinært ud af dit læsehjørne, så er vores klare anbefaling, at du investerer i enten en daybed eller en god lænestol.

Læs mere

Livsstil

Hyld dig selv og dine former

Kvinder

Den perfekte kvinde er slank, høj og fri for appelsinhud.

Ovenstående er selvfølgelig noget værre sludder.

Alle kvinder er forskellige og gudskelov for det. Uanset hvordan du ser ud, så skal du være stolt af dig selv og dit udseende. Glem alt om urealistiske kropsidealer og samfundets definition af den perfekte krop.

I de seneste år er der kommet øget fokus på den kurvede kvindekrop, hvilket på mange måder er et skridt i den rigtige retning. Med den øgede opmærksomhed er det i højere grad blevet accepteret at være en smule kurvet. Faktisk drømmer mange kvinder om kvindelige kurver.

Kunsten at acceptere sin krop og udseende

Første skridt på vejen mod et bedre liv handler om at acceptere sig selv, sin krop og sit udseende. Det er nemmere sagt end gjort for mange kvinder, som efter adskillige år med dårligt selvværd har svært ved at få øje på egne kvaliteter. Det skyldes ofte, at disse kvinder sammenligner sig selv med de smukke modeller, man kan opleve i modemagasinerne.

Sammenligner man sig selv med åleslange modeller, så er det ikke så besynderligt, at man kan føle sig en smule overvægtig. Husk at kun en meget lille procentdel af befolkningen er lige så tynde som dem i bladene. Den tynde krop er ikke nødvendigvis smukkere end den kurvede krop – det er trods alt en smagssag. Ifølge flere undersøgelser foretrækker de fleste mænd faktisk kvinder med kurver.

Jeg er god nok, som jeg er – det skal du sige til dig selv hver eneste dag. En skønne dag får du måske overbevist dig selv om, at du rent faktisk er en smuk og attraktiv kvinde.

Fremhæv dine kvindelige former i det rigtige tøj

Den kurvede kvindekrop fortjener at blive fremhævet – i stedet for at blive skjult i frygt for at blive set ned på. Gozzip-tøj er i den anledning et godt valg, idet tøjet i den grad formår at fremhæve de kvindelige kurver på elegant vis.

At fremhæve sine kvindelige former betyder ikke nødvendigvis, at man altid skal bære lårkorte shorts og nedringede bluser. Det betyder blot, at man ikke skal være bange for at vise sin kvindelighed frem. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at man er en kvinde med former. Gozzip kan med deres store udvalg af kjoler, bluser, bukser, leggings og cardigans klæde dig på fra top til tå. Tjek deres udvalg ud i dag og få opgraderet din garderobe. Gozzip designer og udvikler tøj for enhver smag.

Læs mere

Livsstil

Fire kreative aktiviteter til din næste venindeaften

Pigehygge

Den traditionelle venindeaften indbefatter tapas, vin og film, men hvem siger, at man skal gå den traditionelle vej? Du kan med fordel tænke ud af boksen – for både din egen og dine veninders skyld. Her får du en masse inspiration til planlægningen af jeres næste venindeaften.

Paintball

Hvem siger at paintball kun er for mænd?

Hvad end din venindegruppe består af helt unge, midaldrende eller ældre kvinder, så kan du med god samvittighed overveje at sætte paintball på programmet. Med paintball kan man både røre sig og have det sjovt på samme tid. Du kan i første omgang undersøge, om der findes nogle baner i nærheden af dig. Det gør der formentlig – alternativt skal der arrangeres noget transport til nærmeste bane.

For en god ordens skyld bør du tjekke op på, at alle er friske på at spille paintball. Der kan være helbredsmæssige årsager til, at man ikke er begejstret for paintball og tilsvarende aktiviteter.

Poker

Poker kan også egne sig fint til en venindeaften. Du kan om ikke andet lufte idéen for dine veninder og se, hvad de siger til det. Alle kan lære at spille poker – det kræver blot lidt tålmodighed og koncentration. Bed evt. dine veninder om at sætte sig ind i de grundlæggende regler på forhånd, så alle er godt forberedt.

Er du mere til traditionel casino? Så kan du introducere dine veninder for LeoVegas, som hører til blandt markedets førende udbydere af spil og underholdning. Med hver jeres smartphone kan I alle spille samtidig.

Gokart

Skal der fart over feltet? Så hop på gokarten og kør ræs mod dine bedste veninder. Det er ikke helt billigt at køre gokart, men man er til gengæld garanteret sjov og spænding for alle pengene. Du bør for din egen skyld lade dit fine tøj blive hjemme, idet man hurtigt kan blive beskidt, når man drøner afsted på en gokart. Træk i stedet i et joggingsæt eller andet komfortabelt tøj. Du vil som regel også blive tilbudt at låne en køredragt og selvfølgelig en kørehjelm. Så er der styr på sikkerheden.

Hvem kan sige nej til en fantastisk dag med gokart?

Spa

Stress af og nyd dine bedste veninders selskab i et spacenter nær dig.

En hel eller halv dag i et spacenter kan virkelig gøre noget for energiniveauet og overskuddet. Det kan de fleste nikke genkendende til. Af følgende grund bør du arrangere en spadag for dine veninder. Den idé kan de helt sikkert ikke sige nej til. Start evt. med at indhente et tilbud.

Læs mere

Livsstil

Derfor lever flere vegetarisk

Sund og nærende morgenmad

Det er blevet mere og mere populært at spise vegetarisk. Hvad end man lever som fuldbyrdig vegetar eller blot holder kødfrie dage, så er der massive fordele ved at indtage en større mængde grønt og mindre kød. Det estimeres at der findes omkring 375 millioner vegetarer i hele verden, hvilket altså er et væsentligt antal. I USA anslås det, at 4% af mænd og hele 7% af kvinder lever vegetarisk.

I Danmark er vegetar-livsstilen også blevet populær, hvilket blandt andet kan ses på den stigende mængde af nye vegetarrestauranter som åbner landet over. Derudover er det også en tendens, at allerede veletablerede spisestedet får flere og bedre vegetar-alternativer på menuen. Der bliver også udgivet både flere og bedre vegetarkogebøger, ligesom mange hjemmesider så som Helsebloggen.dk, skriver om livet som vegetar og giver inspiration til gode spisesteder og opskrifter til vegetarer.

Fordele ved at spise vegetarisk

Der kan være mange fordele ved at spise vegetarisk. En vegetarisk kost har vist sig at mindske risikoen for hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og visse former for kræft, hvilket overordnet set kan medvirke til en længere levetid. At spise vegetarisk kan også være en god idé hvis man ønsker at tabe sig.

Folk kan være nervøse for, at man ikke får den rette næring når man spiser vegetarisk. Man kan dog gennem vegetarisk kost få langt de fleste næringsstoffer som man har brug for. Det vigtigste som vegetar er at spise en varieret kost. Gør man det, vil man som udgangspunkt få de vitaminer og mineraler man har brug for.

Hvis du er vegetar, overvejer at blive det eller gerne vil spise overvejende vegetarisk. Så er der her nogle gode tips til ingredienser som er godt at inkluderer i din diæt for at sikre du får de rette næringsstoffer:

Tofu

Tofu er en fantastisk kilde til protein, zink, jern, og det indeholder endda nogle kolesterolsænkende omega-3 fedtsyrer. Tofu er et rigtig godt alternativ til kød i din vegetar diæt.

Linser

Linser er en fremragende kilde til protein og fibre. De indeholder utrolig meget jern og er rige på B-vitamin. Linser er en nem ingrediens at inkorporerer i sin vegetarmad.

Nødder

Nødder er en kilde til god og hurtigt protein. Derudover er valnødder, peanuts, mandler, cashewnødder rige på zink-, vitamin E- og omega-3 fedtsyrer. Nogle nødder som eksempelvis mandler, giver endda en god mængde calcium også.

Bladgrøntsager

Mørke bladgrøntsager, som spinat, broccoli og grønkål indeholder sunde mængder af jern. De er også en stor kilde til antioxidanter, samt Vitamin A. De indeholder endda calcium.

Tørrede frugter

Tørrede frugter er en nem kilder til jern. Desuden indeholder tørrede frugter som abrikoser, rosiner, svesker, mango, ananas, figner, dadler, kirsebær og tranebær, en bred vifte af mineraler og vitaminer samt gode fibre.

Læs mere

Karriere

Få familie- og karriereliv til at gå op i en højere enhed

Hjemmearbejde

At få familie- og karriereliv til at gå op i en højere enhed kan være en relativ stor udfordring. Det kan nemlig være svært at finde tid og energi til begge dele, ifald man ikke er i stand til at planlægge og prioritere sin tid rigtigt. Det er netop den udfordring, vi vil kigge nærmere på i dag. Du kan ved at læse guiden blive betydeligt klogere på dét at skabe balance mellem job og familie. Det behøver slet ikke at være så kompliceret.

Som kvinde føler du måske, at du skal vælge mellem familie og karriere, men hvem siger, at du ikke kan finde tid til begge dele? Med vores hjælp kan du helt sikkert stable en velfungerende hverdag med både familie og karriere på benene.

Undlad at tage arbejdet med hjem

Det er fantastisk at være så glad for sit arbejde, at man næsten ikke kan slippe det. Dog kan det også være en smule farligt, da man som regel vil være meget tilbøjelig til at tage arbejdet med hjem. Holder du aldrig helt fri, løber du en unødig risiko for at udvikle stress, som vel at bemærke kan gå hårdt ud over både din karriere og dit familieliv. Det må selvfølgelig ikke ske.

Lad din computer blive på arbejdet og sluk din arbejdstelefon i dét øjeblik, du forlader din arbejdsplads. Ingen opgaver er så vigtige, at de ikke kan vente til næste arbejdsdag.

Tænk i økonomisk sikkerhed

Man kan sagtens have et godt liv uden at være velhavende, men det er selvsagt vigtigt, at der er penge til de faste såvel som variable udgifter. For at finde penge til det hele skal man have en fast indtægt. Det er ikke af afgørende betydning, om man er lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende. Det er til gengæld vigtigt, at man finder et job, som man er glad for, og som man finder meningsfuldt.

Man kan ikke spekulere i økonomisk sikkerhed uden at komme ind på a-kasser og lønsikring. Uanset hvor sikker du føler dig på dit job, bør du melde dig ind i en a-kasse og desuden tage lønsikring til overvejelse. Du kan typisk bevare op til 90 % af din nuværende løn med lønsikring – en yderst gunstig forsikring. Sæt dig også ind i reglerne for a-kasse og barsel, såfremt du går på barsel inden for nær fremtid. Man taler i den forbindelse om barselsdagpenge (ressource) frem for traditionelle dagpenge.

Brug tid med din partner og børn

En god mor er en mor, som bruger tid med sin familie, og som er hundrede procent til stede. Sådan en mor kan du med fordel være – især hvis du drømmer om et lykkeligt familieliv. Det vigtige er ikke, hvad man laver, men at man tilbringer tid sammen. Dine børn vil helt sikkert sætte pris på dit selskab, hvad enten der er lagt op til filmhygge, brætspil eller noget helt tredje.

Husk også at pleje dit parforhold eller ægteskab. I bør fra tid til anden unde jer selv alenetid uden børnene. Hyr evt. en barnepige, hvis du ikke har nogle venner eller familiemedlemmer at trække på, når det kommer til børnepasning.

Læs mere

Livsstil

Overvejer du at få Botox?

Forfængelig kvinde

En undersøgelse foretaget af P4 København viser, at det bliver mere og mere almindeligt at få lavet kosmetiske skønhedsindgreb som fx Botox.

Den øgede efterspørgsel ses fx tydeligt hos Styrelsen for Patientsikkerhed, ifølge hvem antallet af læger registreret til at udføre kosmetiske indgreb er steget med hele 25 % fra 2013 til 2017. Styrelsen fortæller, at registreringen af medhjælpere under de enkelte læger er steget endnu mere i samme periode.

AK Nygart har mange års ekspertise

Som det fremgår, popper der altså en masse steder op, der kan hjælpe dig med Botox, hvis du overvejer at få behandlet dine rynker og vise dit yngre jeg frem for hele verden.

En klinik, der imidlertid er gammel i gårde og er eksperter, når det kommer til Botox, er AK Nygart.

Stedet sætter en ære i at vejlede dig ud fra en faglig og æstetisk vurdering.

Du får en grundig forundersøgelse

Hos AK Nygart får du en grundig forundersøgelse, når du skal behandles for Botox.

Under din forundersøgelse vil en speciallæge danne sig et helhedsindtryk af dit ansigt og tage udgangspunkt i det til behandlingen. Sammen med speciallægen vil du kigge nærmere på dit ansigts linjer, proportioner, mimik og hudens struktur, og I vil herefter sammen lægge en plan for at opnå den bedste og mest effektfulde behandling med Botox.

Dette kan både foregå på AK Nygart klinik i København, Aarhus eller Lyngby.

Værd at vide om Botox

En Botox behandling er især relevant i tilfælde, hvor dine rynker stammer fra sammentrækninger af musklerne, dvs. såkaldte dynamiske rynker mellem øjenbrynene, smilerynker ved øjnene, i panden, rynker på læberne eller ved næsefløjene. Her er en stor fordel ved Botox, at det sikrer, at musklerne slapper af, hvilket mindsker eller udglatter rynkerne helt.

Undgå et mimikløst ansigt

Din første indskydelse, når du hører om Botox, er måske, at det giver et nærmest mimikløst ansigt. Sådan behøver det dog bestemt ikke at ende. Et godt resultat af din behandling afhænger af, henholdsvis hvor og hvor meget Botox, der indsprøjtes.

Du vidste det nok ikke, men faktisk er Botox en enormt sikker behandlingsform og den mest udbredte lægelige kosmetiske behandling på verdensplan.

Individuel rådgivning hos AK Nygart

Behandling af rynker kræver individuel rådgivning, og her kan AK Nygart give dig den bedst mulige og mest objektive rådgivning. AK Nygart var en af de allerførste klinikker, der introducerede Botox i Danmark.

Læs mere om at få Botox hos AK Nygart.

Læs mere

Populære indlæg