Følg os

Karriere

Kvinder kan også være håndværkere – og selvstændige

Handywoman

Der er flere mandlige håndværkere end kvindelige – ligeså er langt størstedelen af alle danske iværksættere mænd. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan få succes som håndværker og / eller virksomhedsejer, blot fordi du er kvinde. Faktisk findes der rigtig mange dygtige kvinder inden for håndværkerfaget. Disse bliver desværre ikke anerkendt tilstrækkeligt.

I dette blogindlæg vil vi forsøge at inspirere dig til at tage springet og blive selvstændig håndværker. Tanken om at starte egen virksomhed kan virke overvældende, men det er faktisk ikke raketvidenskab.

Har du modet og motivationen?

At starte en virksomhed kræver ikke kun masser af mod. Det kræver også motivation og dedikation. Derfor er du nødt til at se dig selv i øjnene og vurdere, om du har de rette forudsætninger for at kunne stable en sund forretning på benene. Sætter du pris på en fast løn og en triviel arbejdsdag, så bør du ikke blive selvstændig. I givet fald er det bedre at blive i rollen som lønmodtager.

Tal med din bankrådgiver om det økonomiske

Det er desværre ikke helt billigt at starte en håndværkervirksomhed. Der skal nemlig investeres i forskellige maskiner og udstyr samt tøj.

Den største investering er uden tvivl en varevogn eller kassevogn – denne investering er muligvis også den vigtigste. Kunsten er at finde en driftsikker og økonomisk varevogn, som kan rumme alt dit udstyr. Du kan for eksempel kaste penge efter en Renault kassevogn, hvis du vil være sikret køreglæde, rummelighed og sikkerhed for alle pengene. En anden fordel ved den typiske Renault varevogn er, at den er let at indrette. Dette er langt fra en selvfølge, hvorfor du bør betragte det som et stort plus. Find inspiration her: Bilindretning af Renault varebil

Din bankrådgiver vil med sikkerhed spørge dig, hvordan du har tænkt dig at finansiere dit kommende håndværkerfirma. Skal det ske igennem din opsparing, eller påtænker du at låne via banken? En kassekredit eller et virksomhedslån kan måske være løsningen. Det er under alle omstændigheder noget, man bør overveje nøje, inden man træffer en beslutning.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *