Følg os

Andet

Fordomme om kvinder og biler

Kvinde kører bil

Hvem kører bedst bil? Mænd eller kvinder?

Dén diskussion slipper vi formentlig aldrig af med. Lige så længe der har eksisteret biler, har der i hvert fald været en hed, men samtidig venskabelig, diskussion om, hvem der er bedst til at køre bil. I dag vil vi kigge på nogle af de mest udbredte fordomme om kvinder og biler. Du har med al sandsynlighed stødt på en eller flere af de udvalgte fordomme tidligere. Lad os i fællesskab kigge nærmere på dem.

De mest udbredte fordomme

 • Kvinder kan ikke køre bil
 • Kvinder har ikke forstand på biler
 • Kvinder hører hjemme på passagersædet
 • Kvinder egner sig ikke som bilmekanikere

Ovenstående er blot et mindre udpluk af de mange fordomme.

Stik imod mange af fordommene, så viser mange undersøgelser, at kvinder rent faktisk er dygtigere bilister end mænd. Det hænger sammen med, at mandlige bilister som regel har flere klip i kortet end bilisterne af modsatte køn. Danske mænd er ikke kun slemme til at køre for stærkt. De er også kendt for at indkassere mange bøder for manglende brug af sele, for at tale i telefon under kørsel m.v. Derfor kan vi nu konkludere følgende; mænd er ikke bedre bilister end kvinder.

Næste gang du støder på en af de mange fordomme, så kan du henvise til denne hjemmeside, hvor vi netop kommer med modargumenter.

Væk din indre bilmekaniker til live

Er din elskede bil gået i stykker, så er du nødt til at kigge på den selv eller lægge vejen forbi en mekaniker nær dig. Er du træt af dyre mekanikerregninger, så kan du overveje at vække din indre bilmekaniker til live. Mangler du værktøj til formålet, så find og køb på denne side www.autodeleshop.dk, hvor udvalget er stort, og priserne er lave. På anviste link kan du finde stort set alt i værktøj og reservedele til din bil.

Foruden de påkrævede reservedele, så skal du ud at købe forskellige former for værktøj. Hvilket værktøj du skal købe vil naturligvis afhænge af, hvilken reparation der skal foretages. Du vil dog som udgangspunkt være godt stillet med en fastnøgle, båndsliber, topnøgle, mikrometer og klemtang.

Tag dine forholdsregler

Selvom man ikke behøver at være uddannet mekaniker for at reparere en bil, så skal man selvfølgelig vide, hvad man laver. Man kan nemlig komme galt afsted, hvis man ikke tager sig nogle vigtige forholdsregler. I forhold til sikkerheden, så bør man benytte sig af arbejdstøj, arbejdshandsker og beskyttelsesbriller. Derudover bør man sætte sig grundigt ind i den eventuelle monteringsvejledning, inden man går i gang med en reparation. Det handler om at være godt forberedt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andet

Oktoberfest – forslag til kvindernes kostumer

oktoberfest

Hvis du skal til Oktoberfest, så skal du være klædt ud. Sådan er det bare. Du kan ikke deltage i en sådan fest, hvis ikke du er klædt ud i samme ånd som de øvrige deltagere. Der er dog mange, der tror, at der ikke er så meget at vælge mellem, hvis man skal klæde sig ud til en rigtig Oktoberfest. Det er dog ikke helt sandt.

De fleste er godt klar over, at man skal være iført en form for tyrolerkostume, når man skal deltage i en sådan fest. Det er dog ikke alle, der er klar over, at det er en type kostume, der kan fås i et væld af varianter. Derfor er det også værd at bruge lidt tid på, at tage et kig på de forskellige varianter, du kan finde af kostumet.

Ingen Oktoberfest uden et rigtigt tyrolerkostume

Som nævnt, så er der ingen Oktoberfest uden et rigtigt tyrolerkostume. Det er derfor ikke noget, du skal gå ned på. Du kan være helt sikker på, at der blandt det store udvalg af kostumer, vil være op til flere, der falder i din smag. Det bør derfor ikke være svært at finde et kostume, der både passer til festen og til dine ønsker.

Hvis du skal til Oktoberfest som kvinde, så bør du vælge ét af de velkendte heidi kostumer. Med et sådant kostume, er du sikret, at du passer godt ind. De fås dog også i mange varianter, hvorfor du blandt andet skal tage stilling til, hvor frækt det skal være. Der findes nemlig også et stort udvalg af frække tyrolerkostumer.

Vælg altid med hjertet, når du vælger udklædning

Hvis du skal købe et kostume, så skal du gøre det med hjertet. Det nytter ikke noget at købe et kostume, du ikke føler dig tilpas i. Gør du det, så kan det hurtigt vise sig at blive en lang aften til Oktoberfest. Sørg derfor for, at du har valgt et kostume, du er glad for at have på – om det skal være vovet eller ej, er op til dig selv.

Det bør dog ikke være svært, da udvalget – som sagt – er stort. Derfor er der også minimum ét, der er noget for dig. Når du vælger et kostume til Oktoberfest, så skal det dog være i tråd med de klassiske normer, der har været fulgt i mange år. Overholder du dette, så er der ellers relativt frit slag foruden dette.

Læs mere

Andet

Tre gode grunde til at investere i solfilm til bilen

Kvinde og bil

Som kvindelig bilist med egen bil kan du med god grund overveje at investere i solfilm. Der er nemlig et væld af fordele ved at sætte solfilm på bilen. Disse fordele vil vi gerne præsentere dig for, så du kan få stillet din tvivl. Vi vil også gerne sende dig videre til en forhandler, hvor du kan købe moderne solfilm til bilruder. Billig solfilm til bilen kan købes til konkurrencedygtige priser, hvis man vel at bemærke handler det rigtige sted. I første omgang skal du dog tage stilling til, om det er noget for dig.

Det gavner sikkerheden

Hvad har solfilm med sikkerhed at gøre? Det er bestemt et godt spørgsmål.

Det hænger sådan sammen, at solfilm gør det svært for uvedkommende at kigge ind i bilen. Det har den markante fordel, at man ikke umiddelbart vil friste sarte sjæle, medmindre man har valgt at lade vinduerne stå åbne, hvilket vi ikke kan anbefale, når man ikke selv befinder sig i eller i nærheden af bilen. Ønsker du derfor at reducere risikoen for at blive udsat for et biltyveri, så gør du klogt i at investere i solfilm. Det er en investering, som dit forsikringsselskab helt sikkert også vil være begejstret for.

Det gavner udseendet

Dernæst skal du vide, at solfilmens tilstedeværelse gavner bilens udseende. Med film på alle ruderne vil din bil sprudle af klasse, elegance og eksklusivitet. Dette vil helt sikkert have en positiv indvirkning på din stolthed og glæde omkring bilen.

Solfilm gavner også bilens indvendige look, idet filmen sørger for, at de skadelige stråler fra solen ikke trænger igennem og får bilens interiør til at falme. Falmet interiør er ikke ligefrem noget, som gavner dig i forbindelse med et bilsalg, hvorfor du bør overveje at købe moderne solfilm.

Det gavner komforten

Sidst, men ikke mindst er solfilm med til at gavne komforten. Solfilm kan i nogle tilfælde afvise op til 80 % af varmen, hvilket er med til at sikre et bedre indeklima. Det gør køreturen lidt ekstra behagelig for både passagerer og evt. husdyr. Er du tit og ofte ved at gå til af varme om sommeren, så bør du ikke tøve et sekund med at gøre brug af vores tip.

Da solfilmen afviser en stor del af varmen, vil behovet for aircondition og klimaanlæg helt naturligt være lavere. Der er dermed også nogle værdifulde klima- og energibesparelser at hente. Dette vil gavne både miljøet og din pengepung.

Hvad tænker du om muligheden? Er den ikke næsten for god til at afslå?

Læs mere

Andet

Få en smart VW UP med privatleasing

VW up

En VW UP er en smart lille bil, der er blevet yderst populær de seneste år. VW Up er den perfekte bil til kvinden, der ønsker en lille økonomisk bil der kan komme fra a til b uden en masse bøvl. Du kan få en VW Up leasingkontrakt for kun 1.999 kr. om måneden og med kun 10.000 kr. i udbetaling, til denne pris må du kører 15.000 km årligt. Disse priser er beregnet ud fra en VW Move up med DK pakke (Multifunktionslæderrat og klimaanlæg). Så der er også en del udstyr inkluderet i denne lave pris. Der er en række fordele ved at privatlease en VW UP, fremfor at købe den selv med finansiering.

Få total budgetsikkerhed

Med privatleasing får leasingtager total budgetsikkerhed, hvilke vil sige at alle omkostninger der må være til reparationer, serviceeftersyn, bilsyn og så videre, er alle omkostninger leasingselskabet betaler i hele leasingperioden. Det eneste leasingtager skal betale er den månedlige leasingydelse på 1.999 kr. en udbetaling på 10.000 kr. og så en bilforsikring, derudover får leasingtager ikke andre regninger på bilen. Privatleasing giver leasingtager totalbudgetsikkerhed, og leasingtager slipper helt for at bekymre sig om uforudsete regninger der kan vælte et helt budget.

Slip for værditab og besværet med at sælge

Med privatleasing skal du ikke bekymre dig om, hvor stort værditab bilen har haft i den perioden du har kørt i den. Med privatleasing er der nemlig ikke noget, der hedder værditab for leasingtager, det er nemlig med i leasingprisen. Så hvis der har været et stort værditab på grund af nye modeller eller andet, så er det leasingselskabet der tager dette værditab på deres regning. Når leasingperioden engang er slut, så skal bilen blot leveres tilbage til leasingselskabet, og derefter kan du frit købe, lease en ny bil, hvis du ønsker dette. Du skal dermed hellere ikke bekymre dig eller bruge tid på, at skulle sælge bilen.

Ingen dyrt banklån til en bil og en form for fleksibilitet

Hvis du vælger privatleasing fremfor at købe en bil med finansiering, slipper du også fuldstændigt for at stifte et lån i banken til en bil. Da det er leasingselskabet der ejer bilen med privatleasing, så betaler du kun for at havde en leasingbil til rådighed, og du kan derfor opsige leasingkontrakten fra den 11. måned med en månedsopsigelse, så du er helt ude af leasingkontrakten den 12 måned, hvis ens behov til bil ændre sig.

Læs mere

Andet

Få pæne tænder med en Invisalign-behandling

pænt smil

I gamle dage var der ikke andre veje end de famøse togskinner, hvis du havde tænder, der skulle rettes. Det har for mange børn og unge været med til at afskrække fra at få bøjle på og derved få det smil de måske i dag drømmer om. Sådan er det heldigvis ikke længere.

Hvis tror på at smilet er den korteste afstand mellem to mennesker og gerne vil kunne skabe den korte afstand uden at være selvbevidst på grund af dine tænder, så er en invisalign-behandling måske noget for dig.

Hvad betyder ’Invisalign’?

Ordet i sig selv er en sammentrækning af ordene ’invisible’ som betyder usynlig og ’alignment’ som betyder at sætte noget i lige rækker – ergo sætter du med en invisalign-behandling dine tænder i lige rækker med en usynlig bøjle.

Det er nemt og bekvemt for dig, der ikke bryder dig om at tænke på måske år med de kendte metalskinner på tænderne.

Hvem kan få en Invisalign-behandling?

Det kan alle, der har tænder, der kan rettes gennem behandlingen. Er du interesseret kan du altid få lavet en gratis vurdering af dine tænder og få svar på, om det er muligt at opnå det smil du drømmer om gennem denne behandling.

For rigtig mange er smil noget, der kommer helt naturligt og gør ansigtet samt mennesket smukkere. Er du ked af dine tænder, kan en af konsekvenserne være, at der er længere til smil og at det bliver en ting du er opmærksom på i mange sociale sammenhænge.

Når man en gang er blevet opmærksom på noget, så kan det være svært at give slip på det. Det kan være en stor hæmsko, når det kommer til at være social og føle sig godt tilpas i forskellige situationer.

Hvorfor er vores smil så vigtigt?

I dag lever vi i en verden, hvor der er meget fokus på det ydre og vi vil gerne være den bedste version af os selv – både udenpå og indeni. Desværre er det ind imellem sådan, at det ydre spænder lidt ben for det indre. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er noget omverdenen lægger mærke til eller overhovedet tænker over, men for dig kan det være et stort problem.

Vi smiler rigtig mange gange i løbet af en dag. Når vi hilser på hinanden, når du taler sammen og når vi siger farvel igen. Er du usikker på grund af tænder, der måske ikke blev rettet i din barndom, så er der i dag mulighed for at få gjort noget ved det på en diskret og effektiv måde.

Gør det ondt?

Nej! Det er helt smertefrit, hvis du vælger denne form for behandling. Hele processen foregår ved hjælp af gennemsigtige plastikskinner, der langsomt og forsigtigt skubber tænderne på plads, så de ender der, hvor du gerne vil have dem.

Der vil være perioder med ømme tænder, fordi de skal flyttes, men det sker så blidt og langsomt, at det for langt de fleste ikke har nogen indvirkning på hverdagen overhovedet.

Er du interesseret i at vide mere, findes der rigtig mange gode sider på nettet, hvor du kan blive klogere på hele processen og finde ud af, om det kunne være noget for dig.

Læs mere

Andet

Lider du af tandlægeskræk? Kom af med din frygt

tandlægeskræk

Enormt mange danskere lider af tandlægeskræk i forskellige grader. Nogle føler blot en vis nervøsitet ved at besøge tandlægen, mens andre oplever en frygt i en sådan grad, at de i lange perioder på op til flere år undlader at besøge tandlægen.

Uanset hvilket omfang, den er til stede i, er tandlægeskræk en rigtig ubehagelig størrelse. Det er selvsagt aldrig morsomt at være bange, men når frygten baserer sig på noget så basalt – og til tider også vitalt – som at besøge tandlægen, kan der være mange gode grunde til at gøre en målrettet indsats for at komme frygten til livs. Det findes der heldigvis mange gode muligheder for at gøre.

Læs mere om tandlægeskræk på https://tpfrb.dk/tandlaegeskraek/

Hvad er tandlægeskræk?

At have tandlægeskræk kan indebære flere forskellige ting, og skrækken for at gå til tandlægen kan være tilstede i forskellige grader. Nogle føler allerede et ubehag ved at ringe op til tandlægen og bestille en tid, mens andres frygt først opstår, når de møder op på selve klinikken, eller mens den pågældende undersøgelse finder sted. Mange med tandlægeskræk oplever desuden en øget nervøsitet som resultat af skam over, at der på grund af tandlægeskrækken ofte kan gå længere mellem tandlægebesøgende end anbefalet.

Kan du nikke genkendende til disse følelser, lider du sandsynligvis at tandlægeskræk i et eller andet omfang. Er det tilfældet, er du med garanti også bevidst om, hvor bebyrdende denne skræk kan være – også selvom de fleste mennesker kun en enkelt eller få gange årligt har behov for at besøge tandlægen. Men der findes heldigvis rigtig gode mulighede for at komme frygten til livs.

Vælg en tandlæge, du kan komme til at føle dig tryg ved

Når man taler om tandlægefrygt, er der altså i de fleste tilfælde ikke tale om en frygt for tandlægen selv, men derimod for de undersøgelser, der bliver udført. Alligevel kan selve tandlægen være et vigtigt led, når du søger at komme din tandlægefrygt til livs.

Der findes tandlæger, som er særligt specialiserede i at håndtere patienter med tandlægeskræk. De er altså særligt dygtige til at skabe en tryg situation – både før, under og efter selve undersøgelsen. Mange mennesker med tandlægeskræk oplever, at det hjælper dem, at tandlægen er særligt bevidst om deres frygt – også på længere sigt. Det kan derfor være en god idé at undersøge, om der findes sådanne specialiserede tandlæger i nærheden af din bopæl.

Vær tålmodig

Nogle gange kan man ved at vælge den rigtige tandlæge komme frygten til livs over et enkelt eller ganske få tandlægebesøg. Men det er desværre ikke nødvendigvis sådan det hænger sammen i alle tilfælde. Afhængigt af omfanget af frygten, kan det af og til være nødvendigt at væbne sig med tålmodighed, når det kommer til at komme den til livs. Selvom tandlægen kan være rigtig god til at skabe en god og tryg oplevelse, kan det for nogen tage en rum til helt at slippe af med frygten. Det er blot vigtigt at holde sig for øje, at dette ikke betyder, at man aldrig slipper af med den.

Læs mere

Andet

Den bedste bil for kvinder

Kvindebil

Du er kvinde og har et naturligt ønske om at købe den bedste bil, men hvilken skal du kigge efter?

Det er dét helt store spørgsmål, som du selv skal søge svar på. Der er efterhånden mange bilmagasiner, som har givet deres bud på, hvilken bil der er den bedste for kvinder, men de har ikke nødvendigvis taget højde for de faktorer, som er vigtigst for dig. Derfor er du nødt til at finde din egen definition på den perfekte kvindebil.

Jagten på markedets bedste kvindebil

Ifølge danske kvinder er en god kvindebil en bil, som er let at betjene under både kørsel og ved parkering. Derudover er det vigtigt for den danske kvinde, at bilen har et pænt ydre og er forsynet med praktisk udstyr som baksensor og aircondition. For tiden opleves der desuden en stor efterspørgsel på biler med automatgear.

Enhver ved, at der er forskel på, hvad mænd og kvinder foretrækker, når det kommer til biler. Den mandlige bilkøber er som regel mest interesseret i at vide, hvad der gemmer sig under motorhjelmen, mens den kvindelige bilkøber også interesserer sig for mange andre ting. Fælles for både mænd og kvinder er, at de stiller kompromisløse krav til sikkerheden.

Biler

Overvej leasing

Audi er et af de bilmærker, som står i høj kurs på leasingmarkedet.

Audi leasing er ikke kun udbredt blandt mænd, men også blandt kvinder, som i den grad har fået øjnene op for, hvorfor leasing af audi biler kan være attraktivt. Inden for leasing er det bl.a. værd at kende til flexleasing, som byder på visse fordele.

Leasing af audi biler vil være særligt relevant for karrierekvinden, som sætter pris på at køre i en flot og sikker bil. Du er garanteret en god oplevelse, når du leaser en nyere bil fra den anerkendte tyske bilfabrikant. Audi står nemlig bag nogle af tidens mest sikre og komfortable biler.

Læs mere

Andet

Få opmagasineret dine ejendele ved flytning

Opbevaring af møbler og ejendele

Flytter du ud af din bolig, før du har fundet en ny, så er du nødt til at tænke over, hvad du stiller op med dine møbler og øvrige ejendele. Du kan med al sandsynlighed få lov til at bo hos familie eller venner, indtil du får overrakt nøglerne til din nye bolig, men hvad med dine ejendele? Du kan ikke forvente, at der også er plads til dine ting på din midlertidige adresse.

Står du netop i føromtalte situation, så skal du være bekendt med, at du kan få opmagasineret dine ejendele i den periode, du står uden fast bolig. Opbevaring af møbler og andre effekter koster ikke alverden. Er du ikke overbevist? Så læs resten af artiklen.

Fordele ved professionel opmagasinering

Det er sund fornuft at gøre brug af professionel opmagasinering, hvad enten man skal have opmagasineret indbo fra et mindre værelse eller et helt hjem. Der er nemlig mulighed for at leje både store og små depotrum, hvorfor du aldrig kommer til at betale for en masse plads, som du ikke får gavn af.

Lad os kort ridse de mest væsentlige fordele op:

 1. Det er sikkert
 2. Du kan opbevare alle dine møbler og ejendele ét sted (i stedet for at opbevare tingene hos flere venner og familiemedlemmer)
 3. Serviceniveauet er højt
 4. Det kan være billigt (afhængig af hvilken udbyder du vælger)

Læs mere om opbevaring her, hvis du søger et godt tilbud på lageropbevaring, herunder møbelopbevaring. Du vil helt sikkert blive positivt overrasket over, hvor lave priserne er.

Book dit ideelle depotrum på nettet

Glem alt om møder samt lange e-mail- og telefonkorrespondancer. Der er selvfølgelig mulighed for at booke et passende depotrum på nettet. Depothuset, som er en af udbyderne af opmagasinering, beder dig om at indtaste følgende oplysninger ved bestilling:

 • Person- og kontaktoplysninger
 • Valg af størrelse
 • Valg af afdeling
 • Ønsket indflytningsdato

Det tager ikke mange minutter at booke et depotrum.

Læs mere

Andet

Vælg det helt rigtige lokale til din kommende fest

Festtøj

Alle kvinder elsker fester, da det er til fester, at man klæder sig pænt på, får ordnet hår og har mulighed for at danse hele natten. At holde fest er en måde, hvorpå man kan fejre, at man lever og er omgivet af gode mennesker.

Du kan holde en større eller mindre fest i forbindelse med din fødselsdag, jubilæum eller en helt tredje begivenhed. I realiteten behøves der slet ikke at være en særlig anledning.

Lad os antage, at du har besluttet dig for at holde en fest for venner, familie og / eller kollegaer. Det er nu, at det store planlægningsarbejde begynder. Først skal du beslutte dig for, hvor festen skal holdes. Skal festen finde sted derhjemme, eller vil du leje et festlokale i dit lokalområde? Læs videre, hvis du foretrækker at leje et festlokale.

Størrelse og kapacitet

Der findes både store og små festlokaler, så spørgsmålet er, hvor stort det ideelle festlokale er? For at svare på dette spørgsmål skal du vide eller som minimum have en fornemmelse af, hvor mange personer du vil invitere. Det er nemlig ikke helt uden betydning, om du vil invitere 50 eller 100 personer.

Er du i tvivl om den ideelle kapacitet, så vælg hellere et lidt for stort lokale end et lidt for småt. Det er trods alt ikke rart at sidde alt for tæt.

Beliggenhed og omgivelser

Foruden størrelsen og kapaciteten skal du også gøre dig tanker om beliggenhed og omgivelser. Det gælder her om at finde en lokalitet, som er nem at komme til for alle (eller de fleste af) dine gæster. Vælg med fordel en lokalitet, som ligger tæt på udendørs græsarealer og fodboldbaner, såfremt du påtænker at invitere børn til festen.

Fænøsund Konference og Ferie A/S råder over en lang række selskabslokaler, som du nemt og billigt kan booke, hvis du fortsat leder efter det perfekte festlokale. Book et lækkert festlokale her, hvis du gerne vil have styr på den del af planlægningen med det samme.

Læs mere

Populære indlæg