Følg os

Børn og unge Livsstil Mad

Gode gaveidéer til den lille kok

Legekøkken

Mange børn nyder at hjælpe til i køkkenet, selvom de endnu ikke er gamle nok til at håndtere komfuret, ovnen eller mikrobølgeovnen.

Er dit barn begyndt at vise interesse for madlavning, så skal du lade barnet udfolde sin kreativitet. Dermed ikke sagt, at du skal lade dit barn slå sig løs i køkkenet. I stedet bør du forkæle ham eller hende med nogle skønne gaver.

Legemad

Et legekøkken med tilhørende legemad er en perfekt gaveidé til et madlavningsglad barn. I dag findes der rigtig mange forskellige former for legemad. Det er muligt at købe både juicekartoner, burgere, hotdogs, piskefløde, bagerbrød og meget mere som legemad. Du har også mulighed for at købe legemad i sæt. Der kan være mange penge at spare ved at købe disse legetøjssæt.

Babytoys.dk fører et stort udvalg af legemad til priser, hvor alle børnefamilier kan være med. Hos denne forhandler kan du foruden legemad også købe gyngeheste, bamser, brætspil, legetøjsbiler og meget mere til din lille guldklump. Det er på alle måder fordelagtigt at handle gaver til børn på nettet.

Børnevenlig opskriftsbog

Langt de fleste opskriftsbøger er henvendt til voksne, men der findes også børnevenlige opskriftsbøger. Det karakteristiske ved disse bøger er, at de er spækket med simple opskrifter og flotte madbilleder. Der findes desuden billedbøger om mad.

En børnevenlig opskriftsbog vil være en interessant gaveidé til barnet, som lige er begyndt at læse. Før du køber en bog, bør du sætte dig ind i, hvilken aldersgruppe bogen er henvendt til. Mange af de populære børnebøger er nemlig tilegnet større børn.

Køkkenudstyr i træ

En helt tredje gaveidé lyder på at købe køkkenudstyr i træ. Der findes rigtig meget fint udstyr til et legekøkken. Det er for eksempel muligt at købe køleskabe, kaffemaskiner, røremaskiner og toastere til legekøkkenet. Faktisk eksisterer det meste køkkenudstyr også som legetøj. Du kan med få klik bestille det ønskede træ legekøkken til drenge og piger i dag – det foregår selvfølgelig via internettet.

Selvom et veludrustet legekøkken gerne skal indeholde alle former for legeudstyr og legemad, så skal man selvfølgelig være realistisk omkring, hvor meget der er plads til på børneværelset.

For både din egen og dit barns skyld bør du kun købe legetøj, som lever op til de strengeste krav vedr. sikkerhed og sundhed. I denne artikel linker vi til en forhandler, som udelukkende sælger sikkerhedsgodkendt legetøj til danske forbrugere. Dermed kan du være sikker på, at du ikke modtager legetøj, som skader dit barn på nogen måde. Tag med fordel højde for forskellige sikkerhedsmærkninger, når du køber legetøj og børneudstyr.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Børn og unge

Få det meste ud af gymnasietiden

Skoleophold

Gymnasietiden er en tid, man kommer til at savne, lige så snart det er overstået, så det er vigtigt, at man allerede helt fra starten gør, hvad man kan for at få det bedste ud af det.

Det sociale fylder meget

Selvom man egentlig går i gymnasiet for at gøre det muligt at komme ind på en videregående uddannelse, fylder det sociale ligeså meget som det faglige. Det er derfor vigtigt, at man, for at få det meste ud af gymnasietiden, husker at prioritere det sociale lige så meget som det faglige. Tager man med til festerne, og ser man sine klassekammerater uden for skoletiden, vil gymnasietiden nemlig blive langt sjovere. Det bliver meget sjovere at gå i skole, hvis fællesskabet er godt i klassen, og hvis man har nogen at dele de tre år med.

Også i løbet af skoletiden kan man bruge sin tid på andet end at lære. Mange gymnasier har klubber, man kan deltage i, og der er altid brug for en hjælpende hånd til at snakke med kommende elever og være skolens ansigt udadtil til åbent hus og lignende arrangementer.

Husk også det faglige

Mens det sociale skal vægtes højt, er det faglige selvfølgelig også vigtigt at have styr på. Det er trods alt derfor, man er der. Vil du have noget ud af gymnasieårene, så du kan bruge dine fag og dine karakterer i fremtiden, bliver du nødt til at gøre dig umage med at følge med fagligt og lave dine ting.

Gymnasiet rummer dog mange lektier, afleveringer og eksaminer, og det kan for mange være svært at følge med. Man skal nå meget på kort tid, og man har selv ansvaret for sin læring. Dette kan være et stort spring fra folkeskolen, og derfor falder nogen af. Heldigvis er det let at få hjælp til gymnasiet mange steder fra, hvis man har behov for det. Både til normale lektier, til at læse op til eksamen og alt det indimellem.

Glem ikke at nyde det

Det kan være en hård kamp at komme gennem de 3 år i gymnasiet, men det er vigtigt, at man ikke kun fokuserer på, hvor hårdt det er, men også hvor fedt det er. Det er tre år, du aldrig vil få tilbage, og der sker rigtig meget i løbet af kort tid, så årene går hurtigt. Men selvom det går hurtigt, skal man huske at nyde det og at sætte pris på tre af de fedeste år af ens ungdom.

Læs mere

Børn og unge

Snart rammer studenterkørsler hele landet

Studiner

Der er ikke længe til, at landets gymnasier vinker farvel til deres 3. og 4. års elever. Eleverne har nu afsluttet deres skolegang på deres respektive ungdomsuddannelse, og det betyder naturligvis, at det er blevet tid til den yderst populære samt omdiskuterede studenterkørsel.

Som borger i en af landets større byer plejer det at være en fest. Studentervognene kører rundt i hele byen og skaber god stemning. Derudover plejer forbipasserende at medvirke til denne stemning. Med andre ord er der lagt op til flere uger, hvor der på daglig basis vil være fest i gaderne.

Sikkerheden er vigtig for en optimal studenterkørsel

Der har de seneste år været ekstremt meget fokus på, at studenterkørsler skal være mere sikre. Det er naturligvis med god grund, da der desværre har været nogle yderst tragiske episoder senere år. Derfor er der også endnu mere fokus på dette. De firmaer i Danmark, der tilbyder studenterkørsel, er blevet underlagt nogle endnu strengere regler, og der holdes løbende opsyn med dem.

Det er naturligvis en meget positiv tendens, da det mindsker chancerne for, at der skulle ske uheld på denne store dag. Studenterkørsel er en stor fest, og sådan skulle det gerne forblive.

Der er endvidere også tegn på, at studenterne går op i sikkerheden, når de skal finde frem til dét firma, der skal facilitere vognturen. Skal du have en sikker studentervogn, så anbefaler vi at kigge nærmere på LejStudentervogn.

Leje af studentervogn skal ske i god tid

Ønsker man som student at få en fantastisk oplevelse, så er det naturligvis vigtigt, at man får sikret sig en af de gode studentervogne. Skal man dog være sikker på, at man får nogle af de bedste i landet, så skal man være tidligt ude. Det er bestemt ikke unormalt, at man som elev skal have booket en studentervogn flere år i forvejen. Er du derfor i slutningen af 1. år på gymnasiet, så kan det være en rigtigt god idé allerede nu at booke datoer ind hos jeres foretrukne virksomhed.

Læs mere

Børn og unge

Tre hårtips til den kommende konfirmand

Langt hår

Som snarlig konfirmand skal du gøre dig en masse tanker. Du skal først og fremmest finde ud af, hvor festen skal holdes, hvem der skal inviteres, hvad du skal have på, hvad der skal serveres til din fest og meget, meget mere. Derudover skal du overveje, hvordan dit hår skal sættes. Sidstnævnte punkt volder ofte mere besvær end forventet. Det er nemlig lettere sagt end gjort at beslutte, hvordan håropsætningen skal gribes an. Heldigvis kommer vi dig til undsætning; i denne artikel får du hele tre brugbare hårtips.

1. Undlad at eksperimentere med hårfarve få dage inden festen

Drømmer du om en anden hårfarve, så er det alfa og omega, at du ikke vælger at farve dit hår i sidste øjeblik. Det er nemlig tæt på at være umuligt at forudsige resultatet, hvorfor du løber en stor risiko, hvis du får farvet hår så tæt på din store dag, at du ikke har tid til at få rettet op på eventuelle fejl. For eksempel er der mange kvinder, som har oplevet at få gult hår ved en fejl. Gult hår går ikke ligefrem godt til en hvid konfirmationskjole, hvorfor du ikke bør tage unødige chancer.

2. Få noget længde på dit hår med clips extensions

Hair extensions clips er vejen frem, hvis man ønsker langt og flot hår, men ikke kan nå at gro det naturligt inden konfirmationsfesten. I dag fremstilles clips extensions i så høj kvalitet, at man nærmest ikke kan se, om det er ægte eller ej. Dog anbefaler vi altid, at man køber ægte hair extensions. Disse koster måske lidt mere end traditionelle extensions, men det ser pænere ud og holder bedre, hvorfor det er pengene værd. Skal du have langt hår i en fart, så køb clips extensions på nettet. Tag evt. kontakt til kundeservice, hvis du har svært ved at vælge.

3. Bestil tid hos en frisør

Selvom du formentlig har en god veninde, en søster eller en bekendt, som har godt styr på, hvordan hårmoden ser ud anno 2019, så bør du unde dig selv det bedste af det bedste. Når det kommer til håropsætning, vil det oplagte være at booke tid hos en frisør. Du kan evt. gå på udkig efter en mobil frisør, hvis du ønsker, at håropsætningen foregår i eget hjem. Er budgettet stramt, kan der være god idé i at indhente tilbud fra flere frisører.

Læs mere

Børn og unge

Gode tips til den kommende mor til tvillinger

Tvillinger

Er du gravid med ikke kun et, men hele to børn, så ved du sandsynligvis, at du går en hård, men også spændende tid i møde. Inden vi tager hul på selve guiden, vil vi gerne minde dig om, hvor heldig du er. Omkring 1 ud af 83 af alle kvinder får tvillinger, hvorfor du har opnået noget, som de færreste kvinder får lov til. Nogen vil mene, at du har vundet i lotteriet. Hvad tænker du selv?

Er du en smule bekymret for at skulle få det hele til at hænge sammen, når der kommer hele to børn til verden på samme tid, så skal du vide, at det hele nok skal gå godt. Vi giver dig her på siden en masse gode tips vedr. bleer, udstyr m.v.

Gå aldrig ned på udstyr

Selvom noget udstyr kan være dyrt og en smule overflødigt, så er det en kendsgerning, at man ikke kan undvære udstyr, når man skal tage sig af to eller flere børn. Det kan koste en herregård at købe den helt store udstyrspakke, hvorfor man med god samvittighed kan købe det mest nødvendige udstyr til at starte med. Du kan evt. gøre brug af vores tjekliste herunder:

 • Tvillingevogn
 • Højstole (og dertilhørende babyindsatse)
 • Slyngevugge
 • Babyalarm
 • Autostole

Mangler der noget på listen? Så føjer du bare flere ting til ovenfor.

Overvej stofbleer

Som kommende mor til tvillinger frygter du måske, at du kommer til at købe dig fattig i bleer, og med god grund. Det kan nemlig være meget dyrt at skulle købe bleer til familiens mindste, hvorfor mange forældre er begyndt at gå over til de smarte stofbleer. Det er måske ikke den mest praktiske løsning, idet der er meget rengøring forbundet med at bruge stofbleer. Til gengæld kan man spare rigtig mange penge, idet en stofble kan bruges igen og igen.

Katvig er en af de producenter, som har specialiseret sig i at levere stofbleer til prisbevidste og kvalitetsbevidste forældre. Du kan opleve deres udvalg af stofbleer her.

Se dine børn som to individer

Dine børn ligner måske hinanden udefra set, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er ens på alle punkter. I takt med at de bliver større, vil du erfare, at deres behov, interesser og styrker er meget forskellige. Det er helt naturligt og derfor ikke noget, man bør forsøge at ændre på. Det er generelt vigtigt, at man ser sine børn som to individer. Du har gjort det godt, hvis begge dine børn trives.

Læs mere

Bolig

Gør dit hjem klar til den kommende familieforøgelse

Baby

Venter du barn? I så fald skal dit hjem selvfølgelig være klar til den kommende familieforøgelse. I denne sammenhæng er der mange ting, der skal være styr på. Vigtigst af alt er dog, at der står et færdigt værelse klar.

Det er dog ikke det eneste, du skal tænke på. Der findes naturligvis også specifikke babymøbler til andre dele af hjemmet. Det inkluderer blandt andet særlige spisebordsstole til babyer. En sådan stol bør du blandt andet også erhverve dig.

Du bør begynde i god tid

I og med at der er mange ting, der skal være styr på, og mange produkter til babyværelset der skal købes, anbefales det at starte i god tid. Det gør det nemmere at huske det hele, mens det gør det muligt at sprede dine udgifter ud over en længere periode. Det kan være rart, hvis budgettet er lidt stramt.

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvornår du bør begynde at klargøre hjemmet til familieforøgelsen. Jo før du starter, desto bedre er det dog. Du undgår nemlig at stresse, hvis ikke du skal bruge starten af din barsel og slutningen af din graviditet på diverse opgaver i hjemmet.

Hvad er vigtigst at have styr på?

Du mister hurtigt overblikket, når du skal gøre boligen klar til den kommende familieforøgelse. Der er mange ting, der skal købes, samles og stilles op. Nogle er dog vigtigere end andre, hvorfor det anbefales at disse klares først:

 • Seng: Det er naturligvis af høj prioritet, at du køber en god babyseng. Det kunne eksempelvis være en tremmeseng fra FLEXA, der er en prisvindende og yderst hædret babyseng blandt danskerne.
 • Puslebord: Hvis du skal være forælder, så kommer du ikke langt uden et puslebord. Her har du mange muligheder, men det er dog værd at overveje FLEXA, så der skabes sammenhæng i babyværelset.
 • Højstol: Din baby kan ikke sidde selv fra dag ét. Det kommer dog på sigt, når det er blevet trænet. Derfor er det en god idé, at der er styr på dette. En højstol fra Leander kunne være et oplagt bud.

Det er en god idé, at du og din partner deles om opgaverne. Sørg for, at der er struktur på tingene, så I ikke løser samme opgaver eller foretager samme køb. Hold dertil fokus på, at det hele skal være klar, når selve familieforøgelsen finder sted. Så bliver det en markant mere glædesfyldt oplevelse.

Læs mere

Børn og unge

Tips til at beskytte dit barn mod solens skadelige stråler

Mor og børn på stranden

Står I og skal afsted på en ferie, hvor solens stråler er skarpere end de stråler, som vi er vant til i Danmark, så er det en rigtig god idé at tænke over, hvordan du kan beskytte dit barn på bedst mulig vis mod solens skadelige stråler. Det er nemlig uhyre vigtigt at passe på huden, og især på vores børn, hvor huden godt kan være ekstra sart.

Vi vil herunder gennemgå nogle af vores bedste tips og tricks til, hvordan du beskytter dit barn mod UV-stråling. Derudover vil vi også slutte af med et tip om, hvordan du anskaffer dig tingene, uden at du skal stresse rundt i byens butikker dagen lang.

UV badetøj er et kæmpe hit over hele verden

En af de nyere opfindelser, som du med rette kan gøre brug af allerede nu, er uv badetøj til børn. Det er nemlig ualmindeligt smart, at UV-beskyttelsen kan komme fra tøjet, da det ofte kan være en større opgave at få smurt solcreme på barnets krop. Derudover kan det være svært at vide, hvor lang tid en solcreme holder, medmindre man køber en creme af høj kvalitet fra eksempelvis apoteket.

Køb solcreme af høj kvalitet

Vi var kort inde at vende dette produkt i sektionen ovenfor. Solcreme af høj kvalitet er naturligvis et must, når du skal have dit barn med til et sted, hvor huden er udsat for solens stråler. Køb gerne en solcreme på et apotek eller hos en anden forhandler, der kan stå inde for kvaliteten. Derudover kan du med rette lede efter de solcremer, der er specielt velegnet til børn. Vær endvidere opmærksom på, at solcremen skal være vandfast.

Det hele kan handles på nettet

Som lovet i indledningen, så ville vi komme ind på, hvordan du nemt og hurtigt kan klare købene af ovenstående produkter. På nettet kan du nemlig finde langt det meste til ganske fair priser. Har du derfor ikke tid til at rende i butikker fra morgen til aften, så anbefaler vi, at du leder efter varerne online.

Læs mere

Børn og unge

Skal dit barn konfirmeres i år? Sådan får du styr på alt det praktiske

Pyntet bord

Som mor til en snarlig konfirmand går du en travl tid i møde. Du skal nemlig, medmindre du har en meget struktureret og kreativ partner, stå for det meste af planlægningen. Det kan være yderst tidskrævende, hvorfor du bør starte i god tid. I dag vil vi hjælpe dig med at planlægge den absolut bedste konfirmationsfest for din søn eller datter.

Da det er dit barns store dag og ikke din, skal du selvfølgelig tage ham eller hende med på råd. Dit barn har helt sikkert nogle helt klare præferencer mht. mad, borddækning m.v.

Den forenklede huskeliste

Det er mere end bare svært at bevare overblikket over de mange praktiske opgaver uden en huskeliste. Derfor anbefaler vi dig at få den lavet som det første. Da vi gerne vil hjælpe dig et skridt i den rigtige retning, har vi udarbejdet en kort huskeliste, som du skal være meget velkommen til at bruge og arbejde videre på. Huskelisten består af følgende punkter:

 • Udarbejd en gæsteliste i samråd med konfirmanden
 • Skriv og send invitationer (gør det evt. digitalt)
 • Find og bestil et selskabslokale
 • Indhent tilbud på mad (Kokkekompagniet kan hjælpe – klik her)
 • Arrangér underholdning af den ene eller anden art
 • Find og bestil tøj til konfirmanden
 • Skriv en sang og / eller tale
 • Planlæg borddækning
 • Send takkekort ud til alle gæsterne

Ovenstående liste er ganske rigtigt ikke komplet, men vi har da nævnt de vigtigste opgaver i forbindelse med planlægningen af en konfirmationsfest.

Nogle af punkterne betyder formentlig mere for konfirmanden end andre. Det er især vigtigt, at der bliver serveret mad, som behager såvel de yngre som de ældre gæster. Man går som regel aldrig helt galt i byen med en stor konfirmationsbuffet, hvor gæsterne kan sætte tænderne i alt fra laks og rejesalat til rosastegt kalv og blomkålssalat. Man kan typisk få lov til at skræddersy sin egen menu, hvilket man med fordel kan benytte sig af.

Læs mere

Børn og unge

Sådan køber du legetøj med god samvittighed

Mor og datter

Som mor ønsker du helt naturligt det bedste for dit barn. Derfor tøver du selvfølgelig ikke med at forkæle din lille guldklump med legetøj af forskellig art.

Foruden at tage højde for dit barns alder og din økonomi bør du også have miljøet med i tankerne, når du shopper legetøj. Der er nemlig noget legetøj, som belaster miljøet mere end andet. Netop dét sætter vi fokus på i denne artikel, som skal handle om at handle miljøvenligt legetøj. Fortsæt læsningen og bliv klogere på hvordan du gør miljøet en stor tjeneste.

legebyen_dk

Miljøvenligt fremstillet legetøj vinder frem i disse år

I en tid hvor der tales meget om miljø og sundhed, er det ikke så besynderligt, at miljøvenligt fremstillet legetøj vinder frem. Alle har nemlig et ansvar for miljøet.

Som mor har du rig mulighed for at skåne miljøet. Det kan du ikke kun gøre ved at købe bæredygtigt legetøj, men også ved at købe stofbleer i stedet for almindelige bleer. Man skal nemlig – set fra miljøentusiastens briller – forsøge at genbruge så meget som muligt.

Det kan umiddelbart være svært at vurdere, om legetøj er fremstillet af genanvendelige materialer eller ej. Derfor er man nødt til at dykke ned i produktbeskrivelserne og evt. spørge ind til materialerne i tvivlstilfælde. Du kan også blot vælge at købe legetøj fra et af de brands, som er kendt for at gøre en stor indsats for miljøet.

Dantoy BIOplastic

Dantoy BIOplastic er en spritny serie af miljøvenligt fremstillet legetøj i alverdens flotte farver. Det særlige ved dette legetøj er, at det er fremstillet af sukkerrør, som egner sig til genanvendelse. Sukkerrør er nemlig et vedvarende råmateriale – i modsætning til plastik. Det er takket være denne nye serie muligt at storshoppe legetøj uden at skulle døje med dårlig samvittighed. Legetøjet kan nemlig genbruges 100 % efter kassering. Det er meget unikt.

Dantoy BIOplastic serien forhandles hos legebyen.dk, som sælger alt til børn i en bred aldersgruppe. Du bør foruden deres bæredygtige legetøj tage et kig på deres unikke udvalg af børnemøbler, sportsprodukter m.v. Der er rig mulighed for at gøre en god handel på legetøj hos denne danske forhandler.

Læs mere

Artiklen indeholder reklame

Populære indlæg