Følg os

Karriere

Få et godt og langvarigt forhold til dine medarbejdere

Glade ansatte

Alle mennesker har brug for en god arbejdsplads. Alle, der på den ene eller anden måde har et ansvar for firmaets medarbejdere, er derfor nødt til at tage stilling til, hvad der skal til for at skabe en velfungerende hverdag for medarbejderne med henblik på at holde på dem i mange år. Hvordan skaber du en god, motiverende arbejdsplads, hvor dine medarbejdere har lyst til at komme, og hvor de bliver i lang tid?

Et smil er det første skridt

Effekten af at blive mødt med et smil og en positiv attitude, når man træder ind ad døren om morgenen, må aldrig undervurderes. Det man selv tænker bare er et neutralt udtryk, det kan for andre virke nedladende eller afvisende, specielt for en medarbejder der har haft en udfordrende morgen. Tag dig den ekstra tid til at smile og sige godmorgen. Du er med til at sætte tonen, og din tilstedeværelse og imødekommenhed bliver et forbillede for andre, der ellers ville have sippet deres kaffe og forsat med at tjekke mails.

Den typiske person i en lederstilling forventer en hvis grad af respekt, men respekt er faktisk noget, som alle fortjener og har brug for. Igen bliver du et forbillede for dine medarbejdere, når du udviser respekt over for alle omkring dig. Vi gentager alle – ikke kun dem på samme niveau som dig – ikke kun dem du arbejder sammen med.

Alle fortjener respekt og anerkendelse

Respekt skaber et trygt rum, hvor man føler sig sikker, også selvom man laver fejl, mens anerkendelse skaber sammenhold, tilhørsforhold og identitet. En medarbejder, der føler sig som en del af holdet, bliver på holdet.

Kend dine medarbejdere, deres egenskaber og kompetencer. Brug dem til det de er gode til, og giv dem muligheden for at vokse både personligt og fagligt. Ros dem, også foran de andre medarbejdere. Beløn dem, når de gør det godt. Giv kage fra tid til anden og gaver til højtiderne. Hvis du synes, at det er svært, så lad dem selv vælge gaver via Valggaveshop. Hvis du ikke selv kan tage kage med på vejen, så lad en medarbejder bruge ti minutter på at gå til bageren. Det er det hele værd for at få lov til at beholde dine glade, motiverede medarbejdere.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *