Følg os

Livsstil

Derfor er det vigtigt, at du bruger solcreme

Mor og børn på stranden

Det er lørdag, solen skinner, og du har lige taget hul på tre ugers ferie. Skønt! Ungerne er vilde for at komme afsted til stranden, så der går ikke længe inden, at i alle har sat kursen mod den nærmeste badestrand med udsigt til en dejlig dag med masser af vandleg og sol under en skyfri himmel.

Men vent lige lidt – er der ikke noget, du har glemt? Solcremen! Arh, nu er i lige kommet så langt. Det går vel også den ene gang uden solcreme – så slemt kan det vel heller ikke være?

Beskyttelse mod solen

Lyder ovenstående som en situation, du kan nikke genkendende til? Mange har prøvet at sidde i en lignende situation og tænkt, at det nok går uden solcreme en enkelt gang. En lang – eller selv en kort – dag under solens UV-stråler kan dog være rigelig eksponering, som kan have nogle kedelige konsekvenser. Den første er selvfølgelig, at du er i overhængende fare for at blive solbrændt, hvilket i sig selv ikke er rart. Skulle det ske, kan du bruge aftersun til at begrænse de smerter, der følger med, men hvorfor vælge den reaktive tilgang, når du med solcreme kan beskytte din hud?

Endnu mere alvorligt er det, at solens UV-stråler kan ødelægge din hud, og i værste fald forårsage hudkræft og andre alvorlige sygdomme. Set i lyset af det er der ærlig talt ikke nogen god grund til, at du ikke har solcreme med på stranden – heller ikke, hvis du er kommet afsted uden.

Forskellige solprodukter beskytter i forskellig grad

Der findes en lang række forskellige solprodukter, også indenfor solcreme. Her kender du formentlig allerede til de forskellige faktorer – men ved du, hvad de betyder?

Generelt er faktoren et udtryk for, hvor godt en solcreme beskytter. Jo højere faktor, jo mere beskytter solcremen. De tre mest anvendte faktorer er faktor 15, faktor 30 og faktor 50, og her skal du vælge den sidstnævnte, hvis du ønsker mest mulig beskyttelse mod solen. Det er dog værd at bemærke, at alle tre nævnte faktorer er effektive solbeskyttere. Faktor 15 beskytter med 93%, mens faktor 30 beskytter med 97%. Og faktor 50? Den beskytter med hele 98%!

Det vigtigste er derfor i sidste ende ikke, om du nødvendigvis får fat i den rette faktor. Langt vigtigere er det, at du husker at få solcremen med, så du er beskyttet og får en god dag på stranden uden forbrændinger!

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *