Følg os

Rejser

Sådan finder du vildt billige rejser til dig og din partner

Par på ferie

Er du en af de eventyrlystne? Så vil du nok gerne ud og se og opleve den store verden. Det er fantastisk spændende at møde nye kulturer, se nye naturområder og opleve noget nyt. Det er oplevelser, som man gerne vil dele med sin partner. Der er heller ikke noget mere opløftende for forholdet end at komme væk fra den travle hverdag og tilbringe ægte kvalitetstid sammen.

Tag din mand eller kone med på en romantisk kæresteferie

Der findes flere feriedestinationer, der er kendte for at være ekstra romantiske. En af dem er Venedig, hvor man kan sejle i de hyggelige gondoler og opleve de smukke omgivelser. Vil I gerne på en badeferie, hvor stranden og turistattraktionerne er i fokus, så kan det være, at I skal kigge jer om efter rejser til Antalya, Gran Canaria eller Kreta, som alle er nogle af de mest populære feriedestinationer hos os danskere.

Vil du gerne overraske manden og gøre det lidt ekstra spændende, så fortæl ham blot, at I skal på ferie, men fortæl ikke hvor. Lad det være en spændende overraskelse. Det vil give godt humør og kriller i maven hos de fleste, hvis de ved, at de skal noget spændende, men hvor sløret for overraskelsen ikke er løftet endnu.

Afbudsrejser fra Ålborg til billige penge

Vil du gerne spare penge på rejsen, så vent med at bestille ind til få dage før. Her går der nemlig afbudsrejser fra Ålborg, hvor priserne er presset helt i bund. På den måde kan du også øge spændingen for dig selv. Det er nemlig ikke til at vide, hvilke feriedestinationer der er ledige på det tidspunkt, hvor du har planlagt at tage på ferie.

Selvom man ikke kan vide, hvilke rejser der er tilgængelige, når de offentliggøres få dage før, så kan man godt lave noget research på de forskellige lande, som man overvejer at rejse til. Derved er man bedst muligt forberedt, når man i sidste øjeblik finder ud af den endelige feriedestination. Det er ikke kun små penge, men størstedelen af prisen på rejsen, man kan spare, når man vælger afbudsrejser frem for at bestille sin rejse i god tid.

Hvor meget man sparer, afhænger naturligvis også af, hvilken type rejse man går efter. Det er nemlig muligt både at bestille afbudsrejser, hvor det kun er selve flyrejsen, der er inkluderet. Her skal man selv stå for at booke hotel m.v. Men man kan også finde afbudsrejser, hvor hotel og det hele er inkluderet.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rejser

De bedste rejsedestinationer for shoppingglade kvinder

Rejse og shopping

Der findes masser af rejsedestinationer, der er attraktive for dig, der ønsker at kombinere ferie og shopping. Se her, hvilke byer du skal besøge, hvis du vil gøre nogle gode køb, mens du er ude at rejse.

Hvis du ønsker at kombinere ferien med en eller flere shoppingture, er der visse rejsedestinationer, der gør sig særdeles attraktive. Typisk er det i storbyerne, du virkelig får mulighed for at shoppe igennem. Og her i Europa har vi masser af storbyer, der er spækket med muligheder for dig, der elsker shopping.

Herunder får du indsigt i et par af de storbyer i Europa, hvor du kan kombinere storbyferie med shopping, cafébesøg og alt det andet, der hører sig til. Find rejse her, hvis du er interesseret i at læse mere om de mange muligheder for at besøge en destination, hvor du både kan shoppe og nyde en storbyferie samtidig.

Berlin i Tyskland

Berlin er en både farverig og pulserende storby med alt, hvad det tilhører. Byen byder ikke alene på fantastiske kulturoplevelser; du får også mulighed for at bruge dit kreditkort, da byen huser nogle af de absolut bedste shoppingmuligheder i verden, uanset om du er til små loppefund eller high end-shopping.

Det absolutte centrum for shopping i Berlin er Kurfürstendamm, der er placeret i Vestberlin. Det er nemt at komme hertil, uanset om du tager metro, tog, cykler eller går. Her er et utal af mærkevarebutikker som Zara, H&M, Adidas, Nike og alt derimellem.

Prag i Tjekkiet

Prag er hovedstaden i Tjekkiet, og den er et rent mekka for dig, der kan lide at shoppe. Den byder på alt fra små markeder til storcentre, tøjbutikker, alternative shoppingmuligheder og naturligvis det verdenskendte, gule marked.

Hvis du er til mærkevarer, bør du besøge gaden, Parizska, der er placeret i bydelen Staré Mesto. Her kan du finde mærkevarebutikker med eksklusive mærker, der er kendt i hele verden. Du får samtidig mulighed for at spare masser af penge, da priserne generelt er lave i Prag.

Amsterdam i Holland

Amsterdam er den hollandske hovedstad, og den er kendt for sin hyggelige stemning med de mange små kanaler. Det er dog ikke det eneste, du kan opleve i Amsterdam, da byen også byder på utallige shoppingmuligheder.

Hvis du vil shoppe, bør du besøge Kalverstraat, der er kendt for at huse butikker fra de største brands i verden. Samtidig finder du store shoppingcentre med de mest populære brands i hele verden. Selve gaden er mere end 2,5 kilometer lang, hvorfor du helt sikkert kan finde noget, der er værd at bruge penge på.

De Negen Straatjes bør du heller ikke snyde dig selv for, hvis du kan lide at shoppe. Her er fyldt med små nichebutikker og alternative shoppingmuligheder, hvor du helt sikkert kan gøre et unikt køb, som du ikke kan finde nogle andre steder.

Læs mere

Livsstil

Nyd ferien i den dejlige danske sommer

Danmark

Spanien, Grækenland, Tyrkiet og Italien er alle populære feriedestinationer for danskerne. Men der er faktisk ingen grund til, at rejse sydpå for at få en god ferie. Det danske sommerland byder nemlig på masser af oplevelser for store og små og så har vi nogle af Nordeuropas allerbedste badestrande her til lands.

Inden du booker charterferien sydpå, bør du derfor overveje at holde ferien i dejlige Danmark!

Privat sommerhusleje eller camping – perfekt ferie for børnefamilien

Har du mindre børn, er der ikke noget bedre end at holde ferien i et sommerhusområde eller på en campingplads. Her er der nemlig altid mange legekammerater til børnene så det rigtig kan hygge sig og lege med jævnaldrende børn. Har du ikke en campingvogn eller et telt, skal du ikke lade dette stoppe dig. Langt de fleste campingpladser har efterhånden fine campinghytter, som kan lejes.

I kan selvfølgelig også leje sommerhus, hvis i gerne vil have lidt mere plads, komfort og privatliv, end campingferien kan tilbyde. Der er mange muligheder for at privat sommerhusudleje. Der findes efterhånden mange hjemmesider, der formidler sommerhuse, så tag et kig på disse sider og tjek det enorme udvalg af lækre sommerhuse.

Skønne strande, historiske byer og kulturelle oplevelser

Danmark har som ferieland masser af oplevelser at byde på. Strandene ved Vesterhavet i Jylland er helt unikke. Her finder du hvide strande og lækkert badevand. Der er masser af muligheder for privat sommerhusleje i et af de mange sommerhusområder på vestkysten og feriebyerne emmer af liv hele sommeren. Blokhus, Løkken, Blåvand og Skagen er blot nogle af de populære feriesteder i Danmark, hvor der er masser af muligheder for at leje sommerhus.

Men Danmark er mere end blot lækre og rene strande. Der er nemlig også masser af historiske steder og kulturelle oplevelser, at få i det danske sommerland. Sommeren i Danmark kan som bekendt være lunefuld og det er ikke altid, at vejret er til at dase på stranden. Heldigvis er der masser af oplevelser for hele familien i Danmark. Sommerlandet byder nemlig på et væld af forskellige forlystelsesparker og dyreparker med oplevelser for både store og små. Vil du bruge din ferie på at dykke ned i Danmarks spændende historie, er der også masser smukke historiske steder og spændende museer i de danske byer. Samtidig er der ofte masser af koncerter og kulturelle oplevelser at få rundt om i det danske sommerland henover sommeren.

Ferie i Danmark er godt for klimaet

Der er ingen tvivl om, at flyrejser er noget af det der belaster vores klima i forhold til udledning af Co2. Vælger du at holde din ferie i Danmark, fremfor at sætte dig ind i charterflyveren og rejse til en ferie destination i Sydeuropa, kan du derfor også holde ferie med god klimasamvittighed! Vi ønsker dig en god ferie i Danmark!

Læs mere

Livsstil

Rejs ud i verden med din mødregruppe

Mødregruppe

En mødregruppe består typisk af seks til otte kvinder fra samme lokalområde. Alle kvinder har født inden for nogenlunde samme periode. Din sundhedsplejerske stifter mødregruppen, men du har ikke pligt til at deltage i denne gruppe. De fleste mødre vælger dog at deltage, hvilket der er flere gode grunde til. De får ikke blot mulighed for at spendere tid med en gruppe ligesindede kvinder. De fleste skaber også vedvarende venskaber i mødregruppen, hvorfor det bestemt er værd at dyrke.

Oplev verden med din mødregruppe

Bliver du glad for din mødregruppe, og skabes der et særligt sammenhold, så er det naturligvis anbefalelsesværdigt at holde fast. Gennem årene kan I mødes engang imellem, men I kan med fordel også rejse ud og opleve verden sammen.

Er det noget, I har gjort jer tanker om? I så fald bør det understreges, at planlægningen kan være vanskelig. Der er trods alt tale om seks til otte kvinder, som skal have kalenderen til at passe. Derfor bør I starte jeres planlægning i god tid.

Det kan være svært at holde sammen på en mødregruppe. Efter en fuldendt barsel er I tilbage på arbejde og skal atter forholde jer til mange udfordringer og dilemmaer. En rejse kan derfor være en ideel måde at genfinde hinanden, mens I samtidig kan opleve en del af verden.

Udlicitér jeres rejseplanlægning

Det er ikke nemt at planlægge en rejse med mellem seks og otte deltagere. Der er nemlig meget, der skal tages hensyn til. Det inkluderer blandt andet den individuelle persons kalender samt ønsker og krav til destination, indlogering og transport.

En effektiv løsning på denne udfordring er at udlicitere planlægningen. Dette vil medføre, at I blot skal have kalenderen til at passe. Der findes flere danske rejseaktører, der tilbyder assistance i en sådan sammenhæng. Én af dem finder du her: https://www.findminrejse.dk/grupperejser/

I får selvfølgelig indflydelse på planlægningen, da I bedes fremlægge relevante ønsker og kriterier. Med afsæt i disse skræddersys en særlig rejse til netop jer. Det er ikke en ret udbredt løsning, men den kan varmt anbefales.

Processen starter naturligvis med, at I får et uforpligtende tilbud. Ud fra dette kan I tage stilling til, hvorvidt det respektive tilbud er tilfredsstillende for såvel dig som den resterende del af mødregruppen.

Læs mere

Rejser

Tag på en billig ferie sammen med veninden

ferie i Spanien

Det er ikke noget så skønt som en ferie med ens bedste veninde. Og afbudsrejserne er billigere end nogensinde før, da flybillerne er blevet rigtigt billige over de seneste år.

Så det er bare med at komme afsted, hvis lejligheden pludselig byder sig for en skøn ferie. Det er noget som virkelig kan styrke jeres venskab, og det er oplevelser, som i altid vil have sammen i fremtiden.

Det giver nogle fantastiske minder, og på den måde er det med til at binde jer endnu mere sammen som veninder. Og der er masser af luksus at vælge mellem, hvis man kigger på nettet. Flere store portaler samler de bedste og billigste afbudsrejser, så der er virkelig noget for en hver smag.

Spanien er altid populært

Vi danskere elsker Spanien, og det er ligeledes et oplagt rejsemål til en venindetur. Maden i Spanien er simpelthen et kapitel for sig, med lækker tapas og fantastisk vin.

Strandende er fabelagtige og indbyder til en hel dags dasen, mens i kigger ud over det krystalklare Middelhav. Derudover er Spanien rig på kultur og historie, så der er ligeledes mange spændende udflugtsmål, hvis i vil opleve dette.

Rejserne til Spanien er også rigtigt billige, da det ligger tæt på Danmark og der er mange flyselskaber, det tilbyder rejser til dette land. Det er alt sammen med til at holde priserne nede, så det næsten altid er muligt at finde et godt tilbud.

Hold øje med de gode tilbud

Der er som sagt mange gode sider på nettet, hvor der er samlet tilbud på de billigste afbudsrejser. Og udbuddet er så stort, at det kan være godt at tjekke flere af disse sider.

Måske har den ene side nogle tilbud, som den anden side ikke har. Det er nemlig lidt forskelligt, hvilke selskaber de forskellige sider samarbejder med.

Et andet godt tip til en billig ferie er at følge rejseselskaberne på Facebook og nyhedsbreve, da de af og til lancerer nogle fantastiske tilbud til deres følgere.

De har nemlig gavn af disse følgere, da mange vælger at blive stamkunder og fortsætte med at købe ved det samme selskab. Derfor har det al mulig grund til at behandle deres følgere godt, hvilket af og til giver nogle super tilbud til disse følgere.

Tilmeld dig derfor gerne flere af disse ting, så kan du altid nemt og hurtigt afmelde dig igen, hvis du ikke gider have tilbuddene efterfølgende.

Men de fleste synes nok det er skønt med nyhedsbreve om inspiration og tilbud til nye og spændende rejsemål. En stor del af det at rejse er nemlig alle tankerne og forberedelsen til ferien, hvilket er ideelt med disse nyheder.

Læs mere

Gæsteindlæg

Gæsteindlæg: Hvordan får du de billigste flybilletter? Find 6 tips her

Flybillet

– Gæsteindlæg af Annette Nielsen (@byannette.dk / byannette.dk)

Sommerferie – Vinterferie – Påskeferie ?

Uanset hvilken periode du gerne vil ud at flyve i, så er jagten den samme… Hvordan skaffer man de billigste og bedste flybilletter?
Med en hel del rejseerfaring og senest en planlagt tur i maj måned til Beijing for 11 personer får du her mine 6 bedste råd og tips.

Vær fleksibel med dine rejsedatoer

Måske det lyder lettere, end det er?  For vi ønsker alle at få så mange rejsedage som muligt.
Men ofte kan det fx. betale sig at flyve ud en torsdag aften – frem for fredag – alternativt at komme hjem en lørdag frem for søndag.
Hvis du leger en smule med datoerne, kan du ofte få prisen på flybilletter til at svinge med flere tusinde kroner.

Brug bonusklubber

Næsten alle flyselskaber har deres egne bonusklubber – ja, det betyder du får deres nyhedsbreve ind imellem (som ofte indeholder spændende destinationer, når alt kommer til alt) men det er også her, at du kan få fingrene i en 20 % rabatkode til en speciel lejlighed.
Desuden giver flyselskabets bonusklub dig også specialpriser på flybilletter – fx. Til kærlighedens by, Paris, i forbindelse med valentinsdag mv.

Tjek prisen flere steder

Det giver næsten sig selv, når man googler en destination og får en pris på flyet stukket i hånden? Men faktisk, bruger jeg allermest momondo.dk til at planlægge vores flyture.
Oftest er det også herigennem, at vi ender med at bestille – men du skal også altid tjekke direkte hos flyselskabet.
Så foreslår monondo.dk søgningen dig for eksempel, du skal flyve med Lufthansa til Lissabon, Portugal, så dobbelttjek prisen direkte hos Lufthansa.
OBS: Noget af det der snyder mest, når du dobbelttjekker prisen på denne måde er baggagen.
Så vær ekstra opmærksom, om denne er inkl. eller ekskl. begge steder, så du ikke ender med en ekstra udgift.

Overvej, om du SKAL flyve direkte til hovedstaden

Vi vælger ofte at flyve til/fra en af de omkringliggende byer til hovedstaden om muligt. Fx. kan det ofte betale sig at vælge at flyve til Porto frem for Lissabon.
Skal du alligevel transportere dig på din destination – så gør dette til en del af turen og nyd, at du får en uventet del af landet at se.
Desuden har jeg oplevet et ekstra prisfald, hvis vi flyver ud til en lufthavn og hjem fra en anden.

Book i god tid

Denne kender vi alle – ikke? ”sørg for at være ude i god tid” – yes! Men det er ikke altid kollegaerne på jobbet er lige hurtige til at melde ferieønskerne ind, og vi lever alle et travlt liv.
Så selvfølgelig er det en god idé at planlægge så snart du kan. Men det er også lykkedes os at finde nogle ret skarpe priser på fly til USA med 7-9 dages varsel.
så det handler i høj grad lige så meget om din fleksibilitet – end evnen til at planlægge 4-6 måneder forud.

Sammensæt selv din ferie

Dette er faktisk mit allerbedste råd. Book flybillet og hotel hver for sig. Ofte vil du blive tilbudt nogle ”fantastiske kombinationspriser” men jeg har endnu ikke set, at det er billigere…
Så brug din kreativitet lidt og book først dine flybilletter, så er destinationen og feriens rammer på plads.
Så kan du (forhåbentlig) i ro og mag planlægge, hvordan dine overnatninger skal placeres – og måske du skal bo mere end ét sted?

Jeg håber, at du kan bruge tipsene til billigere flybilletter… skal du se min egen ferieplanlægning ?

Selv står vi med to udenlandsture inden for kort tid.
Først Firenze/Milano og efterfølgende sommerferie på Taiwan –> Okinawa –> Tokyo på rejseplanen.
Så hvis du gerne vil følge med i min personlige sommerferie, så følg endelig med på min byannette.dk, facebook side eller instagram.

Dette års sommerferie er booket som en rundrejse via søgemaskinen monondo.dk, hvor vi netop flyver ud en fredag aften fra Hamborg og med to mellemlandinger til Taipei, for at vi så skal flyve hjem fra Tokyo… alt der imellem er pt. til åben planlægning.

Følg skribenten på Instagram (@byannette.dk)

Læs mere

Gæsteindlæg

Gæsteindlæg: Island – For den aktive familie

Island

– Gæsteindlæg af Annette Nielsen (@byannette.dk / byannette.dk)

Som familie har vi besøgt Island 2 gange – begge gange har det været med sne og kulde.
Island er den slags ø man skal besøge, den slags natur man skal se og den slags befolkning man skal bruge tiden på at møde, hilse på og bare… opleve.

Island byder på SÅ meget mere end den blå lagune ( som jeg forøvrigt aldrig har været i) da vi simpelthen ikke har haft tiden eller planerne om det, da vi besøgte øen.
Der findes SÅ mange lokale badeområder, der er opvarmet af den termiske undergrund – at den blå lagune blandt de lokale i områder omtales som ”den blå suppegryde med turister”
…. Det er tanker jeg tager med mig, når vi vælger at besøge en destination igen.

Island – oplev den smukkeste natur!

Hvorfor skal du så bevæge dig mod nord – ud på en lille ø, hvor alle kender alle?
For naturen! Du skal efter min overbevisning og anbefaling, finde dig den bedst behagelige flybillet direkte til Keflavík, lej dig en bil der er stor nok til turen-  og kom ud i naturen.
Du vil opleve en HEL anden verden – på alle 4 dele af øen Island, vil du opleve forskellige typer af natur.

Den Blå Lagune

 • Den termiske aktivitet i jorden får steder til at syde – boble og lugte, rigtig mange steder på klippesiderne kan du pludselig se en lille sky stå op af siden, det er undergrunden der bobler af aktivitet.
  Du vil opleve en større ansamling af termisk aktivitet i udkanten af Reykjavik – gejseren Geysir oser og tordner mod himlen hvert 3-6. minut, hvor du kan få fornøjelsen af et varmt brusebad, hvis du står det forkerte sted… oftest til stor underholdning for de andre der også kigger med.
 • Gletsjer aktivitet – på Island vil du finde nogle af Europas største gletsjere, det betyder muligheder for vandreture på kanten af gletsjeren året rundt.
  Blandt andet på Snæfellsjökull som vi har besøgt. Det er så stor en oplevelse, at se den havblå – men krystalklare – is rundt om en.
 • Vandfaldene – Island er fyldt med vandfald, på øen hele vejen rundt vil du opleve store som små vandfald. Du kan naturligvis se en del af dem i ”den gyldne cirkel” hvor blandt andet det største på Island findes – Gullfoss.
  MEN! Tag den lejede bil og opdag øen.. du vil se det ene fine vandfald efter det andet, det er med garanti.
 • Snorkling i Silfra-søen er et must ! Jeg ELSKER området omkring Silfra. Lige D E R finder du et fladt stykke af Island, du kan se så langt du lyster – og så dybt! For Silfra består af glasklart smeltevand fra gletsjeren Langjökull og former sig lige mellem 2 kontinentalplader.
  Det giver dig en uendelig sigtbarhed og STOR oplevelse i vandet.
  Vi oplevede desværre i april 2018, at Silfra er blevet ”opdaget” og meget mere besøgt af turister … så skal du have glæden af denne perle, så kom afsted !

Det er blot nogle af de råd, jeg vil give dig, der overvejer Island som destination.  Du vil få oplevelser, natur og masser af lokal kærlighed at føle.
Når du lejer en bil på Island, kan du desuden ofte leje WiFi med i bilen – så er der ubegrænset forbrug og signalet på øen er ikke at klage over.
Vi lejede i 2018 bil hos Lotus, der er et lokalt udlejningsfirma, hvor WiFi var en fin mulighed i udlejningsbilerne.

Hvis du har fået mod på at besøge øen, kan du i hvert fald få inspiration fra vores seneste tur på min blog og på min Instragram profil, hvor du finder billeder fra Island turen – og andre oplevelser vi har i verden. Har du selv en rejseglad Instagram profil, må du meget gerne give et hint, måske vi skal følges ud i verden – på nye oplevelser.

Rejs – oplev verden – og del de gode øjeblikke med resten af verden.

Følg skribenten på Instagram (@byannette.dk)

Læs mere

Populære indlæg