Følg os

Sundhed

Hvordan holder jeg mine vipper smukke og sunde?

Flotte vipper

Drømmen om smukke og velplejede vipper er til stede hos de fleste kvinder – derfor bliver ovenstående spørgsmål stillet ret ofte. Det er begyndt at blive rigtig populært at have lange og smukke vipper, men det er ikke altid så nemt at få dem uden at bruge en masse makeup og andre skønhedsprodukter. Heldigvis er der en måde at få både smukke og sunde vipper på én gang.

Der er kun én rigtig ting at gøre

Det kan godt blive svært i længden at holde sine vippe både smukke og sunde. Det kommer i første omgang an på, hvordan man fortolker ordet smuk. Der er mange kvinder, der synes, at deres vipper først er smukke, når der er lidt mascara på dem. Men hvis man bliver ved med at pynte sine vipper med makeup, så er der stor risiko for at skade dem eller sågar at tabe dem, hvis man ikke tager sig nogle vigtige forholdsregler.

Så hvordan holder du dem smukke og sunde på samme tid? Du kan blandt andet prøve med noget naturligt olie eller nogle cremer. Andre prøver at bruge noget bestemt mascara, der hjælper med at holde ens vipper sunde, mens man har mascara og andet øjenmakeup på.

Den – måske – bedste metode for at få pænere vipper er gennem et lash lift. Der er tale om et naturligt buk på ens vipper, der gør dem længere og langt mere fyldige. Det er den perfekte måde at holde sine vipper både smukke og sunde uden at skulle gøre noget ekstra. Få et naturligt look med lash lift og lad alle dine veninder (og dig selv) blive imponerede.

Overvej at få et naturligt lash lift

Der er mange forskellige grunde til, at du burde overveje at få et lash lift. Hvis du for eksempel gerne vil have et mere naturligt look uden makeup, eller hvis du er træt af at lægge øjenmakeup hver dag. Det kunne også være, at du bare gerne vil have nogle længere vipper, fordi dine er for korte efter din smag.

Før i tiden var du bare nødt til at acceptere, at dine vipper var korte, men i dag findes der noget, som hedder en vippetekniker. Det er den perfekte mulighed, hvis du gerne vil have både smukke og sunde vipper, som er længere og mere fyldige end dine egne.

Det er kun en enkelt aftale væk, og så behøver ikke at bekymre dig om noget. Du kan nemlig have øjnene lukket under hele behandlingen og kan dermed nyde det fra start til slut.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sundhed

Professionel tandblegning hos tandlægen

tandblegning

Et hvidt og flot smil vækker altid positiv opmærksomhed og kan have stor effekt på din selvtillid og tilfredshed med, hvordan du ser ud. De fleste tænder er dog fra naturens side ikke kridhvide, men har i stedet forskellige nuancer af elfenbensfarvet.

Dertil kommer at din livsstil og dine madvaner kan påvirke tændernes farve i en endnu mere gullig retning, ligesom sygdom og tandskader også kan resultere i nuanceforskelle.

Det er ikke alle disse ting, vi selv er herre over og hvor meget vores tænders farve påvirkes af for eksempel kaffe og rygning er også individuelt. Derfor er det rart, at der findes metoder til et hvidere smil for de af os, der ikke fra naturens hånd er så heldigt stillede.

Skånsom og sikker tandblegning hos din tandlæge

Der findes flere forskellige produkter til tandblegning, som du kan foretage derhjemme. Det kan dog være svært at gennemskue, hvordan de enkelte produkter virker – og om de overhovedet er effektive.

I værste fald kan behandlinger med forkerte blegemidler måske ligefrem ende med at skade dine tænder. Det giver ikke et pænt smil og tandblegning bør således vælges med omhu.

Det er derfor en god ide at vælge professionel tandblegning hos din tandlæge. Ikke kun for at passe på dine tænder, men også fordi din tandlæge kan vejlede dig korrekt, så du får det bedste resultat.

Det betyder dog ikke, at du behøver møde op hos din tandlæge igen og igen. Du kan nemlig også gennem tandlægen få hjemmeblegning.

Sådan foregår en tandblegning hos tandlægen

Misfarvningen af tænderne opstår, fordi farvestofferne fra for eksempel kaffe, rygning og mad sætter sig i selve tænderne og ikke blot på overfladen. Fordi de gør dét, kan de ikke blot børstes væk. I stedet skal der bruges et middel, som virker ved at trænge ind i selve tanden og nedbryde misfarvningerne.

Inden behandlingen starter, vil tandlægen dog foretage en tandrensning for at give blegemidlet de bedste vilkår for at trænge ind i tanden ved at fjerne overfladisk snavs.

Derefter foretages der aftryk af dine tænder i både over- og undermunden, som benyttes til at fremstille en tandskinne, som du fremover kan benytte til dine tandblegningsbehandlinger. Når skinnen er fremstillet, booster tandlægen blegningsprocessen med en særlig lysaktivering – og herefter fortsætter du selv din tandblegning derhjemme.

Det gør du ved at anvende din blegegel i kombination med blegeskinnerne en gang om dagen i 2 timer. Behandlingen kan foregå i 7 til 14 dage og du kan stoppe, når dine tænder har opnået den lyse nuance, du ønsker.

Du kan finde priser på tandblegning hos tandlægen her.

Pas på dine nye hvide tænder

Resultatet af din tandblegning holder længst, hvis du følger nedenstående råd:

 • Børst dine tænder grundigt to gange om dagen med en tandpasta, der har et højt indhold af fluor.
 • Brug tandtråd dagligt for at mindske risikoen for at misfarvninger og snavs samler sig mellem dine tænder.
 • Undgå eller begræns mad og drikke som kan misfarve tænderne.
 • Undgå rygning.

Skulle dine tænder alligevel få brug for mere hjemmeblegning, kan du selv genoptage behandlingen, når det passer dig. Du kan også kontakte din tandlæge igen, hvis du har brug for et boost eller mere blegemiddel.

Læs mere

Sundhed

Den bedste bronzer til din hud

Smuk kvinde modtager behandling

En god bronzer giver din hud en solbrun glød, uanset om det er sommer eller vinter. Bronzeren er garanteret allerede en del af din faste makeuprutine, men vidste du, at den udover at få din hud til at se sunkissed ud, også kan bruges til contouring? Den kan altså også konturere dit ansigt og give mere dybde. Men har du valgt den rigtige bronzer til dit ansigt? Sørg for en god bronzer, der passer til dit behov. Her får du tips til, hvad en god bronzer skal kunne, og hvad du kan bruge den til.

Tone, holdbarhed og kvalitet

En god bronzer skal først og fremmest passe til din hudtone. Vi er alle forskellige, og det er generelt meget individuelt, hvilke farver, der passer bedst til os, når vi taler om makeup. Du kan derfor prøve nogle forskellige nuancer på din hud i forretningen, eller du kan nøjes med at holde dem op til dit ansigt og se i spejlet, hvilken tone, der komplimenterer dig bedst.

Bronzeren skal desuden være holdbar og gerne blive siddende hele dagen. De fleste bruger i forvejen lang tid på at lægge makeup om morgenen, og vi gider derfor ikke ud og friske den op flere gange i løbet af dagen. En god bronzer skal også være nem for dig at påføre. Er du eksempelvis vant til en fast pudder, skal du gå efter den fremfor en creme eller stick. Bronzeren skal nemlig tilføre en naturlig, sunkissed glød og må ikke se for malet ud.

Skjul, fremhæv og form dit ansigt med bronzeren

Bronzeren er en let måde at konturere dit ansigt på, hvis du ikke er til alt for meget makeup, og det helst skal gå lidt hurtigt. Den mørke tone fra bronzeren kan nemlig bruges til at lave mørke skygger, som giver dit ansigt mere dybde. Du kan eksempelvis fremhæve dine kindben og gøre næseryggen slank på denne måde. Skal din contouring have ekstra god effekt, kan du kombinere bronzeren med en highlighter. Ligesom med tøj skjuler det mørke, mens det lyse fremhæver. Highlighteren skal du derfor lægge ovenpå kindbenet, mens bronzeren skal lægges under kindbenet og skabe skyggen. Hvis du ikke allerede har prøvet det, er det bare med at komme igen. Du vil blive overrasket over effekten.

Skal en god bronzer være dyr?

Selvom man ofte kan lokkes til at tro, at dyr makeup også er det bedste, er det ikke altid sådan, det forholder sig. Den dyre makeup er ofte god, men der findes også mange billige produkter, der kan gøre arbejdet. Ofte bunder den høje pris nemlig i mærket på produktet i stedet for produktets egenskaber. Dog er det altid en god idé at kigge på ingredienslisten, da vi helst ikke vil have for meget skidt ind i huden gennem makeup. Er din hud meget sensitiv og bliver den let påvirket af de produkter, du bruger, bør du gå efter mineralsk bronzer, der er uden parabener og parfume.

Læs mere

Sundhed

Det hvide smil er kun få behandlinger væk

Smuk kvinde med pige på ryggen

Der er intet som et blændende hvidt smil. Det kan gøre selv den stærkeste mand blød i knæene, og så ser man ren og frisk ud. Gule tænder medfører derimod en del usikkerhed hos mange, men der er dog en mulighed for at komme det til livs.

En tandblegning er perfekt, hvis du drømmer om et hvidt smil.

Gem ikke smilet væk længere

For mange kan de gule tænder være en stor hindring. Dette gør sig også gældende for mange, der har skæve tænder. Disse vil enten bevidst eller ubevidst gemme smilet væk.

Du kender det måske. Du har øvet dig i timevis foran spejlet på at få det perfekte smil, uden at tænderne kan ses. Det kan være rigtig svært, da man naturligt smiler med tænderne. En tandblegning kan derfor give dig den ekstra selvtillid til at vise dit smukke smil frem, når der skal tages billeder. Ham den søde fra kaffebaren vil helt sikkert også blive betaget af dit nye, hvide smil.

Det kan klares hjemmefra

Ordet tandblegning lyder måske en anelse omfattende, fordi man forbinder det med at sidde i en tandlægestol á flere omgange. Sådan er det ikke. Det er nemlig muligt at få en såkaldt hjemmeblegning. Alt det kræver er, at man møder op én gang på klinikken for at få taget et aftryk af sine tænder. Det skal bruges til at lave de blegeskinner, man skal gå med. Skinnerne kan bruges igen og igen, og derfor kræver det kun ét enkelt besøg på klinikken. Du får naturligvis også en god introduktion til, hvordan produkterne anvendes.

Undgå disse ting fremover

En tandblegning kan give synligt hvidere tænder i lang tid. Hvis man er rigtig god til at passe på sine tænder, kan det holde op til flere år. Der er dog en række ting, der kan misfarve tænderne og gøre dem mere gullige igen. Eksempelvis bør du holde dig fra cola, cigaretter og desværre også kaffe og rødvin. Alle disse elementer bidrager nemlig til gule tænder.

Dermed ikke sagt, at du konsekvent skal holde dig fra alle disse ting. Morgenkaffen gør underværker for nogle og kan på ingen måde erstattes, ligesom et enkelt glas rødvin om aftenen er med til at holde humøret oppe og stressniveauet nede. Det er selvfølgelig muligt at få bleget sine tænder igen, når de engang bliver mindre hvide.

Hav dog in mente, hvorvidt disse ting er noget, du vægter højere end et blændende smil.

Læs mere

Sundhed

Sådan kommer du ud af dit alkoholmisbrug

Alkoholiker

Ingen misbrug er lette at komme ud af – og alkoholmisbrug er ingen undtagelse. Der er dog hjælp at hente, uanset om man har haft et misbrug i 10 måneder eller 10 år. Vi råder til at skride til handling så hurtigt som muligt, så man ikke tager mere fysisk og psykisk skade end højst nødvendigt. Du skal ikke kun starte i behandling for din egen skyld, men også for dine pårørendes skyld, som med garanti savner den person, du var, inden du faldt i den frygtelige alkoholfælde.

Du føler formentlig, at du har spildt en stor del af dit liv på at drikke den ene flaske vodka efter den anden, men glem ikke følgende; det er aldrig for sent at gøre noget. Du kan stadig nå at skabe det liv og den hverdag, som du har drømt om siden barns ben. Læs guiden og bliv inspireret til at tage kontrollen over dit liv igen.

Gør brug af professionel alkoholbehandling

I dag er der masser af muligheder for at blive behandlet for alle tænkelige misbrug – lige fra alkoholmisbrug og stofmisbrug til pillemisbrug. Desværre tyder meget på, at rigtig mange ikke er klar over, hvilke effektive tiltag der findes derude. Det er en skam, da mange alkoholikere ville kunne gå en meget mere lovende fremtid i møde, hvis de fik øjnene op for behandlingsmulighederne. Anonym alkoholafvænning er et af de tiltag, man bør overveje at benytte sig af, hvis man gerne vil have hjælp uden at blive registreret osv.

Sundhedsloven / gratis alkoholbehandling

Du bliver positivt overrasket, hvis du tror, at det koster en formue at komme i behandling for et alkoholmisbrug. Det er nemlig ikke tilfældet. I henhold til Sundhedsloven har alle ret til gratis og anonym behandling inden for 14 dage. Du behøves i øvrigt ikke at vælge din egen kommune, men kan sagtens søge mod andre kommuner i forbindelse med behandlingen.

Selvom alle alkoholikere burde takke ja til gratis alkoholbehandling, så er det en kendsgerning, at det er 100 % frivilligt, om man vil benytte sig af tilbuddet. Ønsker du derfor en bedre fremtid for dig og din familie, så skal du selv være villig til at springe ud i det. Du kan med god grund kontakte din kommune for at blive klogere på behandlingsmulighederne.

Læs mere

Sundhed

De mest almindelige hårproblemer blandt kvinder

Pleje af hår

Man kan næsten ikke tale om kvinder uden at komme ind på hår – og omvendt. Realiteten er nemlig den, at alle kvinder har en stor kærlighed til hår – i særdeleshed deres eget. Derfor er det ikke så mærkeligt, at mange kvinder bliver både kede af det, frustrerede og desperate, når de oplever diverse hårproblemer.

I dag har vi besluttet os for at skrive en artikel om de mest almindelige hårproblemer, hvor vi vil komme ind på, hvor udbredt problemerne er, og hvordan man løser dem på bedst mulig vis.

Fedtet hår

Fedtet hår er ingenlunde et ukendt fænomen – hverken blandt mænd eller kvinder. Faktisk oplever langt de fleste mennesker at have fedtet hår i kortere eller længere perioder. Ingen føler sig hverken tiltrækkende eller sexede med fedtet hår, hvorfor man helt naturligt vælger at afprøve forskellige metoder. Desværre er ikke alle metoder lige givende, hvorfor du efter adskillige behandlinger stadig kan kæmpe med fedtet hår, hvis du er uheldig.

Mange tror, at man får fedtet hår, fordi man bader for sjældent, men det kan faktisk også skyldes, at man vasker sit hår for ofte. Udfordringen er stor, men fortvivl ej; fedtet hår behandles med hårkur og shampoo. Det er bestemt ikke raketvidenskab.

Hårtab

Stort set alle kvinder deler en stor frygt; frygten for at tabe deres hår. Det er uden tvivl noget af det værste, som kan ske for en kvinde, uanset hvor forfængelig man måtte være. Hårtab er af en eller anden grund et stort tabu, hvorfor mange kvinder ikke søger hjælp, i frygt for hvad andre vil tænke. Omkring 30 % af alle kvinder oplever hårtab i nogen eller svær grad i løbet af livet. Derfor står du på ingen måde alene med dette.

Hårtab hos kvinder kan bl.a. skyldes graviditet, arv, stress og vitaminmangel. Uanset årsagen kan og bør man søge professionel hjælp. Du kan starte med at lægge vejen forbi lægen, som helt sikkert har nogle bud på, hvad du kan gøre.

Slidt hår

Slidt hår er ligeledes et stort problem for mange kvinder. Især kvinder med langt hår oplever dette. Det hænger helt naturligt sammen med, at langt hår er gammelt og derfor ikke er lige så stærkt og sundt som nyt hår. Løsningen kunne være at klippe sig korthåret, men det er selvfølgelig ikke et must. For at skabe et sundere hår kan du med god grund holde dig fra at bruge glattejern, føntørrer og elastikker, som alt sammen har en negativ indflydelse på hårets tilstand. I stedet bør du bruge proteinshampoo, serum, balsam og evt. en god proteinkur. Endvidere bør du undgå at vaske dit hår alt for tit. Der er ingen grund til at vaske det hver dag.

Læs mere

Kærlighed

Kvinde – kend din krop

Kvindekroppe

Sådan lyder en bogtitel på en bog af rødstrømpe aktivist og feminist Karen West. Bogen udkom første gang i 1975, og er en håndbog omkring kvindekroppen. Selvom det er længe siden at bogen udkom er titlen stadig yderst aktuel.

Dette kan forstås på mange måder, men i dette tilfælde handler det om sex. Fordi hvis du som kvinde kender din krop godt, vil du også være klar over hvad du tænder på og hvad du synes føles godt. Dette kan være rigtig godt så du kan guide din partner til det bedste sex mellem jer to, men det er bestemt også godt når du skal klare ærterne selv. Hvilket sexlegetøj tænder du på? Og hvor vil du gerne stimuleres?

Åbenhed med omtanke

Der findes ufatteligt meget sexlegetøj på markedet i dag. Der findes sexlegetøj til kvinder, til mænd og til par. Sexlegetøj er ikke længere så tabubelagt et emne som det har været, og efterhånden er det sådan at artikler, guides og reklame for sexlegetøj kan findes flere steder.

Sexlegetøj er endda noget som nogen putter på ønskelisten til jul og fødselsdage. I manges øjne er det rigtig positivt at det er blevet sådan. Kvinder skal ikke skamme sig over at have seksuelle lyster, eller over at de tilfredsstiller sig selv.

Du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på at du ikke er alt for åben omkring dit sexlegetøj. Mange arbejdsgivere er begyndt at tjekke potentielle medarbejdere ud på eksempelvis Instagram og Facebook, og hvis det første de ser er masser af billeder af dit sexlegetøj liggende på en seng, kan det godt have en konsekvens for om du får jobbet. Fjordavisen.nu har en artikel om lige netop dette emne liggende nu.

Sexlegetøj til kvinder

Som nævnt ovenfor, findes der rigtig meget sexlegetøj. Der findes til blød sex, hård sex, og til sex lige midt imellem. Der findes dildoer i alverdens former, størrelser og farver. Sexlegetøj til kvinder, og sexlegetøj generelt er blevet en kæmpe industri, og der findes både masser af online shops og fysiske butikker rundt omkring i landet.

Hvad skal jeg vælge?

Netop fordi der findes så meget forskelligt sexlegetøj, kan det være svært at finde ud af hvad du skal vælge. Det første du kan gøre er at læse om de forskellige ting på internettet. Her kan du få en rigtig god ide om hvad de hver især kan gøre for dig. Du kan også vælge at spørge dine veninder til råds. Måske har de noget de gerne vil anbefale.

Når du har guidet dig lidt ind på hvad det er du går efter, så er der ikke andet at gøre end at prøve dig frem. Mange kvinder har ikke kun en enkelt dildo, men flere forskellige slags. Måske har de en lidt større silikone dildo. Måske har de en dildo der kan vibrere. Mini vibratorer er blevet meget populære også. Mange kvinder vælger også en dildo der kan stimulere flere steder på en gang. Hvem husker ikke da Charlotte i Sex and The City, opdager magien ved den dildo det hedder “The Rabbit” som stimulerer 2 steder på en gang.

Er du i et forhold?

Hvis du er i et forhold, og du gerne vil give din partner muligheden for at forkæle dig ekstra meget, findes der også forskelligt sexlegetøj her. En af de ting det virkelig er blevet populært blandt par, er en lille mini dildo kaldet ægget. Det der gør ægget interessant for par, er at ægget kan styres med en fjernbetjening.

Det vil sige at din partner kan styre hvornår ægget skal vibrere, og med hvor høj intensitet.

For nogle kan dette være en rigtig spændende og pirrende leg ude i offentligheden. Sæt ægget op og gå en tur langs søerne i København, og lad så din partner styre ægget. Dette er utrolig godt forspil for jer begge og vil helt sikkert gøre jer klar til at komme hjem under dynen, eller måske når i ikke engang ind til sengen.

Læs mere

Bolig

Gør dit køkken og din livsstil sundere

Saftpresser

Ligger der lidt for meget slik i dine skuffer? Er der lidt for meget smør på brødet? Holder pizzabuddet lidt for ofte uden for døren? Du har måske, ligesom mange andre, overvejet at lave om på madvanerne. Det kan virke som en umulig opgave at overvinde, da du konstant bliver bombet med alle former for usunde tilbud. Slikket ligger altid på lur foran butik-kassen, smørret er altid på tilbud, pizzastedet ligger lige rundt om hjørnet. I de fleste tilfælde er det nærmest lettere at vælge det usunde valg, da dit miljø altid er påvirket af det usunde, og det sunde har sjældent den samme positur i folks hverdag. Det gælder derfor om at gøre det sunde til en tilbagevendende del af din hverdag – omring dig selv med sunde muligheder frem for usunde. Den nemmeste måde at gøre dette på er at starte derhjemme i køkkenet. Indret dit køkken således at det sunde er prævalent – f.eks. med et AUBO køkken som rammerne.

Sådan gør du dit køkken sundere

Hvis du formår at gøre dit køkkens rammer sundere, bliver det også nemmere for dig at tage de sunde valg, da de usunde muligheder ikke længere er inden for armslængde i skufferne eller køleskabet. Og hvordan gør du så køkkenet sundere? Det er der mange bud på, hvoraf du selv kan give eksemplerne dine personlige justeringer, så de passer til dig og dit liv.

 • Køb mindre – ikke mængden, men størrelsen. Hvis du laver mad i en mindre pande eller spiser af en mindre tallerken, så spiser du også mindre. Vores hjerner lever stadig i stenalderen, så når vi ser en fuld tallerken foran os, har vi et instinkt, der siger, at vi skal spise op – for vi ved ikke, hvornår vi kommer til at spise igen.
 • Sæt tallerkener eller skåle med frugt frem. Hvis du på et tidspunkt bliver lidt snack-sulten, kan du hurtigt tage et stykke frugt i stedet for at rode efter noget mere usundt.
 • Brug silikoneforme til bagning. Silikoneformene gør, at du ikke behøver bruge store mængder af fedt.
 • Du kan eventuel anskaffe madlavningsbøger med sunde opskrifter til køkkenet.
 • Få slikket helt ud af køkkenet. Hvis der ikke ligger noget parat, er der langt mindre sandsynlighed for, du spiser noget. For du har nok ikke tænkt dig at køre helt ned i Fakta og købe noget.

Tag et skridt ad gangen – og en frugt ad gangen

Det kan for mange være svært at lave en kold tyrker fra den ene dag til den anden og skifte alt slik ud med frugt osv. Prøv derfor at lave en gradvis omskiftning, så du får tid til at omvende dig til den sunde livsstil. Folk der lavere denne gradvise omstilling holder ofte længere i det sunde liv end dem, der sigter efter at tage en 6 ugers slankekur. Til sidst skal det dog også nævnes, at der intet er i vejen for noget usundt i ny og næ. Det er det overordnede billede, der tæller.

Læs mere

Livsstil

Sådan styrker du dine bækkenbundsmuskler

Gravid kvinde træner

I dag skal det ikke handle om muskler i al almindelighed, men meget specifikt om bækkenbundsmuskler, som der er al mulig god grund til at træne. Hvordan, hvorfor og hvor meget skal man træne sine bækkenbundsmuskler? Det er alt sammen noget, vi vil komme ind på i denne guide. Er du nysgerrig på emnet, så læn dig tilbage og nyd læsningen. Måske lærer du noget nyt i dag.

Derfor skal du træne dine bækkenbundsmuskler

Du har sikkert en god veninde, søster eller kollega, som træner sine bækkenbundsmuskler, men hvorfor er det overhovedet nødvendigt at træne dem? Det er et godt spørgsmål, som vi meget gerne vil give dig et brugbart svar på. Du skal jo gerne se idéen i at bruge tid på denne særlige form for træning.

Du kan formentlig opnå følgende gennem målrettet træning:

 • En flottere holdning
 • Et bedre sexliv
 • En forbedret evne til at holde på vandet (ufrivillig vandladning er meget udbredt)
 • Færre komplikationer forbundet med graviditet og fødsel

Som du kan læse dig frem til, er der oceaner af gode grunde til at træne de kære bækkenbundsmuskler. Bækkenbundsmusklerne kan trænes på mange måder, hvilket vi selvfølgelig kommer yderligere ind på.

Sådan træner du disse muskler

Nu ved du, hvorfor det er klogt at træne bækkenbundsmusklerne. Næste spørgsmål er så bare, hvordan du skal gribe træningen an. Du har for længst lært at træne dine arme, mave og ben, men hvad med bækkenbundsmusklerne? Der er du muligvis på bar bund.

Ønsker du at styrke din bækkenbund, så kan vi varmt anbefale dig at sætte tid af til træningen i din travle hverdag. Du behøver ikke at bruge meget mere end 5-10 min. pr. gang. Du kan gøre følgende for at styrke din bækkenbund:

 • Massér underlivet blidt
 • Udfør forskellige knibeøvelser (både stående, liggende og siddende øvelser)

En knibeøvelse er ikke bare en knibeøvelse. Der findes rigtig mange forskellige knibeøvelser. Disse repræsenterer forskellige sværhedsgrader og bør udføres i den rigtige rækkefølge for maksimal effekt. Få evt. en personlig træner eller fysioterapeut til at præsentere dig for de mange forskellige øvelser.

De bedste træningsredskaber

Man kan som udgangspunkt godt træne sin bækkenbund uden at investere i en masse forskellige træningsredskaber. Der findes ikke desto mindre en række nyttige redskaber til dette formål. Disse nævner vi kort herunder:

 • Bækkenbundskugler
 • Bækkenbundstræner (en særlig elektronisk enhed, som bruger elektriske impulser)
 • Træningsmåtte
 • Træningsbold

Da nogle af øvelserne skal udføres siddende, vil det også være en fordel at have en stol inden for rækkevidde. Det vigtigste redskab til denne træningsform er uden sammenligning de populære bækkenbundskugler, som kan købes på nettet til konkurrencedygtige priser.

Læs mere

Artiklen indeholder reklame

Populære indlæg