Følg os

Bolig Sponsoreret

Guide til indretning af stue og køkken

Køkken

I dag skal det handle om boligindretning – nærmere betegnet stueindretning og køkkenindretning. Det er nemlig nogle af de rum, som vi danskere tilsyneladende har allersværest ved at indrette. Det kan der være forskellige gode grunde til, men det korte og det lange er, at vi hjælper dig med at indrette dit hjem på moderne og praktisk vis. Dyk ned i vores guide for at tilegne dig en masse ny viden og inspiration.

Den røde tråd

Om du er mest til klassisk, minimalistisk, eksklusiv eller retro indretning, så må du ikke glemme den røde tråd. Det er nemlig altafgørende, at dit hjem hænger sammen stilmæssigt. Det betyder helt konkret, at du skal være påpasselig med at kombinere alt for mange stilarter og farver. Dermed ikke sagt, at et hjem absolut skal være sort og hvidt for at være stilrent.

Der findes ingen regler for, hvordan man skal indrette sit hjem, men det er altid en god idé at holde fast i én og samme indretningsstil. Dette kan selvfølgelig blive et problem, hvis man er et par, som ikke har samme holdning til moderne boligindretning. Derfor kan det blive nødvendigt at gå på kompromis, idet man ikke kan få alle ønsker opfyldt.

Mobelstrom.dk – Alt til boligen i nordisk og rustikt design

Indretning af stuen

Lad os starte med stuen.

Stuen er foruden soveværelset det rum, vi danskere tilbringer allermest tid i. Af følgende grund er det vigtigt, at stuen summer af hygge og tryghed. Det er netop her, at dine indretningsevner kommer på prøve. Det gælder nemlig om at indrette stuen hyggelig.

Start evt. ud med at købe en stor og ergonomisk sofa samt et moderne sofabord. Det er trods alt svært at undvære en blød sofa, hvor man kan flade ud, mens man ser en god film eller læser en medrivende bog. Du kan evt. købe sofa og sofabord i et sæt, hvis du vil være sikker på, at stilarten er den samme. Udforsk udvalget af sofaer og sofaborde online – her er udvalget størst.

Dernæst bør du shoppe nogle praktiske opbevaringsmøbler. Du kan for eksempel kigge nærmere på de mange moderne skænke og vitrineskabe, som kan rumme både porcelæn, mapper, gamle familiebilleder, pyntefigurer og meget mere. Der findes masser af fine vitriner til fair priser.

Møbelstrøm

Indretning af køkkenet

Så er turen kommet til køkkenet.

Et godt køkken skal først og fremmest være udstyret med alt i maskiner og desuden byde på god plads, så man kan nyde både at tilberede og spise mad.

De fleste kan nikke genkendende til, at spisebordet er køkkenets vigtigste møbel, hvorfor det vil give god mening at købe det som det første. I forhold til valg af spisebord bør man gøre sig tanker om både størrelse, materiale og økonomi. Du kan med fordel vælge et spisebord, som er let at vedligeholde og rengøre.

Skal køkkenets vægge piftes lidt op, kan man også overveje at købe praktiske hylder. Det er alt andet lige en oplagt måde at vise familiens bedste billeder frem på. Man kan også bruge hylder til mange andre formål – for eksempel til opbevaring. Spar både tid og penge ved at købe dine hylder online.

 

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Tre skønne og feminine tips til indretning af stuen

Hjem

Hvis du ønsker at gøre din stue endnu mere indbydende, så er der råd og vejledning at hente. I dette skriv har vi nemlig gravet tre skønne tips frem, som kan være med til at give dig en stue, som du kan være endnu mere stolt af at vise frem. Det er endvidere vigtigt for os at understrege, at disse tips vil ligge forskellige steder på den økonomiske skala. Derfor burde der være noget for enhver smag og økonomi. Lad os kaste os ud i det.

Tip 1: Benyt dig af billeder til stuen

Har du endnu ikke nogen billeder hængende i din stue, så er det på høje tid. Billeder til stuen er nemlig et must, hvis du ønsker at skabe en atmosfære og stemning, som sætter sit præg i dit hjem. Det er naturligvis også muligt med et maleri, men billeder til stuen skaber en lidt mere moderne atmosfære, hvorfor du kunne overveje, om ikke det skal prøves af. Det er endvidere en ret billig løsning. Se blot denne plakat af en grøn plante, som nemt kan skabe en fantastisk stemning i dit hjem.

Billeder til stuen

Tip 2: Overvej om du skal investere i nye møbler

Dine nuværende møbler har du højst sandsynligt haft i adskillige år. Overvej derfor, om det er ved at være tid til, at din kære sofa eller dit gamle stuebord skal skiftes ud. Din indretning af stuen skal gerne afspejle, hvem du er som person, hvorfor du her gerne må spendere lidt ekstra for derved at imponere dine gæster.

Tip 3: Er den nuværende maling på væggene den rigtige?

Det kan være et svært spørgsmål at besvare. Derfor anbefaler vi dig, at du finder inspiration på nettet (eksempelvis på Pinterest eller på Instagram). Det kan nemlig gøre underværker at skifte farverne på væggene i stuen – prøv det selv.

Læs mere

Bolig

Hvad er et omvendt forældrekøb?

Kvinderne i familien

Et forældrekøb er, når forældre køber lejligheder, som deres børn så lejer af dem. Men man kan også gøre det omvendt – købe en lejlighed til sine forældre. Det kan der være mange grunde til at gøre, og det kan vise sig at blive en god investering.

Omvendt forældrekøb er et forholdsvist nyt begreb, som er blevet relevant blandt andet på grund af det lave renteniveau, der findes i dag. Hermed er boliger blevet et lukrativt investeringsobjekt, da omkostningerne ved køb ikke er store, i forhold til de stigende boligpriser.

Hvorfor foretage omvendt forældrekøb?

Selvom det er en god investering, er det ofte andre ting, der påvirker motivationen for at foretage både almindelige forældrekøb og omvendte forældrekøb. Man kan eksempelvis vælge at købe bolig til sine forældre, hvis de ikke selv har økonomien til et køb. For eksempel hvis de er pensionerede, og deres indtægt derfor er begrænset. Eller hvis de har været lejere gennem hele livet, og derfor ikke har en særlig stor kapital.

En anden udbredt motivation for omvendte forældrekøb er også, hvis man ønsker, at ens forældre skal bo tættere på en selv og på deres børnebørn. På den måde kan man hjælpe dem med at flytte tættere på, uden de skal gøre alt arbejdet selv.

At foretage et omvendt forældrekøb

Når man køber bolig – også når der er tale om et omvendt forældrekøb – er der mange ting at overveje. Selvom det på længere sigt kan give afkast, er det stadig mange penge, det drejer sig om. For at ordne købet og alt, der hører med dertil, er det en god idé at sætte sig ind i de mange aspekter af boligmarked, lejekontrakter og så videre, der er forbundet derved. Du kan finde en guide om omvendt forældrekøb her, som giver gode råd og vejledning til dig, hvis du er i gang med eller overvejer at foretage et omvendt forældrekøb. Således bliver det nemmere at overskue købet. Og du får bedre mulighed for at foretage et køb, som er en god investering på den lange bane.

Læs mere

Bolig

Kvinder kan også være handy

Handykvinde

Flere steder er der en klar rollefordeling i hjemmet. Kvinden laver mad, gør rent og vasker tøj, mens manden bygger reoler, slår græs og skifter hoveddøren, når den trænger. Men sådan behøver det ikke at være. Denne artikel er rettet dig som kvinde, der ønsker at blive en rigtig handykvinde. Det beskrives, hvordan du skifter en facadedør samt hvilke ting, du skal huske, inden du går i gang med arbejdet.

Det rigtige forarbejde er vigtigt

Din første opgave er at udvælge den rigtige facadedør. Der findes mange forskellige modeller, der fås i mange farver, hvilket giver mange overvejelser. Materialet er det første valg. Det er vigtigt at tænke på, hvilket materiale der vil gå godt i spænd med huset. Nogle moderne huse ser super godt ud med en plastdør, mens andre får det rigtige look gennem en ny facadedør i træ. Nogle døre er endda lavet i en kombination af træ og aluminium. Hvilken der passer til dit hus er din vurdering.

Det næste du skal tænke over er, om døren skal åbne indad eller udad. Dette er en smagssag, mens hvis du har pladsmangel i din forgang kan en udadgående dør være en stor fordel. Om hængslerne sidder i højre eller venstre side er igen en vurdering, du bør foretage. Vælg den mulighed, der passer bedst til dit hjem.

Mange ønsker en facadedør med glasvinduer i. Dette giver mere lys i hjemmet, og naturligt lys udefra er med til at gøre dit hjem mere hyggeligt. Når du skal vælge glas, kan du vælge mellem 2-lags og 3-lags glas. Fordelen ved 3-lags glas er dette isolerer bedre, men det koster også ekstra i forhold til 2-lags. 3-lags glas anbefales i nyere hjem, der er godt isoleret. I et dårligt isoleret hus vil det ekstra lag ikke gøre stor forskel. Du bør endvidere overveje, om du ønsker klart eller mat glas, og om glasset skal være termoglas.

Montering af facadedøren

Ved monteringen af døren er der igen flere ting at tage stilling til. Når den gamle dør og karm er afmonteret, kan du komme i gang. Først ønsker du at måle hullet i muren. Her måler du fra mursten til mursten i bredden og fra gulv til mursten i højden. Hvis du trækker 2,5 cm. fra dit mål i bredden og 2 cm. fra højden, har du størrelsen på din facadedør inklusiv karm. De fratrukne mål svarer til fugerne mellem dørkarm og muren.

Du er nu klar til selve monteringen. Det første du gør er at placere dørkarmen midlertidigt med kiler i hjørnerne. Herefter tjekker du, at døren er i vater og lod og sikrer, at karmen er i samme plan som den indvendige bagmur.

Tjek nu at de to diagonalmål er lige lange. Hvis de er det, har du placeret dørkarmen rigtigt. Skru dørkarmen fast i muren og hæng døren på hængslerne. Hvis der er lige meget luft mellem karm og dør i både hængselside og den modsatte slutblikside, har du gjort det korrekt. Hvis ikke kan du finjustere døren via hængslerne. Du har nu monteret din dør som en rigtig handykvinde.

Læs mere

Bolig

Her er tidens hotteste plakat serier

Ny plakat serie

Hvis man for nyligt har rokeret eller endevendt sin boligindretning, kan det være en fordel at bestille plakat serier hjem til den nye boligindretning. Der findes mange forskellige slags plakat serier. Dog passer de alle ind i nordisk indrettede hjem; både i størrelser, farver og motiver.

Det er blevet moderne at bringe naturen ind i hjemmet. Nogle gør dette ved at fylde stuen med planter, købe nye møbler i træ eller placere birkestolper som centerpunkt i stuen. Alle disse muligheder kræver dog en del plads og kan hurtigt gøre, at rummet virker indelukket og klaustrofobisk.

Vælger man derimod plakat serier af dansk design – som f.eks. design fra Daniel Due – kan man hurtigt få skabt både ro og plads i stuen og samtidig bringe naturen ind i hjemmet. Der findes dog også mange andre temaer, man kan følge, hvis man ønsker et nyt og moderne twist i hjemmet.

Plakat serie

PAPAPAPA

Farver, design og modernitet: alt i plakater til hjemmet

De fleste plakat serier tilbyder et stilrent og spændende twist.

Nogle vælger at indrette efter bestemte farvekoder og mønstre. Har man en pink eller lyserød tråd gennem hele hjemmets indretning, kan man med fordel shoppe løs i kategorien pink. I denne kategori finder man gråtonede plakat serier med et twist af pink, uden at det overtager billedets identitet.

Pink plakat serie

PAPAPAPA

Det fede ved plakat serier er naturligvis, at man kan brede kunsten ud over hele væggen. I nogle tilfælde kan man få serier med op til 10 forskellige plakater i mange størrelser. Holder man sig til indrammede plakater og sikrer sig et mellemrum på minimum 10-15 cm. mellem hvert billede, kan man for få penge fylde væggen ud – endda over flere rum.

Det er langt billigere at bruge plakater frem for malerier, da disse kræver mindre i vedligeholdelse og samtidig er billigere i indkøb. Ved at bruge plakat serier i sin indretning, kan man med fordel og god samvittighed også udskifte nogle billeder efter årstiden, uden at gå på kompromis med ens stil.

Læs mere

Bolig

Tre guldkorn om at indrette terrassen

Terrasse

Er du boligejer- eller lejer med adgang til egen terrasse, så har du helt sikkert stor interesse i at gøre din terrasse så moderne, komfortabel og anvendelig som overhovedet muligt.

Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe indretningen af terrassen an? Så er du kommet til den helt rigtige. I dag skal jeg nemlig gøre dig klogere på, hvordan du får endnu mere ud af din terrasse.

Vælg fleksible og praktiske terrassemøbler

Hvad er en terrasse uden terrassemøbler? Svaret er intet.

Skal du købe nye møbler, som du også kan få glæde af om ti år, så bør du gå efter fleksible og praktiske møbler.

Det absolut vigtigste er, at du får fundet nogle møbler, som er lette at vedligeholde, og som tåler vind og regn. Det forholder sig nemlig sådan, at langt fra alle møbler kan klare det danske vejr, hvorfor man bør vælge sine terrassemøbler med omhu.

Overvej en terrassevarmer

Sommer eller ej, så kan man ikke forvente, at man kan opholde sig udenfor hele natten uden at fryse. Dog gælder det selvfølgelig bare om at klæde sig rigtigt på og evt. medbringe en ekstra trøje eller et par langbukser, hvis man skal til sommerfest hos naboen e.l.

Det er med en terrassevarmer muligt at forlænge aftenen betydeligt, hvorfor det er en pragtfuld investering. Der findes efterhånden mange fine terrassevarmere, som ikke koster en formue, så vær ikke bange for, at din økonomi ikke rækker til en terrassevarmer.

Shop solsejl til terrasse

Et sæt nye terrassemøbler og en terrassevarmer kan gøre underværker for enhver terrasse, men skal man sætte prikken over i’et, så kan man med fordel investere i et solsejl. Du kan via moogio.dk læse alt om, hvordan du kan designe dit eget terrasse sejl, hvor du selv vælger farve, størrelse, vinkel og materiale. Dermed er du sikret en unik og personlig løsning.

Indhent evt. et uforpligtende tilbud, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor meget det ønskede solsejl vil komme til at koste.

Læs mere

Bolig

Skriveborde behøver ikke at være klodsede at se på

Forretningskvinde ved sit skrivebord

Enhver forbruger med sans for stil og boligindretning ved, at et skrivebord ikke bare er et skrivebord. Der findes nemlig en hel verden af forskellige skriveborde i forskellige materialer, størrelser og med forskellige funktioner.

Det er ingen hemmelighed, at nogle skriveborde er meget store, klodsede og kedelige at se på, men det gælder altså ikke for alle skriveborde. I dag vil vi præsentere dig for et skrivebord, som skriger af elegance, stil og klasse.

Nanna Ditzel skrivebord

Nanna Ditzel var navnet på en meget anerkendt designer, som står bag mange populære designs. Hun har bl.a. skabt følgende møbler:

 • Det Hængende Æg
 • Trissen
 • Bænk for to
 • Icon
 • Dynamostol Incharge

Man behøver ikke at have levet i 50’erne og 60’erne for at vide, at ovenstående designs hører til blandt de mest succesfulde nogensinde.

Nanna Ditzel har også vakt stor opsigt med sit unikke skrivebord, som blev formgivet i 1956. Skrivebordet er udført hos Søren Villadsen, Vejen.

Nanna Ditzel skrivebord

Det udvalgte skrivebord forhandles i to forskellige størrelser og i to forskellige træsorter. Du kan her købe et nanna ditzel skrivebord af enten eg eller valnød. Foruden at vælge træsort skal du også vælge størrelse. Du kan vælge mellem følgende størrelser:

 • Small (3 skuffer)
 • Large (4 skuffer)

Men hvad koster et skrivebord fra den kendte designer? Du skal forvente at investere et sted mellem 21.900 og 28.500 kroner, hvis du skal have fingrene i et af de smukke skriveborde. Du bør også overveje at erhverve dig en sofa, sofabord eller lænestol fra samme designer. Det største udvalg finder du selvfølgelig på nettet.

Nanna Ditzel skriveborde er alt andet end klodsede og kedelige at se på. De er derimod meget elegante, stilrene og moderne at se på. Derfor vil vi mene, at det er en fremragende investering, idet man får leveret et tidløst skrivebord af ubeskrivelig høj kvalitet.

Forkæl dig selv med et nyt skrivebord og oplev glæden ved at blive ejer af et designermøbel.

Læs mere

Bolig

Spar penge på nye vinduer til dit hjem

Vinduer

Bruger du ord som utætte, slidte og fugtige til at beskrive dine vinduer, så bør du alvorligt overveje at skifte dem ud hurtigst muligt. Der er nemlig ingen grund til at stille sig tilfreds med utætte, slidte og fugtige vinduer, når man kan købe nye uden at blive ruineret.

Så hvad skal det handle om i dag? Det skal selvfølgelig handle om, hvordan man sparer penge på nye vinduer til hjemmet. Om du leder efter bondehusvinduer, dannebrogsvinduer eller en helt tredje type vinduer, så tør vi godt at love dig, at du kan opnå store besparelser på dine fremtidige vinduer. Læs hvordan du bærer dig ad i denne artikel.

Shop på nettet

Det er naturligvis online – for eksempel på www.net2kompagniet.dk – at du kan gøre en god handel på vinduer. Her finder du et prangende udvalg af vinduer, som er blevet produceret i de baltiske lande. At shoppe på nettet er en oplagt mulighed for at købe billige vinduer uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Hos ovenstående forhandler får du intet mindre end 10 års garanti på dine nye vinduer. Det må siges at være et stort kvalitetsstempel. Med denne lange garantiperiode kan du være sikker på at modtage vinduer, som holder i mange år.

Beregn priser på forskellige vinduesløsninger

For at spare flest mulige penge er du nødt til at undersøge, hvilke forskellige vinduesløsninger der findes, og hvor meget de koster. Beregner du priser online, bliver du bedt om at indtaste dine ønsker til følgende faktorer:

 • Bredde
 • Højde
 • Materiale
 • Farve
 • Glas
 • Spalteventil
 • Glasliste
 • Redningsåbning (tilvalg)

Når du har indtastet ovenstående, vil du blive præsenteret for en pris, som du kan takke ja eller nej til. Ønsker du at benytte dig af tilbuddet, skal du angive ønsket antal og klikke på læg i kurv. Herefter kan du indtaste dine leveringsoplysninger og betale for din ordre. Så nemt er det at shoppe vinduer på nettet.

Læs mere

Bolig

Indretning af kontor i hjemmet

Kontor

I dag skal det handle om boligindretning med fokus på hjemmekontoret, som har fundet vej til mange tusinde danske hjem. Der er efterhånden mange danskere, heriblandt kvinder, som arbejder hjemmefra, hvorfor det er værd at vide, hvordan man indretter det perfekte hjemmekontor.

Er du selvstændig erhvervsdrivende, eller har du et job, som tillader dig at arbejde hjemmefra? Så skal du da skabe et hjemmekontor for at sikre de bedst mulige arbejdsrammer.

Møbler til hjemmekontoret

Før du kan indrette dit hjemmekontor, skal du ud og købe nogle forskellige møbler, nærmere betegnet kontormøbler. Det kan du gøre i en fysisk butik, men du kan også vælge at gøre det på nettet, hvis du vil spare penge og ikke mindst tid. Nedenfor får du nogle eksempler på møbler, som man næsten ikke kan undvære på et kontor:

 • Skrivebord (evt. et hæve/sænkebord)
 • Kontorstol (særligt vigtigt at finde den rigtige)
 • Reol (til opbevaring af mapper, skriveredskaber m.v.)
 • Gæstestol

Den er god nok. Du behøver faktisk ikke andet end et skrivebord, kontorstol, reol og gæstestol.

I forhold til valg af reol kan du med fordel overveje at købe en Montana reol. Montana reoler er nemlig både praktiske, holdbare og moderne. Kniber det med økonomien i opstartsfasen, så køb en brugt reol for at spare penge.

Det vigtigste møbel til hjemmekontoret er utvivlsomt kontorstolen, idet du kommer til at tilbringe rigtig mange timer i denne stol. Derfor er det alfa omega, at du får valgt den helt rigtige kontorstol.

Giv kontoret personlighed

Er du ikke interesseret i, at dit kontor skal komme til at fremstå alt for formelt og upersonligt, så kan du med god samvittighed give kontoret lidt personlighed ved at udsmykke væggene med private billeder, motiverende livscitater og andet, som kan give dig et smil på læben. Hjemmekontoret skal jo helst være et rart sted at være, nu hvor det er din arbejdsplads.

Læs mere

Populære indlæg