Følg os

Bolig Sponsoreret

Guide til indretning af stue og køkken

Køkken

I dag skal det handle om boligindretning – nærmere betegnet stueindretning og køkkenindretning. Det er nemlig nogle af de rum, som vi danskere tilsyneladende har allersværest ved at indrette. Det kan der være forskellige gode grunde til, men det korte og det lange er, at vi hjælper dig med at indrette dit hjem på moderne og praktisk vis. Dyk ned i vores guide for at tilegne dig en masse ny viden og inspiration.

Den røde tråd

Om du er mest til klassisk, minimalistisk, eksklusiv eller retro indretning, så må du ikke glemme den røde tråd. Det er nemlig altafgørende, at dit hjem hænger sammen stilmæssigt. Det betyder helt konkret, at du skal være påpasselig med at kombinere alt for mange stilarter og farver. Dermed ikke sagt, at et hjem absolut skal være sort og hvidt for at være stilrent.

Der findes ingen regler for, hvordan man skal indrette sit hjem, men det er altid en god idé at holde fast i én og samme indretningsstil. Dette kan selvfølgelig blive et problem, hvis man er et par, som ikke har samme holdning til moderne boligindretning. Derfor kan det blive nødvendigt at gå på kompromis, idet man ikke kan få alle ønsker opfyldt.

Mobelstrom.dk – Alt til boligen i nordisk og rustikt design

Indretning af stuen

Lad os starte med stuen.

Stuen er foruden soveværelset det rum, vi danskere tilbringer allermest tid i. Af følgende grund er det vigtigt, at stuen summer af hygge og tryghed. Det er netop her, at dine indretningsevner kommer på prøve. Det gælder nemlig om at indrette stuen hyggelig.

Start evt. ud med at købe en stor og ergonomisk sofa samt et moderne sofabord. Det er trods alt svært at undvære en blød sofa, hvor man kan flade ud, mens man ser en god film eller læser en medrivende bog. Du kan evt. købe sofa og sofabord i et sæt, hvis du vil være sikker på, at stilarten er den samme. Udforsk udvalget af sofaer og sofaborde online – her er udvalget størst.

Dernæst bør du shoppe nogle praktiske opbevaringsmøbler. Du kan for eksempel kigge nærmere på de mange moderne skænke og vitrineskabe, som kan rumme både porcelæn, mapper, gamle familiebilleder, pyntefigurer og meget mere. Der findes masser af fine vitriner til fair priser.

Møbelstrøm

Indretning af køkkenet

Så er turen kommet til køkkenet.

Et godt køkken skal først og fremmest være udstyret med alt i maskiner og desuden byde på god plads, så man kan nyde både at tilberede og spise mad.

De fleste kan nikke genkendende til, at spisebordet er køkkenets vigtigste møbel, hvorfor det vil give god mening at købe det som det første. I forhold til valg af spisebord bør man gøre sig tanker om både størrelse, materiale og økonomi. Du kan med fordel vælge et spisebord, som er let at vedligeholde og rengøre.

Skal køkkenets vægge piftes lidt op, kan man også overveje at købe praktiske hylder. Det er alt andet lige en oplagt måde at vise familiens bedste billeder frem på. Man kan også bruge hylder til mange andre formål – for eksempel til opbevaring. Spar både tid og penge ved at købe dine hylder online.

 

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Sådan kommer du bedst ud af dit lejeforhold

Kvinde læser

Når du skal opsige dit lejemål, så er der en række ting, som er gode lige at huske, når man er på vej ud af døren. Dette indlæg er ikke så personligt fokuseret (ift. eventuelt venskab til udlejer), men fokuserer mere på at undgå eventuelle tvister.

Fraflytningssyn og depositum

Rådet her er egentlig ret simpelt, men mange går alligevel galt i byen her. Du skal som lejer være enig i rapporten, som bliver udarbejder ift fraflytningssynet før, at du underskriver. Mange skriver blot under uden egentlig at tjekke, om de er helt enige i indholdet. Ydermere er der mange, som blot underskriver fordi de ikke lyster en eventuel tvist. Dette kan dog koste dyrt. Det er vigtigt, at du som lejer er enig i, at det er dig som har forvoldt eventuelle skader.

Her kan det være et godt råd, at tage nogle billeder før et fraflytningssyn. Det er desuden rigtig godt, hvis man også har taget nogle billeder ved indflytning, så der ikke kan forekomme tvivl, hvis du mener, at skaden var der allerede ved indflytning. Dette gøres, så man undgår, at skulle af med mere af sit depositum, end hvad der egentlig er korrekt. Man kan som lejer hurtigt komme til at betale for meget fra sit depositum, hvis man skal hæfte for flere skader end man er skyld i.

Man skal som lejer altså dels ikke frygte at sige fra, men så skal man også huske at dobbelttjekke, om man er enig i rapportens indhold.

Opsigelse

Når man har planer om at flytte fra sit nuværende lejemål, så skal man huske at tjekke sin lejekontrakt og opsige rettidigt. Det kan være, at man skal flytte et nyt sted hen en bestemt dato. Hvis man ikke opsiger rettidigt, så kan man risikere at skulle betale husleje, selvom man ikke længere bor i lejemålet. En typisk opsigelse vil være mellem 1-3 måneder, alt efter ens lejeforhold. Dette vil som hovedregel fremgå af ens lejekontrakt. Her kan det være en fordel at søge hjælp fra diverse juridiske sider.

Her kan det anbefales at besøge DIGURA – her kan man få hjælp til sådanne ting. Skulle der opstå tvister, hvor du tror, at du har betalt for meget i husleje, du ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan du sågar få vurderet din sag af dem ganske gratis. De kan ydermere føre sagen for dig, hvis det skulle være. Du betaler kun, hvis du vinder sagen. Her betaler man kun 20-25 % (alt efter om du er medlem eller ej). Dette fjerner altså risikoen for høje sagsomkostninger.

Læs mere

Bolig

Få professionel hjælp til at skabe din drømmehave

Haveglad kvinde

Som kvinde går du formentlig ikke kun op i traditionel boligindretning, men også i haveindretning, hvor intet bør overlades til tilfældighederne.

Er det vigtigt for dig, at din have står knivskarpt, men har du ikke tiden og / eller kompetencerne til at komme i mål, så kan du få professionel hjælp. Hvem kan hjælpe dig med at skabe din drømmehave? Det vil vi gøre dig klogere på i dette korte blogindlæg. Der er al mulig god grund til at læse med, hvis du mener, at din have trænger til en kærlig hånd. Det er aldrig for sent at skride til handling.

Gartner

Er du ikke udstyret med grønne fingre, så vil du formentlig kunne få stor glæde af en gartner, som kan hjælpe dig med alle tænkelige former for havearbejde. Du kan for eksempel få hjælp til græsslåning, ukrudtsfjerning, fliserens, hæktrimning og meget mere. Vær i den anledning opmærksom på, at det ikke behøver at koste en formue at hyre en gartner. Mange gartnere arbejder for en timeløn, hvor de fleste boligejere kan være med, hvorfor du ikke skal være rad for at indhente et tilbud.

Som boligejer bestemmer du selv, om du vil hyre en gartner, når behovet opstår, eller om du vil lave en fast aftale, hvor du får besøg hver anden uge e.l. Der er mange muligheder.

Hegnmontør

Drømmer du om at få monteret et flot, praktisk og holdbart hegn i haven, så skal du naturligvis hyre en hegnmontør, som let løser opgaven. Du kan gennem en hegnmontør ikke kun få hjælp til selve opsætningen. Der er også rig mulighed for at få glæde af professionel vejledning og sparring. Dette vil gavne dig, som har brug for hjælp til at vælge det helt rigtige havehegn. Typisk er det muligt at få et gratis og uforpligtende konsulentbesøg. Det tilbud bør du takke ja til, hvis du har svært ved at træffe en beslutning.

Opsætning af hegn er ikke en større videnskab, men skal der ikke være en finger at sætte på det endelige resultat, så bør man overlade opgaven til en professionel. Beslutter du dig alligevel for at tage sagen i egen hånd, bør du læse en guide om montering af hegn. Der er nemlig en del praktiske og tekniske ting, man skal være opmærksom på. I første omgang skal du beslutte dig for, hvilket hegn du vil investere i.

Læs mere

Bolig

Gør dit hjem klar til den kommende familieforøgelse

Baby

Venter du barn? I så fald skal dit hjem selvfølgelig være klar til den kommende familieforøgelse. I denne sammenhæng er der mange ting, der skal være styr på. Vigtigst af alt er dog, at der står et færdigt værelse klar.

Det er dog ikke det eneste, du skal tænke på. Der findes naturligvis også specifikke babymøbler til andre dele af hjemmet. Det inkluderer blandt andet særlige spisebordsstole til babyer. En sådan stol bør du blandt andet også erhverve dig.

Du bør begynde i god tid

I og med at der er mange ting, der skal være styr på, og mange produkter til babyværelset der skal købes, anbefales det at starte i god tid. Det gør det nemmere at huske det hele, mens det gør det muligt at sprede dine udgifter ud over en længere periode. Det kan være rart, hvis budgettet er lidt stramt.

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvornår du bør begynde at klargøre hjemmet til familieforøgelsen. Jo før du starter, desto bedre er det dog. Du undgår nemlig at stresse, hvis ikke du skal bruge starten af din barsel og slutningen af din graviditet på diverse opgaver i hjemmet.

Hvad er vigtigst at have styr på?

Du mister hurtigt overblikket, når du skal gøre boligen klar til den kommende familieforøgelse. Der er mange ting, der skal købes, samles og stilles op. Nogle er dog vigtigere end andre, hvorfor det anbefales at disse klares først:

  • Seng: Det er naturligvis af høj prioritet, at du køber en god babyseng. Det kunne eksempelvis være en tremmeseng fra FLEXA, der er en prisvindende og yderst hædret babyseng blandt danskerne.
  • Puslebord: Hvis du skal være forælder, så kommer du ikke langt uden et puslebord. Her har du mange muligheder, men det er dog værd at overveje FLEXA, så der skabes sammenhæng i babyværelset.
  • Højstol: Din baby kan ikke sidde selv fra dag ét. Det kommer dog på sigt, når det er blevet trænet. Derfor er det en god idé, at der er styr på dette. En højstol fra Leander kunne være et oplagt bud.

Det er en god idé, at du og din partner deles om opgaverne. Sørg for, at der er struktur på tingene, så I ikke løser samme opgaver eller foretager samme køb. Hold dertil fokus på, at det hele skal være klar, når selve familieforøgelsen finder sted. Så bliver det en markant mere glædesfyldt oplevelse.

Læs mere

Bolig

Se de nye boligtrends for 2019 til den moderne kvinde

Boliginspiration

Boligtrends skifter hele tiden, og ofte holder trends ikke meget mere end et par år. Heldigvis er det muligt at opdatere nogle enkelte ting i indretningen, og på den måde være med på moden, uden at skulle bruge en masse tid, energi og penge på det. Med få enkle trin kan man altså få ny energi ind i sit hjem. De nye boligtrends for 2019 er et frisk pust ind i de fleste moderne kvinders hjem. Få også mere inspiration her.

Farver på væggene og knald på accessories

Selvom den skandinaviske stil med hvide vægge og naturmaterialer stadig er meget udbredt i de danske hjem, er der alligevel begyndt at komme mere knald på farverne. Man kan se hos flere boligbloggere og trendsættere at der oftere kommer farver på væggene, og nu er det ikke kun i børneværelserne. Som kontrastvæg i stuen eller som bagbeklædning i køkkenet, kan en velvalgt farve virkelig give nyt liv til et rum. Frem for billeder og nips kan farver på væggen faktisk gøre et rum mere roligt og behageligt, og ikke forvirre øjet som meget nips kan gøre. Strategisk brug af farvede vægge kan fungere som sengegærde bag ved en seng, eller opdele et rum i to. Der er mange muligheder inden for vægmaling og det samme inden for mønstret tapet.

Naturmaterialer og brune farver holder stadig

Trenden med masser af træ, fletkurve, bambus og planter er stadig yderst populær i de skandinaviske hjem. Faktisk er naturtrenden blevet endnu større end før, i takt med at vores hjem bliver mere og mere digitale. Som modreaktion vil vi gerne gøre vores base mere lig en hjemlig oase.

Derfor er kurvemøbler, bløde tæpper, hængende planter, kernelæder og terrakotta krukker alle elementer, der ikke går af mode inde for den nærmeste fremtid. Brune og beige nuancer er en opdateret version af indretningsstilen fra 70’erne, hvor de rolige nuancer fungerer som en afslappende farve, der hjælper os med at holde jordforbindelsen i vores hjem.

Hold øje med specielle materialer

Velour har været det helt store møbelbetræk i 2018, og trenden fortsætter i 2019. Men som tilføjelse til velour er det nu også materialer som fløjl og kanvas der kommer til at dominere i 2019.

Det hele skal ikke længere være læder, hvide overflader og glas, som det var engang. I dag eksperimenteres der med anderledes materialer på både møbler og kunst. For eksempel er vægkunst som vævede tæpper blevet et stort hit, der trender både hos boligvirksomheder, men også hos DIY-entusiaster.

Vis personlighed gennem nips og tilbehør

Det er ikke længere sejt at have præcis det samme som alle andre. Vis i stedet hellere personlighed gennem særlige fund fra loppemarkeder, og mix og match forskellige stilarter og materialer.

Opdatér gamle møbler med frisk maling, ryk rundt i indretningen og prøv noget nyt. Hvis man ikke vil investere i helt nye møbler, kan en opdatering af puder, nips, lamper og planter ofte gøre en ret stor forskel i dit hjems udtryk. Ofte kan en lille opdatering gå rigtig langt. For eksempel kan forskellige opstillinger af nips skabe små ”stilleben” rundt omkring, som kan ændres alt efter humør eller nye tilkøb.

Læs mere

Bolig

Indret det perfekte soveværelse med brug af skydelåger

Soveværelse

For mange er det rigtig vigtigt, at deres hjem er et sted, hvor der både er flot og rart at være. Det betyder en balance mellem de praktiske ting, de æstetiske ting og de komfortable ting.

Et af de rum, som virkelig kan betyde noget, er soveværelset. Selvom soveværelset ikke nødvendigvis er et rum, som benyttes af så mange mennesker, så er det et af de rum, som man bruger absolut mest tid i. Tænk bare over hvor mange timer af døgnet, man sætter af til at sove i sin seng.

Derfor er et flot soveværelse vigtigt

Men, kan man jo sige, man sover bare. Så hvorfor er soveværelset overhovedet noget, som man bør prioritere? Det er det, fordi vi har brug for balance for at kunne slappe af og sove godt. Er soveværelset rodet og grimt, vil det give os stress, og dermed vil vi sove dårligere.

Der er rigtig mange forskellige indgangsvinkler til at indrette det perfekte soveværelse til den stilbevidste person. Men et af de steder, man kan starte, er med at bestille flotte skydelåger efter mål. Her kan man nemlig komme i mål med to ting; det æstetiske og det praktiske.

Ikke alle soveværelser er lige store

Det er nemlig sådan, at soveværelser kan variere enormt meget i størrelse og udformning. Nogle soveværelser er store med højt til loftet, og her er plads og indretning ikke noget problem. Men andre soveværelser er små og mere klemte.

Her kan det være svært at få alle de møbler ind, som der skal være i et soveværelse. Der skal jo både være plads til seng, skab, spejl og natbord. Bor man i et lille hus eller en lille lejlighed, er man derfor nødt til at tænke i lidt kreative baner for at få plads til det hele.

Skydelåger opfylder alle behovene

Hvis man vælger skydelåger til sit skab, så kommer man faktisk inden om dette praktiske problem uden på nogen måde at gå på kompromis med det visuelle. For med flotte skydelåger, som man specialdesigner efter låg og præferencer, kan man nemlig vælge lige det look, man drømmer om – samtidig med, at man sparer plads.

De smarte ved skydelåger er nemlig, at de ikke åbnes ud i rummet. De trækkes derimod til siden, for at åbne op ind til hylder og knagerækker. Er rummet småt, slipper man på den måde for problemer med at få plads til låger, som åbnes op ud i rummet.

Skydelåger er det flotteste valg

Uden at de uden konkurrence er en af de mest praktiske løsninger, så vil man se, at skydelåger faktisk også langt hen ad vejen er det mest æstetisk smarte valg.

For med de nye typer af skydelåger på markedet, kan man nemlig sammensætte lige det look, som man selv går og drømmer om. Her kan man blandt andet vælge mellem en masse forskellige materialer, farver og størrelser. Man kan også specialdesigne lågerne, så de passer perfekt i størrelsen til ens skabe.

Andre tips til smart indretning i soveværelset

Skydelåger er således det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil indrette sit soveværelse smart og ideelt. Men der er mange andre smarte små tips, som man med fordel kan benytte sig af, når man skal skabe det perfekte soveværelse.

For eksempel kan kasser på hjul under sengen være en rigtig smart måde at opbevare ting på, hvis man ikke har så meget plads. Her kan man også skjule nogle af de grimme, praktiske ting som stræklagner og pudevår. En flot læselampe er en nem og billig måde at få lidt æstetik ind på.

Læs mere

Bolig

Få mere ud af sommeren med disse råd

Kvinde hygger

I et land som Danmark handler det i høj grad om at nyde sommeren. Selvom der i 2018 har været en helt exceptionel varm og lang sommer, så er det ikke noget, vi kan forvente at opleve de kommende år. Derfor slår vi herfra et slag for, at man gør sit ypperste for at nyde sommeren på bedst mulig vis.

Herunder gennemgår vi nogle af vores bedste råd til, hvordan du får det optimale ud af den sommer, vi går i møde. Forhåbentlig kan vores råd sætte gang i dine tanker og kreativitet, så du allerede nu kan påbegynde planlægningen.

En investering i en udestue vil ikke blive fortrudt

Har du nogensinde siddet i en udestue og tænkt over, hvor fedt det kunne være, hvis du også havde en udestue derhjemme? I så fald bør du gøre dig nøje overvejelser om at gøre drømmen til virkelighed. En udestue er nemlig en ret overkommelig investering, og med hjælp fra fagfolk kan det hurtigt stables på benene.

Har du ikke den fornødne viden om udestuer, så tøv ikke med at kontakte de mange eksperter på området. Det kan enten være hos den lokale virksomhed eller hos en online butik, der netop beskæftiger sig med udestuer. Mulighederne for at få gode råd er mange.

Køb legetøj til haven

Har du børn, så er det naturligvis også vigtigt, at de nyder sommeren i lige så høj grad som dig. Ofte har man dog som forælder en trang til at slappe af i solen, hvorimod børnene ønsker at lege. Derfor kan du med fordel investere i noget legetøj til haven, som kan holde ungerne beskæftigede. Du kan for eksempel købe et klatrestativ, trampolin eller badebassin.

Der findes et gigantisk udvalg af legetøj til børn på nettet. Ofte er der endvidere mange penge at spare, hvis du køber det online, og så skal du heller ikke bøvle med selv at skulle ud i en fysisk butik.

Møbler til haven skaber hygge

Elsker du også at have veninder på besøg, så bør du købe møbler til haven, hvor I alle kan sidde og nyde et glas kold vin, mens der sludres på livet løs. Møbler er endvidere også fantastiske at benytte sig af, når man blot selv ønsker at nyde sin have en dejlig sommerdag.

Læs mere

Bolig

Disse møbler er med til at styrke dit helbred

Familiehygge

Et møbel kan da ikke være med til at styrke ens helbred – eller kan det?

Du kan ganske rigtigt ikke indrette dig sund og rask, men du kan da forebygge mange udfordringer som ømhed, stivhed og dårlig kropsholdning med ergonomiske møbler. Det fortæller vi dig alt om i dag.

Sengen og dets tilbehør

En god og ergonomisk seng har enorm betydning for din krop og dit helbred generelt. Ligger du dårligt hver eneste nat – cirka 8 timer pr. døgn – så kan det gå hårdt ud over din krop. Du risikerer nemlig at døje med dårlig kropsholdning, nakkeproblemer, rygproblemer og meget mere. Dette kan føre til hovedpine, nedsat selvtillid, mindsket overskud m.v. Ergo kan det have alvorlige konsekvenser at ligge dårligt om natten.

Med ovenstående in mente bør du unde dig selv en ergonomisk elevationsseng og ikke mindst tilbehør. Med tilbehør refererer vi til hovedpuden, dynen og sengetøjet, som bør være af absolut højeste kvalitet. Især hovedpuden er vigtig, selvom du måske bare tænker, at en pude er en pude.

Kontorstolen

Dernæst opfordrer vi dig til at investere i en ergonomisk kontorstol. Denne opfordring er henvendt til dig, som ofte eller til tider arbejder hjemmefra, fra din kontorstol. Stillesiddende arbejde er ikke synderligt sundt, men det bliver ikke mere sundt af, at ens kontorstol ikke giver ryggen den nødvendige støtte.

En ergonomisk kontorstol koster typisk et par tusinde. Det er mange penge, men kan du slippe for at døje med ømhed i ryg og nakke, så vil du nok blive meget glad for den investering. Det er jo svært at arbejde, hvis man konstant plages af ømhed og smerter.

Tøjstativet

Hvordan kan et tøjstativ gøre noget godt for mit helbred?

Med et tøjstativ slipper du helt eller delvist for at bukke dig ned efter dit tøj, idet tøjet hænger på bøjler og derfor let kan tages ned uden at belaste hverken knæ eller ryg. Den mulighed har du ikke, hvis du opbevarer alt dit tøj i en kommode. Dog er der selvfølgelig grænser for, hvor meget tøj man kan have hængende på et tøjstativ.

Hæng – hvis muligt – alle dine bluser og skjorter op.

Læs mere

Bolig

Guide til at gøre hjemmet lyst og åbent

Vinduer

Langt de fleste kvinder foretrækker et lyst og åbent hjem. Den pure sandhed er dog, at ikke alle kvinder evner at gøre hjemmet lyst og åbent. Det er en skam.

Her på redaktionen mener vi, at det er vores pligt at hjælpe indretningsinteresserede kvinder med at skabe en skøn indretning, hvorfor vi bringer denne guide. Bemærk at moderne indretning ikke behøver at koste store summer. Er du ikke overbevist? Så læs guiden til ende.

Få sat nye – og flere – lamper op

Intet kan hamle op med naturlig belysning, men der er selvfølgelig grænser for, hvor meget dagslys man kan lukke ind. Derfor er man under alle omstændigheder nødt til at investere i kunstig belysning. Savner du lys og sjæl i hjemmet, så bør du unde dig selv nogle nye lamper, som giver den ønskede atmosfære. Du kan shoppe både lamper og el pærer på nettet. Gå evt. efter sparepærer for at holde dine eludgifter nede.

En ekstra lampe i stuen eller soveværelset kan ofte gøre underværker, ifald man ønsker at skabe mere lys i hjemmet. Der er dog også andre muligheder for at skabe lys og varme.

Flyt rundt på dine møbler

Ja, den er god nok. Man kan faktisk skabe mere lys i hjemmet ved at flytte rundt på sine møbler. Det er bl.a. alment kendt, at planter i vindueskarmen og store møbler nær vinduerne kan blokere for det naturlige lys. Derfor kan der være god idé i at flytte rundt på møblerne og boligtilbehøret. Du kan i samme ombæring sætte lidt tid af til at vaske dine vinduer. Hyr evt. en vinduespudser, hvis du ikke selv magter opgaven. Det kan trods alt være både hårdt og slidende at skulle vaske samtlige vinduer både indvendigt og udvendigt.

Foruden at flytte rundt på dine møbler kan du overveje at kassere nogle af de møbler, som du alligevel aldrig bruger. Det skaber luft og er med til at lukke mere lys ind.

Læs mere

Populære indlæg