Følg os

Livsstil Sundhed

Få et godt liv trods kroniske smerter

Utilpas kvinde

Det er lettere sagt end gjort at definere et godt liv. De fleste kan dog nikke genkendende til, at dét at være plaget af smerter ikke ligefrem har en positiv indvirkning på ens livskvalitet. Dermed ikke sagt, at man ikke kan være glad for livet, blot man bruger meget tid og energi på at tackle ens smerter.

Denne artikel er skrevet til dig, som døjer med akutte eller kroniske smerter. Du kan ikke læse dig til et bedre liv, men følger du vores tips, så er det meget sandsynligt, at du vil gå en lovende fremtid i møde. Måske bliver du smertefri en skønne dag.

Investér i professionel smertebehandling

Drømmen om et smertefrit liv er måske ikke så fjern som først antaget. Der er i hvert fald rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige behandlingsformer. En professionel smertebehandling er et vidt begreb, hvorfor det vil give mening at snævre sig lidt nærmere ind på, hvilke muligheder der er. Du kan for eksempel overveje at starte på et psykomotorisk behandlingsforløb, som i grove træk handler om bevægelse, afspænding og kropsbevidsthed. Du kan læse alt om behandling af kroniske smerter på nettet. Der findes ingen mirakelkure, men mon ikke du vil kunne få glæde af nogle af de mange professionelle behandlinger.

Få masser af søvn og hvile

Ønsker du dig en bedre hverdag med færre smerter, så er det alfa og omega, at du prioriterer din søvn højt. Du har nemlig brug for masser af søvn og hvile, hvis du døjer med kroniske smerter. Smerterne vil helt naturligt tære på dit energiniveau, hvorfor du har brug for mere søvn og hvile end gennemsnittet. Foruden en lang og uforstyrret nattesøvn på 8 timer, så kan der være god idé i at tage nogle powernaps i løbet af dagen. En powernap skal optimalt set have en varighed på 10-25 min. – helst ikke mere end det.

Hold dig i gang og spis sundt

Som smertepatient har du brug for at røre dig og holde dig i gang – nøjagtigt ligesom alle andre mennesker. Daglig fysisk aktivitet er vigtigt, men om du går, løber, cykler eller dyrker yoga er ikke så afgørende. Det vigtigste er, at du sætter tid af til sport og motion i din hverdag.

At leve sundt indebærer selvfølgelig også at spise sundt. Du skal i den anledning aldrig gå ned på frugt og grønt, som er spækket med vitaminer, mineraler og enzymer. Alt dette kan hjælpe dig på jagten på en fremtid med færre smerter og højere livskvalitet.

Vi tror på dig.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil

Sådan styrker du dine bækkenbundsmuskler

Gravid kvinde træner

I dag skal det ikke handle om muskler i al almindelighed, men meget specifikt om bækkenbundsmuskler, som der er al mulig god grund til at træne. Hvordan, hvorfor og hvor meget skal man træne sine bækkenbundsmuskler? Det er alt sammen noget, vi vil komme ind på i denne guide. Er du nysgerrig på emnet, så læn dig tilbage og nyd læsningen. Måske lærer du noget nyt i dag.

Derfor skal du træne dine bækkenbundsmuskler

Du har sikkert en god veninde, søster eller kollega, som træner sine bækkenbundsmuskler, men hvorfor er det overhovedet nødvendigt at træne dem? Det er et godt spørgsmål, som vi meget gerne vil give dig et brugbart svar på. Du skal jo gerne se idéen i at bruge tid på denne særlige form for træning.

Du kan formentlig opnå følgende gennem målrettet træning:

 • En flottere holdning
 • Et bedre sexliv
 • En forbedret evne til at holde på vandet (ufrivillig vandladning er meget udbredt)
 • Færre komplikationer forbundet med graviditet og fødsel

Som du kan læse dig frem til, er der oceaner af gode grunde til at træne de kære bækkenbundsmuskler. Bækkenbundsmusklerne kan trænes på mange måder, hvilket vi selvfølgelig kommer yderligere ind på.

Sådan træner du disse muskler

Nu ved du, hvorfor det er klogt at træne bækkenbundsmusklerne. Næste spørgsmål er så bare, hvordan du skal gribe træningen an. Du har for længst lært at træne dine arme, mave og ben, men hvad med bækkenbundsmusklerne? Der er du muligvis på bar bund.

Ønsker du at styrke din bækkenbund, så kan vi varmt anbefale dig at sætte tid af til træningen i din travle hverdag. Du behøver ikke at bruge meget mere end 5-10 min. pr. gang. Du kan gøre følgende for at styrke din bækkenbund:

 • Massér underlivet blidt
 • Udfør forskellige knibeøvelser (både stående, liggende og siddende øvelser)

En knibeøvelse er ikke bare en knibeøvelse. Der findes rigtig mange forskellige knibeøvelser. Disse repræsenterer forskellige sværhedsgrader og bør udføres i den rigtige rækkefølge for maksimal effekt. Få evt. en personlig træner eller fysioterapeut til at præsentere dig for de mange forskellige øvelser.

De bedste træningsredskaber

Man kan som udgangspunkt godt træne sin bækkenbund uden at investere i en masse forskellige træningsredskaber. Der findes ikke desto mindre en række nyttige redskaber til dette formål. Disse nævner vi kort herunder:

 • Bækkenbundskugler
 • Bækkenbundstræner (en særlig elektronisk enhed, som bruger elektriske impulser)
 • Træningsmåtte
 • Træningsbold

Da nogle af øvelserne skal udføres siddende, vil det også være en fordel at have en stol inden for rækkevidde. Det vigtigste redskab til denne træningsform er uden sammenligning de populære bækkenbundskugler, som kan købes på nettet til konkurrencedygtige priser.

Læs mere

Livsstil

Gør drømmen om en flottere og friskere hud til virkelighed

Frisk hud

Man behøver ikke at være nogen beauty guru for at gøre drømmen om en flot og frisk hud til virkelighed. Faktisk kræver det ikke nogen særlig indsats fra din side. I dette blogindlæg vil vi komme med en række kvalificerede bud på, hvordan du giver din elskede hud et friskt pust. Du har al mulig god grund til at fortsætte læsningen.

Få foretaget en professionel ansigtsbehandling

Som enhver anden forfængelig kvinde bør du unde dig selv og din hud en professionel ansigtsbehandling fra tid til anden. Man kan gøre meget på egen hånd, men skal man for alvor gøre noget godt for ens hud, så bør man booke tid til en ansigtsbehandling. Clinique Camille er en af de klinikker, man kan lægge vejen forbi, hvis man er bosat i landets stolte hovedstad. Her er der nemlig mulighed for at få foretaget en masse givende behandlinger.

Undgå at blive solskoldet

Det siger næsten sig selv, at det er uhensigtsmæssigt at blive solskoldet. Desværre undervurderer mange konsekvenserne af at blive forbrændt af solens stråler. Det er en skam. Faktum er nemlig, at solens stråler påvirker cellefornyelsen og kollagenproduktionen. Det går hårdt ud over din hud. For at undgå dette bør du altid bruge solcreme med mindst faktor 20 på udsatte steder. Det er især vigtigt, at du bruger solcreme i ansigtet, i særdeleshed på næsen, ørerne og panden, som alle er meget udsatte områder. Du kan endvidere gøre klogt i at bruge kasket.

Gå aldrig ned på væske

Dernæst er det vigtigt at indtage masser af væske. Optimalt set skal man indtage mellem 2 og 3 liter vand om dagen. Indtager du ikke tilstrækkelig meget væske, så risikerer du, at din hud tørrer ud. Drømmer du derfor ikke om tør hud, så må du aldrig gå ned på væske. Når vi skriver væske, så mener vi naturligvis vand, som ikke kan erstattes af sodavand, alkohol eller andre væsker. Vand er uden tvivl den bedste væske for huden og kroppen.

Sørg for at få mindst 8 timers søvn

Du kan sove dig til en pænere hud.  

Ja, du læste rigtigt; det er muligt at sove sig til en pænere hud. Det er en realitet, at huden regenererer om natten, hvorfor det er alfa og omega, at den får tid og ro til dette. Ikke alle mennesker har brug for lige meget søvn, men en god tommelfingerregel lyder på, at man skal sove 8 timer hver nat. Der er kun gode grunde til at prioritere sin søvn.

Læs mere

Livsstil

Stigende interesse for golf blandt danske kvinder

Kvindelige golfspillere

Golf er – stik modsat manges opfattelse – ikke kun for mænd. Sporten er i mindst lige så høj grad for kvinder og piger. Faktisk oplever vi i disse år, at flere og flere kvinder finder vej til de velplejede golfbaner i både ind- og udland. Du har nu også mulighed for at tilslutte dig rækken af danske golfspillere ved at købe det nødvendige udstyr og tegne et medlemskab i din lokale golfklub. Golf er en forholdsvis dyr hobby, men prioriterer du sport og sundhed højt, kan du formentlig også finde penge til denne populære sport. Du kan evt. starte med at lægge et budget.

Hvad koster det at spille golf?

Du har sikkert hørt, at golf er forbeholdt de rige og succesfulde. Det er dog ikke helt korrekt. Golf hører ganske rigtigt til blandt nogle af de dyrere sportsgrene og hobbyer, men det betyder ikke, at man nødvendigvis skal være millionær for at kunne finansiere denne hobby. Dog skal det ikke være nogen hemmelighed, at den typiske golfspiller er mere velhavende end den gennemsnitlige dansker.

Du kan ret let beregne, hvor mange penge du skal spendere for at udfolde din indre golfspiller. Det kræver blot, at du indhenter priser på følgende:

 • Begyndersæt
 • Bolde
 • Tøj og sko samt handsker m.v.
 • Medlemskab

Hele jernsæt kan ofte købes til favorable priser, hvorfor man ikke nødvendigvis skal optage et lån for at få råd til kvalitetsudstyr. Man kan typisk spare en del penge på jernsæt til damer, herrer og børn ved at handle på nettet. Fælles for de fleste digitale forhandlere af golfudstyr er nemlig, at de forsøger at konkurrere på prisen. Det medfører en masse attraktive besparelser, som du naturligvis ikke må gå glip af. Du kan med fordel sammenligne priser på jernsæt og andet udstyr for at finde den billigste forhandler.

Kunsten at blive en bedre golfspiller

Det er lettere sagt end gjort at blive god til golf. Det kræver nemlig hårdt arbejde og timevis af træning på golfbanen. Med andre ord skal du være villig til at investere både blod, sved og tårer, hvis du skal blive en succesfuld kvindelig golfspiller. Nedenfor kommer vi med nogle gode råd til dig, som gerne vil blive en bedre golfspiller:

 • Træn dit blik og koncentrationsevne
 • Træn din holdning
 • Dyrk målrettet fysisk træning

Træning, træning og atter træning er vejen frem, hvis man gerne vil præstere sit absolut bedste på golfbanen. Ingen kommer sovende til succes i sportens verden.

Læs mere

Livsstil

Guide til at vælge den rette familiehund

Kvinde og hund

Når det kommer til at vælge den helt rette hund til dig og din familie, er der naturligvis rigtig mange overvejelser, der ligger til grund for den endelige beslutning. Vi kan desværre ikke fortælle, hvilken hund I skal anskaffe jer, men vi kan måske være med til at gøre valget en smule lettere.

Her på siden bliver du nemlig præsenteret for en mindre guide til, hvilke kriterier I kan fokusere på, når I skal finde den helt rigtige hund. Derudover giver vi også nogle bud på, hvor I kan søge yderligere vejledning og sparring, hvis I er på bar bund og derfor har brug for en hjælpende hånd.

Spørg jer til råds hos de lokale dyreinternater

For at starte et sted, så kan I tage turen til de lokale dyreinternater i området og spørge jer til råds. Personalet på disse internater ligger nemlig inde med mange års erfaring og kan måske fortælle jer, hvilken hunderace andre tilsvarende familier har anskaffet sig. Derudover kan de lokale internater også give jer en idé om, hvilke hunde de selv har stiftet bekendtskab med gennem tiden. Måske finder I præcis den hunderace, I godt kunne tænke jer, mens I besøger de forskellige internater. Man har vel lov at håbe.

Derudover er det ikke utænkeligt, at der er en i jeres vennekreds, der netop har anskaffet sig en hund, og som derfor har en masse gode råd at dele ud af. Vi foreslår, at I foruden jeres internatbesøg, opsamler så meget information som muligt gennem jeres netværk. Et netværk er guld værd – også i denne sammenhæng.

Skriv alle kriterier ned

Et andet råd vi kan give med herfra er at skrive jeres kriterier ned for jeres drømmehund. Skal det være en energisk hund, der er vild med at komme ud på løbeture, eller skal det være en rolig hund, der trives fint med at ligge på sofaen og slappe af efter en hård dag.

Når I får jeres nye hundehvalp, er det vigtigt, at dens opdragelse starter med det samme. Dette er alfa og omega for, at den for eksempel ikke begynder at bide i møbler såvel som andre mennesker. Det er meget normalt for en hvalp at begynde at bide, når tænderne så småt vokser ud. For at undgå at den bider ting i stykker og udsætter sig selv og andre for fare, skal der god opdragelse til. Heldigvis er der rigeligt med hjælp at hente på nettet. Du kan for eksempel blive klogere på nedenstående link.

Kilde: Få hjælp til når din hund bider

Læs mere

Livsstil

Gambling er også for kvinder

Kvinde med sparegris

Når det kommer til gambling og hele idéen om at spille på et casino, så er det ganske alment, at man forestiller sig, at denne form for spil ikke er populær blandt kvinder. Af en eller anden grund har vi bygget en forestilling op om, at casino og gambling er en aktivitet for mænd. Dette er dog langt fra tilfældet. Vi ser i dag flere og flere kvinder oprette brugere på landets mange online casinoer. Det er sågar muligt at logge ind på casinoet uden nemid.

Hvorfor de mange online spilsider er blevet populære blandt den kvindelige del af befolkningen, skal vi herunder kigge lidt nærmere på. Dertil vil vi også gerne slå et slag for, at de kvinder, der læser med her på siden, ikke fortsat bliver i den fejlagtige tro om, at gambling kun er en aktivitet for mænd. Har du derfor mod på at prøve at spille på et online casino, så skal dét at du er en kvinde ikke stå i vejen for det.

Kvinders stigende interesse for gambling

I dag ser man stadig en stigende interesse for gambling fra kvindernes side. Det er vi her på siden rigtig glade for, idet vi ikke mener, at der skal være en skarp kønsopdeling af de mange danske casino-spillere. Underholdning skal være for alle uanset køn.

Hvis man skal slå ned på de tendenser, vi ser i det danske casino-miljø og prøve at finde frem til årsagen bag, så kan vi ikke komme udenom, at kvinder i dag arbejder meget mere, end vi hidtil har set. Dette er en glædelig nyhed, idet det er et tegn på, at kvinder fortsat vægter deres karriere meget højt.

I takt med denne udvikling ser man, at kvinder på lige fod med mænd har behov for afslapning efter en lang dag på arbejde. Af denne grund tyer begge køn til afslappende underholdning i form af online casino.

Du kan også være en del af det kvindelige casino-miljø

Har du mod på at prøve denne nye type underholdning af og måske vinde en god portion penge? Så spring endelig ud i det. Vi opfordrer dog altid til at spille med måde. Overvej altid grundigt, hvor mange penge du lægger i et spil. Beløbet må aldrig være højere, end du kan tåle at tabe. Derudover bør dine spil på nettet aldrig prioriteres højere end familie, job osv. Vil du læse mere om behandling af ludomani, så følg linket her til ludomani.dk.

Læs mere

Kærlighed

Fem gode tips vedr. bryllupsplanlægning og økonomi

Brudepar

et er ikke billigt at holde bryllup. Det er de fleste par bekendt med. Du kan dog gøre det billigere for dig selv, hvis du planlægger ordentligt og i god tid. Står du over for at skulle planlægge dit bryllup, så finder du herunder fem gode tips, der kan gøre dit bryllup billigere.

1. Overvej et bryllup uden for sæson

Blå himmel, solskin og lyse aftener er et drømmescenarie for de fleste brudepar. Det betyder dog også, at det er i løbet af sommerperioden, de fleste bryllupper afholdes. Hvis du gerne vil spare penge, kan du opnå dette ved at afholde dit bryllup uden for sæson. Det behøver ikke nødvendigvis at være om vinteren, da forår og efterår også er muligt.

2. Bestil lokaler i god tid

Skal brylluppet afholdes i lejede festlokaler, så er det vigtigt, at de bestilles i god tid. Én ting er, at udvalget af lokaler minimeres, hvis du venter for lang tid. Noget helt andet er, at du kan spare penge, hvis du er tidligt ude. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at bestille lokaler i god tid, specielt hvis de ønskede lokaler er meget eftertragtede.

3. Planlæg maden i god tid

Det er også en god idé at planlægge menuen i god tid. Eventuelt kan pkt. 2 og pkt. 3 kombineres. Lejer du lokaler i en restaurant, kan de ligeledes stå for maden. Ikke desto mindre er det vigtigt, at du er ude i god tid. Det gør sig særligt gældende, hvis du er bosiddende i en by med begrænsede muligheder.

4. Læg et budget

Hvis du er i tvivl om, hvor mange penge du kan eller skal bruge til dit bryllup, så bør du starte processen med at lægge et fast budget. Hvis du f.eks. ønsker at spare penge op til et bryllup, men ligeledes få råd til livet som campist, så kommer du længst med et fast budget. Det kræver dog, du også holder dig til dette budget, da det ellers ikke har megen værdi. Du kan låne penge til både campingvognen og øvrigt campingudstyr på nettet.

5. Arrangér alternativ kørsel

De fleste brudepar bliver afhentet i et interessant køretøj efter de kirkelige aktiviteter. Nogle vægter dette afsindigt højt, mens det for andre ikke har ret stor betydning. Uanset hvad, så er der penge at spare ved at arrangere alternativ kørsel. Det behøver ikke at være en eksklusiv og luksuriøs sportsvogn. Faktisk er det mere interessant at tænke ud af boksen.

Læs mere

Livsstil

De fem mest realistiske gaming-oplevelser på markedet i dag

Kvindelig gamer

Moderne teknologi betyder, at gaming online er mere realistisk end nogensinde. Det er nemt at fortabe sig i spillet og tro, at man rent faktisk er i det. Vi giver her fem bud på de mest realistiske gaming-oplevelser på markedet i dag.

Mønter der klirrer ned i spilleautomaternes udbetalingsbakker. Hurtige hænder, som kyndigt uddeler kort i Blackjack, mens dealeren småsnakker med spillerne. Duften af tung parfume fra de smukke kvinder i lange kjoler. Du er der næsten, ikke? I dag er grafik og lyd så professionelt og realistisk lavet på online casinoer, at du næsten får fornemmelsen af at være der fysisk. Det er så autentisk og alligevel så meget nemmere, når du med få bevægelser kan hive mobiltelefonen eller computeren frem og klikke dig ind på dit foretrukne casino. Og med den nye bølge af online live casinoer er det blevet endnu mere levende at spille på casino. Spil imod rigtige dealere i Mr Green Live Casino, hvor du kan se dem shuffle og deale kortene på skærmen og sågar snakke med dem via en chatfunktion under spillet. Her kan du give dealerne instruktioner undervejs såsom at trække kort eller blive stående i Blackjack.

Et andet realistisk videospil er Rockstar Games’ Red Dead Redemption 2, som er opfølgeren til Red Dead-sagaen. Her følger vi hovedpersonen Arthur Morgan, som er medlem af Dutch Van Der Linde-banden i det Vilde Vesten i Amerika i 1899. Spillet foregår både til hest, gående og til vands. Det er spiludbyderen Rockstar Games, som har lavet spillet, og de har lavet en spil af ualmindelig høj, autentisk kvalitet. Karaktererne og omgivelserne ser realistiske ud med både lys og skygger. Spillet nærmer sig spillefilmskvalitet, og der er kælet for selv de mindste detaljer.

Også inden for sportens verden er spillene efterhånden så realistiske, at selv rigtige sportsudøvere bruger dem som simulationsspil til at træne med. Ekstremsportspillet Steep er et godt eksempel på dette. Her kan spillerne afprøve deres evner inden for forskellige vintersportsgrene i alperne som skisport, paraglidning, snowboarding og wingsuit-flyvning. Lyd og grafik i Steep er simpelthen så flot og detaljeret, at man næsten mærker kulden og får sug i maven, når man suser ned ad bjergskråningerne.

Også på vejene er der lavet spil så realistiske, at vi næsten kan mærke farten og vinden i håret. Forza Horizon 4 er et virkeligt realistisk spil med flot lyd og grafik. Spillerne kan samle og modificere over 450 biler og herefter fræse rundt alene eller sammen med andre spillere i det historiske England. Man kan både deltage i løb og lave stunts i dette grafisk detaljerede og smukke spil.

Vi slutter listen af anbefalinger over de mest realistiske gaming-oplevelser af på slagmarken. Her er der for eksempel ARMA 3, som er et taktisk militærskydespil, hvor man skal kæmpe mod en ny alliance fra øst mellem Kina og Iran i 2030’erne. Spillet foregår på nogle øer centreret om hovedøen Tanoa, som er lavet i et fotorealistisk scenarie på land og i vand.

Læs mere

Livsstil

Vil du være sommerklar? Sådan kommer du i gang allerede nu

Aktiv ferie

Sommerferien nærmer sig og det betyder forhåbentlig masser af sol og varme – enten herhjemme eller i udlandet. Som så mange andre år, hvor januar-kuren er løbet ud i sandet og man gruer for at skulle finde bikinien eller badedragten frem til sommer, er det nu på tide at hanke op i dig selv og blive sommerklar.

Der er i denne artikel ikke tale om en decideret kur, men nærmere tips til at styrke motivationen for igen at dyrke motion, så de gode intentioner i januar kan genstartes nu. Du får her nogle tips til at gøre det lidt sjovere at være sund – fordi det er alt andet lige nemmere at komme afsted til noget sjovt end en sur pligt.

Musik og lyd gør det nemmere at komme i gang

En god motivation til at komme i gang med at dyrke motion er at finde et sæt gode høretelefoner. Således kan du have musikken med på en løbe- eller gåtur. Derudover er det en god idé at købe trådløse høretelefoner, der kan tilknyttes via Bluetooth til din smartphone. De fleste bluetooth høretelefoner kan også tilknyttes til din computer, så de begrænser sig ikke kun til brug i forbindelse med motion.

Lyt derefter til en god spilleliste med din favoritmusik eller til en podcast, så du kan koncentrere dig om dét fremfor dine ømme muskler. På den måde, fjerner du fokus fra den hårde del af træning og flytter til noget, der giver energi. Det er videnskabeligt bevist, at god musik med gang i kan øge din præstation med op til 15%.

Hvis du ved, at der venter dig god musik og eller en spændende podcast på løbeturen, kan det være lidt nemmere at snøre løbeskoene, sætte dig op på cyklen eller tage i træningscentret.

Hold styr på motion og kalorier med et aktivitetsur

Det er en god idé at holde styr på sin motion på daglig basis, ligesom det kan være en god idé at se hvor mange kalorier man forbrænder hver dag. Med et aktivitetsur med indbygget skridttæller, får du et simpelt overblik over både dine forbrændte kalorier og daglige motion. Det udregnes på baggrund af den indbyggede skridttæller.

Det virker både motiverende og som en konkurrence, fordi man gerne vil nå sine daglige mål. Det anbefales at gå mellem 10.000 og 12.000 skridt om dagen, og det kan hurtigt blive en intern konkurrence om at nå dit personlige mål.

Gå en tur og nyd naturen – eller udnyt turen til og fra arbejde

Motion behøver ikke være hårdt eller fysisk krævende – det kan også være en gåtur i naturen. Så kan du nyde omgivelserne og få frisk luft, mens du i virkeligheden forbrænder kalorier. Det giver mere energi i hverdagen at gå en tur end at sidde i sofaen. Du vil sove bedre, fordi du har brugt den energi du har indtaget.

Derudover kan du også få mere motion ind i din hverdag ved at udnytte turen til og fra arbejde. Lad bilen stå og hop på cyklen til arbejde i stedet for – det er godt for dit velbefindende og samtidig skåner du miljøet.

Læs mere

Artiklen indeholder reklame

Populære indlæg