Følg os

Bolig

Fem måder at lukke naturen ind i hjemmet

Naturen

Savner du liv og sjæl i hjemmet? Så vil denne guide om at lukke naturen ind i hjemmet være som skabt for dig.

Der er et væld af muligheder for at invitere naturen ind i hjemmet – disse muligheder vil vi gennemgå i denne guide. Læs, skriv noter og kast dig ud i et nyt indretningseventyr.

Lav din egne grenbøjler

Glem alt om traditionelle tøjbøjler i plast og metal. Disse bøjler bidrager ikke med meget liv til indretningen og er desuden ikke givende for miljøet på nogen måde.

I stedet for at bruge en formue på masseproducerede bøjler anbefaler vi, at du laver dine egne bøjler i træ. For at skabe disse unikke grenbøjler skal du faktisk kun bruge en gren, sandpapir og snor. Det tager ikke mange minutter at lave en grenbøjle – dog bør man bruge lidt tid på at skabe det perfekte resultat.

Genbrug dine konservesdåser

At de fleste danskere smider deres brugte konservesdåser ud er ikke ensbetydende med, at du skal gøre det samme. Du kan med fordel overveje at genbruge dem – de kan nemlig bruges til at pifte din indretning lidt op. En gammel konservesdåse kan for eksempel bruges som en lille plantebeholder. Du kan hurtigt og let gøre din konservesdåse brugsklar ved at give den en omgang maling. Søg inspiration fra andre, som har gjort det samme, hvis du ikke er helt klar over, hvordan du skal gribe det an.

Pynt væggene med naturplakater

Naturplakater til hjemmet er en sikker vinder, ifald man har en forkærlighed for natur og gerne vil bringe den idylliske atmosfære ind i hjemmet. De fleste naturplakater er enten prydet med fugle, sommerfugle, fisk eller smådyr, men der findes også plakater med andre motiver. Søger du nye naturplakater til stuen, soveværelset eller kontoret, så rådes du til at handle online. Det er uden tvivl her, at du finder det største udvalg af plakater til hjemmet.

Der er mange fordele ved at købe plakater frem for malerier eller anden vægpynt. Der er først og fremmest en økonomisk fordel ved at bruge plakater i indretningen. Plakater koster nemlig som regel betydeligt mindre end malerier o.l. Med andre ord behøver du ikke at bruge en formue på moderne vægpynt.

Lav en træbænk

Gør-det-selv-arbejde kan være både hårdt og udfordrende, men det er ikke desto mindre attraktivt at skabe noget helt unikt og personligt. Du kan for eksempel skabe din egen træbænk, hvis du har mod på et nyt gør-det-selv-projekt.

En færdigproduceret træbænk kan koste en mindre formue, hvorfor det er værd at overveje at designe og fremstille den ønskede bænk på egen hånd. Du kan ved at gøre det selv helt selv bestemme, hvor stor den skal være, hvilket materiale den skal fremstilles af, og hvordan den skal efterbehandles. Dermed opnår du maksimal frihed. Dog skal man selvfølgelig have hænderne skruet rigtigt på for at lave en træbænk. Du kan evt. alliere dig med en snedker fra dit netværk – hvis du ikke selv har de fornødne kompetencer.

Udsmyk vindueskarmen med muslingeskaller

Er du glad for natur og strand? Så bør du lægge vejen forbi den nærmeste strand, hvor du med garanti kan finde en masse smukke muslingeskaller i forskellige størrelser og farver. Disse kan du sidenhen bruge i din boligindretning – for eksempel til udsmykning af vindueskarmen. Muslingeskaller kan også pynte på sofabordet, natbordet m.v. Et godt tip går på at vaske muslingeskaller o.l. grundigt inden brug. Der kan jo være en masse mindre hygiejniske rester fra havet. Faktisk er der også mulighed for at købe muslingeskaller på nettet. De koster ikke alverden.

Put evt. dine flotteste muslingeskaller i en lille skål eller fad, så de virkelig kommer til sin ret. Du kan også bruge rav i din indretning. Dog er det ikke lige så nemt at finde rav som muslingeskaller.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Sommerpejs til den stilfulde terrasse

Terrasse

Sommer, varme og hygge på terrassen – og så med en udendørs pejs. Den er god nok, vi sagde en pejs – ikke en terrassevarmer. Vil du endelig nyde, at vi har lidt sol udendørs, men ikke gå på kompromis med hyggen, så skal du læse med her.

En udendørs pejs til haven eller terrassen skaber liv og fornyelse i dit udemiljø. Den sætter gang i romantikken, og så er det måske også lidt praktisk, at den luner lidt på de sene sommeraftener her i Danmark. Der findes forskellige alternativer, når det kommer til havepejse – både hvad angår stil men også forbrugskilde. De mest kendte er vel gaspejsen og et traditionelt bålsted med brænde, men nu har biopejsen også for alvor meldt sin ankomst på terrassen. Hvis du ikke er så meget til bøvlet med at tænde op i et bål, så er en udendørs bio- eller gaspejs helt sikkert noget for dig. Vi har i det nedenstående sat de to lidt mere miljøvenlige pejsealternativer op overfor hinanden i denne artikel.

Hvad er mest effektivt ude – biopejs eller gaspejs?

Varmemæssigt er der ingen tvivl om, at gaspejsen stadig overvinder den miljøvenlige biopejs. Biopejsen kan foretrækkes, fordi det er supernemt at tænde op i den, og så har du flammen med det samme. Derudover er det en bæredygtig forbrugskilde, hvilket naturligvis også trækker op. De lyser begge op med en ægte flamme som vi det kender fra et bål, så der er hverken noget hokus pokus fra den ene eller anden løsning, hvad det angår.

Spørgsmålet gik dog på, hvad der var mest effektivt udendørs af de to varmekilde. Det har vi forsøgt at besvare neden for, hvor vi også vil komme med lidt fordele og ulemper for begge to.

Udendørs pejs til gasflaske

Det er nemt og det er effektivt. Vi kender denne type tilslutning fra den klassiske terrassevarmer i pyramide-form. De er ofte set på den private terrasse, og hvis dit formål er opvarmning, så er denne ganske effektiv og kan fås til en billig pris. Er du mere interesseret i samme varmeeffekt, men ønsker en noget mere stilfuldt design, så tag at læs videre her.

En moderne udendørs gaspejs har, på samme måde, som en traditionel pyramidevarmer skjult gasflasken i bunden af produktet. Der er således adgang til gasflasken via en låge, der er tilgængelig fra en af varmerens sider. Den tilsluttes ligeledes på tilsvarende vis via en gasventil, der forbindes med flasken. Forbruget er tilnærmelsesvist det samme. Denne korte opremsning er formuleret for at konkludere: Forskellen ligger i pejsens design.

Danskerne er kendt for at indrette boligen med adskillige designmøbler fra anerkendte designere og producenter. Det betyder, at hjemmet står utroligt flot og stilrent, så selv den mest garvede Instagram-stylist bliver imponeret over det virkelige billede.

En udepejs er derfor ideel for dem, der også vil flytte den moderne og stilfulde indretning udendørs. Hvorfor have en halv-rusten stålvarmer stående, når pejsen rent faktisk kan fås som et utroligt smukt møbler med de betagende flammer. Hvornår er det mere oplagt at have tændt op i en pejs end på en smuk sommeraften, hvor kun stjernehimlen er tilbage i horisonten. Det er blevet mere og mere populært med udendørs gaspejse eller terrassevarmere, som de også benævnes. Af samme årsag har de mest erfarne og anerkendte producenter af pejse fremstillet deres svar på en patio heater. Der er rigeligt af udbydere af vælge af – Planika Fires, Spartherm, Cocoon Fires, Muztag, Sunwood er nogle af de mest dominerende, men der findes mange flere.

Udendørs biopejs

En udepejs til bioethanol er en fin løsning til en overdækket terrasse, hvor der ønskes et hyggeligt ildsted med en lille flamme. En biopejs lever af ilt, og det får den heldigvis mere end rigeligt af udendørs. Derfor tager den utroligt meget ilt ind, og særligt vinden kan påvirke – netop fordi biopejsen skal være åben på grund af ilttilførslen. Derfor kan flammen godt være meget levende, hvis ikke flammen er helt omringet af glas i et cylinder med åbning i toppen.

På grund af den åbne flamme anbefales en cylinderformet udendørs biopejs, små bordpejse hvor der blot ønskes en lille flamme eller et ildsted til bioethanol, der er dækket godt af for vind og vejr. Det kan eksempelvis være i et nogenlunde vindfrit hjørne, hvor der etableres en byg-selv biopejs af et udendørs brandkar.

Gaspejs til opvarmning ude – lille biopejs til hygge

Generelt må gaspejsen siges at vinde kampen om den udendørs pejs, hvis formålet er opvarmning. Begge bidrager med hygge og en ægte naturlig flamme, de findes begge i flotte designs og så er de typisk relativt flytbare. Disse elementer er klare fordele, hvilken kan bekræftes af de fleste pejseejere. Valget er dit – nu vil vi overlade de resterende spekulationer til dig.

Omvendt vil en biopejs være det naturlige valg, hvis du ønsker en lille pejs til at sætte på det udendørs terrassebord. Det er nemlig sjældent muligt med en gaspejs, fordi de bærer præg af at indeholde en gasflaske. Flasken er jo relativt stor, hvorfor det er svært at skabe en lille udepejs.

Hvis du vil tilføje ekstra hygge til dit udemiljø, kan du kombinere pejsens flamme med en afslappende havefontæne, hvor vander risler ned af de smukke dekorative vandfald.

Læs mere

Bolig

Tips til at skabe en mere tryg hverdag

Kvinde håndterer alarm

Ønsker du heller ikke at gå rundt og være utryg? Skal dit hjem også gerne være det sted, hvor du føler, at du er i sikkerhed og føler dig 100 % tryg? Og vil du gerne være i stand til at skabe en mere tryg hverdag allerede i dag? Så tror og håber vi, at du vil finde denne artikel interessant.

Vi har i dag valgt at kigge lidt nærmere på, hvordan du kan skabe en endnu tryggere hverdag. Vi kan naturligvis ikke komme udenom, at Danmark i forvejen er et trygt sted at bo, hvis man sammenligner med andre lande i verden. Det betyder dog ikke, at der aldrig sker mindre heldige ting her i landet, hvorfor vi som borgere med god grund bør tage os vores forholdsregler, så vi netop kan gøre vores hverdag endnu mere tryg.

I de kommende afsnit kommer vi med nogle af vores bedste tips til, hvordan du kan skabe en mere tryg hverdag. Læs og tag noter undervejs.

Har du installeret alarmer i dit hjem?

Vores hjem skal gerne være det sted, hvor vi føler os trygge og på alle mulige måder godt tilpas. Derfor kan det være en rigtig god idé at overveje, om du har behov for en alarm derhjemme. Man kan netop få en tryg hverdag med en alarm, da alarmen er med til at sikre hjemmet i endnu højere grad. Ofte kan kombinationen af alarm og videoovervågning være med til at skræmme tyve væk. Derfor kan det gå hen at blive en virkelig god investering.

I erhvervsbygninger vil det ofte være et krav, at der bliver sat alarmer og videoovervågning op. Her afhænger det ofte af, hvad der eksempelvis er af varer på lageret. I private hjem kan alarmer og videoovervågning være med til at give dig endnu bedre priser på bl.a. indboforsikringen.

Alarmkompagniet 4 slider alarm lejlighed

Gå med en personlig sikkerhedsalarm

Det er i dag muligt at købe en lille alarm, som nemt kan sættes i dit nøglebundt. Det er i og for sig blot en lille knap, som afgiver en meget høj lyd, hvis der trykkes på den. Disse kaldes også for personlige overfaldsalarmer. Skulle du derfor komme i knibe, så vil du kunne trykke på knappen og gøre opmærksom på dig selv. Idéen her er naturligvis, at en eventuel overfaldsmand vil løbe væk fra stedet, da der bliver tiltrukket for meget opmærksomhed.

Disse alarmer er ganske billige at få fingrene i. Du kan nemt og hurtigt købe alarmerne på nettet, og inden for et par dage vil du kunne stå med din nye personlige sikkerhedsalarm i hænderne. Det bliver ikke meget lettere.

Læs mere

Bolig

Find din næste bolig i Kolding – dette skal du vide

Boligkøb

Er du på udkig efter en ny bolig i Kolding? Så har du med garanti fundet ud af, hvor indviklet det i virkeligheden ofte er at opdage et passende sted, som imødekommer dine krav. Kolding er faktisk en by med muligheder for mange – både unge studerende, arbejdende, ældre og familier tiltrækkes af byen. Til tider kan det være vanskeligt at overskue Koldings boligmarked, men du kan eksempelvis tage et kig på https://www.boligninja.dk/kolding, hvor du vælge mellem en masse ledige lejeboliger i byen, måske finder du endda drømmeboligen.

Kolding – hvorfor vælge denne by?

Man har naturligvis en masse krav til sit nye hjem, og der er altid et utal af overvejelser, der påvirker en og spiller ind i valget. Hvordan er lokalområdet, hvordan fungere det og hvem er det egentligt, som bor der? Et andet emne er selvfølgelig trafik samt mulighederne for offentlige transport, det gælder især hvis man pendler. Flere vægter også de grønne områder, hvor man kan få et pusterum og finde ro i naturen. Man skal også se på hvilke aktiviteter i fritiden, der er mulighed for. Og om er der gode caféer og restauranter, som ikke er for dyre?

Selvom Kolding er en mindre by, er der stadig masser af muligheder for indbyggerne både om dagen, men også om aftenen. Hvad enten det er weekend eller hverdag, så kan man finde noget at give sig til i byen. Endvidere så er Kolding også præget af nogle grønne områder på trods af byens størrelse. I disse grønne områder, får du muligheden for at lade tankerne køre og nyde naturen.

Bylivet med butiksmuligheder

Kolding har en faktisk en del gode shopping-muligheder, som gavner indbyggerne. Selvfølgelig har Kolding, som så mange andre byer, også et hav af muligheder for interiør, kunst og diverse antikviteter – blandt andet inden for sport og fritid. Hvis man flytter til Kolding, så får man dertil også mulighed for at udforske en hel del spænende og interessante butikker, caféer og centre m.v. som både kan byde på nyt og unik design samt mode og andet fashion. I byen kan du nemlig finde alt fra trendy og moderne tøjbutikker (måde for mænd og kvinder) til butikker med genbrug og antikviteter, hvor man virkelig kan gøre nogle fund. Kolding byder som nævnt også på de gængse boligbutikker og specialbutikker. Der kan du fordybe dig i bl.a. diverse kreative dekorationer, flotte lamper og belysning generelt samt en masse stole og køkkenudstyr. Hvis du lige er flytte, er der selvfølgelig også mulighed for at gå på udkig efter andre møbler og boligtilbehør, som er nødvendig i forbindelse med indflytningen. Dem der har været i Kolding, kender yderligere også til byens livlige kulturliv – der er blandt andet Koldinghus!

Boligerne i Kolding

Ønsker du at opnå succes med boligsøgningen, altså at finde en bolig så hurtig som muligt, kan du med fordel kigge på mulighederne i omegn af det helt centrale Kolding. På den måde vil du nemlig opdage, at desto ”bredere” din boligsøgning bliver, desto flere boliger vil du blive præsenteret – som faktisk imødekommer dine krav eller, hvor du blot skal gå en smule på kompromis. Endnu en fordel ved at foretage en forholdsvis ”bred” boligsøgning er naturligvis, at pris tit og ofte går hånd i hånd med placeringen af selve boligen i forhold til centrum af byen. Det vil altså sige, at hvis du vælger at bo en smule længere ude på ”landet”, så vil din husleje typisk også blive mindre, hvilket kan være meget rart for dig, lige meget om du har en lille familie eller om du lige er startet på studie og pengene ikke er så store. Heldigvis kan du, finde boliger både centralt i Kolding og også udenfor byens centrum, når du kigger på den mange online platforme – på den måde er du faktisk allerede godt på vej!

Husk dette til din søgning efter bolig

Når du søger lejebolig, kan der hurtigt opstå forskellige problemer. Sådanne problemer kan eksempelvis omhandle diverse misforståelser på baggrund af jeres lejekontrakt eller endda depositumsbetaling. Nedenfor giver vi dig nogle konkrete råd, som alle bør benytte:

Når du søger lejlighed, bør du desuden ikke betale hverken indskud samt depositum, forudbetalt husleje eller lignende omkostninger som er forbundet med boligkøbet ”under bordet” – altså kontant eller sort. Faktisk er det slet ikke lovligt, og dertil har du heller ikke mulighed for at få pengene tilbage igen, hvis det bliver nødvendigt. Sørg derfor at lave en kontooverførsel, der kan spores af banken – så er du mere sikker.

Du skal være forsigtigt, hvis eksempelvis en given boligannonce er fremgår på dansk, og på trods af dette bliver ringet op af en udlejer, som taler engelsk. Hvis du bliver det, så er dette muligvis et tegn på, at det er en falsk annonce og udlejeren forsøger at svindle. Et andet eksempel er hvis, du modtager en sms fra en udlejer af en lejebolig, hvor der simpelhent mangler et telefonnummer på afsenderen eller udlejeren. Her er der nemlig ofte fusk involveret – hvor sms’en bliver sendt per automatik.

Læs mere

Bolig

Gør dit køkken og din livsstil sundere

Saftpresser

Ligger der lidt for meget slik i dine skuffer? Er der lidt for meget smør på brødet? Holder pizzabuddet lidt for ofte uden for døren? Du har måske, ligesom mange andre, overvejet at lave om på madvanerne. Det kan virke som en umulig opgave at overvinde, da du konstant bliver bombet med alle former for usunde tilbud. Slikket ligger altid på lur foran butik-kassen, smørret er altid på tilbud, pizzastedet ligger lige rundt om hjørnet. I de fleste tilfælde er det nærmest lettere at vælge det usunde valg, da dit miljø altid er påvirket af det usunde, og det sunde har sjældent den samme positur i folks hverdag. Det gælder derfor om at gøre det sunde til en tilbagevendende del af din hverdag – omring dig selv med sunde muligheder frem for usunde. Den nemmeste måde at gøre dette på er at starte derhjemme i køkkenet. Indret dit køkken således at det sunde er prævalent – f.eks. med et AUBO køkken som rammerne.

Sådan gør du dit køkken sundere

Hvis du formår at gøre dit køkkens rammer sundere, bliver det også nemmere for dig at tage de sunde valg, da de usunde muligheder ikke længere er inden for armslængde i skufferne eller køleskabet. Og hvordan gør du så køkkenet sundere? Det er der mange bud på, hvoraf du selv kan give eksemplerne dine personlige justeringer, så de passer til dig og dit liv.

  • Køb mindre – ikke mængden, men størrelsen. Hvis du laver mad i en mindre pande eller spiser af en mindre tallerken, så spiser du også mindre. Vores hjerner lever stadig i stenalderen, så når vi ser en fuld tallerken foran os, har vi et instinkt, der siger, at vi skal spise op – for vi ved ikke, hvornår vi kommer til at spise igen.
  • Sæt tallerkener eller skåle med frugt frem. Hvis du på et tidspunkt bliver lidt snack-sulten, kan du hurtigt tage et stykke frugt i stedet for at rode efter noget mere usundt.
  • Brug silikoneforme til bagning. Silikoneformene gør, at du ikke behøver bruge store mængder af fedt.
  • Du kan eventuel anskaffe madlavningsbøger med sunde opskrifter til køkkenet.
  • Få slikket helt ud af køkkenet. Hvis der ikke ligger noget parat, er der langt mindre sandsynlighed for, du spiser noget. For du har nok ikke tænkt dig at køre helt ned i Fakta og købe noget.

Tag et skridt ad gangen – og en frugt ad gangen

Det kan for mange være svært at lave en kold tyrker fra den ene dag til den anden og skifte alt slik ud med frugt osv. Prøv derfor at lave en gradvis omskiftning, så du får tid til at omvende dig til den sunde livsstil. Folk der lavere denne gradvise omstilling holder ofte længere i det sunde liv end dem, der sigter efter at tage en 6 ugers slankekur. Til sidst skal det dog også nævnes, at der intet er i vejen for noget usundt i ny og næ. Det er det overordnede billede, der tæller.

Læs mere

Bolig

Sådan beskytter du dine møbler i forbindelse med en renovering

Opmagasinering

Uanset om du renoverer dit køkken eller badeværelset – eller laver en helt tredje renovering i hjemmet – kan det være en stor udfordring. I den forbindelse er det vigtigt, at du beskytter dine møbler fra alt det støv, maling og gips, der opstår i forbindelse med en renovering. Særligt støv kan være et problem, da det kan sprede sig over hele huset og sætte sig i møblerne og lave grimme mærker. For at undgå skader på møbler i forbindelse med renoveringer skal du følge en række tips. Du kan her læse alt om, hvordan du kan beskytte din møbler.

Dæk med gamle lagener

Det er meget nemt og hurtigt at dække sine møbler med gamle lagner. Med dette tiltag kan du let ryste støvet af og smide lagnet ud. Du skal dog være opmærksom på, at lagner ikke altid yder god beskyttelse mod f.eks. maling og gips, da dette langsomt kan trænge ned gennem stoffet og misfarve din møbler, der ellers burde være i sikkerhed.

Brug afdækningsplast

En anden måde at dække sine møbler under et renoveringsprojekt er ved at benytte afdækningsplast. Det er meget nemt og billigt, og det går hurtigt, når man dækker sine møbler med dette. Men hvis du dækker dine møbler for længe med afdækningsplast, kan det resultere i skimmelvækst og en fugtig lugt. Ergo er dette ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Flyt dine møbler til et andet værelse

En nem løsning når du skal renovere er at flytte dine møbler til et andet værelse, hvis du har mulighed for dette. På den måde undgår du at skulle dække dine møbler til. Men det er dog de færreste, der har mulighed for dette, da det kan være, at de andre værelser i dit hjem allerede er spækket med møbler og derfor ikke kan rumme flere.

Opmagasinér dine møbler ved renovering

Det er selvfølgelig også muligt at betale sig fra professionel opmagasinering i Sønderjylland, hvis du eksempelvis skal have renoveret dit køkken. På den måde skal du kun flytte dine møbler én gang, og du ved, at de står sikkert. Dermed slipper du for at skulle bekymre dig om, hvorvidt de får støv eller maling på sig. Derudover er det også meget hurtigere og nemmere at renovere, når der ikke står møbler, man skal tage hensyn til. Udgifterne til opmagasinering er givet godt ud.

Husk at lufte ud

Hvis vejret tillader det, skal du lufte ud, mens du renoverer. Dette sikrer ikke blot en sund og tiltrængt udluftning, men forhindrer også støv og snavs i at blive liggende overalt i hjemmet.

Læs mere

Bolig

Sådan kommer du bedst ud af dit lejeforhold

Kvinde læser

Når du skal opsige dit lejemål, så er der en række ting, som er gode lige at huske, når man er på vej ud af døren. Dette indlæg er ikke så personligt fokuseret (ift. eventuelt venskab til udlejer), men fokuserer mere på at undgå eventuelle tvister.

Fraflytningssyn og depositum

Rådet her er egentlig ret simpelt, men mange går alligevel galt i byen her. Du skal som lejer være enig i rapporten, som bliver udarbejder ift fraflytningssynet før, at du underskriver. Mange skriver blot under uden egentlig at tjekke, om de er helt enige i indholdet. Ydermere er der mange, som blot underskriver fordi de ikke lyster en eventuel tvist. Dette kan dog koste dyrt. Det er vigtigt, at du som lejer er enig i, at det er dig som har forvoldt eventuelle skader.

Her kan det være et godt råd, at tage nogle billeder før et fraflytningssyn. Det er desuden rigtig godt, hvis man også har taget nogle billeder ved indflytning, så der ikke kan forekomme tvivl, hvis du mener, at skaden var der allerede ved indflytning. Dette gøres, så man undgår, at skulle af med mere af sit depositum, end hvad der egentlig er korrekt. Man kan som lejer hurtigt komme til at betale for meget fra sit depositum, hvis man skal hæfte for flere skader end man er skyld i.

Man skal som lejer altså dels ikke frygte at sige fra, men så skal man også huske at dobbelttjekke, om man er enig i rapportens indhold.

Opsigelse

Når man har planer om at flytte fra sit nuværende lejemål, så skal man huske at tjekke sin lejekontrakt og opsige rettidigt. Det kan være, at man skal flytte et nyt sted hen en bestemt dato. Hvis man ikke opsiger rettidigt, så kan man risikere at skulle betale husleje, selvom man ikke længere bor i lejemålet. En typisk opsigelse vil være mellem 1-3 måneder, alt efter ens lejeforhold. Dette vil som hovedregel fremgå af ens lejekontrakt. Her kan det være en fordel at søge hjælp fra diverse juridiske sider.

Her kan det anbefales at besøge DIGURA – her kan man få hjælp til sådanne ting. Skulle der opstå tvister, hvor du tror, at du har betalt for meget i husleje, du ikke har fået nok tilbage i depositum, så kan du sågar få vurderet din sag af dem ganske gratis. De kan ydermere føre sagen for dig, hvis det skulle være. Du betaler kun, hvis du vinder sagen. Her betaler man kun 20-25 % (alt efter om du er medlem eller ej). Dette fjerner altså risikoen for høje sagsomkostninger.

Læs mere

Bolig

Få professionel hjælp til at skabe din drømmehave

Haveglad kvinde

Som kvinde går du formentlig ikke kun op i traditionel boligindretning, men også i haveindretning, hvor intet bør overlades til tilfældighederne.

Er det vigtigt for dig, at din have står knivskarpt, men har du ikke tiden og / eller kompetencerne til at komme i mål, så kan du få professionel hjælp. Hvem kan hjælpe dig med at skabe din drømmehave? Det vil vi gøre dig klogere på i dette korte blogindlæg. Der er al mulig god grund til at læse med, hvis du mener, at din have trænger til en kærlig hånd. Det er aldrig for sent at skride til handling.

Gartner

Er du ikke udstyret med grønne fingre, så vil du formentlig kunne få stor glæde af en gartner, som kan hjælpe dig med alle tænkelige former for havearbejde. Du kan for eksempel få hjælp til græsslåning, ukrudtsfjerning, fliserens, hæktrimning og meget mere. Vær i den anledning opmærksom på, at det ikke behøver at koste en formue at hyre en gartner. Mange gartnere arbejder for en timeløn, hvor de fleste boligejere kan være med, hvorfor du ikke skal være rad for at indhente et tilbud.

Som boligejer bestemmer du selv, om du vil hyre en gartner, når behovet opstår, eller om du vil lave en fast aftale, hvor du får besøg hver anden uge e.l. Der er mange muligheder.

Hegnmontør

Drømmer du om at få monteret et flot, praktisk og holdbart hegn i haven, så skal du naturligvis hyre en hegnmontør, som let løser opgaven. Du kan gennem en hegnmontør ikke kun få hjælp til selve opsætningen. Der er også rig mulighed for at få glæde af professionel vejledning og sparring. Dette vil gavne dig, som har brug for hjælp til at vælge det helt rigtige havehegn. Typisk er det muligt at få et gratis og uforpligtende konsulentbesøg. Det tilbud bør du takke ja til, hvis du har svært ved at træffe en beslutning.

Opsætning af hegn er ikke en større videnskab, men skal der ikke være en finger at sætte på det endelige resultat, så bør man overlade opgaven til en professionel. Beslutter du dig alligevel for at tage sagen i egen hånd, bør du læse en guide om montering af hegn. Der er nemlig en del praktiske og tekniske ting, man skal være opmærksom på. I første omgang skal du beslutte dig for, hvilket hegn du vil investere i.

Læs mere

Bolig

Gør dit hjem klar til den kommende familieforøgelse

Baby

Venter du barn? I så fald skal dit hjem selvfølgelig være klar til den kommende familieforøgelse. I denne sammenhæng er der mange ting, der skal være styr på. Vigtigst af alt er dog, at der står et færdigt værelse klar.

Det er dog ikke det eneste, du skal tænke på. Der findes naturligvis også specifikke babymøbler til andre dele af hjemmet. Det inkluderer blandt andet særlige spisebordsstole til babyer. En sådan stol bør du blandt andet også erhverve dig.

Du bør begynde i god tid

I og med at der er mange ting, der skal være styr på, og mange produkter til babyværelset der skal købes, anbefales det at starte i god tid. Det gør det nemmere at huske det hele, mens det gør det muligt at sprede dine udgifter ud over en længere periode. Det kan være rart, hvis budgettet er lidt stramt.

Der er ikke nogen egentlig regel for, hvornår du bør begynde at klargøre hjemmet til familieforøgelsen. Jo før du starter, desto bedre er det dog. Du undgår nemlig at stresse, hvis ikke du skal bruge starten af din barsel og slutningen af din graviditet på diverse opgaver i hjemmet.

Hvad er vigtigst at have styr på?

Du mister hurtigt overblikket, når du skal gøre boligen klar til den kommende familieforøgelse. Der er mange ting, der skal købes, samles og stilles op. Nogle er dog vigtigere end andre, hvorfor det anbefales at disse klares først:

  • Seng: Det er naturligvis af høj prioritet, at du køber en god babyseng. Det kunne eksempelvis være en tremmeseng fra FLEXA, der er en prisvindende og yderst hædret babyseng blandt danskerne.
  • Puslebord: Hvis du skal være forælder, så kommer du ikke langt uden et puslebord. Her har du mange muligheder, men det er dog værd at overveje FLEXA, så der skabes sammenhæng i babyværelset.
  • Højstol: Din baby kan ikke sidde selv fra dag ét. Det kommer dog på sigt, når det er blevet trænet. Derfor er det en god idé, at der er styr på dette. En højstol fra Leander kunne være et oplagt bud.

Det er en god idé, at du og din partner deles om opgaverne. Sørg for, at der er struktur på tingene, så I ikke løser samme opgaver eller foretager samme køb. Hold dertil fokus på, at det hele skal være klar, når selve familieforøgelsen finder sted. Så bliver det en markant mere glædesfyldt oplevelse.

Læs mere

Artiklen indeholder reklame

Populære indlæg