Følg os

Bolig

Her er de bedste indretningsråd, når I sammen skal forny boligen

Kvindelig indretningsekspert

Her i foråret 2020 har der været tid nok til at se på sit hjem med nye øjne. Langt de fleste har haft tid til både at indrette hjemmet på nye måder og få en masse inspiration på nettet. Det er sikkert også sådan for de mange, der bor eller flytter sammen. At der er markant mere tid til at tale om, hvordan jeres drømme for indretning er. Det er på mange måder tid til den luftforandring, der hører foråret til. Men hvor det godt kan være svært at blive enige om de store linjer i hjemmet, så kan I ofte hurtigt blive enige om de små ting.

Hvordan indretter jeg mit hjem, så det altid er moderne?

Når det kommer til de store linjer, så skal I tænke på det der skal være jeres basis. Det vil sige både form og farver, men også om der skal være mange små ting eller som de fleste nogle enkle få praktiske ting. De fleste vil gerne have en god kombination af hygge og enkelthed – den såkaldte nordiske minimalistiske stil. Det er praktisk og nemt at gøre rent. Samtidig står hjemmet også i rene linjer og med plads til de forskellige møbler. Men du kan gøre meget selv. Er I til de afrundede eller mere kvadratiske møbler. Det kan også være et kompromis mellem de to ting. Det er handler i al fald om at er et roligt udtryk, men der er forskel på om det er en lille lejlighed med små rum eller en stor med store vinduespartier og højt til loftet. Det samme gælder farver og farvesammensætning. Her kan det være svært, hvis I er to der skal bestemme. Her kan moderne kunst være en god måde at skabe fælles grund. Her kan der komme god farve på væggen, og samtidig have et fedt maskulint og feminint udtryk. Når de store linjer er på plads, så kan der kæles for detaljen.

Tre gaver til hjemmet – sådan kan I enes om boligindretning

De små gaver til hjemmet – sådan er det med alle de små ting, der udgør det unikke og charmen ved et hjem. Der skal dog købes en del. Især hvis der skal et friskt pust ind. Det er ofte sådan, at det bliver en tur i IKEA, og så er det hele overstået. Her er et par gode råd til at nyde glæden ved indretning:

  • Se jer godt om og find inspiration på nettet og når I shopper
  • Snak om indretning – og respekter at smag er en individuel ting og uenighed giver nuancer
  • Køb nye ting ind i mindre doser og nyd de små ændringer sammen
  • Benyt lejligheden til at give hinanden og hjemmet gaver

Hvilke gaver skal du købe til hjemmet?

En god ting at være fælles om skal helst bidrage til de store linjer. En af de trends, der kører i øjeblikket er tæpper. Her giver I boligen varme og et individuelt præg. Der er både moderne tæpper og der er de klassiske tæpper. Så er der spørgsmålet om, hvilke gaver til hende og hjemmet, som er til at foretrække. Her kan det være en lille bedende Buddha, der både en enkel i sit udtryk, men samtidig er spirituel, enkel og klæder mange hjem. Det kan også være et flot litografi eller en vase. Det kan dog være en udfordring lige at finde det rette til ham. Mænd ønsker tit de lidt større ting, der er meget maskuline i sit udtryk – og ikke altid har finesse. Men så kan det være en god flaske vin til deling og fælles nydelse i de nye fine rammer. Det kan både sikre den gode smag – og husfreden.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *