Følg os

Børn og unge

Tips til at håndtere konflikter i familien

Velfungerende familie

Konflikter i familien kan være lidt af et tabu for nogle mennesker. Det er typisk noget, som man skjuler fra omverden, da man jo ikke vil være den eneste familie, der ikke altid er enige om alt. Det er en ærgerlig tankegang, da alle familier naturligvis har sine op- og nedture.

Derfor forsøger vi i denne artikel at sætte fokus på, hvordan man kan håndtere uundgåelige konflikter i familien. Det kan være ting som objektivt set måske virker lidt skøre, men som for dig og din familie er vigtige. Det er nemlig essentielt, at I er klar over, at bare fordi andre ikke skilter med lignende problemer, så står I ikke alene.

Snak om tingene

Det kan virke åbenlyst, når man får at vide, at man skal snakke om tingene. Og måske mener man, at man rent faktisk har snakket om tingene. Der hvor tråden knækker for mange er, når man kort berører emnet, men hurtigt dropper det igen på grund af den anspændthed og dårlige stemning, der er forbundet med det.

Her er det vigtigt, at man ikke er bange for de følelser og uenigheder, som det bringer frem, når man snakker om den konflikt, man står i pt.

For at løse en konflikt er det nemlig essentielt, at alle de involverede parter er klar over, hvad de øvrige parter oplever og er utilfredse med. Det kan være, at dine børn har en bekymrende adfærd, eller måske børnene oplever, at du er en kontrollerende forælder.

Hvad end problemet er, er det vigtigt, at man er klar over, hvad konflikten bunder i. Herefter skal man tage snakken om, hvad man kan gøre for at udbedre problemet. Her er det vigtigt, at man lytter til de andre personer – og altså ikke afbryder dem eller dømmer dem undervejs.

Få familierådgivning

familierådgivning i København eller i nogle af landets andre større byer og få løst familiekonflikten snarest. Har du brug for en psykolog, kan du blandt andet søge hjælp hos psykologerne i København.

Samtale er for mange den eneste rigtige vej frem. Problemet er bare, at vi ikke alle er gearet til at klare samtaler som ovenstående. Derfor kan det være rigtig fint at få familierådgivning, som kan hjælpe med at løse den pågældende konflikt.

Det kan enten være ved, at I som familie tager en snak under moderation af en kvalificeret rådgiver, eller det kan være ved, at rådgiveren snakker med jer individuelt om de problemer, som I oplever i hverdagen.

Nogle forløb involverer børnene, andre gør ikke. Det hele er individuelt og derfor også meget kvalificeret.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *