Følg os

Økonomi

Sparetips: Få råd til mere af alt det, du ikke kan undvære

Økonomi

Du er ikke den eneste, der sikkert godt kunne bruge flere penge i hverdagen. Det kan være til makeup, tøj eller bare dagen og vejen. Uanset dine konkrete behov er det trods alt de færreste, som ville takke nej til lidt ekstra på kontoen hver eneste måned. Det er faktisk ikke sværere end som så at trimme dine udgifter, så du har råd til mere af alt det, du ikke kan undvære. Det giver vi vores bud på her i indlægget, hvor du får nogle konkrete sparetips, du forhåbentligt kan bruge til at skabe mere luft i din økonomi.

Spis derhjemme – og køb stort ind

Det er rart at spise ude – der er ingen opvask, man skal ikke tænke på at lave mad, og så slipper man for at handle ind. Hagen? Det er dyrt. Vil du gerne ruinere dig selv hver måned, er den sikre vej at spise ude hver eller hver anden dag. Der skal selvfølgelig være plads til at spise på restaurant engang i mellem, fx ved særlige lejligheder, men rigtig mange bliver vant til at det nemme i at spise ude, og det kan være en sovepude, som ender med at blive en dyr fornøjelse. Det kan derfor lyde som et banalt råd, men vil du gerne spare penge, skal du selv stå foran kødgryderne. Du kan lave væsentligt billigere måltider, hvis du selv giver dig i kast med at snitte og hakke. Husk i denne forbindelse at købe stort ind. Klatkøber du i løbet af ugen, ender du både med impulskøb og at købe dyrere, end hvis du i stedet samler dine køb og målrettet går efter tilbud.

Læg et budget

Selvom du ikke er en Excel-nørd, kan det give rigtig god mening at sætte sig ned og tage sig tid til at lægge et budget. Det giver et tiltrængt overblik over, hvad man har af indtægter og udgifter. Det er sådan set grundlaget for, at du kan spare penge og have mere til dig selv hver måned. Mange vil opdage, at de faktisk betaler for noget, de ikke bruger – og det gør du sandsynligvis også. Om ikke andet er det rart at have indsigt i, hvad der er op og ned i ens egen økonomi. Spar penge på nettet ved at tjekke lånet.dk, der har endnu flere tips.

Flyt dine indkøb til nettet

Når du skal have nyt tøj eller andre fornødenheder, kan du selvfølgelig slå et smut forbi din lokale butik, men du kan også vælge at handle på nettet. Ved at flytte dine indkøb online har du som tommelfingerregel muligheder for at spare anseelige beløb på alt fra tøj til køkkenredskaber. Det er nemlig som udgangspunkt væsentligt nemmere at finde rabatkoder samt kortlægge tilbud online, end hvis du skal stå og prutte om prisen i butikken. En fysisk butik har ofte nogle omkostninger til lokaler og personale, som en webshop ikke har, og det kommer ofte dig som forbruger til gode. Kan du spare penge ved at handle online, er det bestemt værd at overveje.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *