Følg os

Livsstil

Dette bliver der gjort for at hjælpe kvinder ud af hjemløshed

Hjemløs kvinde

I dag er der mange kvinder i Danmark, der er hjemløse. Det betyder ikke nødvendigvis, at de bor på gaden, da det også kan betyde, at de bor på sofaer hos venner m.v. Tallet har i en årrække været stigende, men der bliver naturligvis gjort en aktiv indsats for at hjælpe kvinder ud af hjemløshed.

I denne forbindelse er det selvfølgelig også værd at slå fast, at det ikke er alle kvinder, der ønsker at blive hjulpet ud af det. Mange trives ganske enkelt med at leve livet på denne måde. Ønsker de at fortsætte med dette, er det vanskeligt at gøre andet end at acceptere det.

Målrettet indsats mod kvinder

Kommuner i hele landet har iværksat en målrettet indsats, der har til formål at hjælpe kvinder ud af hjemløshed. Det bliver tacklet på flere måder, hvilket flere kommuner blandt andet gør ved at tilbyde midlertidigt ophold på omsorgscentre.

Her kan hjemløse kvinder blive indlogeret i en periode, ligesom de kan få rådgivning fra fagkyndige personer, der kan hjælpe dem videre. Dermed får kvinderne et godt fundament, de kan bygge videre på, når de forlader dette center, for at begive sig ud på en ny retning i livet.

Herberger findes landet over

Naturligvis findes der også en lang række herberger, der ligger spredt over hele landet. Her er det også muligt for kvinder at få midlertidigt ophold. Disse steder er primært henvendt til kvinder, der bor på gaden, og derfor ikke kan få tag over hovedet.

Er man derimod hjemløs i den forstand, at man sover på sofaer hos venner og bekendte, bør man ikke kontakte et herberg. Derimod vil det være en bedre løsning at henvende sig hos kommunen. Her kan de som regel hjælpe med at finde en lejebolig, man kan flytte ind i.

Der findes herberger kun for kvinder

Et stort problem har været, at kvinder ikke følte sig trygge, når de blev indlogeret på et herberg. Heldigvis er det blevet løst, og i dag er der rig mulighed for at finde et nærliggende herberg for kvinder, hvor hjemløse mænd ikke har mulighed for at blive indlogeret.

Her kan man som kvinde få midlertidigt ophold, hvis man ønsker at få hjælp til at komme ud af hjemløshed. Det betyder, at kvinderne vil få den viden og ressourcer, de har brug for, for at kunne skabe et selvstændigt liv, når de forlader det pågældende herberg.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *