Følg os

Sundhed

Hvornår har du sidst fået lavet en synstest?

Kvinde med brunt øje

Synsforandringer er noget, der kommer snigende, og derfor kan det være svært at opdage det. Netop derfor er det vigtigt, at du med jævne mellemrum får udført en synstest. Dette er også tilfældet, selvom du ikke har lagt mærke til forandringer i dit syn.

Dette skyldes ikke blot, at dit syn kan blive værre med tiden. Det er lige så vigtigt at få synet tjekket med jævne mellemrum for at afdække skjulte øjensygdomme. De fleste af disse kan let behandles, men for at starte i behandling er du naturligvis nødt til at have opdaget den først.

Hvor ofte skal synet tjekkes?

I bund og grund er det op til dig selv at vurdere, hvor ofte du vil have dit syn tjekket. Som angivet herover, er det dog sjældent, at man opdager synsforandringer i det daglige. Derfor kan det være nødvendigt at få udført en synstest hos en optiker, før du får øjnene op for dem.

Når det kommer til at få synet tjekket, kan du tage udgangspunkt i dette:

  • 5-18 år: Hvert andet år
  • 19-65 år: Hvert andet år
  • Over 65 år: Hvert år
  • Kontaktlinsebrugere: Hvert halve år

Der findes mange optikere, der tilbyder at foretage din synstest gratis. Du har derfor intet at miste ved at få testet dit syn. Viser det sig, at der er behov for nye briller eller linser, kan din optiker selvfølgelig hjælpe dig med dette.

Derfor er det vigtigt at få testet synet

Der er flere årsager til, hvorfor det er vigtigt at få testet synet med jævne mellemrum. Først og fremmest kan det føre til hovedpine, hvis du har problemer med synet. Det er særligt tilfældet ved langsynethed, hvor du ser dårligt, jo tættere du kommer på noget.

Desuden kan det også gå ud over koncentrationen, hvilket kan være medvirkende til, at børn ikke kan følge med i skolen. For dig, der beskæftiger dig med kontorarbejde, vil det naturligvis også være problematisk at have problemer med koncentrationen.

Gør det til en vane

Det kan kun anbefales, at du sørger for at gøre det til en vane at gå til optiker og få testet dit syn. Den bedste løsning vil være at bestille en ny tid, hver gang du har fået testet dit syn.

På den måde er du sikker på, at du altid har en ny tid i din kalender. Ofte har folk svært ved at tage sig tid til at kontakte deres optiker for at få en tid. Derfor bliver de ved med at udskyde det, indtil det ender med, at de aldrig får det gjort.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *