Følg os

Karriere

Tips til at gøre livet som foreningsleder lidt lettere

Kvindelig leder

Arbejdet som foreningsleder er ikke altid lige nemt.

Der er et hav af udfordringer, der skal findes løsninger til, og ofte er der en masse mennesker, som hver dag skal ledes i den rigtige retning. Arbejdet kan i sig selv være ganske stressende, og derfor er det naturligvis oplagt at kigge på, hvordan man som foreningsleder gør livet lidt lettere for sig selv. Vi har herunder forsøgt at komme med nogle af vores bedste tips til, hvordan man letter nogle af de arbejdsgange og processer, som man skal håndtere i en forening. Forhåbentlig kan denne artikel være med til at optimere nogle af de interne processer ude i foreningsverdenen.

En vagtplanlægnings app gør livet lettere

Det er utroligt vigtigt, at man som forening har helt styr på medlemmernes vagter og planlægningen af disse. Har man ikke et ordentligt vagtplanlægningssystem, så kan arbejdet med dette godt blive en smule langhåret. Der er heldigvis rig mulighed for at optimere denne proces.

En god vagtplanlægnings app til foreninger gør arbejdet markant lettere. Ud over at man sparer tid, så er der ofte også en del penge at spare i det lange løb. Man skal dog sørge for at få fat i en vagtplanlægnings app, som er udviklet specifikt til foreninger.

En af fordelene ved at have system som en app er den øgede tilgængelighed. Mange foreninger gør i dag blot brug af regneark. Ud over at det kan øge risikoen for menneskelige fejl, så er det svært at navigere rundt i et regneark via ens smartphone, når man eksempelvis er på farten.

Interne processer skal optimeres

Kigger man overordnet set på en forening, så er der næsten med sikkerhed nogle interne processer, der kan optimeres. Er du foreningsleder, så start med at kigge på de processer, som du direkte er indblandet i. Er der eksempelvis en del af den interne kommunikation, der kan gøres smartere? Eller er der noget indkøb, som bør foretages på anden vis? Ofte er det lettest at starte med de arbejdsopgaver, som man selv sidder med i dagligdagen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *