Følg os

Bolig

Sommerpejs til den stilfulde terrasse

info-kvinde - udendørs pejs

Sommer, varme og hygge på terrassen – og så med en udendørs pejs. Den er god nok, vi sagde en pejs – ikke en terrassevarmer. Vil du endelig nyde, at vi har lidt sol udendørs, men ikke gå på kompromis med hyggen, så skal du læse med her.

En udendørs pejs til haven eller terrassen skaber liv og fornyelse i dit udemiljø. Den sætter gang i romantikken, og så er det måske også lidt praktisk, at den luner lidt på de sene sommeraftener her i Danmark. Der findes forskellige alternativer, når det kommer til havepejse – både hvad angår stil men også forbrugskilde. De mest kendte er vel gaspejsen og et traditionelt bålsted med brænde, men nu har biopejsen også for alvor meldt sin ankomst på terrassen. Hvis du ikke er så meget til bøvlet med at tænde op i et bål, så er en udendørs bio- eller gaspejs helt sikkert noget for dig. Vi har i det nedenstående sat de to lidt mere miljøvenlige pejsealternativer op overfor hinanden i denne artikel.

Hvad er mest effektivt ude – biopejs eller gaspejs?

Varmemæssigt er der ingen tvivl om, at gaspejsen stadig overvinder den miljøvenlige biopejs. Biopejsen kan foretrækkes, fordi det er supernemt at tænde op i den, og så har du flammen med det samme. Derudover er det en bæredygtig forbrugskilde, hvilket naturligvis også trækker op. De lyser begge op med en ægte flamme som vi det kender fra et bål, så der er hverken noget hokus pokus fra den ene eller anden løsning, hvad det angår.

Spørgsmålet gik dog på, hvad der var mest effektivt udendørs af de to varmekilde. Det har vi forsøgt at besvare neden for, hvor vi også vil komme med lidt fordele og ulemper for begge to.

Udendørs pejs til gasflaske

Det er nemt og det er effektivt. Vi kender denne type tilslutning fra den klassiske terrassevarmer i pyramide-form. De er ofte set på den private terrasse, og hvis dit formål er opvarmning, så er denne ganske effektiv og kan fås til en billig pris. Er du mere interesseret i samme varmeeffekt, men ønsker en noget mere stilfuldt design, så tag at læs videre her.

En moderne udendørs gaspejs har, på samme måde, som en traditionel pyramidevarmer skjult gasflasken i bunden af produktet. Der er således adgang til gasflasken via en låge, der er tilgængelig fra en af varmerens sider. Den tilsluttes ligeledes på tilsvarende vis via en gasventil, der forbindes med flasken. Forbruget er tilnærmelsesvist det samme. Denne korte opremsning er formuleret for at konkludere: Forskellen ligger i pejsens design.

Danskerne er kendt for at indrette boligen med adskillige designmøbler fra anerkendte designere og producenter. Det betyder, at hjemmet står utroligt flot og stilrent, så selv den mest garvede Instagram-stylist bliver imponeret over det virkelige billede.

En udepejs er derfor ideel for dem, der også vil flytte den moderne og stilfulde indretning udendørs. Hvorfor have en halv-rusten stålvarmer stående, når pejsen rent faktisk kan fås som et utroligt smukt møbler med de betagende flammer. Hvornår er det mere oplagt at have tændt op i en pejs end på en smuk sommeraften, hvor kun stjernehimlen er tilbage i horisonten. Det er blevet mere og mere populært med udendørs gaspejse eller terrassevarmere, som de også benævnes. Af samme årsag har de mest erfarne og anerkendte producenter af pejse fremstillet deres svar på en patio heater. Der er rigeligt af udbydere af vælge af – Planika Fires, Spartherm, Cocoon Fires, Muztag, Sunwood er nogle af de mest dominerende, men der findes mange flere.

Udendørs biopejs

En udepejs til bioethanol er en fin løsning til en overdækket terrasse, hvor der ønskes et hyggeligt ildsted med en lille flamme. En biopejs lever af ilt, og det får den heldigvis mere end rigeligt af udendørs. Derfor tager den utroligt meget ilt ind, og særligt vinden kan påvirke – netop fordi biopejsen skal være åben på grund af ilttilførslen. Derfor kan flammen godt være meget levende, hvis ikke flammen er helt omringet af glas i et cylinder med åbning i toppen.

På grund af den åbne flamme anbefales en cylinderformet udendørs biopejs, små bordpejse hvor der blot ønskes en lille flamme eller et ildsted til bioethanol, der er dækket godt af for vind og vejr. Det kan eksempelvis være i et nogenlunde vindfrit hjørne, hvor der etableres en byg-selv biopejs af et udendørs brandkar.

Gaspejs til opvarmning ude – lille biopejs til hygge

Generelt må gaspejsen siges at vinde kampen om den udendørs pejs, hvis formålet er opvarmning. Begge bidrager med hygge og en ægte naturlig flamme, de findes begge i flotte designs og så er de typisk relativt flytbare. Disse elementer er klare fordele, hvilken kan bekræftes af de fleste pejseejere. Valget er dit – nu vil vi overlade de resterende spekulationer til dig.

Omvendt vil en biopejs være det naturlige valg, hvis du ønsker en lille pejs til at sætte på det udendørs terrassebord. Det er nemlig sjældent muligt med en gaspejs, fordi de bærer præg af at indeholde en gasflaske. Flasken er jo relativt stor, hvorfor det er svært at skabe en lille udepejs.

Hvis du vil tilføje ekstra hygge til dit udemiljø, kan du kombinere pejsens flamme med en afslappende havefontæne, hvor vander risler ned af de smukke dekorative vandfald.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *