Følg os

Sundhed

Sådan passer du godt på dine tænder

Kvindes tænder

God mundhygiejne er utroligt vigtig for din overordnede sundhed. Derfor er det også en rigtig god idé at sætte sig grundigt ind i, hvad det vil sige at have en god mundhygiejne. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på god mundhygiejne, og hvordan du sørger for at holde dine tænder hulfrie!

Sådan undgår du huller

Der er selvfølgelig aldrig en garanti for, at du undgår huller i tænderne, men med ganske få huskeregler, kan du sørge for at holde dine tænder rene. Det er nemlig vigtigt at huske at børste tænderne to gange dagligt. Når du børster tænderne, er det lidt som at rengøre en hvilken som helst anden overflade. Du fjerner det snavs, der har dannet sig, så problemerne kun forbliver overfladiske. Ligeledes skal du huske at bruge tandtråd for at fjerne det, du har siddende imellem dine tænder. Det er ikke kun selve tænderne, du gør en tjeneste ved grundig tandbørstning og ved brug af tandtråd. Det er faktisk også dit tandkød.

Tandkødet er lige så vigtigt at passe på som tænderne. Husk at børst på dit tandkød og ikke kun selve tænderne, for således kan du forbygge tandkødssygdomme, og

Tandsten i tænderne

Du har måske før hørt din tandlæge sige, at de lige fjerner det tandsten, du har siddende. Men hvad er tandsten? De bakterier der sætter sig på dine tænder, når du har spist eller drukket noget, går under den samlede betegnelse ”plak”. Det er plakken, du forsøger at børste væk, for bliver den siddende længe, kan kalken i dit spyt forbinde sig med plakken og det kan resultere i tandsten. Vi skal alle have både mad og drikke i løbet af en dag, så derfor er tandsten slet ikke ualmindeligt at få. Det kræver en helt almindelig tandrensning hos tandlægen at fjerne, men du kan forebygge tandstenene med tandbørste og tandtråd.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *