Følg os

Sundhed

Sådan kommer du ud af dit alkoholmisbrug

Alkoholiker

Ingen misbrug er lette at komme ud af – og alkoholmisbrug er ingen undtagelse. Der er dog hjælp at hente, uanset om man har haft et misbrug i 10 måneder eller 10 år. Vi råder til at skride til handling så hurtigt som muligt, så man ikke tager mere fysisk og psykisk skade end højst nødvendigt. Du skal ikke kun starte i behandling for din egen skyld, men også for dine pårørendes skyld, som med garanti savner den person, du var, inden du faldt i den frygtelige alkoholfælde.

Du føler formentlig, at du har spildt en stor del af dit liv på at drikke den ene flaske vodka efter den anden, men glem ikke følgende; det er aldrig for sent at gøre noget. Du kan stadig nå at skabe det liv og den hverdag, som du har drømt om siden barns ben. Læs guiden og bliv inspireret til at tage kontrollen over dit liv igen.

Gør brug af professionel alkoholbehandling

I dag er der masser af muligheder for at blive behandlet for alle tænkelige misbrug – lige fra alkoholmisbrug og stofmisbrug til pillemisbrug. Desværre tyder meget på, at rigtig mange ikke er klar over, hvilke effektive tiltag der findes derude. Det er en skam, da mange alkoholikere ville kunne gå en meget mere lovende fremtid i møde, hvis de fik øjnene op for behandlingsmulighederne. Anonym alkoholafvænning er et af de tiltag, man bør overveje at benytte sig af, hvis man gerne vil have hjælp uden at blive registreret osv.

Sundhedsloven / gratis alkoholbehandling

Du bliver positivt overrasket, hvis du tror, at det koster en formue at komme i behandling for et alkoholmisbrug. Det er nemlig ikke tilfældet. I henhold til Sundhedsloven har alle ret til gratis og anonym behandling inden for 14 dage. Du behøves i øvrigt ikke at vælge din egen kommune, men kan sagtens søge mod andre kommuner i forbindelse med behandlingen.

Selvom alle alkoholikere burde takke ja til gratis alkoholbehandling, så er det en kendsgerning, at det er 100 % frivilligt, om man vil benytte sig af tilbuddet. Ønsker du derfor en bedre fremtid for dig og din familie, så skal du selv være villig til at springe ud i det. Du kan med god grund kontakte din kommune for at blive klogere på behandlingsmulighederne.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *