Følg os

Sundhed

Professionel tandblegning hos tandlægen

tandblegning

Et hvidt og flot smil vækker altid positiv opmærksomhed og kan have stor effekt på din selvtillid og tilfredshed med, hvordan du ser ud. De fleste tænder er dog fra naturens side ikke kridhvide, men har i stedet forskellige nuancer af elfenbensfarvet.

Dertil kommer at din livsstil og dine madvaner kan påvirke tændernes farve i en endnu mere gullig retning, ligesom sygdom og tandskader også kan resultere i nuanceforskelle.

Det er ikke alle disse ting, vi selv er herre over og hvor meget vores tænders farve påvirkes af for eksempel kaffe og rygning er også individuelt. Derfor er det rart, at der findes metoder til et hvidere smil for de af os, der ikke fra naturens hånd er så heldigt stillede.

Skånsom og sikker tandblegning hos din tandlæge

Der findes flere forskellige produkter til tandblegning, som du kan foretage derhjemme. Det kan dog være svært at gennemskue, hvordan de enkelte produkter virker – og om de overhovedet er effektive.

I værste fald kan behandlinger med forkerte blegemidler måske ligefrem ende med at skade dine tænder. Det giver ikke et pænt smil og tandblegning bør således vælges med omhu.

Det er derfor en god ide at vælge professionel tandblegning hos din tandlæge. Ikke kun for at passe på dine tænder, men også fordi din tandlæge kan vejlede dig korrekt, så du får det bedste resultat.

Det betyder dog ikke, at du behøver møde op hos din tandlæge igen og igen. Du kan nemlig også gennem tandlægen få hjemmeblegning.

Sådan foregår en tandblegning hos tandlægen

Misfarvningen af tænderne opstår, fordi farvestofferne fra for eksempel kaffe, rygning og mad sætter sig i selve tænderne og ikke blot på overfladen. Fordi de gør dét, kan de ikke blot børstes væk. I stedet skal der bruges et middel, som virker ved at trænge ind i selve tanden og nedbryde misfarvningerne.

Inden behandlingen starter, vil tandlægen dog foretage en tandrensning for at give blegemidlet de bedste vilkår for at trænge ind i tanden ved at fjerne overfladisk snavs.

Derefter foretages der aftryk af dine tænder i både over- og undermunden, som benyttes til at fremstille en tandskinne, som du fremover kan benytte til dine tandblegningsbehandlinger. Når skinnen er fremstillet, booster tandlægen blegningsprocessen med en særlig lysaktivering – og herefter fortsætter du selv din tandblegning derhjemme.

Det gør du ved at anvende din blegegel i kombination med blegeskinnerne en gang om dagen i 2 timer. Behandlingen kan foregå i 7 til 14 dage og du kan stoppe, når dine tænder har opnået den lyse nuance, du ønsker.

Du kan finde priser på tandblegning hos tandlægen her.

Pas på dine nye hvide tænder

Resultatet af din tandblegning holder længst, hvis du følger nedenstående råd:

  • Børst dine tænder grundigt to gange om dagen med en tandpasta, der har et højt indhold af fluor.
  • Brug tandtråd dagligt for at mindske risikoen for at misfarvninger og snavs samler sig mellem dine tænder.
  • Undgå eller begræns mad og drikke som kan misfarve tænderne.
  • Undgå rygning.

Skulle dine tænder alligevel få brug for mere hjemmeblegning, kan du selv genoptage behandlingen, når det passer dig. Du kan også kontakte din tandlæge igen, hvis du har brug for et boost eller mere blegemiddel.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *