Følg os

Kærlighed

Mistet din samlever? Sådan klarer du den hårde tid

Kvinde græder

En samlever er typisk en person, som man holder rigtig meget af, som man spenderer meget tid med, og som man kan dele alt med. Derfor er der ikke noget at sige til, at du er både ked af det og fortvivlet, hvis du har mistet din samlever. Det er helt naturligt, hvorfor vi ikke ser nogen grund til at holde følelserne tilbage. Der skal være plads til at sørge og tænke tilbage på en masse gode oplevelser og minder.

Der findes desværre ingen simpel opskrift på at komme sig over et dødsfald i den nære familie, i dette tilfælde en samlever. Vi vil om ikke andet gerne komme med nogle tips til at få det bedste ud af livet trods de triste omstændigheder.

Tal om det

Det værste man kan gøre i forbindelse med et dødsfald er at isolere sig og skjule sine følelser. Gør man dette, er der en vis risiko for, at man aldrig kommer sig over tabet. Derfor er det vigtigt, at man har mod på at tale ærligt og åbent om det. I princippet er det ikke så vigtigt, om du taler med en god ven, en kollega eller din mor. Det vigtigste er, at du tillader at give dine tanker og følelser frit løb.

Mangler du en person at tale med om dit tab, så kan du med fordel tage kontakt til en psykolog. Det er helt normalt at søge psykologhjælp i svære perioder, hvorfor det ikke er noget, du skal være flov over.

Få hjælp til økonomien

At få hverdagen til at hænge sammen rent økonomisk som enke er lettere sagt end gjort. Det er nemlig ikke altid, at én indtægt kan række til både husleje, forbrug, dagligvarer, tøj osv. Derfor vælger mange enlige at søge hjælp. I enkelte tilfælde kan man få et større erstatningsbeløb fra forsikringen, hvis afdøde vel at bemærke havde en livsforsikring. Dertil kan der måske være en større eller mindre arv. Det er meget forskelligt fra tilfælde til tilfælde.

Som enlig kan du først og fremmest undersøge muligheden for at få boligstøtte. Med denne støtte behøver du ikke nødvendigvis at skulle finde en billigere bolig. Derudover skal du være bekendt med, at det tit og ofte er muligt at få efterlevelseshjælp. Hvad er efterlevelseshjælp? Det kan du finde svar på, på anviste hjemmeside. Hjælpen er tiltænkt enlige med en mindre indtægt og uden en særlig stor formue. Bemærk at man skal søge om støtten senest seks måneder efter tabet af ægtefælle eller samlever. Bliv klogere på kravene på hjemmesiden.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *