Følg os

Sundhed

Lider du af natteblindhed? Der er hjælp at hente

At lide af natteblindhed er på ingen måde sjovt. Det er ikke desto mindre en meget udbredt lidelse blandt både mænd og kvinder. Denne lidelse kommer bl.a. til udtryk i forbindelse med aften- og natkørsel, hvor den berørte bilist kan have svært ved at navigere. Dette er potentielt set farligt, idet det naturligvis er vigtigt, at man altid har et godt overblik over vejens forløb m.v. Der er dog hjælp at hente for dig, som antageligvis lider af natteblindhed.

Er du nu også natteblind?

Mange kvinder vil hårdnakket påstå, at de lider af natteblindhed, selvom de aldrig er blevet tilset af en optiker eller læge. Mange af disse vil rent faktisk være natteblinde, men der vil også være en forholdsvis stor procentdel, som bare oplever mørkeblindhed. Mange eksperter kan nikke genkendende til, at natteblindhed og mørkeblindhed ofte bliver forvekslet, selvom der er stor forskel på de to lidelser. Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af mørkeblindhed fremfor natteblindhed, så klik på linket og find svaret.

At du har svært ved at se i mørke er ikke ensbetydende med, at du lider af natteblindhed. Derfor bør du ikke drage nogen konklusioner, inden du har været til konsultation hos din lokale optiker. Oplever du blindhed i mørket i mindre eller højere grad, så tøv ikke med at få testet dit syn.

Tag en test på nettet

Selvom det mest hensigtsmæssige vil være at blive tilset af en optiker eller øjenlæge, så skal du vide, at det også er muligt at tage en online test. Via denne natteblindtest skal du svare på 10 meget simple spørgsmål, hvorefter du straks bliver præsenteret for svaret. Skulle du i den anledning blive i tvivl om noget, så kan du kontakte Nyt Syn, som er eksperter på området. Er det ikke tilstrækkeligt for dig med resultatet, så book en synstest for at blive endnu klogere på dit syn.

Der findes kørebriller til natkørsel

Ja, den er god nok. Et nyt og revolutionerende produkt – kørebriller til natkørsel – er landet på markedet. I dag er det muligt at få fingrene i et par hverdagsbriller, der er optimeret til bilkørsel – også til natkørsel. Du vil med de rette briller ikke længere skulle døje med synsudfordringer grundet udfordrende lysforhold og / eller dårligt vejr. For at finde de rette briller skal du forbi optikeren for at få lavet en synstest.

Er du utryg ved natkørsel? Her er nogle tips til dig

Oplever du utryghed, når du kører sent om aftenen og om natten? Så kan du med fordel gøre brug af vores gode tips og tricks. Utryghed medfører ikke kun en dårlig køreoplevelse, men kan også udgøre en vis fare, idet du ikke nødvendigvis er så opmærksom, som du plejer at være, når du sidder bag rattet. Her er nogle tips til dig:

  1. Lyt til afslappende musik – Musik får dig til at slappe af og glemme din utryghed forbundet med mørke.
  2. Brug kørebriller – Et bedre overblik og færre (ingen) synsudfordringer giver en mere tryg køreoplevelse.
  3. Sæt dig ind i korrekt brug af lygter – Få gennemgået bilens mange lygter og brugen af disse – f.eks. hvornår du skal bruge henholdsvis langt lys og tågelygter.

God tur.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *