Følg os

Sundhed

Hvorfor skal man bruge en blodtryksmåler?

Hjerte

Ved du egentlig, hvordan tingene ser ud for din krop? Måske kan du ofte mærke, om du har det godt eller skidt. Det er bare ikke altid nok til at vidne om kroppens tilstand. Derfor kan der nogle gange være behov for særlige måleinstrumenter, hvis du skal slå fast, hvordan landet egentlig ligger. Og hvis du vil vide, hvordan din krop transporterer blod rundt i kroppen, så skal du have fat i en blodtryksmåler. Du kan læse mere om blodtryksmåler ved at klikke her.

Måler den bare en puls?

Nogle tænker måske, at sådan et instrument blot benyttes til at måle en puls. I så fald er det måske også nemt at tænke, at man kan klare sig uden. Ofte kan man jo selv sidde og tælle, hvis man virkelig har brug for det.

Men en blodtryksmåler bruges faktisk ikke til at måle pulsen.

I begge tilfælde er det selvfølgelig blodomløbet, der er i fokus. De målinger, du får med dette apparat, fortæller dig dog noget andet end pulsen. Her er det nemlig ikke antallet af hjerteslag, man kigger efter. Det er derimod det tryk, der opstår i dine vener.

På mange apparater er det dog muligt også at måle puls. Det kan du derfor kigge efter, hvis det også er en funktion, du vil have.

Vær opmærksom på tallene

Når du så tager dine målinger, så er det naturligvis for at tjekke, om tallene er i orden. Derfor skal du altså også være opmærksom på, hvad der står. De er især, hvis de er højere end 140/90, at du skal gøre noget.

Hvis de viser sig, at dine tal er højere end dette, bør du gå til lægen. Det kan nemlig være en indikator på sundhedsproblemer. Derfor skal der en læge til at vurdere, hvad årsagen kan være.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *