Følg os

Kærlighed

Hvad skal der serveres til brylluppet?

Brudepar

 Til ethvert bryllup hører en lækker middag. Er I i tvivl om, hvordan sådan en stables på benene, så kan I her finde 5 hurtige tips til, hvordan man bærer sig ad med netop dette.

Hvilken type bryllup skal I holde?

Maden har en vigtig rolle til et bryllup, og derfor skal den passe til temaet for resten af festen. Holder man en formel bryllupsfest, passer en buffet måske ikke lige ind i billedet. Her er en flerretters menu nok at foretrække.

Det gælder også omvendt. Man kan sagtens vælge de fornemme lokaler og omgivelser fra til fordel for et bryllup i havefest-stil. Ved at finde et godt tilbud på teltudlejning til bryllup, kan man slå et stort festtelt op i haven, og gøre festen til et hyggeligt arrangement. Her passer en formen, portionsanrettet menu måske ikke helt ind, og derfor kan en buffet være en god idé.

Hvordan skal maden serveres?

Når man planlægger menuen, skal man også tage stilling til, hvordan maden skal serveres. Skal I hyre serveringspersonale, som portionsanretter og serverer det hele, eller fungerer et buffetbord bedre for jer? Man kan også lave en blanding og servere enkelte retter, for eksempel forret og dessert, som portionsanretninger, mens hovedretten kan være buffet.

Vælger man buffet, skal man huske at skaffe et eller to ekstra borde til maden. Dem kan man med fordel leje hos telttilfest.dk samtidig med at man lejer festtelt eller andet til festen.

Bryllupskagen

Bryllupskagen er nok en af de vigtigste begivenheder til brylluppet, så den skal sidde lige i skabet. Kagen kan man lave selv, eller man kan få den leveret udefra. Vælger man den sidste mulighed, skal det gøres i god tid. Find en god konditor, som kan lave en kage, der lever op til jeres forventninger og lav en god aftale med vedkommende. Sammen skal I finde ud af alt fra smag og opbygning til hvordan den skal pyntes og serveres. Det er en god idé at prøvesmage kagen først, så man er sikker på, at man får, hvad man forventer.

Man kan også vælge at bage bryllupskagen selv. Det kan være en fordel, hvis budgettet ikke rækker til en konditorkage, eller hvis man selv er i stand til at få en smuk og velsmagende kage på benene. Der findes masser af gode tips til at bage sin egen bryllupskage, så det er bare med at komme i gang med at eksperimentere i køkkenet og få lavet en flot kage. Her er det også en god idé at prøvebage den én eller to gange før selve brylluppet. Så ved man præcis, hvad man skal gøre og ikke skal gøre, når det gælder den endelige kage, hvor der ikke er plads til fejl.

Få maden leveret udefra

Når man skal skaffe mad til et bryllup, er der ofte tale om rigtig meget mad. Der er ofte flere retter, og mange mennesker skal mættes. Madlavningen kommer oveni alt det andet, der også skal gøres klar til dagen, så det er en fordel at lave en aftale med et cateringfirma eller en restaurant, og få dem til at lave al maden til brylluppet. De har ofte flere forskellige menuer at vælge mellem, så man kan få lige det, man vil have. At få nogen andre til at stå for madlavningen sparer jer for en del stress, og alt I skal gøre ved maden på dagen er at stille det frem og måske varme det. 

Prøvesmagning

Maden er utroligt vigtig på sådan en stor dag, og for at det store arbejde med at finde frem til den helt rette menu ikke skal være helt spild af tid, er det en god idé at prøvesmage maden. Dette skal gøres så snart maden er ved at være på plads, så man kan nå at lave om i planerne, hvis maden alligevel ikke er noget. Får I maden leveret udefra så spørg cateringfirmaet, om I kan få lov til at få en prøvesmagning før brylluppet. Så kan I smage om maden lever op til jeres forventninger, og der kan laves eventuelle ændringer ved menuen, så den bliver helt perfekt på den store dag. Laver I noget af maden selv, så lav det nogle måneder i forvejen for at smage på, om alt er, som det skal være.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *