Følg os

Livsstil

Hækling er ikke kun tilegnet ældre kvinder

Kvinde hækler

For et par årtier siden var det meget normalt at sætte hækling i forbindelse med ældre kvinder. Det var nærmest ikonisk, når den ældre bedstemor sad og hæklede hjemme i sofaen eller hæklede i venteværelset hos lægen eller lignende, hvor det lige kunne hives frem.

Der er dog sket et skift, hvor hækling faktisk er begyndt at blive rigtig populært – især blandt yngre kvinder.

De mange muligheder i hækling

Den voksne generation har nu fået øjnene op for de mange muligheder hækling giver, og de mange ting man kan hækle selv. Interessen for hækling kommer samtidig med, at der begynder at komme mere fokus på individualismen og den enkelte person som noget særligt i stedet for en del af massen.

Det er derfor i fin tråd med, at det er unikt at have noget, som man selv har hæklet. Noget personligt, som ingen andre har magen til.

Det er også rigtig praktisk at hækle, og der kan komme nogle meget fine ting ud af det. Desuden er hækling noget, som alle kan lære i en eller anden grad. Der findes utallige både nemme og mere avancerede hækleopskrifter på nettet, som man kan prøve sig frem med.

Det er især blevet populært at hækle blandt kommende mødre. Mange føler det som en helt speciel gave til deres nyfødte barn, hvis de strikker deres eget, unikke babytæppe. Nogle har endda gjort en lille hobbyforretning ud af det og sælger hæklede babytæpper i valgfrie farver til kommende mødre.

Spar penge ved at hækle selv

Der er også mange penge at spare ved eksempelvis at hækle sit eget babytæppe. Det er ikke helt ved siden af, at et babytæppe koster 500-1000 kroner. Det kan du gøre noget billigere, hvis du hækler det selv, og så hjælper det med at fordrive den søde ventetid.

Når man hækler tæpper og lignende selv, kan man også helt selv bestemme materialerne. Det er blevet meget populært med uld, der virker temperaturregulerende, således at det holder på varmen, når der er koldt og holder varmen ude, når der bliver varmt. Samtidig trækker uld fugt væk fra huden, så den bedre kan ånde og ikke bliver klam.

Har du mod på at springe med på hæklebølgen, kan du finde alt, hvad du skal bruge hos rito.dk. Der finder du alle typer af garn, hvad end du vil hækle med ultrablød silke, lun fleece, isolerende uld eller billigt bomuld.

Du finder også lækre opskrifter og diverse redskaber til at komme i gang med dit første eller næste projekt på samme side.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *