Følg os

Kærlighed

Håndtering af manglende sexlyst i parforholdet

Par i sengen

Når man er nyforelskede, er det praktisk talt umuligt at holde sig fra hinanden. Men den fornemmelse forsvinder langsomt fra mange parforhold, efterhånden som alt bliver mere hverdagsagtigt. Måske er man flyttet sammen, blevet gift og fået børn. Man arbejder hver dag og kører den samme rutine med, at den ene henter børn og den anden laver aftensmad. Begge parter er trætte og vælter derfor bare i seng for at gøre det hele om igen dagen efter.

God sex betyder meget for et parforhold

Det kan virke uundgåeligt, men det er det faktisk ikke. Og det er vigtigt, at man forsøger at gøre noget ved den manglende sexlyst i parforholdet, da et dårligt sexliv kan have seriøs indflydelse på, hvor glad man er for sin partner.

Ofte bliver sexlivets vigtighed i et parforhold beskrevet som følger: Når sexlivet fungerer, fylder det 20 procent af et parforhold, men når det ikke fungerer, fylder det 80 procent af forholdet.

Det er altså rigtig vigtigt, at man sørger for, at sex ikke bare bliver en ting, som man kun har hver tredje weekend og i sommerferien. Det er nødt til at være en del af hverdagen, og ironisk nok er det for nogle et spørgsmål om rutine.

Den sunde rutine

Er man inde i en rutine med at have sex hver dag eller hver anden dag, så kommer lysten ofte af sig selv. Kommer man af den ene eller anden grund ud af den rutine for eksempel på grund af kvindens menstruation eller på grund af en arbejdsrejse, så kan det være utrolig svært at komme ind i rutinen igen.

Rutiner er dog ikke den eneste løsning på manglende sexlyst i parforholdet – der er naturligvis et hav af øvrige faktorer, der kan spille ind, og derfor er der også et hav af forskellige ting, der kan hjælpe på at få sexlysten tilbage.

Selvom det kan virke som en falliterklæring at gå til sexolog, så er det faktisk ikke nødvendigvis en dårlig ting. En sexolog kan nemlig hjælpe jer med at komme tilbage på rette spor, når det kommer til at have lyst til at have det sjovt i sengen (og alle mulige andre steder). De ved alverdens ting om menneskets seksuelle lyster, og så er de vant til at håndtere udfordringer, som den I oplever. Derfor har de ofte en god idé om, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Ergo har I måske brug for en sexolog, hvis I oplever problemer med sexlysten (og mangel på samme) i parforholdet.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *