Følg os

Livsstil

Gudie: Sådan får du råd til ferien med veninderne

Kvinder på stranden

Er der i venindekredsen snak om en snarlig ferie ned til varmere himmelstrøg, men synes du din egen økonomi halter lidt? Det er ikke nogen sjov situation at stå i, da du naturligvis gerne vil snakke med omkring ferieplanerne, og i sidste ende ønsker du jo mere end nogen anden at kunne komme med. En haltende økonomi kan dog sætte en stopper for mange ting, og derfor har vi skrevet en guide med idéer til, hvordan du kan få råd til den næste ferie.

Tip 1: Find et ekstra job

Det lyder enkelt, og det er det i og for sig også. Et bijob kan gøre underværker, når ønsket er at få lidt ekstra penge på lommen. Et sideløbende job er dog et vidt begreb, hvilket er til din fordel, da det kan gøres på mange forskellige måder. Mange tager eksempelvis et ekstra job i weekenderne, hvor de hver anden weekend eksempelvis står i butik. På den måde bruges ens fritid til at tjene lidt ekstra penge, uden at det går ud over det fuldtidsjob, man måske har i hverdagene.

Skal motivationen øges yderligere, kan du overveje at få lavet en konto i banken udelukkende til den løn, der kommer fra det nye sideløbende job. På den måde kan du nemt og enkelt følge med i, hvor meget du har sparet op.

Tip 2: Kig på dine faste og variable udgifter

Når budgettet er stramt, glemmer mange at tænke over, hvad der har skabt problemet. Det er nemlig ofte for sent, mange begynder at tænke over, at nogle af ens udgifter har været for store. Ved du derfor allerede nu, at der om et par måneder er en større ferie, du skal ud på, så tag straks et kig på, hvor du kan spare. Er det eksempelvis nødvendigt med den dyre kaffe på caféen hver anden dag, eller kan du og veninden nøjes med en kop kaffe i en af jeres lejligheder? Allerede dér kan der skabes besparelser på mange hundrede kroner, som kan sættes direkte over på feriekontoen.

Tip 3: Optag et midlertidigt lån

Brænder det rigtig meget på, og kan du på ingen måde nå at få pengene ind til ferien, så er der en mulighed for, at du kan optage et midlertidigt lån. Disse lån, som ofte udbydes online, er meget lette og hurtige at optage. Du modtager ofte allerede pengene samme dag, som du laver din låneansøgning (givet at din ansøgning accepteres).

Skulle du være så uheldig, at du er røget i RKI eller Debitor Registret, så kan det faktisk stadig godt lade sig gøre at optage et midlertidigt lån. Lån som RKI registreret kræver lidt flere informationer fra dig i ansøgningsprocessen, men ellers er proceduren ens. Udbetaling af lånet går stærkt, og du kan stå med pengene samme dag, som du ansøger.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *