Følg os

Børn og unge

Gode tips til den kommende mor til tvillinger

Tvillinger

Er du gravid med ikke kun et, men hele to børn, så ved du sandsynligvis, at du går en hård, men også spændende tid i møde. Inden vi tager hul på selve guiden, vil vi gerne minde dig om, hvor heldig du er. Omkring 1 ud af 83 af alle kvinder får tvillinger, hvorfor du har opnået noget, som de færreste kvinder får lov til. Nogen vil mene, at du har vundet i lotteriet. Hvad tænker du selv?

Er du en smule bekymret for at skulle få det hele til at hænge sammen, når der kommer hele to børn til verden på samme tid, så skal du vide, at det hele nok skal gå godt. Vi giver dig her på siden en masse gode tips vedr. bleer, udstyr m.v.

Gå aldrig ned på udstyr

Selvom noget udstyr kan være dyrt og en smule overflødigt, så er det en kendsgerning, at man ikke kan undvære udstyr, når man skal tage sig af to eller flere børn. Det kan koste en herregård at købe den helt store udstyrspakke, hvorfor man med god samvittighed kan købe det mest nødvendige udstyr til at starte med. Du kan evt. gøre brug af vores tjekliste herunder:

  • Tvillingevogn
  • Højstole (og dertilhørende babyindsatse)
  • Slyngevugge
  • Babyalarm
  • Autostole

Mangler der noget på listen? Så føjer du bare flere ting til ovenfor.

Overvej stofbleer

Som kommende mor til tvillinger frygter du måske, at du kommer til at købe dig fattig i bleer, og med god grund. Det kan nemlig være meget dyrt at skulle købe bleer til familiens mindste, hvorfor mange forældre er begyndt at gå over til de smarte stofbleer. Det er måske ikke den mest praktiske løsning, idet der er meget rengøring forbundet med at bruge stofbleer. Til gengæld kan man spare rigtig mange penge, idet en stofble kan bruges igen og igen.

Katvig er en af de producenter, som har specialiseret sig i at levere stofbleer til prisbevidste og kvalitetsbevidste forældre. Du kan opleve deres udvalg af stofbleer her.

Se dine børn som to individer

Dine børn ligner måske hinanden udefra set, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er ens på alle punkter. I takt med at de bliver større, vil du erfare, at deres behov, interesser og styrker er meget forskellige. Det er helt naturligt og derfor ikke noget, man bør forsøge at ændre på. Det er generelt vigtigt, at man ser sine børn som to individer. Du har gjort det godt, hvis begge dine børn trives.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *