Følg os

Sundhed

Gode råd til dig med blødningsforstyrrelser

Bange kvinde

Oplever du ofte blødningsforstyrrelser, kan det skyldes mangel på jern. Vi anbefaler i alle henseender, at du i første omgang går til egen læge for at finde kilden til problemet og derefter en løsning.

Dog kan én af årsagerne sagtens skyldes mangel på jern i kroppen, og af denne grund kan din krop ikke danne de ellers regelmæssige blødninger.

Kraftig menstruation kan medføre jernmangel

Som kvinde kan det være nødvendigt at tilføre jerntabletter til den daglige kost, idet hård fysisk træning og menstruation kan give anledning til jernmangel i kroppen. Er man ikke opmærksom på dette, kan det medføre blødningsforstyrrelser for kvinden, hvilket der skal tages affære på.

Jerntabletter, såfremt det er anbefalet af din læge, kan være med til at genopbygge det optimale niveau af jern i kroppen, således at du fortsat kan træne og lade din krop udstå fysiske prøver. Du kan hos kosttilskudguiden.dk læse meget mere om disse jerntabletter.

Hvorfor er jern så vigtigt?

Jernet i blodet er helt essentielt for, at specielt sportsudøvere kan blive ved med at dyrke sport på højt plan. Jernet i blodet er med til at binde den nødvendige mængde ilt til de enkelte blodlegemer og derfra føre dem rundt til resten af kroppen, efter at lungerne har optaget ilten. Denne funktion er helt essentiel for, at du kan blive ved med at dyrke din sport uden større komplikationer. Det er så at sige et kredsløb, der skal holdes i gang konstant, og lider du af jernmangel, vil du typisk opleve hovedpine, dalende energi og i mange tilfælde også blødningsforstyrrelser.

Hvordan undgår jeg at lide af jernmangel?

Dette spørgsmål bliver vi ofte stillet, og det kan siges helt simpelt. Hold øje med, om din fysiske udholdenhed forbliver den samme, og om du i en periode oplever hovedpine i højere grad end normalt.

For kvinder gælder det om at holde øje med, om de månedlige blødninger forløber regelmæssigt. Skulle dette ikke være tilfældet, anbefaler vi naturligvis at søge egen læge og få de nødvendige svar med herfra. Efterfølgende kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for at afprøve særlige jerntabletter, der har til formål at opretholde det naturlige niveau af jern i kroppen.

Det er dog altid vigtigt at rådføre sig med sin læge om, hvor lang tid disse tabletter skal indgå i kosten, da det kan variere fra person til person. Har jerntabletterne hjulpet, vil du opleve et øget energiniveau i din træning og højst sandsynligt formindsket hovedpine. Som kvinde vil du også opleve en tiltrængt regelmæssighed i dine blødninger.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *