Følg os

Bolig

Gode grunde til at købe lamper med lysdæmpning

Pære

Der er mange overvejelser, du bør gøre dig, når du skal købe nye lamper. Et af de aspekter, der skal tages op til overvejelse er, hvorvidt de skal være dæmpbare.

I denne sammenhæng er det naturligvis vigtigt at påpege, at det er individuelt, hvorvidt man anser dette som værende nødvendigt eller ej. Rigtig mange er dog ikke klar over, hvor mange fordele det fører med sig at have lamper med lysdæmpning.

Belysningen skaber stemningen

En af de klare årsager til, at du bør vælge dæmpbare lamper, f.eks. en væglampe med lysdæmper, er, at det er belysningen, der skaber stemningen. Uden muligheden for at dæmpe lyset kan det være svært at skabe den rette stemning i nogle situationer.

Eksempelvis er det en fordel at kunne skabe en hyggelig stemning, hvis du skal se en film med din partner eller med familien. Man kan naturligvis slukke lyset helt, men som regel vil man også gerne kunne se og begå sig i lokalet.

Netop derfor er det blevet populært med lysdæmpere, da man får mulighed for at skabe den ønskede stemning, uden at det bliver problematisk.

Giver besparelser på strømregningen

En anden betydelig fordel ved at have en pære, der kan dæmpes er, at du kan spare på strømmen. Derfor kan det i mange tilfælde tjene sig selv hjem at investere i en moderne lysdæmper eller i en pære med indbygget lysdæmpning.

Det er svært at sige, hvor meget man kan forvente at spare, da der er flere faktorer, der har betydning for dette. Størrelsen på din besparelse er dog især afhængig af den valgte dæmpningsgrad, da dette kan variere en del.

Desuden er der også mange forskellige lamper med lysdæmpere på markedet, som alle er af en varierende kvalitet. Af denne grund er det også vigtigt, at man er opmærksom på, at det ikke er alle, der kan bryste sig af en lige god besparelse.

Er gode i soveværelset

Er du typen, der godt kan lide at læse lidt i en bog eller se et afsnit af din yndlingsserie, inden det er tid til at sove? I så fald kan det også være en god idé med lamper med integreret lysdæmper i soveværelset.

Ved at have dette til rådighed er det nemlig muligt at dæmpe lyset i løbet af aftenen. Det kan have en fordel i forhold til, hvor let du falder i søvn. Det er især en fordel, hvis du er glad for at se fjernsyn, inden du skal sove.

I forhold til læsning er det dog en smagssag, da der også er nogen, der foretrækker at have et skarpt og fokuseret lys, da de ellers har svært ved at se, hvad de læser.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *