Følg os

Gæsteindlæg

Gæsteindlæg: Island – For den aktive familie

Island

– Gæsteindlæg af Annette Nielsen (@byannette.dk / byannette.dk)

Som familie har vi besøgt Island 2 gange – begge gange har det været med sne og kulde.
Island er den slags ø man skal besøge, den slags natur man skal se og den slags befolkning man skal bruge tiden på at møde, hilse på og bare… opleve.

Island byder på SÅ meget mere end den blå lagune ( som jeg forøvrigt aldrig har været i) da vi simpelthen ikke har haft tiden eller planerne om det, da vi besøgte øen.
Der findes SÅ mange lokale badeområder, der er opvarmet af den termiske undergrund – at den blå lagune blandt de lokale i områder omtales som ”den blå suppegryde med turister”
…. Det er tanker jeg tager med mig, når vi vælger at besøge en destination igen.

Island – oplev den smukkeste natur!

Hvorfor skal du så bevæge dig mod nord – ud på en lille ø, hvor alle kender alle?
For naturen! Du skal efter min overbevisning og anbefaling, finde dig den bedst behagelige flybillet direkte til Keflavík, lej dig en bil der er stor nok til turen-  og kom ud i naturen.
Du vil opleve en HEL anden verden – på alle 4 dele af øen Island, vil du opleve forskellige typer af natur.

Den Blå Lagune

 • Den termiske aktivitet i jorden får steder til at syde – boble og lugte, rigtig mange steder på klippesiderne kan du pludselig se en lille sky stå op af siden, det er undergrunden der bobler af aktivitet.
  Du vil opleve en større ansamling af termisk aktivitet i udkanten af Reykjavik – gejseren Geysir oser og tordner mod himlen hvert 3-6. minut, hvor du kan få fornøjelsen af et varmt brusebad, hvis du står det forkerte sted… oftest til stor underholdning for de andre der også kigger med.
 • Gletsjer aktivitet – på Island vil du finde nogle af Europas største gletsjere, det betyder muligheder for vandreture på kanten af gletsjeren året rundt.
  Blandt andet på Snæfellsjökull som vi har besøgt. Det er så stor en oplevelse, at se den havblå – men krystalklare – is rundt om en.
 • Vandfaldene – Island er fyldt med vandfald, på øen hele vejen rundt vil du opleve store som små vandfald. Du kan naturligvis se en del af dem i ”den gyldne cirkel” hvor blandt andet det største på Island findes – Gullfoss.
  MEN! Tag den lejede bil og opdag øen.. du vil se det ene fine vandfald efter det andet, det er med garanti.
 • Snorkling i Silfra-søen er et must ! Jeg ELSKER området omkring Silfra. Lige D E R finder du et fladt stykke af Island, du kan se så langt du lyster – og så dybt! For Silfra består af glasklart smeltevand fra gletsjeren Langjökull og former sig lige mellem 2 kontinentalplader.
  Det giver dig en uendelig sigtbarhed og STOR oplevelse i vandet.
  Vi oplevede desværre i april 2018, at Silfra er blevet ”opdaget” og meget mere besøgt af turister … så skal du have glæden af denne perle, så kom afsted !

Det er blot nogle af de råd, jeg vil give dig, der overvejer Island som destination.  Du vil få oplevelser, natur og masser af lokal kærlighed at føle.
Når du lejer en bil på Island, kan du desuden ofte leje WiFi med i bilen – så er der ubegrænset forbrug og signalet på øen er ikke at klage over.
Vi lejede i 2018 bil hos Lotus, der er et lokalt udlejningsfirma, hvor WiFi var en fin mulighed i udlejningsbilerne.

Hvis du har fået mod på at besøge øen, kan du i hvert fald få inspiration fra vores seneste tur på min blog og på min Instragram profil, hvor du finder billeder fra Island turen – og andre oplevelser vi har i verden. Har du selv en rejseglad Instagram profil, må du meget gerne give et hint, måske vi skal følges ud i verden – på nye oplevelser.

Rejs – oplev verden – og del de gode øjeblikke med resten af verden.

Følg skribenten på Instagram (@byannette.dk)

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *