Følg os

Gæsteindlæg

Gæsteindlæg: 3 årsager til, at din foundation ikke holder

Foundation

– Gæsteindlæg af Henriette Petersen (@henniluv)

1. Du bruger ikke en primer

Med den rigtige primer kan du forlænge din makeups levetid. En god silikonebaseret primer er ideel til en fedtet hud, da den er med til at skabe en barriere mellem olien fra din hud og din foundation. En silikonebaseret primer er også med til at gøre din hud mere ensartet og kan gøre dine porrer mindre synlige.

Har du tør hud, kan en fugtgivende primer eller dagcreme gøre underværker – tør hud, der flager, er ikke en god kombination med foundation. Prøv med The Body Shops ’Instablur’ primer. Det er en silikonebaseret primer, der fungerer godt på både tør og fedtet hud, og en lille smule rækker meget langt! Start altid med et nyvasket, rent ansigt inden du påfører makeup. Døjer du med tør hud, er det en god ide at skrubbe dit ansigt med en skånsom scrub-creme, så du fjerner død hud, inden du lægger makeup. Dermed minimerer du risikoen for at få flager i løbet af dagen og du har en mere jævn overfalde at arbejde med. Prøv Plaisir ’exfoliating face scrub’ fra Matas eller brug forsigtigt en fugtig, lun vaskeklud i cirkulære bevægelser.

Køb her: https://www.matas.dk/

Start med at rense huden først, så påfører du din dagcreme og giver den 10 minutter til at trænge ind. Herefter kan du bruge din primer – sørg for forsigtigt at presse den ind i din hud, så den ikke bare ligger på overfladen – så kan du lægge din foundation ovenpå. Brug ikke for meget primer, da det kan gøre din hud for glat og gøre det svært for makeuppen at gribe fat.

Foundation makeup

2. Du bruger en foundation, der ikke enes med din primer eller dagcreme

Olie og vand skiller: bruger du en foundation, der er vandbaseret, men en primer, der er oliebaseret vil de to ikke arbejde godt sammen. Det samme gælder med silikone og olie – det er et no go. Hvis du kigger bag på din primer eller foundation, vil den første ingrediens i oversigten være det, der udgør størstedelen af formularen. Er den primære ingrediens i din foundation olie, hvor den primære ingrediens i din primer er vand, kan du prøve at bytte din primer ud med en oliebaseret primer i stedet.

Køb her: https://www.matas.dk/

3. Du ’’setter’’ ikke din makeup

Bruger du flydende foundation eller concealer, er det vigtigt, at du ’’setter’’ det med en pudder. Har du fedtet hud og døjer med, at din hud skinner, er en matte pudder den største hjælp! Setter du ikke din makeup, er der intet, der stopper den fra at glide rundt på din hud og olierne fra dit ansigt vil hurtigere nedbryde din foundation. Hvis du døjer med tør hud, er det bedst at bruge en fugtgivende foundation, som du lader tørre et par minutter, inden du setter den. På denne måde undgår du at pudre unødvendigt, som ikke er godt for din tørre hud. Du kan derfor nøjes med at pudre de steder, hvor du har det største problem med, at din foundation ikke holder. Prøv Rimmels ’’Stay Matte’’ pudder. Der findes en ’transparent’ version, så du ikke ændrer farven på din foundation.

Køb her: https://www.matas.dk/rimmel-stay-matte-fast-pudder-001-transparent

Følg skribenten på Instagram (@henniluv)

 

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *