Følg os

Sundhed

Fem gode grunde til at indtage fiskeolie

Fiskeolie

Fiskeolie er et sundt tilskud til din daglige kost. Derfor er der også mange gode grunde til at indtage fiskeolie. Er du ikke overbevist om, hvorvidt det er en nødvendighed, så følger der herunder fem gode grunde.

1. Det er sundt for hjertet

Et regelmæssigt indtag af omega 3-fedtsyrer minimerer risikoen for hjertesygdomme. Flere undersøgelser har vist, at risikoen for et hjerteanfald bliver formindsket af et optimalt indtag af omega 3-fedtstyrer. Det gælder også hos patienter, som tidligere har været ramt.

2. Forebygger og lindrer leddegigt

Omega 3 har en række antiinflammatoriske egenskaber. Det ses bl.a. også hos hvidløg, ingefær og kål. Det er ensbetydende med, at det er med til at mindske mængden af inflammation i kroppen. Det er en særlig form for betændelsestilstand i kroppen. Det er også derfor leddegigt er en inflammatorisk sygdom.

3. Forebygger depression

Det er ikke alle, der er klar over det, men depression opstår tit samtidig med diverse former for inflammatoriske tilstande i kroppen. I og med, at fiskeolie virker antiinflammatorisk, så bidrager det også til forebyggelse af depression. Det er derfor også én af de klare fordele ved at indtage piller med fiskeolie.

4. Mindsker mængden af fedtstoffer i blodet

Det kan virke en kende absurd, at det er muligt at mindske mængden af fedtstoffer (kaldes for triglycerider) i blodet ved at indtage et fedtstof. Omega 3-fedtsyrer kan dog være med til at sænke den forholdsmæssige andel af fedtstoffer i blodet. Det er selvfølgelig også en fordel, der er værd at tage med.

5. Er vigtigt for hjernens udvikling og funktion

Din hjerne består af 60 % fedt. Derfor er gode fedtsyrer essentielle i forhold til at skulle stimulere hjernens udvikling og funktion. Der er flere forskere, der har sat forbindelse mellem fedtfattig kost og udvikling af demens og andre hjernesygdomme.

Derfor er omega 3-fedtstyrer et vigtigt indtag. Det er dog særligt vigtigt for børn, da deres hjerne udvikles meget i løbet af opvæksten. Det er også set, at tilskud i form af fiskeolie har været med til at reducere antal tilfælde af ADHD, angst og depression blandt børn.

Mange grunde til at indtage fiskeolie

Derfor er der mange gode grunde til at indtage naturlig fiskeolie som kosttilskud. Det er ikke blot noget, du selv bør gøre, men du bør ligeledes introducere dine børn for dette. Som angivet herover, så er fiskeolie nemlig særligt vigtigt for børn. Ergo er fiskeolie en god investering.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *