Følg os

Børn og unge

Få det meste ud af gymnasietiden

Skoleophold

Gymnasietiden er en tid, man kommer til at savne, lige så snart det er overstået, så det er vigtigt, at man allerede helt fra starten gør, hvad man kan for at få det bedste ud af det.

Det sociale fylder meget

Selvom man egentlig går i gymnasiet for at gøre det muligt at komme ind på en videregående uddannelse, fylder det sociale ligeså meget som det faglige. Det er derfor vigtigt, at man, for at få det meste ud af gymnasietiden, husker at prioritere det sociale lige så meget som det faglige. Tager man med til festerne, og ser man sine klassekammerater uden for skoletiden, vil gymnasietiden nemlig blive langt sjovere. Det bliver meget sjovere at gå i skole, hvis fællesskabet er godt i klassen, og hvis man har nogen at dele de tre år med.

Også i løbet af skoletiden kan man bruge sin tid på andet end at lære. Mange gymnasier har klubber, man kan deltage i, og der er altid brug for en hjælpende hånd til at snakke med kommende elever og være skolens ansigt udadtil til åbent hus og lignende arrangementer.

Husk også det faglige

Mens det sociale skal vægtes højt, er det faglige selvfølgelig også vigtigt at have styr på. Det er trods alt derfor, man er der. Vil du have noget ud af gymnasieårene, så du kan bruge dine fag og dine karakterer i fremtiden, bliver du nødt til at gøre dig umage med at følge med fagligt og lave dine ting.

Gymnasiet rummer dog mange lektier, afleveringer og eksaminer, og det kan for mange være svært at følge med. Man skal nå meget på kort tid, og man har selv ansvaret for sin læring. Dette kan være et stort spring fra folkeskolen, og derfor falder nogen af. Heldigvis er det let at få hjælp til gymnasiet mange steder fra, hvis man har behov for det. Både til normale lektier, til at læse op til eksamen og alt det indimellem.

Glem ikke at nyde det

Det kan være en hård kamp at komme gennem de 3 år i gymnasiet, men det er vigtigt, at man ikke kun fokuserer på, hvor hårdt det er, men også hvor fedt det er. Det er tre år, du aldrig vil få tilbage, og der sker rigtig meget i løbet af kort tid, så årene går hurtigt. Men selvom det går hurtigt, skal man huske at nyde det og at sætte pris på tre af de fedeste år af ens ungdom.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *