Følg os

Mode

Er dit ur gået i stykker? Sådan reparerer du det

Bekymret kvinde

Der er ikke noget mere irriterende, end når ens elskede ur går i stykker. Dette inkluderer som regel et besøg hos urmageren og dermed også en dyr regning. Dette behøver dog ikke længere at være tilfældet for dig, idet du sagtens selv kan stå for reparationen af dit ur. Det kræver ikke ret meget af dig, og det er i sidste ende det billigste alternativ. Hvis du kunne tænke dig at smide lidt penge efter værktøjssæt og reparation af ure, så gør du klogt i at læse med videre her.

Det har du brug for (når du skal reparere dit ur)

Du kan sagtens selv stå for reparationen af dit ur. Det eneste det kræver er en god portion tålmodighed og det helt rigtige værktøj – evt. i form af et komplet værktøjssæt. Sådanne værktøjssæt finder du i mange forskellige udgaver på nettet. Når du har erhvervet dig et sådant sæt, er du godt på vej til at få fikset dit ur en gang for alle.

Når du skal vælge det rigtige værktøjssæt, så er der naturligvis forskellige produkter at vælge mellem. Her er det vigtigt, at du ved nøjagtigt, hvad der er galt med dit ur. Er det for eksempel lænken, den er gal med, så er det naturligvis et lænkeværktøj, du har brug for. Er det derimod batteriet, der skal udskiftes, så bør du lede efter både batteri og et stykke værktøj, der kan åbne op for urets bagside.

Spørg de rigtige fagmænd til råds

Hvis du skulle blive i tvivl om, hvorledes dit ur skal repareres, er der et par muligheder, du kan prøve af, inden du afleverer det hos urmageren.

I første omgang kan du gå på nettet og finde ud af, hvad andre med samme problem har gjort. Her kan du for eksempel lægge vejen forbi sociale medier eller særlige fora, der måske kan besvare dine spørgsmål. Det kan også være, at der er et par videoer at finde på nettet, der udførligt viser, hvordan du skal gøre. Hvis ikke du kan finde svar på dine spørgsmål på nettet, kan du alternativt gå til din lokale urmager og spørge dig til råds. Det er ikke sikkert, at din urmager kan fortælle dig så meget, men hvis du er heldig, så har vedkommende måske nogle gode råd at give. Det vigtigste er, at du behandler dit ur med forsigtighed for at undgå, at det går mere i stykker. Hvis ikke førnævnte metoder kan hjælpe dig, må du indlevere dit ur hos din lokale urmager. Få gerne en fast pris på reparationen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *