Følg os

Karriere

Dette gør en firmafest perfekt

Firmafrokost

Fællesskabsfølelsen på arbejdspladsen er rigtig vigtig, og der er meget, man kan gøre for at forbedre netop denne følelse på arbejdspladsen. Firmafester er blot ét eksempel på sådan en løsning, og selvom det er noget, de fleste firmaer betragter som en tradition, så er det bestemt ikke noget, der skal vælges fra, fordi det er for traditionel en løsning. Men man hører både historier om gode og dårlige firmafester, så hvordan er det lige, at man stabler en god firmafest på benene? Det kan du læse mere om her, hvor du får nogle eksempler på, hvad man skal fokusere på for at skabe en perfekt firmafest.

Løft stemningen med god musik

Musikken er nok en af de vigtigste dele af enhver fest, og det gælder også for firmafesten. Det er nemlig musikken, der styrer stemningen, så det er vigtigt, at den er nøje udvalgt. Musikken har desuden til opgave at samle hele selskabet, og derfor skal playlisten bestå af nogle sange, de fleste kan synge med på. Her bliver man nødt til at kende gennemsnitsalderen for medarbejderne, da det har stor betydning for musiksmagen. Er der en stor variation i alderen hos medarbejderne, så sørg for at blande en masse forskellig musik, så der er noget for enhver smag.

Mad og drikkevarer

Mange firmafester starter med en god middag for alle medarbejderne. Er der for eksempel tale om en julefrokost, så er det oplagt, at der bliver serveret mad i rigtig julefrokost-ånd, inden festen for alvor går i gang. Holder man sommerfest, så er grillmad en god løsning. Til firmafesten skal der serveres meget mad, for at der er nok til alle medarbejderne, og derfor er det en god idé at få det leveret udefra. Mange cateringfirmaer tilbyder netop catering til firmafesten, så det ikke er noget, man selv skal bekymre sig om at få lavet.

Drikkevarerne spiller også en central rolle til firmafesten. Dem skal der være rigeligt af, da de skal holde hele aftenen, og det er godt med en god variation, så der er noget, til enhver smag. Drikkevarerne smager dog bedst, hvis de er kolde, så derfor skal der også købes masser af isterninger til festen. Hos istilfest.dk kan man købe isterninger i København og flere andre byer, så der er kort leveringstid, hvis man pludselig skulle løbe tør for is under festen og akut have brug for noget mere.

Hold med fordel festen uden for firmaet

Selvom man måske har nogle flotte – og gratis – lokaler til rådighed hjemme i firmaet, så er det ikke altid en god idé at holde firmafesten i firmaets egne lokaler. Det er nemlig de lokaler, alle medarbejderne befinder sig i hver dag, hele dagen og det kan derfor være svært at lægge arbejdet på hylden. At skubbe arbejdet til siden er netop meningen med at holde en firmafest. Sammenholdet mellem medarbejderne skulle nemlig meget gerne blive forbedret som følge af firmafesten, fordi medarbejderne får mulighed for at ses på en måde, der ikke er relateret til arbejdet. Det kan være svært at opnå, hvis medarbejderne næsten føler, at de er på arbejde.

Firmafesten bliver desuden langt mere interessant, hvis den bliver holdt et festligt og nyt sted. Det er derfor oplagt at leje et fedt lokale og holde firmafesten her i stedet for i de vante omgivelser på arbejdspladsen.

Underholdning

Hvis der bliver taget hul på firmafesten med en middag, så skal der efter middagen ske noget, der markerer overgangen mellem middagen og festen. Ellers kan det være svært at få gang i den festlige stemning. God underholdning hører hjemme til enhver firmafest, og er et af højdepunkterne ved firmafesten, hvis det er godt planlagt. Underholdningen kan bestå af et underholdende indslag fra én, der er inviteret udefra, eller det kan være en aktivitet, der involverer alle medarbejderne. Det vigtigste er, at det skal løfte stemningen og sætte gang i festen ved at få medarbejderne til at slå sig løs og trække på smilebåndene.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *