Følg os

Kærlighed

Derfor behøver du menneskelig kontakt

Glad mand og kvinde

Sundhedsstyrelsen siger det selv. Menneskelig kontakt er sundt og godt for os. Men hvordan kan det egentlig være? I tider som disse kan det være svært at få den intimitet, som man behøver, fordi en truende pandemi raser og gør verden til et farligt sted at færdes. Men vil det så sige, at det direkte er skadeligt, hvis vi er uden intimitet for længe? Vi kommer med svarene på dine fortvivlede spørgsmål her.

Menneskelig kontakt er sundt og godt

Hvis man tænker sig godt om, giver det god mening, at menneskelig kontakt og intimitet er sundt for os. Vi ved alle, hvordan et kram kan gøre underværker, hvis man er ked af det. Eller hvordan et blidt kærtegn kan kilde i hele kroppen og gøre en helt glad. Man kan næsten sige, at disse former for berøring er en del af vores fundamentale behov, ligesom mad og søvn er det. Vi er selvfølgelig alle forskellige og har derfor alle forskellige behov. Det gælder også, når det kommer til intimitet i sengen. Nogle er til blide kys, mens andre tænder på spanking. Uanset hvilken form for berøring du er til, skal du vide, at det er helt normalt at have brug for andre mennesker. Vi er trods alt inderst inde blot flokdyr.

Det er smertelindrende

Menneskelig kontakt og intimitet kan faktisk virke smertelindrende. Dog er der ikke helt enighed om præcis hvilke positive effekter, intimitet har på vores helbred. Visse undersøgelser viser dog alligevel, at intimitet kan give bedre søvn og mindske risikoen for diverse sygdomme. Ja det kan ligefrem være, at det er livsforlængende. Lige meget hvilke positive effekter det har, er det med garanti sundt og godt for os, hvis vi selvfølgelig føler os trygge i denne kontakt med andre mennesker.

Er det farligt at have lange perioder uden menneskelig kontakt?

Igen er det vigtigt at huske på, at vi mennesker er dybt forskellige. Det vil altså sige, at nogle mennesker kan gå i lange perioder uden kærlige kærtegn, hvor dette slet ikke er et problem for dem. Andre hungrer efter andre menneskers nærkontakt og kan ikke gå lige så længe uden dette. Det handler simpelthen om det enkelte menneskes behov og lyster. Hvis disse ikke bliver opfyldt, kan det gå ud over livskvaliteten. Dog vil de fleste nok mene, at det er ret rart med intimitet, og at det har en positiv effekt på humøret. Også selvom man måske ikke ligefrem går og mangler det i hverdagen.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *