Følg os

Sundhed

De mest almindelige hårproblemer blandt kvinder

Pleje af hår

Man kan næsten ikke tale om kvinder uden at komme ind på hår – og omvendt. Realiteten er nemlig den, at alle kvinder har en stor kærlighed til hår – i særdeleshed deres eget. Derfor er det ikke så mærkeligt, at mange kvinder bliver både kede af det, frustrerede og desperate, når de oplever diverse hårproblemer.

I dag har vi besluttet os for at skrive en artikel om de mest almindelige hårproblemer, hvor vi vil komme ind på, hvor udbredt problemerne er, og hvordan man løser dem på bedst mulig vis.

Fedtet hår

Fedtet hår er ingenlunde et ukendt fænomen – hverken blandt mænd eller kvinder. Faktisk oplever langt de fleste mennesker at have fedtet hår i kortere eller længere perioder. Ingen føler sig hverken tiltrækkende eller sexede med fedtet hår, hvorfor man helt naturligt vælger at afprøve forskellige metoder. Desværre er ikke alle metoder lige givende, hvorfor du efter adskillige behandlinger stadig kan kæmpe med fedtet hår, hvis du er uheldig.

Mange tror, at man får fedtet hår, fordi man bader for sjældent, men det kan faktisk også skyldes, at man vasker sit hår for ofte. Udfordringen er stor, men fortvivl ej; fedtet hår behandles med hårkur og shampoo. Det er bestemt ikke raketvidenskab.

Hårtab

Stort set alle kvinder deler en stor frygt; frygten for at tabe deres hår. Det er uden tvivl noget af det værste, som kan ske for en kvinde, uanset hvor forfængelig man måtte være. Hårtab er af en eller anden grund et stort tabu, hvorfor mange kvinder ikke søger hjælp, i frygt for hvad andre vil tænke. Omkring 30 % af alle kvinder oplever hårtab i nogen eller svær grad i løbet af livet. Derfor står du på ingen måde alene med dette.

Hårtab hos kvinder kan bl.a. skyldes graviditet, arv, stress og vitaminmangel. Uanset årsagen kan og bør man søge professionel hjælp. Du kan starte med at lægge vejen forbi lægen, som helt sikkert har nogle bud på, hvad du kan gøre.

Slidt hår

Slidt hår er ligeledes et stort problem for mange kvinder. Især kvinder med langt hår oplever dette. Det hænger helt naturligt sammen med, at langt hår er gammelt og derfor ikke er lige så stærkt og sundt som nyt hår. Løsningen kunne være at klippe sig korthåret, men det er selvfølgelig ikke et must. For at skabe et sundere hår kan du med god grund holde dig fra at bruge glattejern, føntørrer og elastikker, som alt sammen har en negativ indflydelse på hårets tilstand. I stedet bør du bruge proteinshampoo, serum, balsam og evt. en god proteinkur. Endvidere bør du undgå at vaske dit hår alt for tit. Der er ingen grund til at vaske det hver dag.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *