Følg os

Sundhed

De bedste vitaminer og mineraler for kvindekroppen

Kvinde tager piller

Er du også en kvinde, som går og leder efter de bedste vitaminer og mineraler til netop din krop? Der er nemlig stor forskel på, hvilke vitaminer og mineraler man skal have, når man er mand, og når man er kvinde. Læs med i artiklen her og bliv klogere på, hvilke vitaminer og mineraler, du som kvinde skal investere i. Du kan finde et stort udvalg af vitaminer og mineraler fra Solaray her.

Kalk til knoglerne

Når man begynder at gå i overgangsalderen, skal man gerne have en masse kalk til sine knogler som kvinde, da man i denne alder har nemmere ved at få knogleskørhed og svage knogler. Altså kan det som kvinde være en god ide at investere i nogle gode piller med kalk i, som kan forebygge netop dette. Det kan også være en god ide at forhøje sit indtag af fødevarer med kalk i, i denne periode af ens liv.

D-vitaminer for immunforsvaret

Når man er kvinde, kan det være ekstra godt at indtage lidt ekstra D-vitamin, da det bidrager til at styrke kroppens immunforsvar, kroppens knogler og den generelle funktion af musklerne, som også godt kan blive lidt svagere i overgangsalderen eller generelt bare, når man er kvinde. Så selvom man får masser af D-vitamin fra solens stråler, kan det være smart at tage lidt ekstra i form af en vitaminpille, så du ved, at du er dækket ind hele året rundt.

Til dig som gravid

Vidste du, at man faktisk skal have nogle specifikke vitaminer og mineraler, når man er gravid? Du skal for eksempel have ekstra folsyre i det første trimester, og du skal efter uge 10 gerne have ekstra jern, fordi din krop har så meget mere blod i kroppen, at der ikke altid er nok jern. Som gravid skal man også have mere vitamin D og kalk. Alt dette kan ofte fås i en multivitaminpille lavet specifikt til gravide, men nogle gange kan det også være godt at supplere denne multipille med nogle ekstra vitaminer og mineraler, hvis man ved, at man mangler nogle specifikke ting i ens kost.

Baldrian mod søvnbesvær

Har ud svært ved at sove om natten? Så kan det være, at du skal have en pille med baldrianroden i. Denne rod er nemlig med til at gøre dig mere sløv, så du på den måde kan sove bedre om natten. Det er især godt for kvinder i overgangsalderen, hvor søvnen bliver sværere at få. Samtidig er baldrian god mod uro i kroppen, og derfor kan det være godt, hvis du har lidt mange bekymringer i hverdagen (som kvinder desværre har en tendens til). Midlet kan også være godt inden en stor præsentation på arbejdet, hvor du skal slappe lidt af og være rolig.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *