Følg os

Sundhed

Cykling kan være med til at forebygge stress

Hovedpine

Danmark er et land, hvor vi er helt vilde med cykling. Cyklen er et foretrukket transportmiddel – både i forhold til at komme fra a til b – men også som træning. Det er især i de større byer, hvor cyklen er meget populær, eftersom det er nemmere at komme frem sådan, da vi har misundelsesværdige gode cykelforhold i Danmark.

Faktisk er Danmark et land, hvor rigtig mange internationalt skeler til, for at blive inspireret af den cykelkultur som vi har skabt herhjemme.

Som samfund er man bevidst med de mange fordele ved cykling, hvorfor man prøver at gøre det populært.

Det kræver både at man som land skaber nogle forhold der er attraktive for cyklisterne, men også at der sættes fokus på det udbytte man som cyklist har af at vælge cyklen.

Ligeledes fungerer det også altid godt, hvis virksomhederne sætter fokus på motionen. Man ved gennem forskning, at motion har en positiv effekt på ens medarbejdertrivsel.

Cykling som motionsform

Det er ikke kun godt for din motion at anvende cyklen. Det hjælper nemlig også på det mentale helbred. Det giver mere overskud i hverdagen, og er dermed også stressforebyggende. Stress er et stort problem, men man kan selv være med til at forebygge at det opstår.

Ofte handler det om at man har for mange ting mellem øerne. Og at have travlt, behøver heller ikke at være en dårlig ting. Det er bare vigtigt, at man kan skelne mellem positiv og negativ stress

Positiv stress er der hvor man trives i at have travlt, og glæder sig til at stå op om morgenen for at gå på arbejde. Negativ stress er hvis man modsat ikke glæder sig, men i stedet sætter undskyldninger op for sig selv, og har en dårlig fornemmelse i maven.

Føler man en negativ stress, er det vigtigt at man stopper op og lytter til sin krop. Det er ofte kvinder som er bedst til dette, hvor man mænd måske mere ignorerer følelsen og blot fortsætter med at køre på i et for højt tempo. Dette er meget risikabelt, da stress er en meget alvorlig sygdom.

Find din cykel online

Har du endnu ikke ny cykel, eller er den gamle blevet for slidt, er det måske værd at tage et kig på en ny cykel. Der kan efterhånden fås rigtig mange forskellige slags modeller på markedet, hvilket også gør at der en noget til enhver smag.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme afsted.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *