Følg os

Kærlighed

10 gode råd til at styrke parforholdet i sommervarmen

Par hygger på stranden

Et parforhold kan nogle gange være svært at få til at fungere optimalt for begge parter, og derfor giver mange op efter gentagne konflikter og udfordringer. Især sommerperioden kan være hård for parforholdet. Men hvis vi undervejs giver kærligheden den plads den fortjener – så har vi en langt bedre mulighed for at skabe et stærkt bånd til vores partner og et langt mere velfungerende parforhold. Derfor er her 10 gode tips, som hjælper jer til at styrke parforholdet. 

Tiden

Mange pligter og opgaver i hverdagen tager meget af vores tid. Når vi både skal arbejde, passe børn, se venner og familie og vi samtidige har en masse praktiske opgaver der skal tages hånd om, så kan det tit gå udover den tid vi bruger på parforholdet. Men det er ufattelig vigtig at prioritere tid til hinanden og tid til parforholdet. Derfor er det en god idé at aftale ”kærestetid” hvor børnene bliver passet og I har tid og ro til at pleje parforholdet og hinanden.

Gør noget godt for partneren

Vi glemmer ofte at glæde og overraske vores partner – i hvert fald i hverdagen. Det, at give en lille gave eller en kærlig overraskelse til partneren på en helt almindelig hverdag, kan glæde din partner langt mere end vi ofte tror. Det kan også være andre små ting som at skrive en sms, kysse farvel eller goddag når du kommer og går, eller at fortælle din partner hvorfor du stadig er glad for at I er sammen. Selv helt små ting kan gøre en stor forskel.

Bevar interessen

Vis at du er interesseret i din partners liv og det der optager din partner. Du kan få masser af viden ved at stille spørgsmål og lytte til det din partner fortæller. Hvis du i en periode forsøger denne strategi, hvor du fokuserer på at lytte og have god kontakt, vil din partner automatisk føle sig mere forbundet til dig – og det virker som en saltvandsindsprøjtning for parforholdet.

Bring ikke tidligere konflikter ind i skænderier

Der kommer sjældent noget godt ud af at tage tidligere konflikter og udfordringer op i krisesituationer – især ikke diskussioner I for længst har lagt på hylden. Mange gange kan vi komme til at bruge gammel ammunition, også selv om samtalen slet ikke har noget med emnet at gøre – simpelthen for at ramme hinanden. Prøv i stedet at holde dig på sporet og bevar fokus på den konkrete konflikt. Hvis du vil vide mere om at håndtere konflikter i parforholdet er her en god artikel om emnet.

Fokusér på det, du selv kan ændre

I vi diskuterer eller har konflikter med vores partner, har vi ofte en tendens til at ville overbevise den anden om at vi har ret og at vores synspunkt er det rigtige. Når begge parter kommunikerer på den måde, er det svært at komme til enighed eller løse konflikter, da vi ikke rigtig lytter til hinanden. Men ting der giver konflikter skyldes meget sjælden kun den ene part. Derfor er det en god idé at lytte til din partner og fokusere på det du kan ændre, i stedet for at bebrejde eller skyde skylden på din partner. Du kan læse en artikel om god kommunikation i parforhold her.

Hav fysisk kontakt

Sommeren er en dejlig og lys tid. Det kan passende udnyttes til at komme i bedre kontakt med hinanden. Sæt tid at til at kramme, kysse og røre ved hinanden, og forsøg gerne at lægge op til sex – også selvom din partner måske afviser dig. Prioriterer nærhed, berøring og hinanden også selvom lysten måske ikke altid er stor – det er nemlig en vigtig ting for at udvikle parforholdet og vise at I virkelig elsker hinanden.

Del din sårbarhed

Undlad at skyde skylden på din partner hvis du er sur, frustreret eller i dårligt humør. Bag vores humør ligger ofte en følelse af ikke at blive forstået, hørt, lyttet til eller en generel usikkerhed. Dette kan ofte komme op til overfladen gennem aggressiv adfærd. Men prøv i stadet at tale samme og fortælle hinanden om de ting I savner eller gerne vil have var anderledes. Tal ud fra dig selv og dine egne følelser.

Bevar fokus på det gode i parforholdet

Et parforhold skal plejes og det kan ofte være svært at få tingene til at fungere. Det kan gøres os nedtrykte i perioder og nogle gange kan vi slet ikke se det gode i vores parforhold. Det kan skabe en masse negative tanker omkring vores parforhold og vores partner, og der skader parforholdet. Prøv at lave en liste over alle de gode ting din partner gør – det kan nemlig hjælpe til at bevare fokus på det positive, i svære tider.

Sæt din partner i fokus

Vi har ofte en tendens til at fokusere på os selv og hvad vi selv har brug for. I stedet for at mærke efter, hvad du har brug for, kan du spørge dig selv – og din partner – hvad hun eller han har brug for. Din partners liv er i dine hænder, og din måde at være på har afgørende betydning for, om hun eller han trives i livet.

Få inspiration til forholdet

Find noget spændende læsning om parforhold I kan læse sammen. Det kan være en god bog eller nogle interessante artikler på nettet eller måske en podcast. Helst noget I kan undersøge sammen, så I begge tilegner jer ny viden om parforholdet.

Hvis du oplever at I har svært ved at få parforholdet til at fungere, kan vi anbefale at gå i parterapi. Hvis du vil vide mere om parterapi kan vi anbefale denne store guide til parterapi. Den forklarer i dybden hvordan parterapi fungerer og hvad I kan få ud af et terapiforløb. Du kan også sende dette link til din kæreste, hvis du godt kunne tænke dig flere komplimenter og blomster.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *