Følg os

Børn og unge Sundhed

Tips til at beskytte dit barn mod solens skadelige stråler

Mor og børn på stranden

Står I og skal afsted på en ferie, hvor solens stråler er skarpere end de stråler, som vi er vant til i Danmark, så er det en rigtig god idé at tænke over, hvordan du kan beskytte dit barn på bedst mulig vis mod solens skadelige stråler. Det er nemlig uhyre vigtigt at passe på huden, og især på vores børn, hvor huden godt kan være ekstra sart.

Vi vil herunder gennemgå nogle af vores bedste tips og tricks til, hvordan du beskytter dit barn mod UV-stråling. Derudover vil vi også slutte af med et tip om, hvordan du anskaffer dig tingene, uden at du skal stresse rundt i byens butikker dagen lang.

UV badetøj er et kæmpe hit over hele verden

En af de nyere opfindelser, som du med rette kan gøre brug af allerede nu, er uv badetøj til børn. Det er nemlig ualmindeligt smart, at UV-beskyttelsen kan komme fra tøjet, da det ofte kan være en større opgave at få smurt solcreme på barnets krop. Derudover kan det være svært at vide, hvor lang tid en solcreme holder, medmindre man køber en creme af høj kvalitet fra eksempelvis apoteket.

Køb solcreme af høj kvalitet

Vi var kort inde at vende dette produkt i sektionen ovenfor. Solcreme af høj kvalitet er naturligvis et must, når du skal have dit barn med til et sted, hvor huden er udsat for solens stråler. Køb gerne en solcreme på et apotek eller hos en anden forhandler, der kan stå inde for kvaliteten. Derudover kan du med rette lede efter de solcremer, der er specielt velegnet til børn. Vær endvidere opmærksom på, at solcremen skal være vandfast.

Det hele kan handles på nettet

Som lovet i indledningen, så ville vi komme ind på, hvordan du nemt og hurtigt kan klare købene af ovenstående produkter. På nettet kan du nemlig finde langt det meste til ganske fair priser. Har du derfor ikke tid til at rende i butikker fra morgen til aften, så anbefaler vi, at du leder efter varerne online.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Børn og unge

Skal dit barn konfirmeres i år? Sådan får du styr på alt det praktiske

Pyntet bord

Som mor til en snarlig konfirmand går du en travl tid i møde. Du skal nemlig, medmindre du har en meget struktureret og kreativ partner, stå for det meste af planlægningen. Det kan være yderst tidskrævende, hvorfor du bør starte i god tid. I dag vil vi hjælpe dig med at planlægge den absolut bedste konfirmationsfest for din søn eller datter.

Da det er dit barns store dag og ikke din, skal du selvfølgelig tage ham eller hende med på råd. Dit barn har helt sikkert nogle helt klare præferencer mht. mad, borddækning m.v.

Den forenklede huskeliste

Det er mere end bare svært at bevare overblikket over de mange praktiske opgaver uden en huskeliste. Derfor anbefaler vi dig at få den lavet som det første. Da vi gerne vil hjælpe dig et skridt i den rigtige retning, har vi udarbejdet en kort huskeliste, som du skal være meget velkommen til at bruge og arbejde videre på. Huskelisten består af følgende punkter:

 • Udarbejd en gæsteliste i samråd med konfirmanden
 • Skriv og send invitationer (gør det evt. digitalt)
 • Find og bestil et selskabslokale
 • Indhent tilbud på mad (Kokkekompagniet kan hjælpe – klik her)
 • Arrangér underholdning af den ene eller anden art
 • Find og bestil tøj til konfirmanden
 • Skriv en sang og / eller tale
 • Planlæg borddækning
 • Send takkekort ud til alle gæsterne

Ovenstående liste er ganske rigtigt ikke komplet, men vi har da nævnt de vigtigste opgaver i forbindelse med planlægningen af en konfirmationsfest.

Nogle af punkterne betyder formentlig mere for konfirmanden end andre. Det er især vigtigt, at der bliver serveret mad, som behager såvel de yngre som de ældre gæster. Man går som regel aldrig helt galt i byen med en stor konfirmationsbuffet, hvor gæsterne kan sætte tænderne i alt fra laks og rejesalat til rosastegt kalv og blomkålssalat. Man kan typisk få lov til at skræddersy sin egen menu, hvilket man med fordel kan benytte sig af.

Læs mere

Børn og unge

Sådan køber du legetøj med god samvittighed

Mor og datter

Som mor ønsker du helt naturligt det bedste for dit barn. Derfor tøver du selvfølgelig ikke med at forkæle din lille guldklump med legetøj af forskellig art.

Foruden at tage højde for dit barns alder og din økonomi bør du også have miljøet med i tankerne, når du shopper legetøj. Der er nemlig noget legetøj, som belaster miljøet mere end andet. Netop dét sætter vi fokus på i denne artikel, som skal handle om at handle miljøvenligt legetøj. Fortsæt læsningen og bliv klogere på hvordan du gør miljøet en stor tjeneste.

legebyen_dk

Miljøvenligt fremstillet legetøj vinder frem i disse år

I en tid hvor der tales meget om miljø og sundhed, er det ikke så besynderligt, at miljøvenligt fremstillet legetøj vinder frem. Alle har nemlig et ansvar for miljøet.

Som mor har du rig mulighed for at skåne miljøet. Det kan du ikke kun gøre ved at købe bæredygtigt legetøj, men også ved at købe stofbleer i stedet for almindelige bleer. Man skal nemlig – set fra miljøentusiastens briller – forsøge at genbruge så meget som muligt.

Det kan umiddelbart være svært at vurdere, om legetøj er fremstillet af genanvendelige materialer eller ej. Derfor er man nødt til at dykke ned i produktbeskrivelserne og evt. spørge ind til materialerne i tvivlstilfælde. Du kan også blot vælge at købe legetøj fra et af de brands, som er kendt for at gøre en stor indsats for miljøet.

Dantoy BIOplastic

Dantoy BIOplastic er en spritny serie af miljøvenligt fremstillet legetøj i alverdens flotte farver. Det særlige ved dette legetøj er, at det er fremstillet af sukkerrør, som egner sig til genanvendelse. Sukkerrør er nemlig et vedvarende råmateriale – i modsætning til plastik. Det er takket være denne nye serie muligt at storshoppe legetøj uden at skulle døje med dårlig samvittighed. Legetøjet kan nemlig genbruges 100 % efter kassering. Det er meget unikt.

Dantoy BIOplastic serien forhandles hos legebyen.dk, som sælger alt til børn i en bred aldersgruppe. Du bør foruden deres bæredygtige legetøj tage et kig på deres unikke udvalg af børnemøbler, sportsprodukter m.v. Der er rig mulighed for at gøre en god handel på legetøj hos denne danske forhandler.

Læs mere

Børn og unge

Hvad giver man en nybagt mor i gave?

Gave

En nybagt mor fortjener alt den opmærksomhed, kærlighed og forkælelse, som hun overhovedet kan få. Fælles for alle nybagte mødre er, at de har gennemlevet en hård og følelsesladet tid, hvorfor de fortjener at blive nusset lidt ekstra om.

Er du søster, ven, kollega eller far til en nybagt mor, skal du på udkig efter en passende gave til hende. Mangler du gode gaveidéer? Så sæt dig til rette og nyd vores mange interessante idéer.

Gaver til moderen

Den nybagte mor har allerede fået det mest værdifulde i verden – et barn. Dermed ikke sagt, at hun ikke vil blive glad for en lille gave udvalgt specielt til hende. Skal du gøre hende glad, så kan du med fordel overveje en af følgende gaveidéer:

 • Gavekort til en kropsbehandling (for eksempel massage)
 • Gavekort på en cafétur
 • Smykker
 • Blomster og chokolade (det sikre valg)
 • Nyt til hjemmet

Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser for, hvad man kan give en kvinde, som lige har født. Brug din fantasi og vælg en gave, som du er overbevist om vil vække glæde og taknemmelighed.

Legetøj

Gaver til barnet

Du kan ved at købe ting til barnet glæde både barnet og moderen. Det må siges at være en win-win situation, men hvad skal man købe til et nyfødt barn? Det afhænger først og fremmest af, hvad barnet mangler. Nogle forældre køber jo alt, lige fra tøj og udstyr til møbler, lang tid inden fødslen. Dog kan man næsten altid bruge lidt ekstra legetøj, bøger, pusleposer m.v. Alle disse ting kan købes her: https://loukrudt.dk/ (dansk forhandler)

Herunder kommer vi med vores absolut bedste gaveidéer til barnet:

 • Sutter
 • Uroer
 • Pusleposer (køb med fordel et sæt)
 • Opbevaringsposer (til legetøj)
 • Stofbleer

Som du måske kan fornemme, er der muligheder nok. Det skulle dermed være muligt at finde en passende gave til barnet. Spørg evt. moderen, hvad de mangler til barnet.

 

Læs mere

Børn og unge

Gæsteindlæg: Stiller du (også) dit barn for mange spørgsmål?

Opdragelse

– Gæsteindlæg af Rikke B. Amdisen (@ciha_rikke / ciha.dk)

Den fejl tror jeg mange forældre laver. Børn bliver bombarderet med spørgsmål gennem hele dagen.

”Hvem har du leget med i børnehaven?”

”Hvad legede I?”

”Kan du lige fortælle mormor, hvem der så en traktor i går?”

”Hvad vil du have at spise?”

”Vil du have mere mælk?”

Kan du kende dig selv? Kan du høre, at alle svarene faktisk bare er ét ord – ja eller nej.

Det lægger ikke op til samtale, som jo er noget af dét, der styrker sproget og kommunikationsevnerne.

Alle kan være trætte eller have en off-day – både børn og forældre. Og det er helt okay. Alligevel bliver du her i indlægget lidt klogere på det der med spørgsmål samt et par gode råd og værktøjer. 

Spørgsmålstyper 

Forud for at I kan have en samtale, er det vigtigt, at barnet kan tage sin tur. Dette lærer børn allerede fra de er spæd. Men hvis barnet har svært ved det, kan du give det et vink via dit ansigtsudtryk og kropssprog. Du kan for eksempel:

 • Læne dig frem for at vise, at du er parat til at lytte, hvad barnet vil sige
 • Spær øjnene op med forventning og løft øjenbrynene
 • Smil og nik med hovedet for at opmuntre
 • Vent gerne 10 – ja måske 15 – sekunder på at barnet kommer med sit udspil

Stil spørgsmål der holder samtalen i gang

Det er ikke forkert at stille spørgsmål, men nogle spørgsmål ligger mere op til dialog end andre. Vi voksne bliver utrygge og pinlige, hvis der er for længe stilhed i en samtale, og helt instinktivt udfylder vi stilheden. Det skal vi lære os selv, at vi ikke må blandt børn. 

Al begyndelse er svær. Har du brug for helt konkret hjælp til at komme i gang?

Disse tre bøger guider dig til, hvordan du kommer i god dialog med barnet, og hvilke spørgsmål du kan stille, for at få gang i en god samtale. Bøgerne nedenfor handler mest om emner eller ting, som børnene allerede har oplevet – eller oplever – i hverdagen:

Krible krable rim (149 kr.)
Den store snikke snakke bog (149 kr.)
Den lille bog om store følelser (99 kr.) 

Først oplevelse – så forståelse – og så kommer ordene til sidst ud af munden på de kære små. 

Samtaler med børn

Konsekvenserne ved for mange spørgsmål

Når du stiller spørgsmål, støtter du dit barn til at tage sin tur i samtalen. Men hvis du presser barnet, stopper samtalen.

Mange forældre stiller deres børn mange spørgsmål for at få en reaktion. Og det er helt almindeligt. Men de mange spørgsmål kan blokere barnets deltagelse i samtalen og dermed begrænse input af nye ord til ordforrådet samt læring om kommunikation med andre.

Her er et par vigtige huskeregler. Du skal:

 • Undgå at stille for mange spørgsmål lige efter hinanden
 • Give barnet tid nok til at besvare spørgsmålet (10-15 sekunder)
 • Lade være med at afprøve dit barns viden
 • Ikke stille spørgsmål, som er for svære at svare på
 • Ikke stille spørgsmål, som ikke har noget at gøre med det, der interesserer dit barn lige nu
 • Ikke stille dumme spørgsmål, der besvarer sig selv
 • Stille reelle spørgsmål

Prøv at lave dit spørgsmål om til en konstatering

Vi er forældre til to hørehæmmede piger og en strategi, vi særligt bruger, er at lave vores spørgsmål om til konstateringer / kommentarer.

Spørgsmål        

Hvad er det? Er det en dukke?
Det er vel nok en stor bil, synes du ikke?
Kan du lide din aftensmad?

Konstatering / kommentar

Hej dukke! Ae-ae
Sikke en stor bil

Mmmm! Lækker aftensmad

Som børnene blev ældre, byggede vi så spørgsmål på kommentarerne. Så vi startede en spændende samtale med en konstatering og et efterfølgende relevant spørgsmål. Her følger vi barnets interesse, og det er barnet, der kommer med udspillet.

Børn og tale

Billedet her er et eksempel på hvordan man, ud fra barnets udspil, kan sammensætte en konstatering og et relevant spørgsmål.

Her får barnet også mange gentagelser, som styrker ordforrådet.

Kilde: To skal der til – sprog og tale af Jan Pepper & Elaine Weitzman s. 65

Nu hvor vores børn er knap 3 og 4 år, bruger jeg rigtig mange kommentarer. Det kan være, mens vi leger eller for eksempel laver aftensmad. Når vi er i noget, som har deres interesse, har de en naturlig lyst til at kommunikere og komme med deres egne fortællinger, og vi har samtaler med mange turtagninger. Men inden vi kom hertil, har vi været omhyggelige med de spørgsmål, vi har stillet vores børn, og vi har fulgt de huskeregler, som nævnt i indlægget her

Inspiration fra To skal der til – sprog og tale af Jan Pepper & Elaine Weitzman. En praktisk vejledning for forældre til børn med forsinket sprogudvikling 2007. Kapitel 4: Hold samspillet i gang ved at medvirke efter tur.  

Indlæg skrevet af Rikke Amdisen, Mor til to hørehæmmede piger, som er opereret med en kunstig hørelse. På hendes blog deler hun ud om hverdagen med høretab, børns sprog og tips til at styrke sproget gennem leg. Sammen med sin mand driver hun webshoppen www.ciha.dk Rikke er 29 år og har en baggrund i markedsføring, men har læst moduler inden for logopædi. Hun har en praktisk viden og erfaring med børns sprogtilegnelse.

Følg skribenten på Instagram (@ciha_rikke)

Læs mere

Bolig

Hvad er et omvendt forældrekøb?

Kvinderne i familien

Et forældrekøb er, når forældre køber lejligheder, som deres børn så lejer af dem. Men man kan også gøre det omvendt – købe en lejlighed til sine forældre. Det kan der være mange grunde til at gøre, og det kan vise sig at blive en god investering.

Omvendt forældrekøb er et forholdsvist nyt begreb, som er blevet relevant blandt andet på grund af det lave renteniveau, der findes i dag. Hermed er boliger blevet et lukrativt investeringsobjekt, da omkostningerne ved køb ikke er store, i forhold til de stigende boligpriser.

Hvorfor foretage omvendt forældrekøb?

Selvom det er en god investering, er det ofte andre ting, der påvirker motivationen for at foretage både almindelige forældrekøb og omvendte forældrekøb. Man kan eksempelvis vælge at købe bolig til sine forældre, hvis de ikke selv har økonomien til et køb. For eksempel hvis de er pensionerede, og deres indtægt derfor er begrænset. Eller hvis de har været lejere gennem hele livet, og derfor ikke har en særlig stor kapital.

En anden udbredt motivation for omvendte forældrekøb er også, hvis man ønsker, at ens forældre skal bo tættere på en selv og på deres børnebørn. På den måde kan man hjælpe dem med at flytte tættere på, uden de skal gøre alt arbejdet selv.

At foretage et omvendt forældrekøb

Når man køber bolig – også når der er tale om et omvendt forældrekøb – er der mange ting at overveje. Selvom det på længere sigt kan give afkast, er det stadig mange penge, det drejer sig om. For at ordne købet og alt, der hører med dertil, er det en god idé at sætte sig ind i de mange aspekter af boligmarked, lejekontrakter og så videre, der er forbundet derved. Du kan finde en guide om omvendt forældrekøb her, som giver gode råd og vejledning til dig, hvis du er i gang med eller overvejer at foretage et omvendt forældrekøb. Således bliver det nemmere at overskue købet. Og du får bedre mulighed for at foretage et køb, som er en god investering på den lange bane.

Læs mere

Børn og unge

Gæsteindlæg: Tips – Sådan vælger du den rette størrelse sandal til dit barn 

Glade børn

– Gæsteindlæg af Annette Nielsen (@byannette.dk / byannette.dk)

Sommeren er over os – og børnene glæder sig til at komme ud af de lukkede sneakers og sko – og få luft til tæerne i sandalerne.
Som forælder kan det være rigtig svært at købe sandaler ind til den kommende sæson.
Hvor meget vokser barnets fod mon?  Hvor meget vokseplads er ”ok” ?  Er det smart at gå en størrelse op, så sandalerne med sikkerhed kan bruges hele sæsonen?
Der er nok af overvejelser.

Hvor meget vokser et barns fod ca. om året?

Først og fremmest, så vokser fødderne mest de første år:

 • 1-2 år : vokser foden ca. 20-22 mm pr. år
 • 2-3 år : vokser foden ca. 15-17 mm pr. år
 • 3-8 år : vokser foden ca. 8-12 mm pr. år

Det er naturligvis vigtigt, at du altid tager udgangspunkt i dit eget barns fod og udvikling
– men der findes efter min bedste overbevisning ingen børnefødder, der vokser 1 ½ – 2 cm på en enkelt sæson.

Børnefødder

Hvor meget vokseplads er ok i en sandal til børn?

Som udgangspunkt vil jeg anbefale, at du måler dit barns fod – foden skal gerne stå på et stykke papir, sæt en streg ved hæl og tå… og mål efterfølgende afstanden derimellem.
Det er den mest korrekte målemetode.

Når du kender fodmålet på barnet, skal du tilføje 1 – 1,5 cm til vokseplads.

Det vil dog være min anbefaling at du i små størrelser (under str. 26) holder dig til 1 cm. Voksetillæg – først og fremmest, fordi hvis skoen bliver FOR stor, vil den genere mere end den gavner. Desuden vil skoen blive hurtig slidt, da barnet går forkert i skoen.
Til større børn kan du lettere holde 1,2 – 1,5 cm vokseplads i sandalerne.

HUSK! Du kender barnet bedst!

Det betyder naturligvis også, at det ikke kan anbefales at springe en størrelse over for at give mere vokseplads, så sandalerne kan bruges lægenere. Tænk på, hvordan du selv ville have det i et par sandaler, der faktisk var en størrelse for stor?

Generelt findes der mange forskellige modeller af sandaler til børn på markedet, og junglen stopper ikke blot ved udvalget – for der findes heller ikke 2 sæt børne fødder, der er ens. Så som tommelfingerregel er det en god idé at tage udgangspunkt i fx. et skomærke du kender.
Alternativt så tag fodmålet på dit barns fod, når du vælger det første par sandaler.

Børnesandaler

Skal børnesandaler have lukket eller åben snude?

Det er så absolut et spørgsmål om religion. Jeg har oplevet små børn i åbne sandaler uden problemer
– og set store børn slide snuden op på lukkede på ganske få uger.
Omvendt kan børn i alle aldre slå tæerne i åbne sandaler eller have det svært varmt i for lukkede.

Desuden kan det varmt anbefales, at du eventuelt har et par af hver – således du også har et ekstra par til barnet derhjemme og i institutionen.
På den måde får du en god frihed til at finde en model til forskellige behov, og hvem kan egentlig få for mange sandaler?

Læs mere

Børn og unge

Gode gaveidéer til den lille kok

Legekøkken

Mange børn nyder at hjælpe til i køkkenet, selvom de endnu ikke er gamle nok til at håndtere komfuret, ovnen eller mikrobølgeovnen.

Er dit barn begyndt at vise interesse for madlavning, så skal du lade barnet udfolde sin kreativitet. Dermed ikke sagt, at du skal lade dit barn slå sig løs i køkkenet. I stedet bør du forkæle ham eller hende med nogle skønne gaver.

Legemad

Et legekøkken med tilhørende legemad er en perfekt gaveidé til et madlavningsglad barn. I dag findes der rigtig mange forskellige former for legemad. Det er muligt at købe både juicekartoner, burgere, hotdogs, piskefløde, bagerbrød og meget mere som legemad. Du har også mulighed for at købe legemad i sæt. Der kan være mange penge at spare ved at købe disse legetøjssæt.

Babytoys.dk fører et stort udvalg af legemad til priser, hvor alle børnefamilier kan være med. Hos denne forhandler kan du foruden legemad også købe gyngeheste, bamser, brætspil, legetøjsbiler og meget mere til din lille guldklump. Det er på alle måder fordelagtigt at handle gaver til børn på nettet.

Børnevenlig opskriftsbog

Langt de fleste opskriftsbøger er henvendt til voksne, men der findes også børnevenlige opskriftsbøger. Det karakteristiske ved disse bøger er, at de er spækket med simple opskrifter og flotte madbilleder. Der findes desuden billedbøger om mad.

En børnevenlig opskriftsbog vil være en interessant gaveidé til barnet, som lige er begyndt at læse. Før du køber en bog, bør du sætte dig ind i, hvilken aldersgruppe bogen er henvendt til. Mange af de populære børnebøger er nemlig tilegnet større børn.

Køkkenudstyr i træ

En helt tredje gaveidé lyder på at købe køkkenudstyr i træ. Der findes rigtig meget fint udstyr til et legekøkken. Det er for eksempel muligt at købe køleskabe, kaffemaskiner, røremaskiner og toastere til legekøkkenet. Faktisk eksisterer det meste køkkenudstyr også som legetøj. Du kan med få klik bestille det ønskede træ legekøkken til drenge og piger i dag – det foregår selvfølgelig via internettet.

Selvom et veludrustet legekøkken gerne skal indeholde alle former for legeudstyr og legemad, så skal man selvfølgelig være realistisk omkring, hvor meget der er plads til på børneværelset.

For både din egen og dit barns skyld bør du kun købe legetøj, som lever op til de strengeste krav vedr. sikkerhed og sundhed. I denne artikel linker vi til en forhandler, som udelukkende sælger sikkerhedsgodkendt legetøj til danske forbrugere. Dermed kan du være sikker på, at du ikke modtager legetøj, som skader dit barn på nogen måde. Tag med fordel højde for forskellige sikkerhedsmærkninger, når du køber legetøj og børneudstyr.

Læs mere

Børn og unge

Planlæg en fantastisk fastelavnsfest for dit barn

Fastelavn

’Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…….’

Den sang kender du helt sikkert udenad, idet du og de fleste andre danskere er vokset op med sangen. Der er selvfølgelig tale om den traditionelle fastelavnssang, som fortsat synges i både børnehaver, skoler og andre institutioner hvert år.

Er du så heldig at være mor til et barn, så skal du da planlægge en fastelavnsfest for dit barn, så barnet oplever glæden ved at klæde sig ud, slå katten af tønden og fortære skønne slikposer.

Find det helt rigtige fastelavnskostume til dit barn

Langt de fleste børn er glade for at klæde sig ud, så mon ikke dit barn også vil synes, at det er sjovt at trække i et kostume? I dag er der stort set ingen grænser for, hvilket fastelavnstøj man kan købe. Man kan klæde sig ud som et stoplys, araber, ræv, hyrde, viking eller noget helt sjette. Hvad angår valg af kostume, skal du naturligvis tage højde for dit barns køn, alder og interesser. Er dit barn en pige, og kan hun rigtig godt lide at se prinsessefilm, så vil du aldrig kunne gå helt galt i byen ved at købe et prinsessekostume til hende.

Fastelavnskostume? Find dit fastelavnstøj her! I stedet for at bruge mange timer på at strikke eller sy et kostume kan man købe et færdiglavet kostume på nettet. Der forhandles fastelavnstøj til både små og store børn, så der findes også et kostume, som passer til dit barn.

Gode tips til fastelavnsfesten

I dette afsnit får du en masse gode tips til at planlægge og afholde en uforglemmelig fastelavnsfest. Benyt dig med fordel af følgende tips:

 • Shop ansigtsmaling og giv dit barn et unikt look
 • Bag fastelavnsboller med dit barn
 • Køb en trætønde og fyld den op med slik og fastelavnspynt
 • Pynt op i hjemmet (gå efter pynt med kattemotiver, balloner m.v.)
 • Lav en playliste med de bedste fastelavnssange (brug en musiktjeneste til formålet)
Læs mere

Populære indlæg