Følg os

Andet

Lider du af tandlægeskræk? Kom af med din frygt

tandlægeskræk

Enormt mange danskere lider af tandlægeskræk i forskellige grader. Nogle føler blot en vis nervøsitet ved at besøge tandlægen, mens andre oplever en frygt i en sådan grad, at de i lange perioder på op til flere år undlader at besøge tandlægen.

Uanset hvilket omfang, den er til stede i, er tandlægeskræk en rigtig ubehagelig størrelse. Det er selvsagt aldrig morsomt at være bange, men når frygten baserer sig på noget så basalt – og til tider også vitalt – som at besøge tandlægen, kan der være mange gode grunde til at gøre en målrettet indsats for at komme frygten til livs. Det findes der heldigvis mange gode muligheder for at gøre.

Læs mere om tandlægeskræk på https://tpfrb.dk/tandlaegeskraek/

Hvad er tandlægeskræk?

At have tandlægeskræk kan indebære flere forskellige ting, og skrækken for at gå til tandlægen kan være tilstede i forskellige grader. Nogle føler allerede et ubehag ved at ringe op til tandlægen og bestille en tid, mens andres frygt først opstår, når de møder op på selve klinikken, eller mens den pågældende undersøgelse finder sted. Mange med tandlægeskræk oplever desuden en øget nervøsitet som resultat af skam over, at der på grund af tandlægeskrækken ofte kan gå længere mellem tandlægebesøgende end anbefalet.

Kan du nikke genkendende til disse følelser, lider du sandsynligvis at tandlægeskræk i et eller andet omfang. Er det tilfældet, er du med garanti også bevidst om, hvor bebyrdende denne skræk kan være – også selvom de fleste mennesker kun en enkelt eller få gange årligt har behov for at besøge tandlægen. Men der findes heldigvis rigtig gode mulighede for at komme frygten til livs.

Vælg en tandlæge, du kan komme til at føle dig tryg ved

Når man taler om tandlægefrygt, er der altså i de fleste tilfælde ikke tale om en frygt for tandlægen selv, men derimod for de undersøgelser, der bliver udført. Alligevel kan selve tandlægen være et vigtigt led, når du søger at komme din tandlægefrygt til livs.

Der findes tandlæger, som er særligt specialiserede i at håndtere patienter med tandlægeskræk. De er altså særligt dygtige til at skabe en tryg situation – både før, under og efter selve undersøgelsen. Mange mennesker med tandlægeskræk oplever, at det hjælper dem, at tandlægen er særligt bevidst om deres frygt – også på længere sigt. Det kan derfor være en god idé at undersøge, om der findes sådanne specialiserede tandlæger i nærheden af din bopæl.

Vær tålmodig

Nogle gange kan man ved at vælge den rigtige tandlæge komme frygten til livs over et enkelt eller ganske få tandlægebesøg. Men det er desværre ikke nødvendigvis sådan det hænger sammen i alle tilfælde. Afhængigt af omfanget af frygten, kan det af og til være nødvendigt at væbne sig med tålmodighed, når det kommer til at komme den til livs. Selvom tandlægen kan være rigtig god til at skabe en god og tryg oplevelse, kan det for nogen tage en rum til helt at slippe af med frygten. Det er blot vigtigt at holde sig for øje, at dette ikke betyder, at man aldrig slipper af med den.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *