Følg os

Bolig

Indret det perfekte soveværelse med brug af skydelåger

Soveværelse

For mange er det rigtig vigtigt, at deres hjem er et sted, hvor der både er flot og rart at være. Det betyder en balance mellem de praktiske ting, de æstetiske ting og de komfortable ting.

Et af de rum, som virkelig kan betyde noget, er soveværelset. Selvom soveværelset ikke nødvendigvis er et rum, som benyttes af så mange mennesker, så er det et af de rum, som man bruger absolut mest tid i. Tænk bare over hvor mange timer af døgnet, man sætter af til at sove i sin seng.

Derfor er et flot soveværelse vigtigt

Men, kan man jo sige, man sover bare. Så hvorfor er soveværelset overhovedet noget, som man bør prioritere? Det er det, fordi vi har brug for balance for at kunne slappe af og sove godt. Er soveværelset rodet og grimt, vil det give os stress, og dermed vil vi sove dårligere.

Der er rigtig mange forskellige indgangsvinkler til at indrette det perfekte soveværelse til den stilbevidste person. Men et af de steder, man kan starte, er med at bestille flotte skydelåger efter mål. Her kan man nemlig komme i mål med to ting; det æstetiske og det praktiske.

Ikke alle soveværelser er lige store

Det er nemlig sådan, at soveværelser kan variere enormt meget i størrelse og udformning. Nogle soveværelser er store med højt til loftet, og her er plads og indretning ikke noget problem. Men andre soveværelser er små og mere klemte.

Her kan det være svært at få alle de møbler ind, som der skal være i et soveværelse. Der skal jo både være plads til seng, skab, spejl og natbord. Bor man i et lille hus eller en lille lejlighed, er man derfor nødt til at tænke i lidt kreative baner for at få plads til det hele.

Skydelåger opfylder alle behovene

Hvis man vælger skydelåger til sit skab, så kommer man faktisk inden om dette praktiske problem uden på nogen måde at gå på kompromis med det visuelle. For med flotte skydelåger, som man specialdesigner efter låg og præferencer, kan man nemlig vælge lige det look, man drømmer om – samtidig med, at man sparer plads.

De smarte ved skydelåger er nemlig, at de ikke åbnes ud i rummet. De trækkes derimod til siden, for at åbne op ind til hylder og knagerækker. Er rummet småt, slipper man på den måde for problemer med at få plads til låger, som åbnes op ud i rummet.

Skydelåger er det flotteste valg

Uden at de uden konkurrence er en af de mest praktiske løsninger, så vil man se, at skydelåger faktisk også langt hen ad vejen er det mest æstetisk smarte valg.

For med de nye typer af skydelåger på markedet, kan man nemlig sammensætte lige det look, som man selv går og drømmer om. Her kan man blandt andet vælge mellem en masse forskellige materialer, farver og størrelser. Man kan også specialdesigne lågerne, så de passer perfekt i størrelsen til ens skabe.

Andre tips til smart indretning i soveværelset

Skydelåger er således det perfekte sted at starte, hvis man gerne vil indrette sit soveværelse smart og ideelt. Men der er mange andre smarte små tips, som man med fordel kan benytte sig af, når man skal skabe det perfekte soveværelse.

For eksempel kan kasser på hjul under sengen være en rigtig smart måde at opbevare ting på, hvis man ikke har så meget plads. Her kan man også skjule nogle af de grimme, praktiske ting som stræklagner og pudevår. En flot læselampe er en nem og billig måde at få lidt æstetik ind på.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bolig

Beskyt dine designer ting ved flytning; brug god emballage

Infokvinde.dk - Designer stue

Der kan tit opstå en del problematikker, når vi skal flytte. Hvordan skal det nye hus indrettes, hvad skal renoveres, og hvad med alle de møbler, vi i forvejen har? Hvis du er typen, som går op i design og kvalitet, har du sikkert ingen planer om at smide designermøblerne ud, selvom du skal skifte bolig. Men måske kan du ikke helt se, hvor de skal stå, og hvad med selve flytningen? De skal jo helst ikke gå i stykker, når du har betalt dyre domme for dem. Heldigvis er der råd at hente, og dem får du her!

Tænk alternativt

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal stille dem henne, så prøv at tænke i alternativer. Det kan godt være svært, når man var vant til at de stod på en bestemt måde i det gamle hjem, men at flytte giver mulighed for en ny start, og så kan det faktisk være sjovt at genoverveje sin indretning.

Måske havde du den smukke designstol stående i midten af stuen før, men hvorfor ikke skabe en oase i spisestuen, hvor du kan læse en god bog?

At have flotte møbler kan virkelig løfte hvert et hjem, og selvom design er noget vi betaler for, behøver man ikke at tænke så konventionelt. Derfor er det godt at eksperimentere og prøve nye ting, og når du har det bedste design, kan det ikke gå helt galt.

Det bedste råd er, at du simpelthen bare skal være modig med din indretning og prøve dig frem – du kan jo altid rykke det igen.

Brug god emballage

Det lyder måske som en selvfølge, men det kan faktisk godt være noget, som folk glemmer. Når du har dyre designermøbler, er det selvfølgelig vigtigt at passe godt på dem, også under flytningen. Så kan det godt betale sig lige at bruge lidt ekstra penge på at pakke tingene ind, så du er helt sikker på, at alt er, som det skal være.

Der findes mange bud på sikker emballage, som du kan bruge. Et rigtig god forslag er Albe Emballage, som vil sikre, at møblerne ser ud på samme måde, når du pakker dem ud igen. Og det vil du jo helt sikkert gerne have.

Læs mere

Bolig

Skal du flytte fra kæresten? Sådan får du opbevaret dine ting

Parkrise

Et forhold kan gå i stykker af mange forskellige årsager. Uanset årsagen er det svært at skulle sige farvel til en partner og gå en ny hverdag i møde. Det er ikke desto mindre, hvad man bliver nødt til, hvis man ikke trives og derfor vil være bedre tjent som single.

At flytte fra en kæreste, man har holdt af og tilbragt megen tid med er på mange måder hårdt. Det bliver ikke mindre hårdt af, at man skal tage stilling til en masse praktiske ting. Du skal for eksempel tænke i opmagasinering, såfremt du flytter ud og lader din ekskæreste bo i jeres hidtil fælles hjem. Det er heldigvis ikke noget problem at få opmagasineret forskellige ting og sager. Lad os give dig en introduktion til mulighederne her.

Depothuset er din redning

Skal du flytte hjem til din mor, veninde eller kollega for en stund, så er du nødt til at finde ud af, hvad du gør med alle dine møbler og diverse ting. Disse kan du næppe tage med dig, medmindre værten har en stor kælder eller et ubenyttet rum, hvor du kan have dine ting stående. Heldigvis er der rig mulighed for at få opbevaret møbler og andre ejendele ude i byen. Depothuset er i den anledning din redning. De tilbyder nemlig sikker og billig opbevaring i en lang række byer bestående af bl.a. Aalborg, Haderslev, Vejle, Viborg, Skive og mange flere. De har helt sikkert også et passende depotrum nær dig.

Læs mere her: https://www.depothuset.dk/

Fire tips til at sikre god opmagasinering

Det siger næsten sig selv, at man naturligvis ikke skal kaste møbler og diverse ind i et rum, medmindre man ikke går op i, om det tager skade. For at afslutte artiklen på en god måde vil vi gerne give dig nogle tips til at opbevare dine ting på sikker og fornuftig vis.

  • Dæk møbler med tæpper og lagner
  • Pak glas og andre skånsomme ting i kasser med flamingo og bobleplast
  • Undlad at sætte alt for mange tunge flyttekasser ovenpå dine møbler
  • Notér kassernes indhold med en sprittusch (fremmer overblikket)

Du bør endvidere tænke nøje over, hvordan du stabler dine flyttekasser. Kunsten er at få plads til så meget som muligt uden at beskadige indholdet. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at der er grænser for, hvor mange flyttekasser man kan have stående ovenpå hinanden. I øvrigt bør du stille de ting, som du forventer at bruge først så tæt på indgangen som muligt, så du ikke skal kravle rundt for at finde de ønskede kasser. For at sikre en god oplevelse med opmagasinering bør du planlægge det ned til mindste detalje.

Læs mere

Bolig

Gør dit hjem mere kvindeligt

Feminin boligindretning

Mange hjem har en tendens til at blive en anelse maskuline og upersonlige – simpelthen fordi man ikke har tiden til at fokusere på sin indretning i hverdagen. Typisk koster den mere kvindelige indretning også mere, end ellers, da den ofte indebærer kvalitet, mærkevarer og smukt design.

Men det behøver skam ikke at være dyrt at få dit hjem til at virke mere kvindeligt. Nedenfor, har vi samlet en række gode forslag til ting, som du kan købe, for at skabe en mere stilfuld og kvindelig indretning derhjemme. Tingene kommer fra House Doctor boliginteriør, og vi har udvalgt dem på baggrund af deres feminine stil, samt de her gode House Doctor tilbud.

Indret med House Doctor tæpper

Et af de mange smukke House Doctor tæpper kan virkelig gøre en forskel for et ellers maskulint hjem. Et tæppe i støvede farver, med lidt mønster, og måske også lidt jordfarver, passer ind i stort set ethvert hjem – og kan med et få boligen til at fremstå mere stilfuld og kvindelig.

Dette gælder både for House Doctor tæpper og House Doctor gulvtæpper.

Få liv i sofaen med House Doctor puder

Det samme gælder House Doctor puder. En sofa kommer hurtig til at se bar ud, hvis ikke den er udstyret med nogle lækre puder. Derfor, kan vi kun anbefale, at du ser om du kan finde en håndfuld flotte House Doctor puder, også gerne i støvede farver og eventuelt med lidt mønster.

Hvis du kan farvematche med sofaen, bliver indretningen blot endnu smukkere. Har du for eksempel en lysegrå sofa, kan du med fordel investere i svage grønne og rosa puder.

Brug House Doctor boligindretning i hele huset

Tæpper og puder fra House Doctor er nogle enkle og billige, men særdeles kraftfulde virkemidler, når du skal have boligen til at fremstå mere kvindelig. Men det behøver ikke at stoppe her.

For med produkter fra House Doctor kan du bogstaveligt talt udskifte stort set alle møbler og nipsgenstande i hele hytten. Det skal du ikke, men du kan med fordel overveje at benytte House Doctor til din boligindretning andre steder end blot i form af tæpper og puder.

Husk dog, at et hjem godt kan blive for kvindeligt og feminint. Tricket er at finde den gyldne balance mellem den ofte spartanske maskuline indretning og den lettere og mere farveglade kvindelige indretningsstil.

Indret i dag med House Doctor boligindretning, tæpper og puder.

Læs mere

Bolig

Sommerpejs til den stilfulde terrasse

info-kvinde - udendørs pejs

Sommer, varme og hygge på terrassen – og så med en udendørs pejs. Den er god nok, vi sagde en pejs – ikke en terrassevarmer. Vil du endelig nyde, at vi har lidt sol udendørs, men ikke gå på kompromis med hyggen, så skal du læse med her.

En udendørs pejs til haven eller terrassen skaber liv og fornyelse i dit udemiljø. Den sætter gang i romantikken, og så er det måske også lidt praktisk, at den luner lidt på de sene sommeraftener her i Danmark. Der findes forskellige alternativer, når det kommer til havepejse – både hvad angår stil men også forbrugskilde. De mest kendte er vel gaspejsen og et traditionelt bålsted med brænde, men nu har biopejsen også for alvor meldt sin ankomst på terrassen. Hvis du ikke er så meget til bøvlet med at tænde op i et bål, så er en udendørs bio- eller gaspejs helt sikkert noget for dig. Vi har i det nedenstående sat de to lidt mere miljøvenlige pejsealternativer op overfor hinanden i denne artikel.

Hvad er mest effektivt ude – biopejs eller gaspejs?

Varmemæssigt er der ingen tvivl om, at gaspejsen stadig overvinder den miljøvenlige biopejs. Biopejsen kan foretrækkes, fordi det er supernemt at tænde op i den, og så har du flammen med det samme. Derudover er det en bæredygtig forbrugskilde, hvilket naturligvis også trækker op. De lyser begge op med en ægte flamme som vi det kender fra et bål, så der er hverken noget hokus pokus fra den ene eller anden løsning, hvad det angår.

Spørgsmålet gik dog på, hvad der var mest effektivt udendørs af de to varmekilde. Det har vi forsøgt at besvare neden for, hvor vi også vil komme med lidt fordele og ulemper for begge to.

Udendørs pejs til gasflaske

Det er nemt og det er effektivt. Vi kender denne type tilslutning fra den klassiske terrassevarmer i pyramide-form. De er ofte set på den private terrasse, og hvis dit formål er opvarmning, så er denne ganske effektiv og kan fås til en billig pris. Er du mere interesseret i samme varmeeffekt, men ønsker en noget mere stilfuldt design, så tag at læs videre her.

En moderne udendørs gaspejs har, på samme måde, som en traditionel pyramidevarmer skjult gasflasken i bunden af produktet. Der er således adgang til gasflasken via en låge, der er tilgængelig fra en af varmerens sider. Den tilsluttes ligeledes på tilsvarende vis via en gasventil, der forbindes med flasken. Forbruget er tilnærmelsesvist det samme. Denne korte opremsning er formuleret for at konkludere: Forskellen ligger i pejsens design.

Danskerne er kendt for at indrette boligen med adskillige designmøbler fra anerkendte designere og producenter. Det betyder, at hjemmet står utroligt flot og stilrent, så selv den mest garvede Instagram-stylist bliver imponeret over det virkelige billede.

En udepejs er derfor ideel for dem, der også vil flytte den moderne og stilfulde indretning udendørs. Hvorfor have en halv-rusten stålvarmer stående, når pejsen rent faktisk kan fås som et utroligt smukt møbler med de betagende flammer. Hvornår er det mere oplagt at have tændt op i en pejs end på en smuk sommeraften, hvor kun stjernehimlen er tilbage i horisonten. Det er blevet mere og mere populært med udendørs gaspejse eller terrassevarmere, som de også benævnes. Af samme årsag har de mest erfarne og anerkendte producenter af pejse fremstillet deres svar på en patio heater. Der er rigeligt af udbydere af vælge af – Planika Fires, Spartherm, Cocoon Fires, Muztag, Sunwood er nogle af de mest dominerende, men der findes mange flere.

Udendørs biopejs

En udepejs til bioethanol er en fin løsning til en overdækket terrasse, hvor der ønskes et hyggeligt ildsted med en lille flamme. En biopejs lever af ilt, og det får den heldigvis mere end rigeligt af udendørs. Derfor tager den utroligt meget ilt ind, og særligt vinden kan påvirke – netop fordi biopejsen skal være åben på grund af ilttilførslen. Derfor kan flammen godt være meget levende, hvis ikke flammen er helt omringet af glas i et cylinder med åbning i toppen.

På grund af den åbne flamme anbefales en cylinderformet udendørs biopejs, små bordpejse hvor der blot ønskes en lille flamme eller et ildsted til bioethanol, der er dækket godt af for vind og vejr. Det kan eksempelvis være i et nogenlunde vindfrit hjørne, hvor der etableres en byg-selv biopejs af et udendørs brandkar.

Gaspejs til opvarmning ude – lille biopejs til hygge

Generelt må gaspejsen siges at vinde kampen om den udendørs pejs, hvis formålet er opvarmning. Begge bidrager med hygge og en ægte naturlig flamme, de findes begge i flotte designs og så er de typisk relativt flytbare. Disse elementer er klare fordele, hvilken kan bekræftes af de fleste pejseejere. Valget er dit – nu vil vi overlade de resterende spekulationer til dig.

Omvendt vil en biopejs være det naturlige valg, hvis du ønsker en lille pejs til at sætte på det udendørs terrassebord. Det er nemlig sjældent muligt med en gaspejs, fordi de bærer præg af at indeholde en gasflaske. Flasken er jo relativt stor, hvorfor det er svært at skabe en lille udepejs.

Hvis du vil tilføje ekstra hygge til dit udemiljø, kan du kombinere pejsens flamme med en afslappende havefontæne, hvor vander risler ned af de smukke dekorative vandfald.

Læs mere

Bolig

Sådan finder du inspiration til din bordopdækning

Borddækning

Bordopdækning er muligvis lidt af en kunst. Det er dog ingenlunde umuligt at skabe et flot og indbydende bord. Det kræver bare, at man tager sig god tid og bruger sin kreative sans. Føler du dig en smule blank og uerfaren på området, så vil vi gerne hjælpe dig lidt videre. I artiklen afslører vi, hvordan og hvor du kan søge inspiration til din borddækning.

Sociale medier

Sociale medier møder ofte massiv kritik fra både medier og politikere, men det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke kan bruge dem til noget nyttigt. Via de sociale medier er der rig mulighed for at finde inspiration til alt fra boligindretning og tøjsammensætning til borddækning. Instagram er et af de medier, du kan overveje at bruge, hvis du savner inspiration. Du kan for eksempel søge efter hashtags som festbord, borddækning, selskabsbord eller sommerbord.

Boligblade

Man behøves ikke at sidde på nettet fra morgen til aften for at søge inspiration og blive klogere. Man kan lige så vel søge inspiration via nogle af landets mange boligblade. Boligliv og BO BEDRE hører til blandt de førende boligblade, så disse kan du med fordel kigge nærmere på. Køb et af de mange blade, bryg en kop kaffe og sæt dig til rette i din lænestol. Mange af disse faglige medier er også til stede online, hvorfor du ikke nødvendigvis skal købe et fysisk blad for at holde dig opdateret på de seneste trends inden for borddækning.

Butikker og webshops

Foruden sociale medier og boligblade er det værd at besøge såvel fysiske butikker som webshops. Disse kommercielle virksomheder gør typisk en dyd ud af at byde på en masse flotte udstillinger. Her er der ikke kun mulighed for at søge inspiration, men også for at shoppe en masse lækkert til bordet. Du kan bl.a. shoppe tallerkner, glas, bestik m.v. til favorable priser. En idé kan være at købe Christian Bitz bestik – det er et sikkert valg.

Læs mere

Bolig

Tips til at skabe en mere tryg hverdag

Kvinde håndterer alarm

Ønsker du heller ikke at gå rundt og være utryg? Skal dit hjem også gerne være det sted, hvor du føler, at du er i sikkerhed og føler dig 100 % tryg? Og vil du gerne være i stand til at skabe en mere tryg hverdag allerede i dag? Så tror og håber vi, at du vil finde denne artikel interessant.

Vi har i dag valgt at kigge lidt nærmere på, hvordan du kan skabe en endnu tryggere hverdag. Vi kan naturligvis ikke komme udenom, at Danmark i forvejen er et trygt sted at bo, hvis man sammenligner med andre lande i verden. Det betyder dog ikke, at der aldrig sker mindre heldige ting her i landet, hvorfor vi som borgere med god grund bør tage os vores forholdsregler, så vi netop kan gøre vores hverdag endnu mere tryg.

I de kommende afsnit kommer vi med nogle af vores bedste tips til, hvordan du kan skabe en mere tryg hverdag. Læs og tag noter undervejs.

Har du installeret alarmer i dit hjem?

Vores hjem skal gerne være det sted, hvor vi føler os trygge og på alle mulige måder godt tilpas. Derfor kan det være en rigtig god idé at overveje, om du har behov for en alarm derhjemme. Man kan netop få en tryg hverdag med en alarm, da alarmen er med til at sikre hjemmet i endnu højere grad. Ofte kan kombinationen af alarm og videoovervågning være med til at skræmme tyve væk. Derfor kan det gå hen at blive en virkelig god investering.

I erhvervsbygninger vil det ofte være et krav, at der bliver sat alarmer og videoovervågning op. Her afhænger det ofte af, hvad der eksempelvis er af varer på lageret. I private hjem kan alarmer og videoovervågning være med til at give dig endnu bedre priser på bl.a. indboforsikringen.

Alarmkompagniet 4 slider alarm lejlighed

Gå med en personlig sikkerhedsalarm

Det er i dag muligt at købe en lille alarm, som nemt kan sættes i dit nøglebundt. Det er i og for sig blot en lille knap, som afgiver en meget høj lyd, hvis der trykkes på den. Disse kaldes også for personlige overfaldsalarmer. Skulle du derfor komme i knibe, så vil du kunne trykke på knappen og gøre opmærksom på dig selv. Idéen her er naturligvis, at en eventuel overfaldsmand vil løbe væk fra stedet, da der bliver tiltrukket for meget opmærksomhed.

Disse alarmer er ganske billige at få fingrene i. Du kan nemt og hurtigt købe alarmerne på nettet, og inden for et par dage vil du kunne stå med din nye personlige sikkerhedsalarm i hænderne. Det bliver ikke meget lettere.

Læs mere

Bolig

Find din næste bolig i Kolding – dette skal du vide

Boligkøb

Er du på udkig efter en ny bolig i Kolding? Så har du med garanti fundet ud af, hvor indviklet det i virkeligheden ofte er at opdage et passende sted, som imødekommer dine krav. Kolding er faktisk en by med muligheder for mange – både unge studerende, arbejdende, ældre og familier tiltrækkes af byen. Til tider kan det være vanskeligt at overskue Koldings boligmarked, men du kan eksempelvis tage et kig på https://www.boligninja.dk/kolding, hvor du vælge mellem en masse ledige lejeboliger i byen, måske finder du endda drømmeboligen.

Kolding – hvorfor vælge denne by?

Man har naturligvis en masse krav til sit nye hjem, og der er altid et utal af overvejelser, der påvirker en og spiller ind i valget. Hvordan er lokalområdet, hvordan fungere det og hvem er det egentligt, som bor der? Et andet emne er selvfølgelig trafik samt mulighederne for offentlige transport, det gælder især hvis man pendler. Flere vægter også de grønne områder, hvor man kan få et pusterum og finde ro i naturen. Man skal også se på hvilke aktiviteter i fritiden, der er mulighed for. Og om er der gode caféer og restauranter, som ikke er for dyre?

Selvom Kolding er en mindre by, er der stadig masser af muligheder for indbyggerne både om dagen, men også om aftenen. Hvad enten det er weekend eller hverdag, så kan man finde noget at give sig til i byen. Endvidere så er Kolding også præget af nogle grønne områder på trods af byens størrelse. I disse grønne områder, får du muligheden for at lade tankerne køre og nyde naturen.

Bylivet med butiksmuligheder

Kolding har en faktisk en del gode shopping-muligheder, som gavner indbyggerne. Selvfølgelig har Kolding, som så mange andre byer, også et hav af muligheder for interiør, kunst og diverse antikviteter – blandt andet inden for sport og fritid. Hvis man flytter til Kolding, så får man dertil også mulighed for at udforske en hel del spænende og interessante butikker, caféer og centre m.v. som både kan byde på nyt og unik design samt mode og andet fashion. I byen kan du nemlig finde alt fra trendy og moderne tøjbutikker (måde for mænd og kvinder) til butikker med genbrug og antikviteter, hvor man virkelig kan gøre nogle fund. Kolding byder som nævnt også på de gængse boligbutikker og specialbutikker. Der kan du fordybe dig i bl.a. diverse kreative dekorationer, flotte lamper og belysning generelt samt en masse stole og køkkenudstyr. Hvis du lige er flytte, er der selvfølgelig også mulighed for at gå på udkig efter andre møbler og boligtilbehør, som er nødvendig i forbindelse med indflytningen. Dem der har været i Kolding, kender yderligere også til byens livlige kulturliv – der er blandt andet Koldinghus!

Boligerne i Kolding

Ønsker du at opnå succes med boligsøgningen, altså at finde en bolig så hurtig som muligt, kan du med fordel kigge på mulighederne i omegn af det helt centrale Kolding. På den måde vil du nemlig opdage, at desto ”bredere” din boligsøgning bliver, desto flere boliger vil du blive præsenteret – som faktisk imødekommer dine krav eller, hvor du blot skal gå en smule på kompromis. Endnu en fordel ved at foretage en forholdsvis ”bred” boligsøgning er naturligvis, at pris tit og ofte går hånd i hånd med placeringen af selve boligen i forhold til centrum af byen. Det vil altså sige, at hvis du vælger at bo en smule længere ude på ”landet”, så vil din husleje typisk også blive mindre, hvilket kan være meget rart for dig, lige meget om du har en lille familie eller om du lige er startet på studie og pengene ikke er så store. Heldigvis kan du, finde boliger både centralt i Kolding og også udenfor byens centrum, når du kigger på den mange online platforme – på den måde er du faktisk allerede godt på vej!

Husk dette til din søgning efter bolig

Når du søger lejebolig, kan der hurtigt opstå forskellige problemer. Sådanne problemer kan eksempelvis omhandle diverse misforståelser på baggrund af jeres lejekontrakt eller endda depositumsbetaling. Nedenfor giver vi dig nogle konkrete råd, som alle bør benytte:

Når du søger lejlighed, bør du desuden ikke betale hverken indskud samt depositum, forudbetalt husleje eller lignende omkostninger som er forbundet med boligkøbet ”under bordet” – altså kontant eller sort. Faktisk er det slet ikke lovligt, og dertil har du heller ikke mulighed for at få pengene tilbage igen, hvis det bliver nødvendigt. Sørg derfor at lave en kontooverførsel, der kan spores af banken – så er du mere sikker.

Du skal være forsigtigt, hvis eksempelvis en given boligannonce er fremgår på dansk, og på trods af dette bliver ringet op af en udlejer, som taler engelsk. Hvis du bliver det, så er dette muligvis et tegn på, at det er en falsk annonce og udlejeren forsøger at svindle. Et andet eksempel er hvis, du modtager en sms fra en udlejer af en lejebolig, hvor der simpelhent mangler et telefonnummer på afsenderen eller udlejeren. Her er der nemlig ofte fusk involveret – hvor sms’en bliver sendt per automatik.

Læs mere

Bolig

Gør dit køkken og din livsstil sundere

Saftpresser

Ligger der lidt for meget slik i dine skuffer? Er der lidt for meget smør på brødet? Holder pizzabuddet lidt for ofte uden for døren? Du har måske, ligesom mange andre, overvejet at lave om på madvanerne. Det kan virke som en umulig opgave at overvinde, da du konstant bliver bombet med alle former for usunde tilbud. Slikket ligger altid på lur foran butik-kassen, smørret er altid på tilbud, pizzastedet ligger lige rundt om hjørnet. I de fleste tilfælde er det nærmest lettere at vælge det usunde valg, da dit miljø altid er påvirket af det usunde, og det sunde har sjældent den samme positur i folks hverdag. Det gælder derfor om at gøre det sunde til en tilbagevendende del af din hverdag – omring dig selv med sunde muligheder frem for usunde. Den nemmeste måde at gøre dette på er at starte derhjemme i køkkenet. Indret dit køkken således at det sunde er prævalent – f.eks. med et AUBO køkken som rammerne.

Sådan gør du dit køkken sundere

Hvis du formår at gøre dit køkkens rammer sundere, bliver det også nemmere for dig at tage de sunde valg, da de usunde muligheder ikke længere er inden for armslængde i skufferne eller køleskabet. Og hvordan gør du så køkkenet sundere? Det er der mange bud på, hvoraf du selv kan give eksemplerne dine personlige justeringer, så de passer til dig og dit liv.

  • Køb mindre – ikke mængden, men størrelsen. Hvis du laver mad i en mindre pande eller spiser af en mindre tallerken, så spiser du også mindre. Vores hjerner lever stadig i stenalderen, så når vi ser en fuld tallerken foran os, har vi et instinkt, der siger, at vi skal spise op – for vi ved ikke, hvornår vi kommer til at spise igen.
  • Sæt tallerkener eller skåle med frugt frem. Hvis du på et tidspunkt bliver lidt snack-sulten, kan du hurtigt tage et stykke frugt i stedet for at rode efter noget mere usundt.
  • Brug silikoneforme til bagning. Silikoneformene gør, at du ikke behøver bruge store mængder af fedt.
  • Du kan eventuel anskaffe madlavningsbøger med sunde opskrifter til køkkenet.
  • Få slikket helt ud af køkkenet. Hvis der ikke ligger noget parat, er der langt mindre sandsynlighed for, du spiser noget. For du har nok ikke tænkt dig at køre helt ned i Fakta og købe noget.

Tag et skridt ad gangen – og en frugt ad gangen

Det kan for mange være svært at lave en kold tyrker fra den ene dag til den anden og skifte alt slik ud med frugt osv. Prøv derfor at lave en gradvis omskiftning, så du får tid til at omvende dig til den sunde livsstil. Folk der lavere denne gradvise omstilling holder ofte længere i det sunde liv end dem, der sigter efter at tage en 6 ugers slankekur. Til sidst skal det dog også nævnes, at der intet er i vejen for noget usundt i ny og næ. Det er det overordnede billede, der tæller.

Læs mere

Artiklen indeholder reklame

Populære indlæg