Følg os

Sundhed

Gode råd til at sove godt – hver nat

Søvn

Kvinder har et større søvnbehov end mænd – det viser grundig forskning.

Faktisk har kvinder brug for 20 minutters mere søvn i døgnet. Hvordan hænger det mon sammen? Det hænger sammen med, at kvinder generelt er mere modtagelige overfor stress, ligesom kropstemperatur og hormoner spiller en rolle.

At kvinder har brug for mere søvn end mænd er ikke ensbetydende med, at de rent faktisk sover mere. Faktisk er der rigtig mange kvinder, som døjer med mere eller mindre alvorlige søvnproblemer. Det er en trist realitet, som vi ikke desto mindre er nødt til at forholde os til. I dag vil vi gerne give dig nogle gode råd til at opnå en bedre nattesøvn.

Mørklæg dit soveværelse

De færreste kvinder sover godt i et lyst rum, hvorfor det er værd at mørklægge rummet. Du skal dertil bruge nogle praktiske mørklægningsgardiner, som sørger for, at der ikke bliver lukket lys ind.

Det er mere eller mindre umuligt at undvære mørklægningsgardiner i sommerperioden, hvor der nærmest er lyst hele døgnet rundt. Generelt er mørklægningsgardiner en god investering, hvis man har svært ved at falde i søvn eller vågner flere gange om natten grundet et generende lysindfald.

Udskift din hårde hovedpude

En hård hovedpude tiltaler ingen, men alligevel er der mange, som stiller sig tilfreds med en mindre ergonomisk pude. Det er en skam, da der findes rigtig mange ergonomiske hovedpuder.

Netop hovedpuden har en enorm indflydelse på din søvnkvalitet, hvorfor du bør unde dig selv en god hovedpude. Du kan evt. købe en hovedpude på tilbud, hvis du vil holde dine udgifter nede. Overvej i samme ombæring at udskifte din dyne og sengetøj. Så kan du måske sove bare lidt bedre om natten.

Undgå store måltider og koffeindrikke inden sengetid

Slutteligt vil vi gerne råde dig til at undgå at indtage store måltider og koffeindrikke i form af kaffe og energidrik inden sengetid. Et stort måltid sætter gang i maven og kan potentielt set gøre det svært at falde i søvn. Ligeledes vil koffein fra kaffe eller energidrik kunne forstyrre din nattesøvn. Derfor bør du helt undgå dette. Der sker dog ikke noget ved at spise en banan eller lidt nødder inden sengetid.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil

Vil du være sommerklar? Sådan kommer du i gang allerede nu

Aktiv ferie

Sommerferien nærmer sig og det betyder forhåbentlig masser af sol og varme – enten herhjemme eller i udlandet. Som så mange andre år, hvor januar-kuren er løbet ud i sandet og man gruer for at skulle finde bikinien eller badedragten frem til sommer, er det nu på tide at hanke op i dig selv og blive sommerklar.

Der er i denne artikel ikke tale om en decideret kur, men nærmere tips til at styrke motivationen for igen at dyrke motion, så de gode intentioner i januar kan genstartes nu. Du får her nogle tips til at gøre det lidt sjovere at være sund – fordi det er alt andet lige nemmere at komme afsted til noget sjovt end en sur pligt.

Musik og lyd gør det nemmere at komme i gang

En god motivation til at komme i gang med at dyrke motion er at finde et sæt gode høretelefoner. Således kan du have musikken med på en løbe- eller gåtur. Derudover er det en god idé at købe trådløse høretelefoner, der kan tilknyttes via Bluetooth til din smartphone. De fleste bluetooth høretelefoner kan også tilknyttes til din computer, så de begrænser sig ikke kun til brug i forbindelse med motion.

Lyt derefter til en god spilleliste med din favoritmusik eller til en podcast, så du kan koncentrere dig om dét fremfor dine ømme muskler. På den måde, fjerner du fokus fra den hårde del af træning og flytter til noget, der giver energi. Det er videnskabeligt bevist, at god musik med gang i kan øge din præstation med op til 15%.

Hvis du ved, at der venter dig god musik og eller en spændende podcast på løbeturen, kan det være lidt nemmere at snøre løbeskoene, sætte dig op på cyklen eller tage i træningscentret.

Hold styr på motion og kalorier med et aktivitetsur

Det er en god idé at holde styr på sin motion på daglig basis, ligesom det kan være en god idé at se hvor mange kalorier man forbrænder hver dag. Med et aktivitetsur med indbygget skridttæller, får du et simpelt overblik over både dine forbrændte kalorier og daglige motion. Det udregnes på baggrund af den indbyggede skridttæller.

Det virker både motiverende og som en konkurrence, fordi man gerne vil nå sine daglige mål. Det anbefales at gå mellem 10.000 og 12.000 skridt om dagen, og det kan hurtigt blive en intern konkurrence om at nå dit personlige mål.

Gå en tur og nyd naturen – eller udnyt turen til og fra arbejde

Motion behøver ikke være hårdt eller fysisk krævende – det kan også være en gåtur i naturen. Så kan du nyde omgivelserne og få frisk luft, mens du i virkeligheden forbrænder kalorier. Det giver mere energi i hverdagen at gå en tur end at sidde i sofaen. Du vil sove bedre, fordi du har brugt den energi du har indtaget.

Derudover kan du også få mere motion ind i din hverdag ved at udnytte turen til og fra arbejde. Lad bilen stå og hop på cyklen til arbejde i stedet for – det er godt for dit velbefindende og samtidig skåner du miljøet.

Læs mere

Børn og unge

Tips til at beskytte dit barn mod solens skadelige stråler

Mor og børn på stranden

Står I og skal afsted på en ferie, hvor solens stråler er skarpere end de stråler, som vi er vant til i Danmark, så er det en rigtig god idé at tænke over, hvordan du kan beskytte dit barn på bedst mulig vis mod solens skadelige stråler. Det er nemlig uhyre vigtigt at passe på huden, og især på vores børn, hvor huden godt kan være ekstra sart.

Vi vil herunder gennemgå nogle af vores bedste tips og tricks til, hvordan du beskytter dit barn mod UV-stråling. Derudover vil vi også slutte af med et tip om, hvordan du anskaffer dig tingene, uden at du skal stresse rundt i byens butikker dagen lang.

UV badetøj er et kæmpe hit over hele verden

En af de nyere opfindelser, som du med rette kan gøre brug af allerede nu, er uv badetøj til børn. Det er nemlig ualmindeligt smart, at UV-beskyttelsen kan komme fra tøjet, da det ofte kan være en større opgave at få smurt solcreme på barnets krop. Derudover kan det være svært at vide, hvor lang tid en solcreme holder, medmindre man køber en creme af høj kvalitet fra eksempelvis apoteket.

Køb solcreme af høj kvalitet

Vi var kort inde at vende dette produkt i sektionen ovenfor. Solcreme af høj kvalitet er naturligvis et must, når du skal have dit barn med til et sted, hvor huden er udsat for solens stråler. Køb gerne en solcreme på et apotek eller hos en anden forhandler, der kan stå inde for kvaliteten. Derudover kan du med rette lede efter de solcremer, der er specielt velegnet til børn. Vær endvidere opmærksom på, at solcremen skal være vandfast.

Det hele kan handles på nettet

Som lovet i indledningen, så ville vi komme ind på, hvordan du nemt og hurtigt kan klare købene af ovenstående produkter. På nettet kan du nemlig finde langt det meste til ganske fair priser. Har du derfor ikke tid til at rende i butikker fra morgen til aften, så anbefaler vi, at du leder efter varerne online.

Læs mere

Sundhed

Cykling kan være med til at forebygge stress

Hovedpine

Danmark er et land, hvor vi er helt vilde med cykling. Cyklen er et foretrukket transportmiddel – både i forhold til at komme fra a til b – men også som træning. Det er især i de større byer, hvor cyklen er meget populær, eftersom det er nemmere at komme frem sådan, da vi har misundelsesværdige gode cykelforhold i Danmark.

Faktisk er Danmark et land, hvor rigtig mange internationalt skeler til, for at blive inspireret af den cykelkultur som vi har skabt herhjemme.

Som samfund er man bevidst med de mange fordele ved cykling, hvorfor man prøver at gøre det populært.

Det kræver både at man som land skaber nogle forhold der er attraktive for cyklisterne, men også at der sættes fokus på det udbytte man som cyklist har af at vælge cyklen.

Ligeledes fungerer det også altid godt, hvis virksomhederne sætter fokus på motionen. Man ved gennem forskning, at motion har en positiv effekt på ens medarbejdertrivsel.

Cykling som motionsform

Det er ikke kun godt for din motion at anvende cyklen. Det hjælper nemlig også på det mentale helbred. Det giver mere overskud i hverdagen, og er dermed også stressforebyggende. Stress er et stort problem, men man kan selv være med til at forebygge at det opstår.

Ofte handler det om at man har for mange ting mellem øerne. Og at have travlt, behøver heller ikke at være en dårlig ting. Det er bare vigtigt, at man kan skelne mellem positiv og negativ stress

Positiv stress er der hvor man trives i at have travlt, og glæder sig til at stå op om morgenen for at gå på arbejde. Negativ stress er hvis man modsat ikke glæder sig, men i stedet sætter undskyldninger op for sig selv, og har en dårlig fornemmelse i maven.

Føler man en negativ stress, er det vigtigt at man stopper op og lytter til sin krop. Det er ofte kvinder som er bedst til dette, hvor man mænd måske mere ignorerer følelsen og blot fortsætter med at køre på i et for højt tempo. Dette er meget risikabelt, da stress er en meget alvorlig sygdom.

Find din cykel online

Har du endnu ikke ny cykel, eller er den gamle blevet for slidt, er det måske værd at tage et kig på en ny cykel. Der kan efterhånden fås rigtig mange forskellige slags modeller på markedet, hvilket også gør at der en noget til enhver smag.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at komme afsted.

Læs mere

Bolig

Disse møbler er med til at styrke dit helbred

Familiehygge

Et møbel kan da ikke være med til at styrke ens helbred – eller kan det?

Du kan ganske rigtigt ikke indrette dig sund og rask, men du kan da forebygge mange udfordringer som ømhed, stivhed og dårlig kropsholdning med ergonomiske møbler. Det fortæller vi dig alt om i dag.

Sengen og dets tilbehør

En god og ergonomisk seng har enorm betydning for din krop og dit helbred generelt. Ligger du dårligt hver eneste nat – cirka 8 timer pr. døgn – så kan det gå hårdt ud over din krop. Du risikerer nemlig at døje med dårlig kropsholdning, nakkeproblemer, rygproblemer og meget mere. Dette kan føre til hovedpine, nedsat selvtillid, mindsket overskud m.v. Ergo kan det have alvorlige konsekvenser at ligge dårligt om natten.

Med ovenstående in mente bør du unde dig selv en ergonomisk elevationsseng og ikke mindst tilbehør. Med tilbehør refererer vi til hovedpuden, dynen og sengetøjet, som bør være af absolut højeste kvalitet. Især hovedpuden er vigtig, selvom du måske bare tænker, at en pude er en pude.

Kontorstolen

Dernæst opfordrer vi dig til at investere i en ergonomisk kontorstol. Denne opfordring er henvendt til dig, som ofte eller til tider arbejder hjemmefra, fra din kontorstol. Stillesiddende arbejde er ikke synderligt sundt, men det bliver ikke mere sundt af, at ens kontorstol ikke giver ryggen den nødvendige støtte.

En ergonomisk kontorstol koster typisk et par tusinde. Det er mange penge, men kan du slippe for at døje med ømhed i ryg og nakke, så vil du nok blive meget glad for den investering. Det er jo svært at arbejde, hvis man konstant plages af ømhed og smerter.

Tøjstativet

Hvordan kan et tøjstativ gøre noget godt for mit helbred?

Med et tøjstativ slipper du helt eller delvist for at bukke dig ned efter dit tøj, idet tøjet hænger på bøjler og derfor let kan tages ned uden at belaste hverken knæ eller ryg. Den mulighed har du ikke, hvis du opbevarer alt dit tøj i en kommode. Dog er der selvfølgelig grænser for, hvor meget tøj man kan have hængende på et tøjstativ.

Hæng – hvis muligt – alle dine bluser og skjorter op.

Læs mere

Livsstil

Hyld dig selv og dine former

Kvinder

Den perfekte kvinde er slank, høj og fri for appelsinhud.

Ovenstående er selvfølgelig noget værre sludder.

Alle kvinder er forskellige og gudskelov for det. Uanset hvordan du ser ud, så skal du være stolt af dig selv og dit udseende. Glem alt om urealistiske kropsidealer og samfundets definition af den perfekte krop.

I de seneste år er der kommet øget fokus på den kurvede kvindekrop, hvilket på mange måder er et skridt i den rigtige retning. Med den øgede opmærksomhed er det i højere grad blevet accepteret at være en smule kurvet. Faktisk drømmer mange kvinder om kvindelige kurver.

Kunsten at acceptere sin krop og udseende

Første skridt på vejen mod et bedre liv handler om at acceptere sig selv, sin krop og sit udseende. Det er nemmere sagt end gjort for mange kvinder, som efter adskillige år med dårligt selvværd har svært ved at få øje på egne kvaliteter. Det skyldes ofte, at disse kvinder sammenligner sig selv med de smukke modeller, man kan opleve i modemagasinerne.

Sammenligner man sig selv med åleslange modeller, så er det ikke så besynderligt, at man kan føle sig en smule overvægtig. Husk at kun en meget lille procentdel af befolkningen er lige så tynde som dem i bladene. Den tynde krop er ikke nødvendigvis smukkere end den kurvede krop – det er trods alt en smagssag. Ifølge flere undersøgelser foretrækker de fleste mænd faktisk kvinder med kurver.

Jeg er god nok, som jeg er – det skal du sige til dig selv hver eneste dag. En skønne dag får du måske overbevist dig selv om, at du rent faktisk er en smuk og attraktiv kvinde.

Fremhæv dine kvindelige former i det rigtige tøj

Den kurvede kvindekrop fortjener at blive fremhævet – i stedet for at blive skjult i frygt for at blive set ned på. Gozzip-tøj er i den anledning et godt valg, idet tøjet i den grad formår at fremhæve de kvindelige kurver på elegant vis.

At fremhæve sine kvindelige former betyder ikke nødvendigvis, at man altid skal bære lårkorte shorts og nedringede bluser. Det betyder blot, at man ikke skal være bange for at vise sin kvindelighed frem. Der er ingen grund til at lægge skjul på, at man er en kvinde med former. Gozzip kan med deres store udvalg af kjoler, bluser, bukser, leggings og cardigans klæde dig på fra top til tå. Tjek deres udvalg ud i dag og få opgraderet din garderobe. Gozzip designer og udvikler tøj for enhver smag.

Læs mere

Sponsoreret

Guide til at vælge de rette skønhedsprodukter

Hudpleje

Det danske skønhedsmarked bugner med skønhedsprodukter – nogle mere effektive end andre.

Da der findes så mange forskellige produkter inden for beauty og hudpleje, kan det være svært at tage stilling til, hvilke man skal vælge. Det er netop derfor, at vi bringer denne guide til at træffe det rigtige valg. Foruden at komme med en håndfuld gode tips vil vi gerne komme med en række udvalgte anbefalinger. Vi har nemlig haft fornøjelsen af at teste nogle meget interessante produkter.

Vægt kvalitet over pris

Pris og kvalitet hænger næsten altid sammen – også når det kommer til skønhedsprodukter.

Skal du forblive smuk og frisk at se på, så bør du bruge tid og penge på at pleje din hud. Du bør i den anledning gøre brug af de bedste produkter til formålet. De mest effektive produkter er som regel en smule dyrere end andre, men de ekstra penge er givet godt ud, hvis produkterne hjælper dig med at opnå det ønskede look, hvad enten du døjer med tør eller uren hud.

Gå efter produkter uden parabener og mineralske olier

Foruden at vægte kvaliteten højt fraråder vi dig at købe produkter, som indeholder parabener og / eller mineralske olier. Det er gennem flere undersøgelser bevist, at foruroligende mange produkter indeholder skadelige stoffer, som kan ophobe sig i bl.a. leveren og milten. Dette kan du heldigvis undgå at bekymre dig om ved at gå efter naturlige produkter uden førnævnte kemikalier.

Da ikke alle produkter er lige gavnlige for dit helbred, råder vi dig til at spørge ind til produktets indhold, hvis du er det mindste i tvivl.

Spørg veninder og kollegaer til råds

Anbefalinger er guld værd – især når de kommer fra gode veninder og kollegaer.

Er du i tvivl om, hvilke skønhedsprodukter du skal investere i? Så kan du med fordel spørge veninder og kollegaer til råds. De kan med al sandsynlighed komme med nogle anbefalinger og måske også nævne nogle produkter, som du bør holde dig fra. Du kan også lede efter anmeldelser på nettet. I de kommende afsnit kommer vi med hele to af slagsen.

Anbefaling: Aviendo Natural Arctic Circle Face Mud

31

Vejledende pris: 189 kr. (75 ml.)

Forhandler: Aviendonatural.com

Aviendo Natural Arctic Circle Face Mud er ikke bare en gennemsnitlig ansigtsmaske – det er til gengæld en af de bedste på markedet. I vores test af produktet erfarede vi, at det indeholder omega-3 fedtsyrer, C-vitamin, unik frøolie ekstrakt og ikke mindst arktisk tyttebær. I samme ombæring kunne vi konstatere, at produktet er fri for både parabener og mineralsk olie – til vores store begejstring i øvrigt.

Selve produktet er nemt at arbejde med, og resultaterne kommer hurtigt til syne. Du skal prøve kræfter med dette produkt, hvis du døjer med porer og pletter på huden. Med dette produkt er du sikret en blød og strålende hud, som andre kvinder vil misunde. Spørger du os, så er det et fremragende produkt til prisen.

Anbefaling:Aviendo Natural Arctic Circle 5 Care Face Cream

32

Vejledende pris: 229 kr. (50 ml.)

Forhandler: Aviendonatural.com

Aviendo Natural Arctic Circle 5 Care Face Cream er også et yderst interessant produkt. Der er tale om en yderst effektiv og velduftende dagcreme, som fugter, nærer og desuden er med til at bekæmpe alderstegn. Produktet indeholder arktisk tyttebær, sheasmør og lakridsrodsekstrakt. Fælles for alle disse ingredienser er, at de er spækket med antioxidanter.

Giv produktet en chance – det vil du med sikkerhed ikke fortryde.

Læs mere

Sponsoreret

I Vejle vil de have mere fokus på kvindefodbold

kvindefodbold

Skruer vi tiden bare et år tilbage, så var noget af det hotteste overhovedet, kvindefodbold. Det danske fodboldlandshold for kvinder havde nemlig sikret Danmark et flot resultat ved EM i fodbold, hvor det lykkedes dem at hente en flot sølvmedalje.

Danmark overraskede alt og alle på deres vej mod sølvmedaljen, men Holland i finalen blev desværre en for stor mundfuld for de danske kvinder. Månederne efter havde hypen endnu ikke lagt sig, og i de danske fodboldklubber kunne man mærke, at der kom flere kvindelige medlemmer.

Hypen fortsatte dog ikke ind i 2018, hvor det igen er meget lidt, man hører til kvindefodbold. Heldigvis er der råd for det, og i Vejle har de planer om at markere sig indenfor kvindefodbold. Det er også nødvendigt i klubben, der tidligere på året havde mistet stort set hele deres elitehold til hhv. Kolding og Aarhus.

Vejle vil markere sig på kvindefronten

I et interview med Vejle24.dk, fortæller kommunikationsansvarlige for kvindeholdet i Vejle, at de har store ambitioner om at bygge på både pige- og kvinde siden. Det er helt nede fra U14 og hele ungdomsrækken, og op til kvinde-eliten i Vejle.

Vejle Boldklub har længe markeret sig på herresiden, hvor de i denne sæson i den grad har vist sig positivt frem i Superligaen, efter at de skulle bruge ni år på at komme tilbage. Kvindesiden har dog ikke fået nær så meget opmærksomhed som herrerne, og i løbet af sommeren mistede kvindeholdet nærmest alle deres spillere.

Dette skyldes, at man i Aarhus og Kolding var længere fremme, og kunne dermed tilbyde bedre vilkår, hvor de samtidig kunne fokusere på deres uddannelse. Vejles kvinder stod dermed tilbage med seks spillere, og måtte rykke hele U19-årgangen op.

fodbold

Odds på Vejles kvinder?

Vejle var desværre et af de hold, der måtte forlade 3F ligaen i forrige sæson, hvilket også betyder, at der ikke længere kan oddses på deres kampe. Betting tips vil der således heller ikke komme nogle af, men det kan der til gengæld til Danmarks kvindelandshold.

De har nemlig fortsat succes, hvor de i skrivende stund ligger på 2. pladsen med 15 point i deres VM kval. Sverige der fører gruppen har ligeledes 15 point, men Danmark har et lettere slutprogram, og det kunne derfor godt tyde på, at Danmark er godt på vej mod endnu en slutrunde. Om det ender med metal denne gang, vil tiden vise, men de danske kvinder er hvert fald godt på vej mod et nyt flot resultat.

Hvem er de bedste kvinder i Danmark?

I løbet af de sidste mange år, har det været Fortuna Hjørring og Brøndby IF, der har været alt dominerende på kvindesiden. Det har faktisk ikke ændret sig, og det er fortsat de to hold, der topper ligaen i dag. Hvor Fortuna Hjørring har stolte traditioner på kvindesiden, så er Brøndby forholdsvis nye i den forbindelse.

FC Nordsjælland og FC København har varslet, at de også vil begynde at satse på kvindefodbolden, men deres hold er fortsat ikke i det bedste danske selskab endnu.

Læs mere

Livsstil

Tips til at få en stærkere og mere feminin krop

Aktiv kvinde på rejsen

Drømmen om at komme det genstridige fedt på sidebenene til livs og opnå en krop, der er slankere, stærkere og sundere er noget de fleste kvinder kender til. Mange løber lange ture og hopper på kondicyklen eller løbebåndet som det første, når turen går forbi træningscenteret.

Der er dog en del, der peger i retningen af, at cardio træning ikke er vejen frem, hvis du ønsker at tabe dig. Herunder kommer et par tips til, hvordan du kan træne mere effektivt og opnå en krop, der er både stærkere og mere feminin. Du kan også finde endnu flere tips på kondition.dk.

Styrke er sexet

Der er ingen, der siger, at du skal have svulmende overarme og vaskebræt, fordi du går ind i vægtlokalet og styrketræner. Tværtimod peger forskningen i retning af, at det er netop denne form for træning, der sætter gang i forbrændingen og får de overskydende kilo til at forsvinde til fordel for en stærk, tonet krop.

Omvendt hvad mange tror, vil du ikke opleve vægttab og toning, hvis du træner med små vægte og mange gentagelser. Laver du til gengæld få gentagelser med tunge løft, vil kroppen begynde at trække på fedtet, for at skaffe den energi den har brug for. Du vil ikke blive stor, men bare stærk og markeret uden at miste dine feminine former.

Pilates

Denne træningsform giver lange, slanke muskler, samtidig med at den styrker din balance og kropskontrol. Kvinder og mænd, der dyrker denne form for træning, får samtidig en flottere og mere rank holdning, hvilket er med til at gøre din krop stærkere i sig selv. Med pilates er der fokus på at styrke det ydre samtidig med det indre, så du får en anden ro i sind og krop.

Kender du ikke til denne form for træning, er det let at tro, at det er let og ikke udfordrende nok at dyrke pilates, men udfører du øvelserne korrekt og fokuserer på at holde din krop aktiv gennem hele passet, vil du hurtigt opdage, at dine muskler bliver rigeligt aktiveret.

Læs mere

Populære indlæg