Følg os

Mad

Gode råd til at genfinde glæden ved at lave mad

Køkken

Danske kvinder er splittede, når det kommer til madlavning. Nogle ser det som en pligt, mens andre ser det som noget sjovt og spændende. Hvad er mon din holdning til madlavning?

De færreste har råd til at spise på restaurant hver dag, hvorfor man må affinde sig med, at madlavning er en af de faste pligter i hverdagen. Er du ikke så glad for at lave mad, som du har været, så skal du læse vores gode råd om at genfinde glæden ved at lave mad.

Tip 1 – Skrot dit gamle køkken til fordel for et nyt

Er din lyst til at tilberede lækre salater, stege saftige bøffer og tilberede velduftende pastaretter helt forsvundet, så skyldes det måske, at du ikke føler dig hjemme i dit køkken. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt, at du finder ud af, hvorfor du ikke føler dig helt tilpas. Skyldes det måske, at dit køkken er gammelt og ikke så inspirerende at færdes i?

At investere i et nyt køkken grundet sin manglende madlavningslyst kan måske virke en smule ekstremt, men det vil højst sandsynligt fungere. Du kan finde et nyt køkken hos rotpunkt, som har mange års erfaring med at forhandle køkkener til danske forbrugere.

Tip 2 – Køb en opskriftsbog

Din manglende lyst til at tilberede mad kan også skyldes, at du altid laver de samme retter og ikke er så god til at finde på noget nyt. Er det tilfældet, så kan du med fordel købe en opskriftsbog eller udforske nogle af de mange opskrifter, som er uploadet til de danske hjemmesider om madlavning.

Tip 3 – Lav mad med din partner

At du er kvinden i forholdet er ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis skal stå for madlavningen hver dag. Mangler du selskab, når du står i køkkenet, så fortæl det til din partner og få ham lokket med til at lave mad. Alting er hyggeligere, når man er to.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Livsstil

Derfor lever flere vegetarisk

Sund og nærende morgenmad

Det er blevet mere og mere populært at spise vegetarisk. Hvad end man lever som fuldbyrdig vegetar eller blot holder kødfrie dage, så er der massive fordele ved at indtage en større mængde grønt og mindre kød. Det estimeres at der findes omkring 375 millioner vegetarer i hele verden, hvilket altså er et væsentligt antal. I USA anslås det, at 4% af mænd og hele 7% af kvinder lever vegetarisk.

I Danmark er vegetar-livsstilen også blevet populær, hvilket blandt andet kan ses på den stigende mængde af nye vegetarrestauranter som åbner landet over. Derudover er det også en tendens, at allerede veletablerede spisestedet får flere og bedre vegetar-alternativer på menuen. Der bliver også udgivet både flere og bedre vegetarkogebøger, ligesom mange hjemmesider så som Helsebloggen.dk, skriver om livet som vegetar og giver inspiration til gode spisesteder og opskrifter til vegetarer.

Fordele ved at spise vegetarisk

Der kan være mange fordele ved at spise vegetarisk. En vegetarisk kost har vist sig at mindske risikoen for hjertekarsygdomme, type 2 diabetes og visse former for kræft, hvilket overordnet set kan medvirke til en længere levetid. At spise vegetarisk kan også være en god idé hvis man ønsker at tabe sig.

Folk kan være nervøse for, at man ikke får den rette næring når man spiser vegetarisk. Man kan dog gennem vegetarisk kost få langt de fleste næringsstoffer som man har brug for. Det vigtigste som vegetar er at spise en varieret kost. Gør man det, vil man som udgangspunkt få de vitaminer og mineraler man har brug for.

Hvis du er vegetar, overvejer at blive det eller gerne vil spise overvejende vegetarisk. Så er der her nogle gode tips til ingredienser som er godt at inkluderer i din diæt for at sikre du får de rette næringsstoffer:

Tofu

Tofu er en fantastisk kilde til protein, zink, jern, og det indeholder endda nogle kolesterolsænkende omega-3 fedtsyrer. Tofu er et rigtig godt alternativ til kød i din vegetar diæt.

Linser

Linser er en fremragende kilde til protein og fibre. De indeholder utrolig meget jern og er rige på B-vitamin. Linser er en nem ingrediens at inkorporerer i sin vegetarmad.

Nødder

Nødder er en kilde til god og hurtigt protein. Derudover er valnødder, peanuts, mandler, cashewnødder rige på zink-, vitamin E- og omega-3 fedtsyrer. Nogle nødder som eksempelvis mandler, giver endda en god mængde calcium også.

Bladgrøntsager

Mørke bladgrøntsager, som spinat, broccoli og grønkål indeholder sunde mængder af jern. De er også en stor kilde til antioxidanter, samt Vitamin A. De indeholder endda calcium.

Tørrede frugter

Tørrede frugter er en nem kilder til jern. Desuden indeholder tørrede frugter som abrikoser, rosiner, svesker, mango, ananas, figner, dadler, kirsebær og tranebær, en bred vifte af mineraler og vitaminer samt gode fibre.

Læs mere

Mad

Økologisk te som du vil elske

Økologisk te

Efteråret går os snart i møde, og det betyder længere aftener, koldere dage og mere hygge indendørs. Selvom det bliver koldere og mørkere, er der dog god grund til at glæde sig. For det giver nemlig en god undskyldning for at se film under dynen med en kop varm te i hånden og stearinlys tændt. Og hvem elsker ikke det?

Når det kommer til te, findes der rigtig mange varianter at vælge imellem. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken en slags man skal vælge. Et godt sted at starte er, at gå efter en te der er økologisk, således at ingredienserne er uden sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Her er Chaplon Tea et rigtigt godt bud.

Chaplon Tea er en dansk økologisk luksus te produceret af de bedste økologiske råvarer fra Sri Lanka. Udover udelukkende at bruge økologiske ingredienser støtter firmaet også op om bedre arbejdsvilkår i plantagerne, hvor tebladene dyrkes, således at arbejderne har bedre betingelser. Derfor er teen også bæredygtig, og man kan nyde den med god samvittighed.

Find din yndlingssmag

Der findes rigtig mange varianter af Chaplon Tea, og der er derfor en te til enhver kvindes smag. For at finde den helt rigtige smag skal man først og fremmest overveje, om man er til sød, mørk eller frisk te. Alle mennesker har forskellige smage, og kan lide forskellige ting, så derfor er det en god ide at være klar over, hvad man foretrækker.

Er man til en mere traditionel sort te, kan man med fordel gå efter Earl Grey eller Breakfast Tea. Disse teer er mere mørke og kraftige i smagen, og man kan derfor med fordel tilsætte både mælk og sukker. Det kan man gøre for at få lidt mere sødme og rundhed i drikken. Nogle er dog også glade for den robuste smag, som sort te giver, og drikker derfor teen som den er.

Chaplon Tea har også lavet en Tivoli te med hvid og grøn te tilsat tørret frugt og blomster. Denne te er mere sødlig i smagen, og leder tankerne hen mod sommer. Den kan også med fordel bruges til iste. Et andet godt bud er Chaplon Mynte te, som med sin friske smag også er en populær variant.

Bryg den perfekte kop te

For at brygge den perfekte kop te skal man først og fremmest vælge hvilken te, man er i humør til. Ens smag kan ændre sig alt efter ens humør, og derfor vil man nogle gange nyde en for eksempel sød te mere end andre. Er det meget tidligt om morgenen, passer det måske bedre med en sort te tilsat lidt mælk, mens en sød eller frisk te kan være perfekt om eftermiddagen.

Dernæst brygger man teen i vand, der er lige under kogepunktet, cirka 90 grader. For at få den bedste smag ud af teen anbefaler Chaplon Tea, at man skal lade den trække i mellem tre og fem minutter. Ønsker man en mildere smag, skal teen trække i kortere tid, mens længere trække tid giver en kraftigere smag.

Læs mere

Børn og unge

Gode gaveidéer til den lille kok

Legekøkken

Mange børn nyder at hjælpe til i køkkenet, selvom de endnu ikke er gamle nok til at håndtere komfuret, ovnen eller mikrobølgeovnen.

Er dit barn begyndt at vise interesse for madlavning, så skal du lade barnet udfolde sin kreativitet. Dermed ikke sagt, at du skal lade dit barn slå sig løs i køkkenet. I stedet bør du forkæle ham eller hende med nogle skønne gaver.

Legemad

Et legekøkken med tilhørende legemad er en perfekt gaveidé til et madlavningsglad barn. I dag findes der rigtig mange forskellige former for legemad. Det er muligt at købe både juicekartoner, burgere, hotdogs, piskefløde, bagerbrød og meget mere som legemad. Du har også mulighed for at købe legemad i sæt. Der kan være mange penge at spare ved at købe disse legetøjssæt.

Babytoys.dk fører et stort udvalg af legemad til priser, hvor alle børnefamilier kan være med. Hos denne forhandler kan du foruden legemad også købe gyngeheste, bamser, brætspil, legetøjsbiler og meget mere til din lille guldklump. Det er på alle måder fordelagtigt at handle gaver til børn på nettet.

Børnevenlig opskriftsbog

Langt de fleste opskriftsbøger er henvendt til voksne, men der findes også børnevenlige opskriftsbøger. Det karakteristiske ved disse bøger er, at de er spækket med simple opskrifter og flotte madbilleder. Der findes desuden billedbøger om mad.

En børnevenlig opskriftsbog vil være en interessant gaveidé til barnet, som lige er begyndt at læse. Før du køber en bog, bør du sætte dig ind i, hvilken aldersgruppe bogen er henvendt til. Mange af de populære børnebøger er nemlig tilegnet større børn.

Køkkenudstyr i træ

En helt tredje gaveidé lyder på at købe køkkenudstyr i træ. Der findes rigtig meget fint udstyr til et legekøkken. Det er for eksempel muligt at købe køleskabe, kaffemaskiner, røremaskiner og toastere til legekøkkenet. Faktisk eksisterer det meste køkkenudstyr også som legetøj. Du kan med få klik bestille det ønskede træ legekøkken til drenge og piger i dag – det foregår selvfølgelig via internettet.

Selvom et veludrustet legekøkken gerne skal indeholde alle former for legeudstyr og legemad, så skal man selvfølgelig være realistisk omkring, hvor meget der er plads til på børneværelset.

For både din egen og dit barns skyld bør du kun købe legetøj, som lever op til de strengeste krav vedr. sikkerhed og sundhed. I denne artikel linker vi til en forhandler, som udelukkende sælger sikkerhedsgodkendt legetøj til danske forbrugere. Dermed kan du være sikker på, at du ikke modtager legetøj, som skader dit barn på nogen måde. Tag med fordel højde for forskellige sikkerhedsmærkninger, når du køber legetøj og børneudstyr.

Læs mere

Livsstil

Spis dig til en sundere krop og et langt liv

Sundere krop

Hvad er hemmeligheden bag en sund krop? Det er et af livets store spørgsmål.

De fleste kan realisere drømmen om en sundere krop og et langt liv, hvis de blot holder sig i gang og desuden indtager det rigtige mad og kosttilskud.

Er det vigtigt for dig at passe godt på din krop, så du får et langt og lykkeligt liv? Ifald gør du dig selv en stor tjeneste ved at læse denne artikel, hvor vi giver dig en håndfuld gode råd. Det er faktisk ikke nogen større videnskab at holde sig sund.

Sund, nærende og varieret kost

Drømmer du om et sundere liv, så skal du forstå, hvor vigtigt det er, at din kost er sund, nærende og varieret. Det hjælper nemlig ikke noget at fylde sig med mad, som er spækket med sukker og fedt. Derimod har din krop brug for proteiner, vitaminer, mineraler, enzymer og meget andet.

Sund og nærende kost består blandt mange andre produkter af havregryn, skyr, rugbrød, kød, fisk, frugt og grøntsager. Din opgave er at sikre dig, at din krop får alt den næring, som den har brug for. Derfor bør du fremadrettet tænke over, hvad du putter i munden, og hvordan det vil påvirke din krop, hvis du eksempelvis spiser en hel pizza, en stor burger eller en pose chips.

Kosttilskud bør også indgå i din sunde livsstil

I dag kan man købe en verden af kosttilskud, så hvordan skal du have en jordisk chance for at finde ud af, hvad der er pengene værd, og hvad der ikke er?

Herbanordic.dk er en af de forhandlere, som du bør kende, hvis du interesserer dig for kosttilskud. Denne forhandler ved stort set alt om, hvordan danske og nordiske lægeurter kan fungere helende og lægende. Den viden kan komme dig til gode, hvis du griber muligheden.

Hos førnævnte forhandler kan du gøre en god handel på detox til udrensning. Det kan du med fordel benytte dig af, hvis du ønsker en normal mave- og leverfunktion. Du kan købe produkterne enkeltvis eller på abonnement. Du bestemmer helt selv.

Læs mere

Populære indlæg