Følg os

Shopping

Undgå vokspropper i ørerne

vokspropper

Et hyppigt problem, som vi næsten allesammen i større eller mindre grad kan døje med, er vokspropper i ørerne. Synlig ørevoks i øret er til gene for ens forfængelighed, men kan faktisk også være nedsættende for din hørelse. Det er vigtigt at komme af med voksen på den rigtige måde, så du ikke kommer til at skade de sarte øregange og skabe propper af voks, som vil kunne forringe din hørelse.

De følsomme øregange

Øregangen er med til at lede den lyd videre, som vi opfanger fra omgivelserne. Lukkes øregangen derfor til med voks, kan det forringe din hørelse. Derfor er det vigtigt, at du behandler et eventuelt problem med ørevoks. Ved at rense dine øre med en almindelig vatpind, vil du ofte komme til at skubbe din ørevoks, eller dele af voksen, længere ind i øret. Det er ikke hensigtsmæssigt. Glem vatpinden og undgå propper med helt simple råd omkring god ørehygiejne.

Varmt vand og spidsen af dit håndklæde

Til en start, er det altid en god ide at vaske sine ører med lunkent eller varmt vand, når du er i bad. Det varme vand og især dampen vil være med til at blødgøre den voks, som sidder i dine øregange. Har du store problemer med voks i ørene, kan du under bruseren bruge en varm og våd vaskeklud i kanten af øret. Er dit problem med voks mindre omfattende, er det ofte nok at tørre øret af i kanten med spidsen fra dit tørre håndklæde efter et bad.

Mirakelspray mod ørevoks

Endelig findes der også gode alternativer, som kommer godt ind i øregangen og hjælper dig af med den voks, som ofte kan genere din hørelse. Med en spray mod voks, sprayer du dine øregange og vil så opleve, at voksen vil blive blødgjort og af sig selv, bevæger sig ud af dit øre. Er du interesseret i at læse mere om denne gode mulighed for at komme af med generende voks i øregangene, så kan du læse mere om ørevoks spray ved at klikke her.

Øret – et selvrensende organ

Når vi taler om generende voks i øret, så er det vigtigt at huske på, at øret faktisk er selvrensende langt hen ad vejen. Derfor kan vores massive forbrug af vatpinde faktisk gøre mere skade end gavn. Hvis du gerne vil undgå en selvforskyldt overproduktion af voks, så er det bedste råd simpelthen at lade øret klare rengøringen selv. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort og derfor er rådet om varmt vand og den forsigtige tur med håndklædet, stadig en god ide i mange tilfælde.

Massive voksproblemer kan klares af lægen

Endelig er der de tilfælde, hvor man lider meget under en overproduktion af voks i øret. I dette tilfælde er det bedste råd at opsøge egen læge eller ørelæge. Her vil du typisk få skyllet øret og opleve en lindring af dit problem med voks. Er dit problem af massiv karakter, så skal du påregne en skylning af øret hos lægen en til to gange årligt.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *