Følg os

Mad

Økologisk te som du vil elske

Økologisk te

Efteråret går os snart i møde, og det betyder længere aftener, koldere dage og mere hygge indendørs. Selvom det bliver koldere og mørkere, er der dog god grund til at glæde sig. For det giver nemlig en god undskyldning for at se film under dynen med en kop varm te i hånden og stearinlys tændt. Og hvem elsker ikke det?

Når det kommer til te, findes der rigtig mange varianter at vælge imellem. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken en slags man skal vælge. Et godt sted at starte er, at gå efter en te der er økologisk, således at ingredienserne er uden sprøjtemidler og tilsætningsstoffer. Her er Chaplon Tea et rigtigt godt bud.

Chaplon Tea er en dansk økologisk luksus te produceret af de bedste økologiske råvarer fra Sri Lanka. Udover udelukkende at bruge økologiske ingredienser støtter firmaet også op om bedre arbejdsvilkår i plantagerne, hvor tebladene dyrkes, således at arbejderne har bedre betingelser. Derfor er teen også bæredygtig, og man kan nyde den med god samvittighed.

Find din yndlingssmag

Der findes rigtig mange varianter af Chaplon Tea, og der er derfor en te til enhver kvindes smag. For at finde den helt rigtige smag skal man først og fremmest overveje, om man er til sød, mørk eller frisk te. Alle mennesker har forskellige smage, og kan lide forskellige ting, så derfor er det en god ide at være klar over, hvad man foretrækker.

Er man til en mere traditionel sort te, kan man med fordel gå efter Earl Grey eller Breakfast Tea. Disse teer er mere mørke og kraftige i smagen, og man kan derfor med fordel tilsætte både mælk og sukker. Det kan man gøre for at få lidt mere sødme og rundhed i drikken. Nogle er dog også glade for den robuste smag, som sort te giver, og drikker derfor teen som den er.

Chaplon Tea har også lavet en Tivoli te med hvid og grøn te tilsat tørret frugt og blomster. Denne te er mere sødlig i smagen, og leder tankerne hen mod sommer. Den kan også med fordel bruges til iste. Et andet godt bud er Chaplon Mynte te, som med sin friske smag også er en populær variant.

Bryg den perfekte kop te

For at brygge den perfekte kop te skal man først og fremmest vælge hvilken te, man er i humør til. Ens smag kan ændre sig alt efter ens humør, og derfor vil man nogle gange nyde en for eksempel sød te mere end andre. Er det meget tidligt om morgenen, passer det måske bedre med en sort te tilsat lidt mælk, mens en sød eller frisk te kan være perfekt om eftermiddagen.

Dernæst brygger man teen i vand, der er lige under kogepunktet, cirka 90 grader. For at få den bedste smag ud af teen anbefaler Chaplon Tea, at man skal lade den trække i mellem tre og fem minutter. Ønsker man en mildere smag, skal teen trække i kortere tid, mens længere trække tid giver en kraftigere smag.

Læs mere
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *